Media informationДата09.01.2017
Размер40.02 Kb.
#12249MEDIA INFORMATION

23 октомври 2012 г.

Chevrolet отбелязва осмо поредно тримесечие на рекордни продажби в глобален мащаб


  • Марката ще представи 25 нови продукта в света през 2013 година

Chevrolet продаде над 1.25 милиона автомобила в света през третото тримесечие на 2012 година – с това той бележи 3.1 процентен ръст в сравнение със същия период на миналата година, който бе рекорден за марката. По този начин Chevrolet реализира осмо поредно тримесечие на рекордни продажби, като ръстът по света продължава да надхвърля този на другите автомобилни марки за масово производство.


"Chevrolet е интересен за все повече клиенти по света, благодарение на най-силната продуктова гама в историята на марката," отбелязва Крис Пери, вицепрезидент на глобалния маркетинг на Chevrolet. "След осем месеца на рекордни продажби Chevrolet ще направи всичко възможно да продължи тази положителна тенденция като представи 25 нови продукта на пазарите по света през 2013 година."
Cruze продължава да бъде най-продавания модел на Chevrolet с над 550,000 реализирани бройки през тази година и над 1.65 милиона от представянето му. Продажбите на на мини-автомобила Spark, малкия Aveo/Sonic и Malibu модел 2013 от средния клас се увеличават. Представянето на средноразмерния пикап Colorado в Тайланд доведе до постигане на месечни продажби в страната които значително надвишиха обема от продажби през цялата 2011 година.
Chevrolet отбелязва увеличение на продажбите в сравнение с третото тримесечие на миналата година и в петте свои най-големи пазара, включително:

  • В Съединените Щати Chevrolet продаде 458,721 автомобила през тримесечието, което е ръст от 2.1 процента, дължащо се в голяма степен на рекордните реализации на леки автомобили, като бяха постигнати най-добрите месечни продажби на Volt, Cruze, Sonic и Spark.

  • В Китай, Chevrolet продаде 152,328 автомобила за тримесечието, което е ръст от 3.7 процента.

  • В Бразилия, продажбите на Chevrolet се възстановяват като достигат 182,906 за третото тримесечие, отбелязвайки ръст от 13.5 процента. По-късно през този месец, марката ще представи напълно новия Onix, малък хечбек, който ще предлага на клиентите функционална и лесна за използване свързаност с помощта на MyLink.

  • Устремът на марката ще продължи и в Русия с представянето на 7 нови продукта през тази година. Chevrolet продаде 58,453 автомобила през третото тримесечия, с което бележи ръст от 28.8 процента.

  • В Мексико, Chevrolet продаде 44,387 автомобила през тримесечието, увеличение от 14.3 процента.

Chevrolet ще продължи своята продуктова трансформация в Съединените Щати с представянето на 13 нови или значително обновени модела през 2013 година, включително напълно новата Impala, изцяло новият лек пикап Silverado и напълно новия спортен седан със задно предаване SS.


В Европа, Chevrolet представи 10 нови модела за последните 18 месеца. Понастоящем, Chevrolet разполага с една от най-обновените гами в автомобилната индустрия, а продуктовата офанзива ще продължи и през 2013 година с новия, рестилизиран Spark и напълно новия малък SUV Chevrolet Trax, който ще се появи в европейските продажбени центрове на Chevrolet през пролетта на следващата година.
Chevrolet, традиционно американска марка, днес реализира над 60 процента от продажбите си извън американския пазар.
За марката ChevroletChevrolet е водещата глобална марка на компанията General Motors с годишен обем на продажбите в размер над четири милиона автомобила в повече от 140 държави. Това е четвъртата автомобилна марка в света по отношение на обема на продажбите, както и един от най-бързо развиващите се в тази насока производители в автомобилната индустрия. Продуктите на Chevrolet се отличават с ярък дизайн, динамика, технологичен напредък и практичност. Едновременно с това те предлагат отлично съчетание от цена и качества. Основаната в Съединените американски щати от швейцарския емигрант Луи Шевроле през 1911 година фирма отбеляза своя вековен юбилей през 2011 година. Представянето на марката в Европа бе обновено през 2005 година и в момента тя разполага с 2 500 сервизни и продажбени центрове в Западна и Централна Европа. Актуалната гама на Chevrolet в Европа включва градския модел Spark, малките Aveo седан и хечбек, компактните седан и хечбек Cruze, семейния ван Orlando, SUV-модела Captiva, легендарните спортни модели Corvette и Camaro, както и електромобила с удължен пробег Chevrolet Volt. През 2012 година Chevrolet представи на пазара комби-версията на модела Cruze и седана от среден клас Malibu. Повече информация за марката Chevrolet можете да намерите в интернет на адрес  http://www.chevroleteurope.com или http://media.chevroleteurope.com.

За контакти:

Владимир Тодоров

Chevrolet Marketing/PR Manager

Chevrolet Central and Eastern Europe - Sofia Rep. Office

Tel.: +359 2 969 30 48;


Chevrolet Europe GmbH

Stelzenstrasse 4

8152 Glattpark

SwitzerlandPhone +41 44 828 29 00

Fax +41 44 828 29 99media.chevroleteurope.com

www.chevroleteurope.com


Каталог: content -> Pages -> news
news -> Класическа Grand Prix звездите на 111-годишната история на Opel в света на моторните спортове
news -> Chevrolet ще покаже творението на младите дизайнери на изложението в Женева
news -> Пресинформация 29 септември, 2011 година Opel Ampera спечели международната награда ecobest
news -> Пресинформация 26 октомври, 2015 година Перфектен рали сезон за Opel
news -> Отборът adac opel Rallye Junior Team запазва водачеството си в шампионата erc
news -> Пресинформация 29 юни, 2015 година Тройна победа за Opel на рали Ypres
news -> Програма за развитие на нови таланти с ангажименти в областта на пистовите надпревари и рали-спорта
news -> Пресинформация 30 март, 2015 г


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница