Критерии за оценяване по информационни технологии за , 6, клас за оценка „Слаб 2”Дата21.12.2022
Размер13.63 Kb.
#116006
Критерии-за-оценяване-информационни-технологии
Свързани:
reka amazonka

КРИТЕРИИ ЗА ОЦЕНЯВАНЕ ПО ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ
ЗА 5, 6, 7 КЛАС
За оценка „Слаб 2”
Ученикът не знае основните теоретични понятия. Не умее да работи с операционната система и не ползва нейните възможности. Допуска груби грешки и пропуски при изпълнение на практическите задачи.
За оценка „Среден 3”
Ученикът знае основните теоретични понятия, но допуска неточности при дефинирането им. Умее да работи с операционната система и ползва нейните възможности, но при изпълнение на конкретна задача не съумява да избере подходящо приложение или не ползва пълните възможности на съответния софтуер. Допуска грешки и пропуски при изпълнение на практическите задачи.
За оценка „Добър 4”
Ученикът знае основните теоретични понятия, умее да работи с операционната система и ползва нейните възможности. При изпълнение на конкретна задача съумява да избере подходящо приложение, но не ползва пълните възможности на съответния софтуер. Не допуска груби грешки при изпълнение на практическите задачи.
За оценка „Мн. добър 5”
Ученикът знае основните теоретични понятия, умее да работи с операционната система и ползва нейните възможности. При изпълнение на конкретна задача съумява да избере подходящо приложение и ползва пълните възможности на съответния софтуер. Ползва по предназначение възможностите на наличния хардуер. Не допуска грешки при изпълнение на практическите задачи.
За оценка „Отличен 6”
Ученикът знае основните теоретични понятия, умее да работи с операционната система и ползва нейните възможности. При изпълнение на конкретна задача съумява да избере подходящо приложение и ползва пълните възможности на съответния софтуер. Ползва рационално и по предназначение възможностите на наличния хардуер, демонстрира отговорно и коректно отношение при работа в локална мрежа и Internet. Не допуска грешки при изпълнение на практическите задачи.

Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница