Майкъл Симкоу Изпълнителен директор външен дизайн и архитектура, Дизайнерски център на General Motors, Северна АмерикаДата25.07.2016
Размер17.88 Kb.
#5105
ТипБиографияБиография

Майкъл Симкоу
Изпълнителен директор външен дизайн и архитектура, Дизайнерски център на General Motors, Северна Америка
Майкъл Симкоу отговаря изцяло за външния дизайн на продуктите, предназначени за пазара в Северна Америка. Майкъл е ръководил разработката на дизайна на дълъг списък автомобили на GM, сред които GMC Terrain, Buick LaCrosse, Chevy Camaro и Equinox, както и на Cadillac CTS Sedan, Wagon и Coupe. На първи септември 2009 година той бе отличен и с титлата Chevrolet Champion for GM Design.
Майкъл Симкоу бе назначен за изпълнителен директор на отдела за Дизайн самоносещи каросерии на първи август 2004 година. На този си пост тей носи отговорност за стилистиката на всички возила със самоносеща каросерия на GM Северна Америка.
Преди да заеме тази позиция, от първи септември 2003 година Майкъл работи като изпълнителен директор дизайн на GM Asia Pacific. В тази позиция той ръководи дизайнерската стратегия и следи оперативно дейността в областта на дизайна, включително и тази на дизайнерския център PATAC в Шанхай, КНР. В същото време, той носи отговорност и за развитието на дизайна на марката Holden като част от задълженията си в региона.
След като започва своята кариера като дизайнер в Holden през 1983 година и преминава последователно през длъжностите старши дизайнер (1985 година) и главен дизайнер (1987 година), Майкъл Симкоу взема участие във всички големи дизайнерски проекти, предприети от марката Holden. През 1995 година, Майкъл е назначен за директор дизайн за азиатско-тихоокеанския регион и поема отговорността за управлението на съвместните проекти с партньорите на GM в лицето на компании като Daewoo, Suzuki, Subaru и Isuzu. След това той работи като директор дизайн в Holden Ltd от 2001 година.
Майкъл е роден на първи октомври 1957 година и се дипломира в специалността промишлен дизайн в Royal Melbourne Institute of Technology. След завършване на образованието си работи като продуктов дизайнер по различни проекти в Австралия и Великобритания, сред които дизайн на полимерни компоненти, военни халикоптери и интериори на летателни средства.

Последно обновяване: месец февруари 2010 годинаChevrolet Europe GmbH

Stelzenstrasse 4 Tel. +41 44 828 2900 media.chevroleteurope.com

CH-8152 Glattbrugg/Zürich Fax +41 44 828 2999 chevroleteurope.com

Switzerland

Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница