Мексико мексико сити, гуернавака, таско, акапулко, оахакаДата30.12.2017
Размер73.79 Kb.
#37750


Sofia 1000, Patriarh Evtimii 15

tel: 02 987 3132/33, fax: 02 987 3135

e-mail: pe15@odans-travel.com
МЕКСИКО

МЕКСИКО СИТИ, ГУЕРНАВАКА, ТАСКО, АКАПУЛКО, ОАХАКА,

Национален парк „ДЕ ЛА ВЕНТА”, ВИЛАЕРМОСА, ПАЛЕНКЕ,

МЕРИДА, ЧИЧЕН ИТЦА, ТУЛУМ, КАНКУН

Дата

Цена

09.03.2013

2250.00 €  

05.10.2013

2250.00 €  

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ – 16 дни ЦЕНА: 2 250 евро + лет.такси + застр.

1 ДЕН/ Среща в 05.30 ч. сутринта на летище София пред гише Информация, Терминал 2. Международен полет София – Амстердам в 07.00 ч. Пристигане в Амстердам в 09.00 ч. В 13.00 ч. – трансокеански полет Амстердам – Мексико Сити. Пристигане в Мексико Сити в 17.50 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Запознаване с екипа, който ще Ви обслужва по време на пътуването и кратък брифинг относно изпълнението на програмата. Нощувка в Мексико Сити.
2 ДЕН/ Закуска. Целодневна туристическа обиколка на Мексико Сити, 25-милионната столица, смесица от култури и раси, считан за най-големия град на земята: Централният площад „Ел Цокало” с Националния дворец или Президентството - някогашната резиденция на вицекраля - с историческите фрески на Диего Ривера; най-голямата Катедрала в Латинска Америка; улицата на суетата „Пасео де ла Реформа”. След това се посещава един от най-известните в света музеи – Мексиканският Антропологически музей. Музеят е шедьовър на мексиканската модерна архитектура и в него се намира голяма част от единствени по рода си съкровища на Предколумбийска Америка. Тук получавате първа представа за културните богатства на Предиспанска Америка. Продължаваме към Чапултепек Парк, където се намира Музеят на историята и Дворецът на Чапултепек. Привечер - свободно време. Нощувка в Мексико Сити.
3 ДЕН/ Закуска. Целодневна екскурзия до двехилядолетния религиозен жертвен център на мексиканското плато - смайващият огромен храмов комплекс “Теотихуакан”, на 40 км от Мексико Сити - "мястото, където са създадени боговете" и посещение на световно известните храмове за религиозни царемонии на маите – 63-метровата “Пирамида на Слънцето”, която се вижда отдалече; “Пирамидата на Луната”; “Дворецът на Ягуара”; “Храмът на Кецалкоатъл”; “Дворецът на Кецалкоатъл”; “Булевардът на мъртвите”, които Ви дават пълна представа за разкоша и величието на една мощна индианска империя. Заслужава си изкачването на върха на “Пирамидата на Луната”, откъдето се разкрива гледка към целия “ареал на боговете” На път към Теотихуакан - посещение на националното светилище на мексиканците и център на поклонничество от колониални времена – Базиликата на Гуаделупе. Базиликата принадлежи към най-ценните културни наследства на страната, в чийто социален живот католицизмът все още играе определяща роля. Вечерта - връщане обратно в хотела. Нощувка в Мексико Сити.
4 ДЕН/ Закуска. Свободен ден в Мексико Сити или по желание - екскурзия до Туластолицата на толтеките. Посещение на Храма на Утринната Звезда, Фигурите на Атлас, футболното игрище, изгорения дворец, Главната пирамида, Стената на кoстенурките, Олтара. Нощувка в Мексико Сити.
5 ДЕН/ Закуска. Пътуване към Акапулко през ТАСКО. По път се спира в Гуернавака – “градът на вечната пролет”. Пристигане в Таско, обявен за световен град на културното наследство и разглеждане на главния площад с работилниците за обработка на сребро. Продължава се към Акапулко. Пристигане привечер и настаняване в хотела. Нощувка в Акапулко.
6 ДЕН/ Закуска. Разглеждане на АКАПУЛКОнай-известният мексикански тихоокеански курорт и разходка до “Скалата на гмуркачите”. По желание – разходка с корабче в Тихия океан. След обяд - свободно време. Нощувка в Акапулко.
7 ДЕН/ Закуска – сух пакет. В 05.30 ч. сутринта – трансфер до летището. В 07.00 ч. – самолетен полет Акапулко – Мекскико Сити. Пристигане в Мексико Сити в 08.05 ч. Самолетен полет в 10.40 ч. от Мексико Сити до Оахака. Пристигане в Оахака в 11.40 ч. Трансфер до хотела и свободно време. Нощувка в Оахака.
8 ДЕН/ Закуска. Отпътуване до археологическия комплекс на Монте Албан, столицата на запотеките. Разглеждане на руините. Връщане в Оахака. Разходка в централната част на Оахака. Свободно време. Нощувка в Оахака.
9 ДЕН/ Закуска. Отпътуване към ВИЛАЕРМОСА, столицата на щата Табаско. Посещение на един от най-красивите паркове-музеи в света - НАЦИОНАЛНИЯ ПАРК „ДЕ ЛА ВЕНТА с известните 20-тонни каменни глави, свидетелство за развитието на най-ранната култура в Латинска Америка - цивилизацията на олмеките. Паркът се намира на двата бряга на река Усумацинта. Настаняване в хотел. Свободна вечер във Вилаермоса. Нощувка във Вилаермоса.
10 ДЕН/ Закуска. Тръгване рано сутринта за ПАЛЕНКЕ – най-добре съхраненият археологически комплекс на империята на маите, един от най-тайнствените градове и култови обредни центрове на маите, за който се смята, че е гробница на кралските династии. Величествените руини се считат за най-значимата досега находка от света на маите. Местоположението му в джунглите на Чиапас е причина за късното му откриване. Пристигане в ранния следобед и разглеждане на руините - известен е най-вече „ХРАМА НА ЙЕРОГЛИФИТЕ”. Посещение на кралската гробна камера в “Храма на Йероглифите" и на Двореца на крал Пакал. Нощувка в Паленке.
11 ДЕН/ Закуска. Отпътуване рано сутринта от Паленке през КАМПЕЧЕ и Мексиканския залив – най-красивият залив на Латинска Америка - към щата Юкатан, център на владенията на маите. Започва обиколката на руините от внушителните градове на маите, свидетелство за архитектурните постижения на тази индианска цивилизация. Посещение на Церемониалния център Ушмал, достигнал своя разцвет 8-10ти век, център на пост-класиката в Империята на маите, известен най-вече като церемониален център на маите и с изключителната украса на храмовете и индианските дворци. „Пирамидата на Истината”, „Къщата на монахините” и „Храмът на Костенурката” са само някои от архитектурните чудеса, които ще видите. Продължаваме към Мерида, столицата на щата Юкатан и настаняване в хотела. Вечерна обиколка на МЕРИДА, наричан „Белия град”, заради цвета на къщите си: колониалните къщи в стил рококо по “Пасео Монтехо”, най-старата Катедрала в Мексико, Дворецът на Губернатора. По желание – разходка с карети. Нощувка в Мерида.
12 ДЕН/ Закуска. Отпътуване към ЧИЧЕН ИТЦА - най-големият и най-впечатляващ град на маите, а по-късно и на толтеките, културният апогей на класическия период в тяхната цивилизация. Чичен Итца е строен 5-ти век и е най-внушителното доказателство за великото минало на индианските цивилизации, най-големият индиански град на територията на Мексико. Обявен от ЮНЕСКО за паметник на световното културно наследство. Налице са много и добре запазени постройки от времето на маите, от които най-известната е “Пирамида на Кукулкан", където два пъти годишно лъчите на следобедното слънце образуват сянката на костенурка, която се изкачва по стълбите на храма. Следва още посещение на Обсерваторията, „Двореца на Воина”, Замъка, баскетболното игрище - най-голямото, запазено от времето на маите. Настаняване в хотелa, който се намира близо до храмовия комплекс. Вечерта, по желание - посещение на шоуто “Светлина и звук” сред руините от древния град. Нощувка в Чичен Итца.

13 ДЕН/ Закуска. Отпътуване от Чичен Итца към ТУЛУМ, градът – крепост на маите, един от малкото церемониални центрове, построени на крайбрежието. Пристигане в Канкун след обяд. Вечерта, по желание - посещение на заведение с карибска музика на живо. Нощувка в Канкун.14 ДЕН/ Закуска. Свободно време с възможност за разглеждане на КАНКУН. Нощувка в Канкун.
15 ДЕН/ Трансфер до летището в 05.30ч. В 07.05 ч. – самолетен полет Канкун – Мексико Сити. Пристигане в Мексико Сити в 09.30 ч. В 14.30 ч. – трансокеански полет Мексико Сити – Париж.16 ДЕН/ Пристигане в Париж в 08.30 ч. В 10.20 ч. – самолетен полет Париж - София. Пристигане на летище София в 14.05 ч.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • самолетни билети за международните полети София – Амстердам – Мексико сити и Мексико сити – Париж – София;

 • самолетни билети за вътрешните полети Акапулко – Мексико Сити – Оаксака и Канкун – Мексико Сити;

 • трансфери летище – хотел – летище;

 • 14 нощувки със закуски в хотели 3*, 3*/ 4*и 4* в Мексико;

 • целодневна екскурзия до храмовия комплекс “Теотихуакан”(3-ти ден);

 • разходка до “Скалата на гмуркачите” в Акапулко (6-ти ден);

 • посещение на Национален парк „ДЕ ЛА ВЕНТА”(9-ти ден);

 • всички входни такси на исторически паметници и археологически паркове и музеи;

 • наземен транспорт в Мексико с туристически автобус;

 • водач от агенцията и местен екскурзовод с превод на български език;


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- летищни такси – 370 евро (към 16.03.2011 г.);

 • медицинска и туристическа застраховка с покритие 10 000 евро (25 000 евро) – 25 лв

(38 лв), за лица от 65 г. до 80 г.- 50 лв (75 лв);

 • вечери в Мексико за целия период – 180 евро (по желание);

 • екскурзия до Тула - 70 евро (4-ти ден) - плаща се в офиса на агенцията;

 • разходка с корабче в Тихия океан край Акапулко - ...........(6-ти ден);

- разходка с карети - .......... (11-ти ден)

- посещение на шоуто “Светлина и звук” в Чичен Итца - ...........(12ти ден);

 • посещение на заведение с карибска музика на живо - ............(13-ти ден);

 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­33 щ.долара

(плаща се в офиса на агенцията).

- доплащане за самостоятелна стая – 420 евро.ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 800 евро.

ЦЕНАТА 2 250 евро Е ЗА ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ДУШИ.

ПРИ ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ!

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

- Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване;- За деца под 18 г. - нотариално заверена декларация от родителите за разрешение за

пътуване на детето им в чужбина.
Каталог: img -> PROGRAMI
PROGRAMI -> Мароко нова година екзотика от „1001 нощи”
PROGRAMI -> Имперски тур кръстопът на цивилизации, на границата между два свята. Тук свършва Европа и започва Африка. Една многоцветна мозайка от древна култура, ориенталски пейзажи и прекрасна природа
PROGRAMI -> 1 ден: Казабланка
PROGRAMI -> Концерт на Guns 'N' Roses 22 23 септември 2010 в Белград
PROGRAMI -> Програма: 1-ви ден: 30. 12. 2014 (вторник)
PROGRAMI -> Дата на провеждане: 15. 12. 2011 програма
PROGRAMI -> Програмата се предлага с тръгване от: софия, пловдив и хасково; габрово, велико търново, казанлък, ст. Загора!!!
PROGRAMI -> Програмата се предлага с тръгване от: софия, пловдив и хасково; габрово, велико търново, казанлък и стара загора
PROGRAMI -> Програма: Ден 1 07. 12 Излитане от летище София за Дубай в 00: 00 ч


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница