Malus domestica е дърво от родаДата19.04.2017
Размер7.02 Kb.
#19543

Ябълка


Ябълката (Malus domestica) е дърво от рода Malus, принадлежащ към семейство Розоцветни (Rosaceae), и е едно от най-широко култивираните дървета. Десертните ябълки са от вида Malus domestica или негов хибрид.

Видът произлиза от Западна Азия, където все още могат да се открият диворастящите предшественици. Ябълките са сред пръвите дървета, които са били култивирани от хората, а разнообразието от сортове достига до 7500 типа. Всеки сорт се отлчава с различни размери, период на цъфтеж и характеристики на плода.Годишната продукция на ябълки в световен мащаб надминава 55 милиона тона, което съответства на брой от около 10 милиарда ябълки. Сред големите производители на ябълки са Китай, САЩ, Иран, Турция, Русия, Италия и Индия.
Текстът е достъпен при условията на лиценза Криейтив Комънс Признание — Споделяне на споделеното 3.0; в сила може да има и допълнителни условия. За подробности вижте Условията за ползване.
Каталог: samples
samples -> Задача По Програмиране и използване на компютри Студент: Христо Стоичков Фак.№20711108 I. Задание
samples -> Ви­де­ния" Яво­ров;,Го­ра" Де­бе­ля­нов;,Бо­жу­ра" Йов­ков
samples -> До ну „христо ботев“ гр. Пловдив оферта
samples -> Уеб­с­тър то­ва са фи­ни, су­хи дреб­ни час­ти­ци. Ние поч­ти не мис­лим за тях, ко­е­то на­ис­ти­на е стран­но. За­що­то в та­зи стая има два пъ­ти по­ве­че прах, от­кол­ко­то къ­де­то и да е на­вън. Уче­ни­те твър­дят
samples -> Сборник доклади 15. 12. 2016 / 11. 05. 2017 факултет по обществени науки


Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница