Mazda работи над нов ротор Технологичните решения skyactiv могат да го подобрятДата26.09.2018
Размер26 Kb.
#82927
Новина
Mazda работи над нов ротор
Технологичните решения SKYACTIV могат да го подобрят
Източник: Mazda

Въпреки че през юни Mazda спря производството на спортното купе RX-8 и ръководството на компанията не се ангажира под каквато и да било форма, че ще замени модела с друг, задвижван от роторен двигател, компанията може би е на път да постигне изключителен пробив в тази технология.

Митсуо Хитоми, директор на отдела за задвижващи агрегати, сподели, че японският автомобилен производител скоро ще завърши разработването на напълно нов ванкелов двигател, който покрива нивото на бъдещите стандарти за емисии и разход на гориво.

Хитоми не конкретизира датата на завършване на проекта.

Поради спецификата на работа на мотора, центробежните сили притискат уплътненията към корпуса на статора. При ниски оборотни режими или при ниско ниво на натоварване, налягането на газовете може да доведе до повдигане на уплътнителните елементи от повърхността му, в резултат от което газовете проникват в следващата камера.

С промяната на формата на трохоидалния корпус, уплътненията остават плътно притиснати към корпуса. Освен че се намаляват емисиите, по-този начин се снижава разходът на гориво и се подобрява цялостната динамика на мотора.

Вторият важен компонент, върху който се фокусират инженерите, е системата за запалване. Те предвиждат да акцентират върху силните страни на този мотор – ниското ниво на вибрации, компактния размер и високата специфична мощност. Именно заради това инженерите на Mazda планират да опростят всмукателният тракт, който от своя страна ще доведе до намаляване на размера на двигателя.

Хитоми вярва, че новото поколение ванкелови двигатели ще бъде използвано в електромобили с удължен пробег. Той не навлиза в подробности, но всичко това означава, че може би ще бъдат създадени модели като RX-8, RX-9 или дори RX-7 EREV (електромобил с удължен пробег).

Новият двигател на Mazda няма да бъде непременно прототипът 16-X, показан на автомобилното изложение в Токио през 2007 година, чиято цел бе при работен обем от 1,6 л да постига мощност от 350 к.с.

Технологичните решения SKYACTIV на Mazda могат да бъдат приложени и при новия роторен мотор.


Агенция Speed-Press
Каталог: pi files -> 2012
2012 -> Определиха кандидатите за отличието Най-добър автомобил на сащ
2012 -> Какво ни готви градът на Ангелите
2012 -> Новина General Motors е недоволен от рекламата си във Facebook
2012 -> Вокалът на Aerosmith си купи Hennessey Venom gt spyder
2012 -> Успешно стартира производството на Amarok в Хановер
2012 -> Тест Amarok здравеняк на осма степен
2012 -> Новина Трета голяма награда за новото Clio – 2013 L’argus Trophy
2012 -> Новина Audi ще произвежда дизелово-хибриден суперавтомобил R10 ще бъде позициониран над R8 и ще се конкурира с McLaren P1, Porsche 918 Spyder и заместника на Ferrari Enzo
2012 -> Много за Audi в новия брой на auto bild салонът в Париж и конкурсът „Зелен волан 2012 са на фокус
2012 -> Тунинг Audi R8 получи „грандиозен” бодикит Тунерите от Regula Tuining преобразиха спортния суперавтомобил и повишиха мощността му


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница