Межународен колеж Албена Анимационен проектДата05.03.2018
Размер74.49 Kb.
Межународен колеж Албена

Анимационен проект

Изготвил: Георги Панов, фак. н. А8821


Анимацията е нов метод за произвеждане на туристически услуги, с който сериозно се подобрява качеството на обслужването. Това е дейност, насочена към организиране, управление и реализиране на процеса по задоволяване на определени човешки потребности в сферата на туризма. Анимацията се явява свързващото звено между потребностите на туристите и подходящото поведение за тяхното задоволяване. Анимацията се изразява в концепции и програми, управленски структури за организиране и реализация, умения и знания на аниматорите, както и материални предпоставки за провеждането на анимационната програма.

Отделните анимационни прояви не следва да бъдат в по-голямата си част платени, а да повишат общата стойност на пакета-услуга. Анимацията създава възможности за удължаване на туристическия сезон, за по-пълноценно ползване на хотелската база.

В съвременната туристическа индустрия туристическата анимация вече се е наложила като съществен интегрален елемент, който има тенденцията да се обособи като централен мотив в избора на съответна туристическа дестинация.

Анимационният проект съдържа следните компоненти:Анонс, който на практика носи функциите на рекламно- информационен блок;

план-график на анимационните събития, вписани в дневната програма на туристическия пакет;

план-сметка, която е микро-бюджетната рамка на анимационния продукт и съществена база за формирането на единичната цена на туристическия пакет;

описание на анимационните събития, към които са приложени и съответните, предвидени в програмата

беседи – адаптирани към една непрофесионално ориентирана аудитория със специализирани интереси към тематично обособената група от културно-исторически ценности, които стоят в основата на мотивацията за избора на туристическата дестинация.
История

Русе е основан по времето на римския император Веспасиан през периода 69 – 79 г. от н.е. като крепост, наречена Сексагинта Приста. Името означава Пристанище на 60-те кораба.


В средновековието градът е сред най-добре развитите територии в Българската държава. По време на Османското владичество е важна крепост и главна врата на север от Турската Империя. През 16 в. селището се нарича Руси, а през 17 в. се преименува на Русчук.
През 19 в. Русе е първият град в България с подчертано европейски вид, който става илюстрация на неговия икономически просперитет.
Тук се издава първият и единствен по това време вестник на български език в България. Построена е първата у нас железопътна линия Русе-Варна (1866 г.), първото морско училище (1881 г.), първатa метеорологична станция (1883 г.).
Русе се превръща в един от центровете на борбата за духовно и национално освобождение. Тук творят известни чуждестранни и български архитекти, писатели, художници.
Днес Русе е голям икономически, транспортен, културен и туристически център.
Анонс

Проектът предлага 5-дневна екскурзия (All inclusive) в Русе и околностите му за група от 20 чуждестранни туристи от скандинавието, която цели да запознае туристите с историята и културния живот на дунавския град. Настаняването се извършва в Хотел Дунав, разположен в самия център на града.Легло в двойна стая

Легло в единична стая

Апартамент

45 евро

50 евро

90 евро


Обща цена на пакета: 499 евро
Анимационна програма


Ден

Час

Мероприятие

Ден 1


10.00

11.00 - 12.00

12.00 - 13.00

14.00 - 18.00

19.00 - 20.00

20.00


Посрещане и настаняване на гостите в хотела

Информационен коктейл

Обяд

Обиколка на забележителностите на градаВечеря

Welcome cocktail-party


Ден 2


08.30 - 09.30

10.00 - 11.30


12.00 - 13.00

13.30 - 18.30


19.00 - 20.00

20.30 - 22.30


Закуска

Панорамна обиколка на центъра на града с включена беседа на тема “Русе – култура и история”

Обяд

Посещение на следните музеи: Пантеон на възрожденците, Исторически музей, Музей на градския бит и култура, Къща музей Захари Стоянов, Къща музей Баба Тонка, като всяко посещение включва беседа.Вечеря

Посещение на театрална постановка


Ден 3


08.30 - 09.30

09.30 - 11.30


12.00 - 13.00

13.30 - 16.00


16.00 - 19.00

19.00 - 20.00

20.00


Закуска

Посещение на Лесопарк Липник с включена беседа за опазването на околната среда

Обяд

Посещение на Басарбовския манастир в с. Басарбово с включена беседаСвободно време

Вечеря


Night party

Ден 4


08.30 - 09.30

10.00 - 12.00


12.00 - 13.00
13.00 - 18.00
19.00 - 20.00

20.00 - 22.00Закуска

Посещение на пещерата Орлова чука (22км южно от Русе) с включена беседа

Обяд в крайпътно заведение с предварителна резервация

Посещение на Средновековен град Червен с включена беседа

Вечеря

Дегустация на местни вина и ракии


Ден 5


08.30 - 09.30

10.00 - 11.30


12.00 - 13.00

13.00 - 17.00


17.00 - 19.00

19.00 - 20.00

20.00


Закуска

Разходка с кораб по река Дунав до Дунав мост и обратно с включена беседа за граничния мост

Обяд

Екскурзия до село Иваново и посещение на Ивановските скални манастири с включена беседаСвободно време

Вечеря


Huge Final Party

Ден 6

08.00 – 09.00

10.00


Закуска

Освобождаване на стаите и заминаване
Описание на проекта:

План-графикът на планираните събития е съставен от два типа събития – устойчиви и анимационни. Устойчивите събития рамкират ежедневния цикъл на хранене, почивка и свободно време. Анимационните събития следват концепцията на тематично обособените в заглавието на проекта мероприятия и предвидените към тях съответни беседи.

В първия ден, след пристигането и настаняването на туристите, се предвижда традиционният Информационен коктейл, който се провежда по предварително подготвен сценарий. На него гостите на хотела се запознават с главния мениджър на хотела, с обслужващия го персонал; с мениджъра на анимационния тим и аниматорите, с които ще бъде реализиран планираният отдих. Всеки член на групата получава папка с рекламно-информационните материали на анимационния продукт, на хотела или туристическата фирма, както и на спонсорите на планираните събития, които формират и системата на допълнителните инвестиции, необходими за реализирането на анимационния продукт. Гостите на хотела биват запознати с детайлите на анимационния продукт в границите на предвидения план-график.

След обеда и следобедната почивкa е предвидена панорамна обиколко на

Русе с цел запознаване с града и основните му забележителности. След

вечерята има организирано парти с което официално се посрещат гостите.

Тематично обособената културно-познавателна анимация е организирана около няколко основни събития:


  1. Панорамна обиколка на град Русе, включваща разглеждането на повечето забележителности на града, музеи, паметници на културата, площади, църкви, театри и разбира се река Дунав. В тази обиколка на града туристите биват запознати с историята, бита, културата и нравите и обичаите на местните хора чрез специална беседа на тема “Русе – култура и история”.

  2. Посещението на няколко музея, които са един вид задължителни за туристите – Пантеона на възрожденците, Исторически музей, Музей на градския бит и култура, по известен като „Къщата на калиопа”, Къща музей на Захари Стоянов и Къща музей на Баба Тонка.

  3. Посещение на лесопарк Липник и западен парк Приста

  4. Посещение на Басарбовския манастир в село Басарбово в близост до Русе.

  5. Плаване по река Дунав с туристическо корабче до Дунав мост с включена беседа за речния транспорт и трансграничното сътрудничество между България и Румъния.

  6. Посещение на втората по дължина пещера в България – Орлова чука, разположена на 22км южно от града.

  7. Посещение на културно-историческия обект под закрилата на Юнеско Ивановски скални манастири край село Иваново, което може по желание на туристите да се комбинира и с разглеждане за прочутите в региона ферми за щрауси в същото село.

  8. Разглеждане на Средновековната българска крепост Червен.

Предвидени са беседи при всички посещения, както и свободно време за правене на снимки, закупуване на сувенири и др.

Вечерите в ресторанта на хотела са анимирани съобразно тематиката на анимационния продкукт, аранжирани по специален план-сценарий като фолклорна вечеря с обичаи от региона; вечеря с кулинарно парти; вечеря - дегустация на вина и специалитети от региона и т.н.

Тези безценни културно-исторически ресурси са неизчерпаем източник за анимационни проекти и за развитието на туризма, които биха засилили интереса не само на български, но и на чуждестранни туристи към град Русе и неговите забележителности. Не случайно градът е известен като „Малката Виена”.Каталог: files -> files
files -> Р е п у б л и к а б ъ л г а р и я
files -> Дебелината на армираната изравнителна циментова замазка /позиция 3/ е 4 см
files -> „Европейско законодателство и практики в помощ на добри управленски решения, която се състоя на 24 септември 2009 г в София
files -> В сила oт 16. 03. 2011 Разяснение на нап здравни Вноски при Неплатен Отпуск ззо
files -> В сила oт 23. 05. 2008 Указание нои прилагане на ксо и нпос ксо
files -> 1. По пътя към паметник „1300 години България
files -> Георги Димитров – Kreston BulMar
files -> В сила oт 13. 05. 2005 Писмо мтсп обезщетение Неизползван Отпуск кт


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница