Маратон в Парка” Витоша, 18 Февруари 2006 гДата31.12.2017
Размер37.41 Kb.
З

имен Празник и Състезание по Ски-Алпинизъм

Маратон в Парка”Витоша, 18 Февруари 2006 г.
Какво е “Маратон в Парка”

“Маратон в Парка” е организирано от Фондация Ски Алпинизъм в сътрудничество с Федерацията на Българските Алпийски Клубове. Генерален спонсор е QBE България. “Маратон в Парка” включва няколко състезания: Състезание по ски алпинизъм, Изкачване на Черни връх, Спускане от Черни връх със ски, Отборното Предизвикателство и парти около и в хижа Алеко.1
. Състезание по ски алпинизъм:


Маратон: Стартът е на площада в Драгалевци Следва изкачване до Черни връх по трасето на седалковия лифт. Продължава с две спускания и качвания в района на Резньовете и гората до писта Витошко лале. Финалното качване е от долния край на пистата до хижа Алеко следвайки трасето на кабинковия лифт.

Полу-маратон: стартът е от Голи връх и първото качване е до Черни връх. Следва спускане през Резньовете и гората до писта Витошко лале. Последното качване е по трасето на кабинковия лифт до хижа Алеко

2. Изкачване на Черни връх:

Стартът е на площада в Драгалевци и е отворен за участници без екипировка за ски алпинизъм.3. Спускане от Черни връх:

О
творено за всички скиори. Включва качване от хижа Алеко до Черни връх. Спускането (състезателната част) започва от Резньовете и завършва на писта Витошко лале, следвайки маршрута на състезанието по ски алпинизъм.4. Отборното Предизвикателство:

Всеки отбор е съставен от най-много четирима души. Те участват като щафета по следния маршрут и правила:

·Първи пост: Драгалевци – Бай Кръстьо, следвайки трасето на седалковия лифт; няма изискване за използване на екипировка.

·Втори пост: Бай Кръстьо – Голи връх следвайки трасето на седалковия лифт; няма изискване за използване на екипировка.

·Трети пост: Голи връх – Черни връх; тук участниците трябва да изминат дистанцията, използвайки снегоходки (могат да бъдат предоставени от организаторите) или ски с колани. Трасето следва зимната маркировка в началото, а след това преминава през вододайната зона.

·Четвърти пост: Черни връх – Алеко; спускане със ски по посока Витошко лале 2, след това Витошко лале 1 до Меча поляна и пристигане на Алеко по пътеката от Бистрица.
5. Парти вътре и вън (хижа Алеко):

То продължава през целия ден и с удвоена сила след финиширане на състезателите от всички дисциплини. Участието на всички е задължително .


Защо е предизвикателство?Всяко едно от състезанията е предизвикателство за участващите в него.

“Маратонът” има амбицията да бъде най-трудното и уважавано състезание по ски-алпинизъм в България. То предлага сборно качване повече от 2000 м и няколко много технични спускания, което е предизвикателство дори за добре подготвените.

“Полу-маратонът” и изкачването на Черни връх са предизвикателство за ентусиастите, които обичат планинарството и не са подготвени за маратонски натоварвания.

Спускането от Черни връх е предизвикателство заради необработения и техничен терен, където всеки сам избира своята линия.

Предизвикателството за Екипи изисква обединени усилия и екипен дух за постигането на успеха.


“Маратон в Парка” ще е предизвикателство и за зрителите, които искат да подкрепят състезателите – той не предлага зала и седящи места, макар трасето да е лесно достъпно от лифтовете и дава възможност да се наблюдават ключовите места, където състезанието може да бъде спечелено или загубено.

По кой маршрут и как да участваме:

Лесно е – на 18 февруари на площада в Драгалевци ще има записване и брифинг с подробности за всички трасета. Може да се запишете на място. Ние ще бъдем там в 8.00, техническият брифинг е насрочен за 10.00, а стартът от площада – в 11.00. Състезателите за спускането ще имат време да се качат да Алеко, откъдето че стартират. Осигурен е транспорт за дрехите и вещите на състезателите, които ще финишират на Алеко.


Необходима екипировка:

За състезанието по ски-алпинизъм e необходима екипировка, съобразена с изискванията на ISMC - www.skialp.org, http://fbac.net/activities.php?ski-alp;

За скоростното изкачване на Черни връх – няма задължителна екипировка, а препоръчителна: www.skialp.org,;

За скоростното спускане – http://befsa.com/BM_competition/Mad_Goat_Ride_2005.htm ;


Организаторите си запазват правото да редуцират необходимата екипировка при наличието на подходящи условия.
Награден фонд:

З
а първо място в отделните стартове има парични награди:  • Първо място на МАРШРУТ А 500 лв.

  • Първо място на изкачването на Черни връх 150 лв.

  • Първо място за скоростното спускане 150 лв.


... и още, и още!!!

Състезателите имат нужда от вас!!!

За повече информация: www.skialp.org
Каталог: userfiles -> file -> 2006 news
file -> Специална оферта за сезон 2015/2016 в Евридика Хилс Пампорово Нощувка със закуска
file -> Правила за условията и реда за предоставяне на стипендии за специални постижения на студентите във висшето училище по застраховане и финанси
file -> Отчет 31 март 2008 г. Междинен Баланс
file -> Наредба №111 от 12 октомври 2006 Г. За изпитване на продукти за растителна защита и одобряване на бази на физически и юридически лица
file -> Конкурс за избор на изпълнител на обществена поръчка с предмет
2006 news -> Разширени състави на националните отбори на България за2006г
2006 news -> Отчет на комисията по състезателно катерене за периода 01. януари – 31 декември 2006 г
2006 news -> Мястото на алпинизма сред основните дейности на фбак и неговото финансиране


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница