Литература в соу „Христо Ботев", спечели първо място за разказ в литературния конкурс на тема „Писането е лудост"Дата04.06.2017
Размер14.37 Kb.
ТипЛитература
Албена Тодорова – Радионова, преподавател по български език и литература в СОУ „Христо Ботев”, спечели първо място за разказ в литературния конкурс на тема „Писането е лудост” на триезичното мултимедийно списание “Public Republic”, организиран с подкрепата на Немско-българското дружество в Хамбург и Дружеството за българо-немски икономически и културни връзки, Германия. Измежду близо 700 участвали в конкурса от България, Франция, САЩ, Белгия, Англия, Чехия наградата единодушно е присъдена на разказа „Лудостта на Фокнъра” от много авторитетно жури в състав: проф. Милена Кирова (литературен историк и критик) – председател на журито, Амелия Личева (доцент по теория на литературата и поет), Владимир Зарев (писател и издател), Здравка Евтимова (писател), Мирела Иванова (поет), клиничен доцент д-р Евелина Ламбрева Йекер (психиатър – психотерапевт и писател), Ида Даниел (режисьор, поет и сценарист).
За последните три месеца това е третата литературна награда, която Албена Тодорова – Радионова печели. Разказът й „Това е България!” взе трета награда на традиционния Конкурс за разказ на младежка тема – Варна, а есетата й за трета поредна година печелят конкурса за учители творци, организиран от издателствата „Анубис” и „Булвест 2000”, Синдиката на българските учители и вестниците „Сега”, АзБуки” и „Учителско дело”.

Честито и нови творчески успехи!

http://public-republic.com


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница