Мачу Пикчу и Галапагос 19 Дни / 18 Нощувки ден 01: Пристигане с международен полет в ЛимаДата11.01.2018
Размер193.87 Kb.
#43130


Мачу Пикчу и Галапагос

19 Дни / 18 Нощувки

ДЕН 01: Пристигане с международен полет в Лима
Посрещане на летището и трансфер до избрания хотел. Свободно време за почивка и подготовка за предстоящото пътешествие.
Изхранване: Няма

ДЕН 02: Обзорна екскурзия в Лима
След закуска, разглеждане на най-важните и интересни забележителности на Лима с екскурзовод. Екскурзията включва: Историческия център на Лима - площад Сан Мартин, Централния площад „Пласа Майор”, Правителствения дворец, the City Hall, Катедралата и Музея на религиозното изкуство към нея, Църквата Санто Доминго с гробниците на Санта Роса и Сан Мартин де Порас и Старият квартал в колониален стил, Пласа де Армас.
Посещение на Манастира Сан Франциско – най–големият паметник на Колониалната иберо-американска архитектура в Латинска Америка от 17 в. – включен в списъка на ЮНЕСКО. Обиколката на манастира включва посещение на Базиликата на 21 олтара, разглеждане на шедьоврите на Франциско де Зурбаран Ривера и Марко Запата, както и 11 картини рисувани в ателието на Рубенс от негови ученицил. Обиколката продължава през Парка «Ел Оливар» с маслинови дървета пренесени от Испания през ХV век и Централния парк на Мирафлорес и Лакомар – символ на съвременна Лима с изумителна гледка към Тихия океан. 13:30 ч Отпътуване с автобус за Наска 460 km /около 7 часа/ Изхранване: ЗакускаДЕН 03: Наска: рисунките в Наска/Куско
След ранна закуска, трансфер до летището в Наска за 30- минутен полет над енигматичните линии на Наска. Тези огромни геометрични фигури и рисунки на птици и животни могат да бъдат разгледани и оценени само, ако се гледат от високо. В 22:30 отпътуване с автобус за Куско /пристигане на следващия ден около обяд/.
Изхранване: Закуска

ДЕН 04: Куско:
Закуска в автобуса. При пристигане, трансфер до избрания хотел; След настаняване в хотела, разглеждане забележителностите на Куско с екскурзовод: Централния площад, Катедралата и Храма на Слънцето /Кориканча/. След това екскурзията продължава извън града с посещение на инкските паметници Кенко, Тамбомачай, Пука Пукара и забележителната крепост на Саксахуман, построена на хълм с изглед към Куско, известна с ограмните си дялани камъни, някои от които достигат 9 метра височина и тежат над 350 тона. Вечерта – вечеря с фолклорна програма /музика от Андите и перуански танци/ в традиционен ресторант.
Изхранване: Закуска в автобуса и традиционна вечеря с фолклорно шоуДЕН 05: Куско: Свещената долина на Инките / Агуас Калиентес ( Мачу Пикчу )
Рано сутринта – екскурзия до долината Урубамба – Свещената долина на Инките.
Посещение на колоритния индиански пазар Писак, отворен във Вторник, Четвъртък и Неделя, където все още се практикува натуралната размяна. Ще имате възможност да се потопите в атмосферата на типичен местен обяд. Следобяд, посещение на инкските селища Калка и Урубамба; следва посещение на инкската крепост Ойантайтамбо, построена да охранява входа към тази част на долината от възможно нахлуване на вражески племена. Ще имате възможност да се разходите по тихите улици на близкото градче и да добиете представа за значимостта на района като военнен, религиозен и стопански център по време на империята на Инките. Късно следобяд – пътуване с влак до Агуас Калиентес – 2 часа ( Горещите извори, Мачу Пикчу )
Свободна вечер с възможност да се разходите по централния площад, да се насладите на атмосферата и да опитате вкусното питие Писко Сур в някое от многобройните заведения по площада на горещите извори в Агуас Калиентес. Изхранване: Закуска и ОбядДЕН 06: Мачу Пикчу Агуас Калиентес / Куско
Денят започва с ранно ставане за посещение на прочутата крепост на Инките Мачу Пикчу, известна още като „Изгубения град на Инките” /пътуване с автобус 6 км /. Екскурзия с гид из крепостта. След това ще имате свободно време за да разгледате сами археологическия паметник.
p.m. Останалата част от деня е свободна – отлична възможност за разходка в Агуас Калиентес и посещение на горещите извори. След това ще имате възможност да се включите в следните мероприятия (Не се включват в основната цена):
1. Водопадите Мандор. Посещението на водопадите е незабравимо приключение. Местността се намира сред гъста гора, която заобикаля Мачу Пикчу, а до нея се достига след 45-минутен преход по релсите на влака.
2. За по-активни хора с приключенски дух се препоръчва изкачване на Уайна Пикчу или Потукуси (В зависимост от атмосферните условия), откъдето можете да се насладите на удивителен изглед към Мачу Пикчу. Изкачването отнема около 2 ч и 30 мин. и е препоръчително да става преди 13:00 ч. Необходима е регистрация на изходния пункт на изкачването.
Следобяд, връщане в Куско с влак, най-ранният следобеден влак е в 14:45, а най-късният 19.00. След пристигане – трансфер до избрания хотел и нощувка. Пътуването трае 4 ч. Изхранване: ЗакускаДЕН 07: Куско / Пуерто Малдонадо
След закуска, трансфер до автобусната гара и отпътуване за Пуерто Малдонадо. След пристигане, трансфер до избрания хотел.
Изхранване: Закуска

ДЕН 08: Пуерто Малдонадо
Екскурзоводите говорят английски език; те са биолози, професионалисти в туризма и членове на общността. Ако групата е по-малка от 10 човека, туристите се присъединяват към друга група. Трансфер до базата Пуерто Малдонадо. В базата в Пуерто Малдонадо, която е отправна точка за екскурзиите в джунглата, ще трябва да опаковате само най-необходимото за следващите няколко дни. Това се налага за да се избегне претоварване на багажниците и лодките. Трансфер до речното пристанище Тамбопата. Обяд /сух пакет/
Трансфер с лодка от пристанището Тамбопата до Посада Амазонас и местната общност Инферно, където се намира един от основните частни резервати.
При пристигане ще бъдете посрещнати и ще ви бъде предоставена кратка информация и съвети относно навигацията и сигурността.
На 20 минути пеша от Посада Амазонас се намира 30-метровата кула Канопи, от която се разкрива впечатляваща гледка към гората и могат да се наблюдават птици и диви животни /тукани, папагали, макаци и др/. Вечеря. Всяка вечер член на персонала прави презентация на проекта за екотуризъм на Инферно.
Нощувка в Посада Амазонас. Изхранване: Закуска, Обяд и Вечеря

ДЕН 9: Трес Чимбадас и езерото Oxbow
Трес Чимбадас се намира на 30-минути /с лодка и 45 минути /пеша/ от Посада Амазонас Ще плавате по езерото в търсене на семейство 9 големи речни видри /само 60 % от посетителите успяват да ги видят/ и други животни като кайман и хоацин. Видрите са най-активни от изгрев до 8:00-9:00 ч.
На двадесет минути пеша от Посада Амазонас е мястото, откъдето по изгрев, сутрин и следобяд могат да се наблюдават различни видове папагали, които поглъщат глина на брега на реката. Обяд
20- минутно пътуване с лодка надолу по течението ще ви отведе до пътека, създадена от Centro Ñape – обществена организация, която произвежда лекарства от горски растения. Маршрутът разкрива различни медицински и други приложения на определени видове растения. Вечеря
Възможност за нощна разходка. През нощта повечето бозайници се активизират, но рядко могат да се видят.
Нощувка в Посада Амазонас Изхранване: Закуска, Обяд и ВечеряДЕН 10:  Джунгла Тамбопата / Пуерто Малдонадо / Лима / Кито (Еквадор) Трансфер по реката от Посада Амазонас до пристанището на Тамбопата
Трансфер от пристанището до базата Пуерто Малдонадо
Оттам трансфер до летището за полет до Лима и Кито /в зависимост от разписанията на полетите може да се налага ранно отпътуване/. След пристигане в Кито, настаняване в избрания хотел.
Следобяд - Екскурзия из града - включва посещението на жилищни квартали в северната част на града, Гуапуло Мирадор, по булевард 12-ти Октомври до Двореца на културата и Съдебната палата, където могат да се видят скални стенописи, свързани с историята на Еквадор. Обзорната екскурзия продължава по Авеню Гран Колумбия нагоре до Базиликата на Националната клетва - грандиозна катедрала в нео-готически стил и на катедралата " Сан Хуан Мирадор", откъдето се открива прекрасна гледка към колониалната част на града. След разходка из старинните улици стигате до Площада на независимостта с Катедралата, Епископията и Правителствения дворец. След това посещавате катедралите Ла- Кампания със златните и олтари, Сан Франциско и Саграрио. Качвате се на хълма Панесио на най известната панорамна площадка в столицата, откъдето се вижда не само колониалната, но и част от съвременно Кито.
Изхранване: Закуска

ДЕН 11: Остров Балтра, архипелаг Галапагос След закуска, трансфер до летището на Кито или Гуаякил за полет до остров Балтра. След пристигане, трансфер с автобус и ферибот до остров Санта Круз. Посещение на фермата Промесиус, обяд. След обяда, разходка в търсене на гигантски костенурки сред природата. По пътя към хотела, разглеждане на тунелите от лава, формирани преди хиляди години. В хотела в град Пуерто Айора – свободно време за почивка и разходка из околността. Изхранване: Закуска и Обяд

ДЕН 12: Морско приключение През този ден се посетите някой от следните острови: Южен Плаза, Бартоломе, Северен Сеймур или Флореана /”Короната на Дявола”/. Малките заливчета и островчета в този район са идеално място за гмуркане с шнорхели. Тук ще видите тропически риби, скатове, морски костенурки, акули, морски лъвове, анемонии и морски звезди. Можете да прекарате целия ден в гмуркане и да се наслаждавате на открития океан. Обяд ще се сервира на борда. Изхранване: Закуска и Обяд

ДЕН 13: Изследователски център Дарвин
Рано сутринта ще посетите изследователския център Чарлз Дарвин и ще научите повече за проучванията в областта на опазването на природата на Галапагос. Следва посещение на Центъра за развъждане на костенурки. Ще се запознаете със Самотния Джордж – последната останала от този вид гигантска костенурка, ще видите други гигантски костенурки и игуани. В кактусовите гори на центъра могат да се видят и Дарвинови чинки, Жълти коприварчета и Присмехулници. След обяда се отправите към платото за да посетите плантация за кафе и захарна тръстика, където ще имате възможност да научите повече за процесите на производство и да дегустирате кафе и сок от захарна тръстика. Вечерта е свободна за почивка и вечеря в крайбрежен ресторант по избор. Изхранване: Закуска и Обяд

ДЕН 14: плаж Тортуга, Мангрови дървета на Сан Кристобал В този ден имате възможност да изберете между екскурзия до близкия плаж Тортуга и разходка с шопинг в града. Екскурзията до Тортуга започва рано сутринта с 35-минутна разходка по белия пясък; ще имате възможност да поплувате във водата, да покарате сърф и да научите повече за мангровите дървета и тяхната екосистема. Следобяд – посещение на остров Сан Кристобал на борда на яхта. По време на пътуването ще могат да се наблюдават красиви галапагоски птици. Пристигане в Пуерто Бакеризо Морено и настаняване в хотел в града с изглед към морския бряг.
Изхранване
: Закуска и Обяд

ДЕН 15: Морските лъвове Денят започва с посещение на Информационно-образователният център и гмуркане с шнорхели в красивото заливче Тижеретас, където ще имате възможност да наблюдавате зелена морска костенурка и разнообразни тропически риби, включително риба-папагал. По обратния път ще можете да се насладите на Пунта Корола – популярно място сред сърфистите и по желание да вземете уроци по сърфиране. След обяд – каране на каяк до мястото, където плуват зелените морски костенурки и наблюдение на птици и представители на морската фауна. Вечерта – разходка из тихото рибарско селище и наблюдение на морските лъвове по брега.
Изхранване: Закуска и Обяд

ДЕН 16: Подводният свят
През този ден ще посетите остров Лобос с корабче и ще имате възможност да се гмуркате с малки морски лъвове, да наблюдавате морски игуани, които се пекат на скалите, и гнездяща птица-фрегат. След това ще се отправите към скалите Леон Дормидо известни още като Kicker Rock или „Спящият лъв” заради формата си за гмуркане в канала, формиран в резултат на тектоничен натиск. Тук ще можете да видите галапагоските беловърхи акули и акули чук, различни видове скатове. Следва обяд на прекрасния плаж с бял пясък Плая Очоа, където ще имате време да поплувате и да се наслаждавате на атмосферата.
Изхранване: Закуска и Обяд

ДЕН 17:
Връщане на Санта Круз. Не е рядкост по пътя край корабчето да преминат китове-пилоти, кашалоти и делфини. След пристигане ще имате време да се подготвите за отпътуването от Галапагос на следващия ден; следва специален прощален обяд. Следобяд – свободно време за пазаруване на сувенири и разходка из градчето и почивка.
Изхранване: Закуска и Обяд

Ден 18: Лос Гемелос и връщане на континента / Гуаякил

По пътя към летището ще имате възможност да разгледате Лос Гемелос – кратери, формирани в резултат на вулканична дейност. Пътят до този природен феномен минава през гора от скалезии. Този вид дървета и храсти са галапагоски ендемити, застрашени от изчезване. Тук е възможно да видите червеногуши мухоловки и Дарвинови чинки. Полет до Гуаякил; трансфер до избрания хотел; посещение на парка Симон Боливар, известен с игуаните, които се разхождат свободно из парка. До парка се намира неоготическата катедрала Метрополитан.  Следва посещение на Кристалния дворец, площада на Интеграцията, площада на знамената и площада Олмедо, които се намират в южната част на крайбрежната улица Малекон 2000, простираща се на 2,5 км дължина по поречието на река Гуаяс. По Малекон 2000 се намират много културни, исторически и развлекателни забележителности; Посещение на Паметника в чест на срещата между Симон Боливар и Хосе Сан Мартин.В северната част се намира Санта Ана Хил и най-старият квартал в Гуаякил Las Peñas. Кварталът е реставриран като са възстановени ярките цветове на дървените постройки, в които се помещават множество галерии на изкуствотоВ гробищния парк на Гуаякил могат да се видят великолепни мраморни скулптури, създадени от известни италиански творци. Минава се и по новия Крайбрежен булевард на Ел Саладо. След това имате възможност да обядвате в ресторант по ваш избор и да се насладите на еквадорски специалитети.
Изхранване: ЗакускаДЕН 19: Гуаякил / завръщане в София

Трансфер до летище Гуаякил за полет до София.

Изхранване: ЗакускаЦената включва:

В Лима: Екскурзия в града.

В Наска: Полет над линиите на Наска
В Куско: Екскурзия в града и до руините извън града; Вечеря с фолклорна програма.
В Долината на Инките: Екскурзия до Писак и Олантайтамбо. Обяд.
В Мачу Пикчу: Екскурзия до крепостта и обяд.

В Пуерто Малдонадо: 3 дни/ 2 нощудки - Екскурзия в джунглатаВ Кито: Екскурзии в града

Галапагос: Екскурзии на архипелага по програмата

В Гуаякил: Екскурзии в града • 1 нощувка в Лима

 • 1 нощувка в Наска

 • 1 нощувка в автобуса по пътя Наска - Куско

 • 2 нощувки в Куско

 • 1 нощувка в Агуас Калиентес

 • 2 нощувки в джунглата Тамбопата

 • 1 нощувка в Кито

 • 7 нощувки на островите Галапагос

 • 1 нощувка в Гуаякил

 • 18 закуски, 10 обяда, 3 вечери

 • Всички входни такси за обекти по програмата

 • Всички трансфери и наземен транспорт

 • Билет за влак Олантайтамбо – Агуас Калиентес – Олантайтамбо

 • Автобусен билет Агуас Калиентес – Мачу Пикчу – Агуас Калиентес

 • Автобусен билет Лима – Наска – Куско – Пуерто Малдонадо

 • Цената на полет Пуерто Малдонадо - Лима

 • Екскурзоводско обслужване ( Английски/ Испански език ) по маршрута


Цената не включва:

 • Цената на международните полети София-Лима-София

 • Цената на полета Лима - Кито

 • Кито - Галапагос - Гуаякил

 • Вход за национален парк Галапагос 110.00$USD

 • Държавни такси ( $30.25 за междунар. полети $6.05 за вътрешни полети )

 • Алкохолни напитки, сода или бутилирана вода

 • Лични разходи

 • Бакшиши

 • Международни и национални телефонни разговори

 • Изхранване извън включеното в цената

При резервация се заплащат 30 % от пакетната цена.

Цена на човек в двойна стая в хостел 3* 3295.00$USD

Hostel

City

Nights

Eiffel or Porta

Lima Miraflores

01

Paredones Inn

Nasca

01

Bus Overnight

Nasca / Cusco

01

Qosqo or Inti Wasi

Cusco

01

Andean House

Aguas Calientes

01

Qosqo or Inti Wasi

Cusco

01

Don Carlos o similar

Puerto Maldonado

01

Tambopata

Jungle Amaozn

02

Jardin del Sol

Quito

01

Galapagos Suites or Similar

Galapagos Island

07

Nucapachal

Guayaquil

01

Цена на човек в двойна стая в хотел 3* 3430.00$USD

Hotel

City

Nights

Habitat

Lima Miraflores

01

Casa Andina

Nasca

01

Bus Overnight

Nasca / Cusco

01

Royal Inka

Cusco

01

Gringo Bill

Aguas Calientes

01

Royal Inka

Cusco

01

Don Carlos o similar

Puerto Maldonado

01

Tambopata

Jungle Amaozn

02

La Carolina

Quito

01

Red Mangrove

Galapagos Island

07

Continental

Guayaquil

01

Цена на човек в двойна стая в хотел 4* 3935.00$USD

Hotel

City

Nights

Jose Antonio

Lima Miraflores

01

Nasca Lines

Nasca

01

Bus Overnight

Nasca / Cusco

01

Picoaga or Jose Antonio

Cusco

01

Sumaw

Aguas Calientes

01

Picoaga or Jose Antonio

Cusco

01

Don Carlos o similar

Puerto Maldonado

01

Tambopata

Jungle Amaozn

02

Patio Andaluz

Quito

01

Casa Natua

Galapagos Island

07

Oro Verde

Guayaquil

01

Цена на човек в двойна стая в хотел 5* 5760.00$USD

Hotel

City

Nights

Marriott

Lima Miraflores

01

Cantayo

Nasca

01

Bus Overnight

Nasca / Cusco

01

Libertador

Cusco

01

Sumaq

Aguas Calientes

01

Libertador

Cusco

01

Don Carlos o similar

Puerto Maldonado

01

Tambopata

Jungle Amazon

02

Hilton Colon

Quito

01

Royal Palm

Galapagos Island

07

Hilton Colon Guayaquil

Guayaquil

01

_____________________________________________________________________

Туроператор „СИМ- Травелс” ООД е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в ЗПАД „Алианц–България” със застрахователна полица „Отговорност на туроператора” №13160102140000004


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница