Lego weDo Какво представлява Lego WeDoДата03.04.2017
Размер21.39 Kb.
#18381
LEGO WeDo

1.Какво представлява Lego WeDo:

Lego WeDo e лесен за използване, които въвежда учениците в роботиката.


С помощта на двигател, датчици, лего части и програма на Scratch, може да се изгради лего робот или механизирана конструкция. С помощта на lego wedo се развиват уменията в науката, технологиите, инженеринга и математиката.

2.Какво представлява Scratch:

Scratch е нова среда за програмиране, която Ви позволява да създавате проекти със собствени анимирани истории, интерактивни игри, да съставяте сценарии за филми, в които играят различни актьори, да изменяте техния цвят и форма. Програмите, с които се постига това представляват блокове от разноцветни команди.3. Компоненти

Контролер – Той се свърза към компютър с USB преход, към него се прикачат датчицитеМотор – Моторът е главния механизъм за задвижване на нашия робот, след като прикачим мотора към контролера в програмата Scratch, ще се появят блокове, с който може да управляваме нашият мотор.За колко време да работи моторът.Пускане на мотора.Спиране на мотора. В някой програми е нужно моторът да се пуска и спира.Мощност на мотораПосока на мотора, по часовниковата стрелка или обратно.

Сензор за разстояние – При определено разстояние от някакъв обект, работът може да извършва друго действие, било то да се движи назад или да спре.

- С този блок, роботът извършва някакво действие

Сензор за наклон(tilt) – Този сензор може да се използва за да се определи ориентацията. Може да създадем игра с герои, които да го управляваме чрез този сензор.

- Ако мърдаме сензора надолу, стойността ще бъде равна на 1. Същото се отнася и за нагоре ако е равен на 2, за дясно е равен на 3 и за ляво е равен на 4. Ако не мърдаме сензора стойността му е 0.4. Примери:

Програма при която моторът се движи непрекъснато и си сменя посоката на всяка секунда.Програма при която моторът се пуска при разстояние по-малко от 5 от сензора за разстояние и сменя посоката си.

5. Задачи за учениците:

1. Учениците трябва да се запознаят добре с компонентите на Lego WeDo

2. Учениците трябва да направят проста програма, която пуска и спира мотора на определено време и сменя посоката си на въртене.

3. Учениците трябва да направят програма, която при определено разстояние от сензора за разстояние, да сменя посоката си на въртене.4. Учениците трябва да измислят програма с датчика за наклон(tilt).
Каталог: wp-content -> uploads -> 2016
2016 -> Цдг №3 „Пролет Списък на приетите деца
2016 -> Българска федерация по тенис на маса „В”-1” рг мъже – Югоизточна България мъже временно класиране
2016 -> Национален кръг на олимпиадата по физика 05. 04. 2016 г., гр. Ловеч Възрастова група клас
2016 -> Българска федерация по тенис на маса „А” рг мъже – Южна България мъже временно класиране
2016 -> Конкурс за изписване на великденски яйце по традиционната техника съвместно с одк велинград 27 април
2016 -> Министерство на образованието и науката регионален инспекторат по образованието – софия-град


Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница