Matrix аудио матрична система cme matrix y ръководство за употребаДата17.06.2017
Размер40.13 Kb.
#23802
MATRIX АУДИО МАТРИЧНА СИСТЕМА

CME

MATRIX Y
Ръководство за употреба
Търговски марки: CME и Matrix X са регистрирани търговски марки на Central Music Co. Други търговски марки, използвани в настоящото ръководство, принадлежат на други компании.
FCC Информация (САЩ)

 1. Важна забележка: Не модифицирайте продукта! Ако инсталирате настоящия продукт, в съответсвие с инструкциите, включени в настоящото ръководство, то продукта ще отговаря на изискванията на FCC. Направени модификации на продукта, в разрез с изискванията на СМЕ, могат да нарушат правата ви по отношение на използването му, гарантирани ви от FCC.

 2. Важно: При свързване на продукта към аксесоари и/или други продукти, използвайте само обезопасени кабели. Използвайте кабелите, които сте получили към окомплектовката на уреда. Следвайте всички инструкции за инсталиране.

 3. Забележка: Този продукт е тестван и доказан, че отговаря на ограниченията, отнасящи се за Клас В Цифрови устройства, посочени в Част 15 на FCC Разпоредбите. Тези ограничения имат за цел да предоставят надеждна защита срещу увреждания в условията на градската среда. Оборудването генерира, използва и може да излъчва радиочестотна енергия и, в случай, че не е инсталирано съгласно инструкциите, включени в ръководството за употреба на уреда, може да повлияе неблагоприятно върху работата на други електронни устройства. Съответствието с изискванията на FCC не гарантира, че подобно неблагоприятно влияние няма да бъде забелязано при употребата на продукта. В случай, че забележите подобно влияние, а това можете да установите като изключите и включите продукта, моля опитайте се да елиминирате проблема, като следвате един от изброените варианти:
 1. Преместете продукта или устройството, на чиято работа то влияе.

 2. Използвайте различни контакти (прекъсвачи или предпазители) или инсталирайте линеен филтър.

 3. В случай, че влиянието е върху радио или телевизор, сменете ориентацията на антената. Ако входния кабел на антената е с 300 ома оловна оплетка, сменете го с коаксиален кабел.

 4. Ако тези мерки не доведат до задоволителен резултат, моля свържете се с местен дистрибутор на продукта, който сте закупили. Ако не можете да се свържете с такъв дистрибутор, обърнете се към СМЕ.


КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА MATRIX Y

Matrix Y е част от серията Matrix на СМЕ. Предназначена е за мониторинг посредством слушалки. С четирите си висококачествени изхода за слушалки, всеки с индивидуален регулатор за силата на звука, тя е перфектния избор за различни мониторинг приложения.

Matrix Y предлага микрофон с висока степен на чувствителност, за обратна връзка; микрофонът е разположен на лицевия панел. Това позволява потребителите на системата да комуникират помежду си, без да се налага да свалят слушалките си или да говорят твърде високо.

Освен с четирите изхода за слушалки, системата е снабдена с балансирани, линейни, стерео вход-конектори, тип TRS. Потребителят може да свърже към тях изходите на миксери, записващи устройства, компютър или друга система Matrix Y. Предлага допълнително и балансирани линейни, стерео изход-конектори, тип TRS, към които можете да свържете друга система Matrix Y, допълнителен усилвател или активни монитор високоговорители. Към тези изходи можете да свържете и входовете на външни записващи устройства.


Спецификация

 • 4 висококачествени, стерео изхода за слушалки (1/4’ TRS)

 • 4 копчета за регулиране силата на звука на слушалките

 • 1 микрофон за обратна връзка (изхода на микрофона е свързан директно към четирите изхода за слушалки, но не и към линейните изходи)

 • 1 бутон Talk Bac Mic (за микрофона за обратна връзка)

 • 1 светодиоден индикатор за микрофона

 • 2 входящи входни канала Line In (ляв и десен, балансирани, ¼’ TRS)

 • 2 изходящи канала Line Out (ляв и десен, балансирани, ¼’ TRS)

 • Превключвател за захранването

 • Адаптер за захранването (15 VAC 1000mA).


Свързване към лицевия панел


 1. Talk Back Mic (микрофон за обратна връзка) – можете да говорите с всеки, който използва слушалки, свързани към Matrix Y, като използвате този микрофон. Сигнала от микрофона ще бъде изпратен към слушалките, но няма да влияе на сигнала, подаван от Line Out изхода.

 2. Talk Back Mic LED – индикатор за микрофона. Индикатора свети, когато микрофона за обратна връзка е активиран.

 3. Talk Back Mic бутоннатиснете този бутон, за да активирате микрофона. Натиснете го отново, когато искате да го деактивирате.

 4. Headphone outputs (Изходи за слушалки) – четири изход конектора за слушалки.

 5. Power LED – светодиоден индикатор за захранването на Matrix Y. Индикатора свети, когато захранването към системата е включено.

 6. Volume control копчета – четири копчета за регулиране силата на звука, за всеки от изходите за слушалки.

 7. Power Input – свържете към този вход адаптера за захранването (15 VAC 1000mA).

 8. Power ON – превключвател за захранването.

 9. Line Out (Left) – изход за сигнал с линейно-честотна характеристика, ляв канал.

 10. Line Out (Right) – изход за сигнал с линейно-честотна характеристика, десен канал.

 11. Line In (Left) – вход за сигнал с линейно-честотна характеристика, ляв канал.

 12. Line In (Right) – вход за сигнал с линейно-честотна характеристика, десен канал.


ПРИМЕРИ ЗА СВЪРЗВАНЕ

Matrix Y е едно наистина гъвкаво устройство, което разполага с много балансирани конектори за вход и изход, предназначени за различна употреба и приложения.


Ако използвате Matrix Y в самостоятелен режим на работа.
Примери за свързване към лицевия панел
Примери за свързване към задния панел
Свързване на Matrix X и Matrix Y

Освен опцията да използвате Matrix Y в самостоятелен режим на работа, ние ви предлагаме и възможност да свържете Matrix X и Matrix Y, за да увеличите капацитета за мониторинг на системата. Моля, разгледайте добре ръководството за употреба на Matrix X, както и блок диаграмата на сигнала.


Свързване на две системи Matrix Y

За да увеличите броя на изходите за слушалки, можете да свържете две системи Matrix Y. Моля, разгледайте примерната схема за свързване.


Блок диаграма на сигнала

На тази диаграма можете да проследите пътя на сигнала през Matrix Y, за да разберете по-ясно начина, по който функционира вашата система.
Каталог: public -> MANUALS -> CME -> txt files
MANUALS -> M-audio FireWire 1814 Съдържание на кутията
MANUALS -> Ръководство на оператора
MANUALS -> Инсталиране и начални стъпки за програмиране на lightjockey версия 5 за Windows 95/98/Me/2000/xp инсталиране
txt files -> Matrix аудио матрична система cme matrix X ръководство за употреба
MANUALS -> Cerwin – wega professional субвуфери ръководство за употреба
MANUALS -> Evid – ev I иновативен дизайн ръководство за употреба описание на продукта
MANUALS -> Ръководство за употреба важни инструкции за безопасност
MANUALS -> Evid – Високоговорителни системи за монтаж към таван ръководство за употреба описание на продукта
MANUALS -> Sx600 Ръководство на потребителя ev® Описание на продукта


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница