Лесен трик за откриване на гмо продукти!Дата25.10.2018
Размер51 Kb.
Лесен трик за откриване на ГМО продукти!


Въпреки,  че ГМО продуктите не са маркирани има един трик, който може да ви помогне да разберете за ГМО плодовете и зеленчуците. Ето няколко плашещи факти - ефектът не генетично  модифицираните храни в човешкото тяло никога не е научно оценен, но 80 процента от нашите опаковани храни съдържат ДНК манипулирани съставки.

За да бъде още по-лошо генетично модифицираните храни не са маркирани като такава, което затруднява нашите усилия да ги избегнем.Инициативата за етикирани на такива продукти е победена от гигантски производители на храни. проблем е и това, че не знаем как тези продукти влияят на нашето здраве, защото не са публикувани резултати от изследвания как тези храни се отразяват на човешкия организъм и здраве. "Не са направени проучвания, така че ние станахме експериментни мишки. Всеки, който казва: "Ние знаем, че тази храна е  напълно безопасна" или е невероятно глупав или умишлено лъже", казва канадският генетик Дейвит Сузуки.

Джейсън Кълтан, диетолог, който учил в Харвард и Йейл, е съавтор на книгата "Богата храна, бедна храна", със съпругата си Мира. Той подчертава опасността и съветва да се придържаме към органичните, пресни продукти или тези, които се отглеждат на местно ниво, а да избягваме ГМО продуктите. Запомнете, че промишлено получено мляко, месо и риба често произхождат от животни, хранени с ГМО соя и царевица.


Въпреки, че ГМО продуктите не са отбелязани Кълтан казва, че има един трик за разпознаване на тази храна.

Справка с броя стикери на продуктите, който се нарича  PLU (Product Lookup Number). Ако PLU е от 4ри цифри, които започват с 3 или 4, това означава, че продуктът не е ГМО, но е произведен във ферма, която използва химикали и пестициди.


Ако етикета има 5 цифри, които започват с 9, това означава, че продуктът е органичен, създаден без химикали, пестициди и генетични модификации.
"Можете със спокойна съвест да купувате тези продукти", казва Калта. Но продуктите, маркирани с 5 цифрен номер, който започва с 8 са генетично модифицирани. "Те са неестествено създадени". Поради факта, че ГМО продуктите са широко разпространени и обикновено  не са маркирани, почти е невъзможно напълно да ги избегнете. Все пак, плодовете и зеленчуци които рядко са генетично модифицирани: чесън, ананас, грах, манго, аспержи, патладжани, киви, зеле, картофи, дини и гъби.

Другите продукти са с далеч по-големи шансове да бъдат ГМО: ябълки, целина, чушки, праскови, ягоди, грозде, спанак, краставици, боровинки, картофи, зелен фасул, зеле, портокали, царевица, тиквички, череши и люти чушки.

Източник: http://leididi1.blog.bg/hobi/2014/02/02/lesen-trik-za-otkrivane-na-gmo-produkti.1234361
Каталог: 2014
2014 -> Закон за правната помощ Обн., Дв, бр. 79 от 04. 10. 2005 г.; изм., бр. 105 от 2005 г., бр. 17 от 2006 г., бр. 30 от 2006 г.; изм и доп., б
2014 -> Роля на клъстерите за подобряване използването на човешките ресурси в малките и средни предприятия от сектора на информационните технологии
2014 -> П р а в и л а за провеждане на 68-ми Национален и Международен Туристически Поход "По пътя на Ботевата чета" Козлодуй Околчица" 27 май 2 юни 2014 година I. Цел и задачи
2014 -> Докладна записка от Петър Андреев Киров Кмет на община Елхово
2014 -> На финала на предизборната кампания голямата интрига са малките партии
2014 -> Рекламна оферта за Избори за народни представители 2014
2014 -> Дебелината на армираната изравнителна циментова замазка /позиция 3/ е 4 см


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница