Международен ден на хората с уврежданиястраница1/5
Дата24.07.2016
Размер0.73 Mb.
  1   2   3   4   5
03.12.2012
Международен ден на хората с увреждания

bgВести, Понеделник, 03 Декември 2012

През 1992 година Генералната асамблея на ООН обявява 3 декември за Международен ден на хората с увреждания.

Оттогава това е ден за засилване на дискусията по темата за свободния и независим живот на хората с увреждания, за тяхното пълноправно участие в обществото.

За 3 декември в цял свят се организират кампании с цел постигане на ефективна промяна в условията на живот на хората с увреждания.

ОБЩИНИ

ФОКУС

Зам.-кметът Иван Колев: Ежедневно между 50 000 и 60 000 лв. са постъпленията от местни данъци и такси в Община град Добрич

03 декември 2012 | 13:24 | Агенция "Фокус"

Добрич. Обичайно за края на годината е да има повече събиране на приходи и по-малко разходи, затова през изминалата седмица разходите са за дейности “Местна отговорност”, заяви зам.-кметът “Финанси и общинска собственост” в Община град Добрич Иван Колев, предаде кореспондентът на Радио “Фокус”-Варна. 69 473 лв. са разходвани за дейности “Местна отговорност”. Средствата са разпределени основно за дейности по Програмата за капиталови разходи, 5000 лв. са предоставени на “Спортни имоти” и 6000 лв. - за функция “Култура”. Към момента общината разполага с 912 720 лв. за разплащане на оставащи извършени дейности. В ход е и изпълнението на приходната част на бюджета, допълни Иван Колев. Ежедневно 50 000 – 60 000 лв. постъпват от местни данъци и такси в Община град Добрич. За момента се наблюдава по-малък интерес към закупуване на предоставени общински терени и сгради, което е нормално в такъв един момент на икономическа криза, коментира Иван Колев. /Жулиета НИКОЛОВА
В Стара Загора ще се проведе обществено представяне и обсъждане на Стратегия за развитие на ученето през целия живот

03 декември 2012 | 13:27 | Агенция "Фокус"

Стара Загора. В Стара Загора ще се проведе обществено представяне и обсъждане на Стратегия за развитие на ученето през целия живот в общината (2013 - 2020 година). Това съобщиха от пресцентъра на общината. Представянето ще се извърши от екипа по проекта съвместно с общинска администрация на 6 декември, в зала 1 от 10.00 часа.
Ателиетата към социалните заведения в Благоевград започват работа от днес

03 декември 2012 | 13:34 | Агенция "Фокус"

Благоевград. В рамките на Международния ден на хората с увреждания (3 декември), ателиетата към заведенията за социални услуги в Благоевград ще отворят врати, съобщиха от пресцентъра на общината. В тях ще се изработват коледни сувенири и украса, с които по традиция хората, ползващи социални услуги, ще участват в празнични пазари и благотворителни кампании.

Напълно в унисон с Деня на хората с увреждания, на настанените в социалните заведения ще бъде даден равен шанс да развият уменията си и сами да творят, създавайки тематични за Коледа предмети. В община Благоевград продължава и работата по реализирането на проекта за три центъра за настаняване от семеен тип, с което общината се включва в процеса по деинституционализация, който тече в световен мащаб.


Първокласници ще подпишат договор с кмета на община Благоевград Атанас Камбитов

03 декември 2012 | 14:34 | Агенция "Фокус"

Благоевград. Първокласници от XI СОУ с класен ръководител Красимира Смилкова ще подпишат договор с кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, съобщиха от пресцентъра на общината. Предмет на договора ще бъде изготвянето на коледни картички от децата, които общината ще закупи. Празничните изделия ще бъдат подарявани и изпращани на партньори и сродни организации, а средствата от тях ще бъдат заделени за благотворителност.

Церемонията по подписването на контракта, ще се състои на 3 декември, в зала 101 на община Благоевград, от 15:30 часа.

Младите предприемачи собственоръчно ще се заемат с изпълнението на поръчката, като в изготвянето на картичките ще приложат наученото през първия срок от своето обучение.
408 000 лева са вложени за реконструкцията на столичния пазар „Димитър Петков”

03 декември 2012 | 15:27 | Агенция "Фокус"

София. 408 000 лева са вложени за реконструкцията на пазара „Димитър Петков” в участъка от бул. „Тодор Александров” до бул. „Ал. Стамболийски”. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, която инспектира ремонтирания участък, предаде репортер на Агенция „Фокус”. В реконструираната част разликата е огромна, каза столичният кмет. Това е вторият пазар, който пазари „Възраждане” ремонтира след първия етап на ремонта на Женския пазар. Пазари „Възраждане” са едни от четирите общински пазари, които излязоха през последните години на печалба. Очаква се печалбата през тази година да е с 20% повече в сравнение с миналата година, каза Фандъкова.

Около 1,3 млн. лева беше печалбата им за 2011 г., сега се очаква с 20% повече. Това дава възможност да се инвестира от собствени приходи без те да чакат на общината, каза Фандъкова.

Маргарита Александрова – председател на Съвета на директорите на пазари „Възраждане” посочи, че в ремонтираната част на пазара наемите няма да се увеличават и ще се запазят на същото ниво, както и цената на продаваната стока.

„Трябва да внесем в Общинския съвет и в Столична община искане за разходване на средства. Надяваме се до края на годината да приключим с процедурата за извършване на реконструкция и на останалата част на пазара „Димитър Петков”. Дружеството разполага с необходимите средства”, каза Александрова. Нашата амбиция е до края на пролетта да завършим с реконструкцията на останалата част на пазара „Димитър Петков”, каза още Маргарита Александрова. /Красимира ГЕОРГИЕВА


Йорданка Фандъкова: Надявам се напролет да започнат строителните дейности за Женския пазар

03 декември 2012 | 15:46 | Агенция "Фокус"

София. Надявам се напролет да започнат строителните дейности за Женския пазар. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, която инспектира ремонтирания участък на пазара „Димитър Петков” - от бул. „Тодор Александров” до бул. „Ал. Стамболийски”, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Това е най-важният проект, който предстои. Подготвили са и са подали апликационна форма по програма „Джесика”. Кандидатстват за средства в размер на 6 млн. лева за цялостна реконструкция и промяна на облика на пазара, каза кметът. Проектът беше направен след проведен конкурс, обсъден и с хората, които живеят там, с комитетите, които бяха създадени за Женския пазар. Вече са готови да обявяват и процедури, след като ги съгласуват с Агенция за обществени пръчки и комисията в Общинския съвет, посочи Фандъкова.

Пазарите са традиционно място за София и за България. Въпросът е да изглеждат добре и да бъдат удобни за хората. На ремонтираната част на пазара „Димитър Петков” в участъка от бул. „Тодор Александров” до бул. „Ал. Стамболийски” има изцяло ремонтирани тоалетни, включително тоалетна за инвалиди. Отпадъците са скрити в помещения, така че постепенно да спрем да мислим за пазара, като за място – неприятно за посещение. Напротив – виждаме цветя, по-добри настилки и се надявам за търговците и клиентите да е удобно, каза още столичният кмет. /Красимира ГЕОРГИЕВА


Форум за осигуряване на достъпна среда бе организиран в община Бургас

03 декември 2012 | 16:07 | Агенция "Фокус"

Бургас. Достъпността на средата, наредбата за осигуряване на достъпна среда, добрите практики и проблемите в община Бургас, които трябва да бъдат решени в полза на хората с увреждания бяха част от темите, които бяха обсъдени на среща в Бургас, предаде репортер на Радио „Фокус”-Бургас. Срещата, на която присъстваха представители на неправителствени сдружения и съюзи на хора с увреждания, бе уважена зам.-областния управител Севдалина Турманова, омбудсмана Таньо Атанасов, но липсваха представители на сдруженията на строителите и архитектите, т.е. тези, които осигуряват достъпност на средата и планираната иначе дискусия се превърна по-скоро в информационна среща. По време на срещата Красимир Червеняков, младши експерт в община Бургас, посочи, че на днешния ден се навършват 20 години от приемането на Конвенцията на ООН за правата на хората с увреждания. „Двадесет години са много и малко, но наистина за това време беше направено не малко не само в България, а на международно ниво хората с увреждания да получат своето място в обществото и на хората с увреждания да не се гледа като на някаква отделна група отделна хора, а на равностойни хора, които имат равни права и възможности. Най-важното за хората с увреждания е достъпната среда. Тя е нещото, без което няма как да постигнем равни възможности, интеграция и участие в обществения живот”, каза Червеняков. Зам.-областният управител Севдалина Турманова посочи, че подобни дати са поводът да се фокусира вниманието върху правата, достойнство на хората с увреждания, върху тяхната социализация и интеграция и да се поговори отново за това, какво прави обществото, за да бъдат те наистина неразделна част от него. Достъпността не се изчерпва само с достъпа до архитектурната градска среда, а включва в себе си и достъп до образование, до пазара на труда, успешна реализация и до участие в изработването на нормативните документи, които касаят тези хора от нашето обществото, посочи Турманова. Красимир Червеняков представи наредбата относно осигуряването на достъпна среда. Той посочи, че достъпната среда се осигурява за хора с намалена подвижност, независимо дали те са с увреждания. Такива хора с намалена подвижност са възрастните хора, бременните и майките с колички. Достъпната среда се изгражда за всеки един член на нашето общество, посочи Червеняков. По време на срещата беше представен и Планът за осигуряване на равни възможности за хората с увреждания 2012 – 2013 година.

/Катя НИКОЛОВА


Йорданка Фандъкова: Приключва конкурсът за почистване на Околовръстния път

03 декември 2012 | 16:08 | Агенция "Фокус"

София. Конкурсът за почистване на Околовръстния път приключва в момента, предстои да бъде сключен договор, след като изтекат всички законови срокове, за които се очаква обжалване. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова в отговор на въпрос - кой ще почиства Околовръстното шосе, след като няма договор за това, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Обърнала съм се към всички фирми, които работят на територията на общината. Имам разбирането от тяхна страна, така че най-вероятно една от тях и в момента трябва да са излезли, за да почистват изцяло за тяхна сметка. Ние няма да плащаме – като няма договор, нямам право да плащам. Така че, за да не нарушаваме процедури, всеки от тях, който иска да се докаже, че работи добре – нека го покаже в този срок от две-три седмици, докато се сключи договор – нека да чистят, аз лично не възразявам”, каза столичният кмет. Знаете, че първия път никой не се яви на конкурс и това е основната причина, за да няма договор, поясни Фандъкова. „Конкурсите за тези общински пътища бяха обявени за всички участъци едновременно. За другите участъци вече отдавна имаме сключени договори, но за участъка от Южната дъга нямаше желаещи. Едва при второто обявяване се явиха желаещите. Комисията направи своята класация и остава да приключат сроковете за обжалване”, каза кметът. Йорданка Фандъкова посочи още, че изграждането на осветлението в голяма част от Борисовата градина вече е готово, изпълнено е в срок и няма да има санкции. „Днес сме пуснали движението и по бул. „Бъкстон”, така че се работи, но там със сигурност ще има санкции заради забавяне. Част от забавянето се дължи на експлоатационните дружества, които трябваше да свършат работата си преди изпълнителя. От там идва сложността за изчисление – колко от забавянето е по вина на изпълнителя и колко е по вина на експлоатационните дружества”, каза още Фандъкова. /Красимира ГЕОРГИЕВА
Кметът на община Велико Търново Даниел Панов обеща на жителите на село Малък чифлик осветление и тротоар до главния път

03 декември 2012 | 16:30 | Агенция "Фокус"

Велико Търново. Кметът на община Велико Търново Даниел Панов обеща на жителите на село Малък чифлик осветление и тротоар до главния път. Това съобщиха от пресцентъра на общината. Кметският наместник на село Малък чифлик Иван Чолаков направи отчет за изминаващата година. 41 949 лв. е бюджетът на Малък чифлик. 5800 лв. улично осветление; 2000 лв. чистота; 8600 сметосъбиране. Увеличена е бройката на контейнерите тип „бобър” и малките съдове за смет.

Изградено е мини футболно игрище за 6000 лв. по проект „Местни инициативи”. За реализиране на проекта са добавени и средства от спонсорства, предстои да се монтират 80 седалки и да бъде поставено осветление. Извършени са ремонтни дейности за 5000 лв. по спечелен проект пред дирекция „Вероизповедания”-църквата е ремонтирана и вече е отворена.

7000 лв. са инвестирани в ремонт на уличната мрежа. Двама души работят по програма за временна заетост за почистване на селото. С фрезован асфалт е настлана улицата към гробищния парк. Има редовен транспорт. Клубът на пенсионера работи добре и без проблеми. Читалищните формации са активни. В момента се ремонтира покривът на читалището.

Кметът на общината Даниел Панов заяви на присъстващите на срещата, че ще направи необходимото, за да бъдат решени два важни проблема за селото с включването в инвестиционната програма за 2013 година на средства за изграждане на осветление и тротоар от главния път до центъра на селото. Кметът се обърна към безработните в селото да се регистрират, за да могат да работят по предстоящите за отваряне две програми за обучение, квалификация и намиране на работа.

Кметът на общината обеща съдействие за намиране столове за салона на читалището след приключване на ремонта в сградата. Той заяви, че през последните години има голям инвеститорски интерес към купуване на парцели в извън регулация и къщи в селото. Селото е спокойно, комуникативно, има бъдеще за неговото бъдещо развитие.

Жителите на селото поставиха множество въпроси, свързани със снегопочистването, благоустрояването, възстановяването на местни водоизточници.

Внесено е предложение за изграждане на Младежки клуб, има помещение от 30 кв.м, което е определено за оборудване на клуб в селото през следващата година.
Лиляна Павлова: Към днешна дата сме договорили 90% от бюджета на програмата "Регионално развитие"

03 декември 2012 | 14:56 | Агенция "Фокус"

София. Към днешна дата, една година преди края на договарянето, сме договорили 90% от бюджета на ОП "Регионално развитие", който е малко над 3 млрд. лв. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова на Седмата годишна среща на бизнеса с правителството, предаде репортер на Агенция "Фокус". "Разплащанията вървят в един сериозен темп – около 30% от програмата сме разплатили. За периода 2007 г. - 2012 г. разплатихме 1 млрд. лв. Само за следващата година трябва да разплатим още 1 млрд. лв., за да не сме в ситуация България да връща средства", каза Павлова. Това е едно голямо предизвикателство, отбеляза Павлова.

"Имаме реализирани много успешни проекти. Над 400 са сградите, които са ремонтирани, обновени с мерки за енергийна ефективност. Вече имаме рехабилитирани над 450 км пътища. Още толкова са в процес на рехабилитация", отбеляза министърът на регионалното развитие и благоустройството. Много свлачища, много проекти за градска среда – вярвам, че в над 40 общини успяхме да променим визията и облика на градовете, а това има значение, за да се чувстват хората комфортно на местата, на които живеят, каза още Павлова. /Златина ДИМИТРОВА


РАДИО ФОКУС

Иван Портних: Финансовото състояние на община Варна е стабилно

03.12.2012 15:19 / Варна / Новини

Варна. Изпълнението на бюджета за деветмесечието на годината е адекватно и реализирано според очакванията ни. Финансовото състояние на община Варна е стабилно. Това обобщи Иван Портних, областен координатор на ГЕРБ – Варна и председател на финансовата комисия в общинския съвет, съобщиха от партията. С пълно единодушие членовете на комисията приеха изпълнението на бюджета на морската столица до края на септември, което е 75% спрямо заложеното в началото на годината. Актуализацията пък предвижда макрорамка от 191 646 000 лв. при първоначална 186 954 000 лв. Увеличението от 2,5% се дължи на държавните субсидии и преизпълнението на данъка от туризма. До края на годината приоритети на местната власт ще бъдат образованието, здравеопазването, социалните дейности, осигуряването на заплатите. Стриктно спазване на антикризисните мерки и приключване на годината без неразплатени разходи са също важни принципи, които ще бъдат спазени, обясниха общински експерти. В период на икономически спад общината успя да постигне добри финансови показатели. Доказателство за това са и докладите на рейтинговите агенции – през юни Стандарт енд Пуърс преразгледа прогнозата си за Варна като потвърди кредитен рейтинг от „ВВ” и промени прогнозата си за града от стабилна на положителна. През август „БАКР – агенция за кредитен рейтинг” също потвърди позиция „А” със стабилна перспектива. Високият кредитен рейтинг означава, че община Варна е в добра кондиция за генериране на собствени приходи и по-слабо зависима от централния бюджет, обясни Стефка Господинова, директор „Финанси и бюджет”.
Не може фирма, която не е собственик, да събира наема от 14 имота на пазара в Пазарджик, според общински съветник

03.12.2012 16:05 / Пазарджик / Новини

Пазарджик. По повод решението за продажба правото на строеж върху 14 имота на Кооперативния пазар в Пазарджик, зададох въпрос на кмета на общината на какво основание фирмата получила правото на строеж събира наем, след като имотите не са нейни. Това каза за радио „Фокус” – Пазарджик общинският съветник Румен Петков. На запитването получих отговор, че кметът на община Пазарджик не е разпореждал фирмата да събира наемите за тези 14 имота. Трябвало срещу събраните пари от наеми фирмата да бутне съществуващите сега сгради. Това не означава обаче спестяване на пари за общината, защото бутането може да стане само по Закона за обществените поръчки. Освен това там се събират всеки месец по около 17 000 лева, а до пролетта те ще станат над 100 000 лева. Ако фирмата не събори досегашните магазини и не започне да строи напролет, това означава, че тя ще продължава да ги събира. Защо тези пари не влизат в общината и тя се лишава от тях? Освен това договорите с досегашните наематели са прекратени по взаимно съгласие с общината. Продължавам да твърдя, че не може да се сключва договор за наем с фирма, която не е собственик на тези имоти, това подхранва корупцията, каза също Румен Петков. /Ваня НИКОЛОВА
Обновиха читалището в стралджанското село Лозенец

03.12.2012 16:45 / Сливен / Новини

Стралджа. Обновиха читалището в стралджанското село Лозенец по проект по Програма за развитие на селските райони, предаде кореспондентът на радио „Фокус”-Сливен. В рамките на проекта е осигурено финансиране от около 230 хил. лв., които, след сключен договор с фирма-изпълнител, вече са вложени в строително-монтажните работи. От септември до сега сградата-ветеран, строена през далечната 1928г., е изцяло реконструирана, изградена е нова покривна конструкция, сменени са керемидите, изградено е вътрешно ел.захранване, нова отоплителна парна инсталация, измазване, шпакловка, боядисване на двата етажа и на сутерена, изградени са и така необходимите санитарни възли. Санирана на 100% сградата вече няма да има проблеми с отоплението. Според читалищното настоятелство работата на фирмата е извършена качествено. Община Стралджа осигурява средства за изграждане и на ВиК инсталация и изгребна яма.

/Дора СТОЯНОВА


Зам. кмет Иван Колев: Ежедневно между 50 000 и 60 000 лв. са постъпленията от местни данъци и такси в Община град Добрич

03.12.2012 11:56 / Варна / Новини

Добрич. Обичайно за края на годината е да има повече събиране на приходи и по-малко разходи, затова през изминаталата седмица разходите са за дейности “Местна отговорност”, заяви зам. кметът “Финанси и общинска собственост” в Община град Добрич Иван Колев, предаде кореспондентът на Радио “Фокус” – Варна. 69 473 лв. са разходвани за дейности “Местна отговорност”. Средствата са разпределени основно за дейности по Програмата за капиталови разходи, 5 000 лв. са предоставени на “Спортни имоти” и 6 000 лв. - за функция “Култура”. Към момента общината разполага с 912 720 лв. за разплащане на оставащи извършени дейности. В ход е и изпълнението на приходната част на бюджета, допълни Иван Колев. Ежедневно 50 000 – 60 000 лв. постъпват от местни данъци и такси в Община град Добрич. За момента се наблюдава по-малък интерес към закупуване на предоставени общински терени и сгради, което е нормално в такъв един момент на икономическа криза, коментира Иван Колев. /Жулиета НИКОЛОВА
Започва реализацията на проект „Шумен – живият град”

03.12.2012 14:45 / Шумен / Новини

Шумен. Започва реализацията на проект „Шумен – живият град”, която ще протече през цялата 2013 година, съобщи неговият ръководител Живка Тонева, предаде репортер на Радио „Фокус”-Шумен. Сред основните дейности са провеждане на иновативни културни събития и купуване на специализирано оборудване. След три процедури е избран изпълнител на програмата за културни събития. Тя предвижда редица инициативи, сред които изложби, концерти, тематични семинари, дебати, кинофестивал, украса на градската среда, уебсайт и фейсбук страница, документален филм, артистични инсталации, графити, улични спектакли. Кулминацията ще бъде по време на Майските културни празници от 11 май - Денят на Шумен, до 24 май. Процедурата за доставка на професионална сцена с осветление и ефекти е завършила и съоръжението ще бъде доставено утре. Реализацията на проект „Шумен – живият град” е първата стъпка към успешната кандидатура за Европейска столица на културата през 2019 година, отбеляза Живка Тонева. Проявите, заложени в проекта кореспондират пряко с тази цел и въвличат най-широки кръгове от жителите на Шумен.

Проектът „Шумен – живият град” се финансира от Оперативна програма „Регионално развитие” с 491 298 лв., а продължителността му е 12 месеца. Това е един от трите големи проекта, заедно с „Подобряване на туристическите атракции и свързаната с тях инфраструктура” и „Корените на Шумен”, които ще се реализират в общината през 2013 година. /Милен МАРИНОВ


ДАРИК НЮЗ

Кмет и съветник си "стиснаха ръцете", за да има семейство с 3 деца покрив над главите си

3 декември 2012 08:33 | Влади Владимиров |Дарик Кюстендил|

Атанас Кирилов ще ремонтира безплатно изгорелия покрив на семейство с 3 деца © Влади Владимиров, Дарик Кюстендил ,архив

С материали от община Кюстендил и безплатен ремонт от фирмата на общинския съветник Атанас Кирилов ще бъде изграден нов покрив на семейство с 3 деца от село Берсин. Анелия Стойнева бе написала писмо до Общинския съвет, а независимият съветник Кирил Станчев внесе искането й за отпускане на помощ от 700 лв. за ремонт на изгорелия покрив на къщата на семейство.

"Хората живеят в мизерни условия, а идва зимата. Да помогнем", призова Станчев. Д- р Иван Пипонов допълни, че познава семейството, което е с три деца и живее в страшна мизерия.

Съветникът Димитър Хаджийски попита колегите си от къде ще се вземат парите? "Бюджет няма, не го приемате сесии наред. Тук се разиграва евтин популизъм, това е пагубно за всички. Ясно е, пари трябва да се намерят", заяви Хаджийски.

Кметът Петър Паунов попита, може ли общината да осигури материали вместо част от сумата?

Съветникът Атанас Кирилов, каза че списъка с материали представен от жената не отговаря на нуждите за строеж на покрив. "Аз се наемам да направя ремонта, ако общината отпусне дървения материал", заяви Кирилов, за което получи и ръкопляскания от колегите си в залата.

Общинският съвет отпусна преди това 700 лв. за книга за Владимир Димитров- Майстора, на която автор ще е Благой Ранов. По предложение на Васил Иванов се очаква да бъде възстановена комисията, която да преглежда постъпилите искания за финансова помощ от различни автори и да предлага решения на Общинския съвет.
Кметът участва в семинар в Мюнхен за енергийната политика

3 декември 2012 08:58 | Дарик Добрич |

Кметът на Добрич Детелина Николова и Лиляна Събева, член на екипа по проект «IMAGINЕ – ниско енергийни градове” ще участват в Германия в първия семинар, организиран с цел да се дискутира устойчивата местна политика. Форумът ще се проведе от днес до 5 декември в Мюнхен и ще фокусира вниманието си върху въпроса „Как процесът на изграждане на дългосрочна визия може да подкрепи краткосрочното и средносрочното вземане на решения” и по-специално върху създаването на „Местни енергийни пътни карти 2050” и балансирането им с процесите на местното самоуправление.

През тези дни ще бъдат споделени добри практики, визии и методи. Кметът на Добрич Детелина Николова ще участва на 3 декември в сесията „Кметове, европейски политики и промяната на енергията” с представяне опита на Добрич в енергийната политика. Проект „IMAGINE – ниско енергийни градове“, в който участва Община Добрич, е по програма INTERREG IVC в партньорство със 7 европейски града, Хамбургския Университет и Асоциацията на енергийните градове в Лил, Франция, която е водеща. Неговата цел е всеки партньор да разработи Местна стратегия за устойчиво енергийно развитие в съответствие с Европейските енергийни цели и гарантираща изпълнението на задълженията по Споразумението на Кметовете. Освен това ще се разработи и Енергийна пътна карта 2050 г. В процес на разработване от всеки партньор е оценка на моментното състояние относно енергийната политика на общината и поставяне на цели за бъдещата визия за устойчиво развитие на града до 2050г.

Получено е националното съфинансиране по проекта в размер на 10% от общата стойност, която за Община Добрич е 47 979,97 Евро.
Поделитесь с Вашими друзьями:
  1   2   3   4   5


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница