Местни избори 28 октомври 2007



Дата10.04.2018
Размер110.49 Kb.
#65864

МЕСТНИ ИЗБОРИ

28 октомври 2007






Плевен

Октомври 2007





Васил Миланов Антонов е роден на 1 януари 1956 г.

Завършил е икономически техникум и Икономическия институт във Варна. Занимавал се е активно с волейбол.

През 80 – те години работи в общински съвет в Михайловград – сега Монтана, и в окръжния съвет в Плевен.

През 90-те години е бил заместник директор на "Обществено хранене", изпълнителен директор на фирма "Тибор" и икономически управител на Медицинския университет в Плевен.

От 1993 до 1996 г. е заместник областен управител на Ловешка област. Подава оставка заради несъгласие с икономическата политика на правителството на Жан Виденов.

През 1998 г. влиза в частния бизнес – занимава се с предприемачество и туризъм

От 2005 г. е народен представител от Коалиция за България. Лобирал е активно за големи проекти като Магистрала Хемус и АЕЦ Белене, за последната продажба на „Плама” на надеждни инвеститори, за Плевен като център на икономически регион.

От 2006 г. е областен председател на БСП. Активно работи за модернизиране на социалистическата партия.

Има три деца – синове на 28, 22 и 6 години.

Спонсор е на читалища, библиотеки, лечебни заведения, детски ясли и градини в Плевенския регион. Финансирал е Плевенската лека атлетика и футбол.

В колекцията му са представени най-известни български творци, включително много плевенски художници. Организира и финансира благотворителни спектакли на Плевенския драматичен театър, Оперни фестивали в Плевен, издавания на видни български писатели и млади плевенски автори.
ОБРЪЩЕНИЕ

КЪМ ИЗБИРАТЕЛИТЕ



Плевен имаше силна икономика,

може отново да има СИЛНА ИКОНОМИКА.

Нашата задача е да проявим инициатива и

мащабност на мисленето, да лобираме добре,

да използваме големия си потенциал, за да станем отново богат и проспериращ град – със силна икономика и добре живеещи хора.
Плевенчани имаха високо гражданско и национално САМОЧУВСТВИЕ. Могат пак да го имат.

Стига отново Плевен да стане авторитетен икономически и културен, спортен и духовен център

на България. Можем заедно

да си върнем ГОРДОСТТА на Плевен и плевенчани.
Плевен беше модерен и напредничав град,

може пак да заеме ЛИДЕРСКА ПОЗИЦИЯ.

Стига да надмогнем затварянето в дребни неща и далавери, в сегашната кметска семейственост, в изместването на специалистите и можещите хора от партийните послушници и родовите кметски съселяни.
В Плевен и общината можем да върнем истинската демокрация и ДЕМОКРАТИЧНОСТ. Местната власт трябва да работи в услуга на хората и на законния бизнес. Трябва да върнем прозрачността и откритостта при обсъждането и решаването на всички значими проблеми. Гласът на гражданите трябва да се чува ясно, общината и аз като нов кмет ще се съобразяваме с него.
Всичко това е предпоставка за ВЪЗРАЖДАНЕТО на Плевен. Това е общата ни задача. Това е мисията на новия кмет и новия общински съвет.

РАЗВИТИЕ


НА

ОБЩИНА ПЛЕВЕН

ПРЕЗ МАНДАТ 2007-2011 Г.

Нашите приоритети:
Възраждане на силната плевенска икономика, бърз икономически растеж, реални инвестиции, високи технологии и добра работа – заради по-добрия живот на всички хора в общината.

Нормализация и модернизация на здравеопазването и образованието, на спорта и изкуството в Плевен. Без това няма и не може да има развит човешки капитал, способност на плевенчани да работят добре, да печелят много, децата ни да имат настина светло бъдеще.

Подкрепа за младите семейства, по-активна грижа към здравето и възпитанието на децата и младежите, защита на майчинството и доброто родителство – нека върнем солидарността между поколенията, местната власт има ресурс да съдейства за това.

Възпиране на криминалната и стопанската престъпност, активизация на борбата срещу организираната престъпност, специална грижа и модерни форми за работа с малолетната и детската девиация и престъпност. Нужна е воля и смелост, за да осигурим спокойствие и сигурност за хората в Плевен и общината.

Модернизация и бързо повишаване ефективността на общинската администрация. Плевенчани имат нужда от качествени услуги на едно гише, да им се пести време, да се предотвратява корупцията, чиновниците и служителите да служат на гражданите, а не обратно.

Плевен и общината трябва да станат удобно място за живеене. Улиците и пътищата могат бързо да станат без дупки, с добра маркировка. Можем да направим по-добра организация на движението, без задръствания. Кварталите трябва да са осветени – има нови технологии, много по-евтини. Чистотата е приоритет за всеки добър кмет. Детските площадки, парковете, местата за отдих също трябва да са приоритет.

Кметът на общината трябва да бъде добър стопанин. Искам Вашето доверие, за да мога 4 години да работя като добър стопанин на Плевен, да проявя своята воля и отговорност за доброто бъдеще на Плевен. За да решаваме проблемите с мащаба на държавата и на Европа. За да спрем със семействеността и безпринципността. За да си върнем голяма част от заминалите млади хора и специалистите. За да надмогнем партийните самоцелни борби и делово да решаваме бързо всеки проблем.

Гражданите на общината трябва да бъдат активни и инициативни – и в аргументираната си критичност, и в добрите си предложения. Очаквам Вашата активност, не се страхувам от открития диалог, приемам всяко разумно и осъществимо предложение. С общата си енергия наистина можем да възродим Плевен. Искрено вярвам в това!



Моите принципи


в работата като кмет:
ДЕЛОВИТОСТ И ДОБРА ОРГАНИЗАЦИЯ. Проблемите могат да се решават бързо и оперативно. Имам желание за това, зная как да се прави, разчитам на партньорство.
ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ И ЕКСПЕРТНИ ОБОСНОВКИ. Добрите решения не могат без солидна изследователска и експертна база, без проектиране и системно прогнозиране. Това е валидно и за общото градоустройство, и за перспективните инфраструктури, и за образователната и здравната мрежи, и за създаването на високо-технологична и печеливша местна икономика.

ДИАЛОГ И ПАРТНЬОРСТВО. Кметът може да работи ефективно за интересите на целия град и общината, само ако създаде атмосфера на делово партньорство, ако овладява самоцелното партийно групиране в общинския съвет, ако е непрекъснато в диалог с граждански и бизнес структури, със самите хора в Плевен.

САМОЧУВСТВИЕ И ЛОБИРАНЕ. За да възродим Плевен като икономически и културен център в България като цяло, е нужно лобиране на национално и европейско равнище, а не самозатваряне в пашкула на провинциализма. Нужна е инициативност, пробивни проекти, умение да се осигурява външно финансиране, привличане на външен ресурс. Сега за това се разкриват огромни възможности. Плевен не бива да остане встрани и притиснат под нечии лични комплекси.

ПРАВДИВОСТ И ПРОЗРАЧНОСТ. Демокрация означава прозрачност, достъп до информация, ясни отговори на критика, да обясняваш на хората, а не да ги залъгваш с празни обещания или стъкмена статистика. Искам да работя с Вас и пред Вас не само резултатно, но и честно, не само полезно, но и с готовност да откликна на Вашите разумни предложения и идеи, критичност и желание за позитивна промяна.



Заставам с открито чело пред Вас, моите избиратели, моите съграждани!
Има четири девиза, които ме амбицират,

които ми дават увереност в успеха,

които мисля, че ясно изразяват усещането ми

за предизвикателството

да работиш за Плевен и хората му:


Плевен заслужава ПРОМЯНА!
Аз мога, защото зная КАК.
Да върнем гордостта на Плевен и плевенчани!
Искам да възродим Плевен!

ПРИОРИТЕТНИ ПРОЕКТИ


  1. Приоритетна програма за повишаване качеството на началното, основното и средното образование в Община Плевен. Специална грижа към децата, които отпадат рано от училището. Специална грижа за свободното време на всички ученици, в което да им се предлагат стимулиращи форми за личностно развитие, за креативни дейности. Специална грижа и за младите таланти, които отрано следва да бъдат откривани и подкрепяни в тяхното развитие и изява.

  2. В общата национална рамка за реформа в средното образование, тук в Плевен можем с ресурси на общината и гражданските организации да осигурим допълнително възнаграждение и социални услуги за добрите учители, финансиране на извън-класни и извън-училищни форми и дейности за учениците, издигане гражданското самочувствие и престиж на учителите.

  3. Да съхраним в Плевен своя академичен потенциал, да подкрепяме колежите, университетите и научните институти в Общината. Става дума за интелигенцията на Плевен, нейното възпроизводство и бъдеще тук.

  4. Изграждане на нови ясли и детски градини, рехабилитация и модернизация на сегашните. Ремонт, саниране и модернизиране материално-техническата им база на училищата, на здравните и социалните заведения.

  5. Програма за подкрепа на бременни и самотни майки, центрове за временно настаняване, дневни центрове за деца в риск.

  6. Програми за профилактика на астма и дихателни болести, диабет, вкл. детски, онкологични женски заболявания и остеопороза, алергиите и хипертониите, сърдечно-съдови болести, болести на опорно-двигателния апарат, детското затлъстяване.

  7. Програми за превенция на зависимостите от алкохол, тютюн и наркотици, които за съжаление все по-широко се разпространяват и сред децата и юношите тук в Плевен.

  8. Програми за опазване на обществения ред и превенция на престъпността. Специална грижа за намаляване на риска от въвличане в престъпления на деца и младежи. Монтиране на камери за наблюдение в близост с учебните заведения и на места с висока концентрация на извършени престъпления.

  9. Бързо възстановяване на училищните кабинети на лекари и стоматолози.

  10. Специални програми за предотвратяване на демографската криза, за подкрепа на младите семейства и доброто родителство, за подкрепа на майчинството и съчетаването му с труда и професионалната реализация на младите жени.

  11. Приоритетно сътрудничество на Общината с медицинския колеж и университет за подготовка на високо компетентни и мотивирани специалисти в мрежата от здравни заведения и социални услуги – да искат и да остават тук в Плевен.

  12. Разработване на съвременна Устройствена схема на територията на Общината като цяло и на нов Градоустройствен план на Плевен – в перспектива от 30-40 години напред.

  13. Оптимизиране и модернизиране на общинската пътна мрежа. Облекчаване на основните товаропътнически потоци в посока: Ловеч, Никопол, София и Русе.

  14. Поетапно изграждане на нови улици, ремонт и рехабилитация на съществуваща улична мрежа в Плевен, Славяново и всички села на територията на Общината.

  15. Създаване на нови зони и места за паркиране в жилищните комплекси. Построяване на нови паркинги в централна градска част на Плевен, комплексите „Дружба” и „Сторгозия”.

  16. Изграждане на паралелни велосипедни алеи по трите главни пътни артерии на Плевен, обособяване на допълнителни пешеходни зони. Изграждане на рампа за скейтборд в градската градина.

  17. Благоустрояване на междублоковите пространства и обособяване на нови зелени площи, градинки, детски и спортни площадки и съоръжения.

  18. Допълнителни мерки за намаляване на престъпността и повишаване сигурността на гражданите в жилищните квартали на Плевен.

  19. Въвеждане на координирани системи за управление на пътното движение в града, зелена вълна.

  20. Монтиране на камери за наблюдение на участъци с висока концентрация на пътни произшествия и нарушения на правилника за движение в град Плевен.

  21. Пълно възстановяване на защитените територии и изграждане на екологична и достъпната инфраструктура в Парк „Кайлъка” и Природна забележителност „Чернелка”.

  22. Изграждане на атракциони в Парк „10-ти декемри”, Градската градина и в началото на Парк „Кайлъка”.

  23. Модернизация и благоустрояване на гробищните паркове в Плевен и Общината, осигуряване на удобен транспорт до тях.

  24. Изграждане на модерни телекомуникационни връзки в крайните квартали на града и малките населени места в общината (ADSL, кабелни, сателитни, безжични комуникационни мрежи).

  25. Разширяване, реконструкция и модернизация на водопреносните системи в Общината, изграждане на модерни и високо-технологични станции за пречистване на питейни и отпадни води.

  26. Въвеждане на модерна система за управление на отпадъците, включваща недопускане на замърсяване, повторно използване, рециклиране, възстановяване и окончателно обезвреждане на отпадъците.

  27. Цялостна модернизация на уличното осветление, с прилагане на енерго-спестяващи технологии, с приоритет на крайните квартали на Плевен и малките населени места.

  28. Прилагане на нови системи за енергийна ефективност, използване на възобновяеми енергийни източници, намаляващи потреблението на електроенергия в публичната сфера.

  29. Ускорено газифициране и разширяване на газопреносната мрежа с пълно покритие на обществените сгради и увеличаване броя на частните потребители.

  30. Създаване на мрежа от звена за консултиране и подпомагане на малкия и среден бизнес – бизнес-центрове и бизнес-инкубатори. Привличане на нови инвеститори чрез изграждане на индустриални зони, технологичен парк в западната част на Плевен и инфраструктура към тях.

  31. Разкриване на Център за развитие на иновации и високи технологии, център за проектиране и инвестиционна политика. Разкриване на Център за развитие на земеделието и рибарството.

  32. Подобряване на инфраструктурата в съществуващите промишлени зони. Изкупуване на 1000 дка. частни терени за предоставяне на бъдещи инвеститори.

  33. Създаване на гаранционен фонд за подпомагане развитието на малките и средни предприятия в общината.

  34. Пълно възстановяване на собствеността върху земята във връзка с Параграф 4.

  35. Включване на допълнителни територии в Регулационния план на града и малките селища.

  36. Създаване на защитено жилище, дневни центрове за предоставяне на социални услуги за възрастни хора и инвалиди – личен асистент, домашни помощници. Активно сътрудничество с неправителствени организации и частни доставчици на открит конкурсен принцип.

  37. Разкриване на нови центрове за трудова заетост, професионално ориентиране, квалификация и преквалификация на кадрите, мотивационни курсове и посреднически услуги на пазара на труда.

  38. Реставрация и консервация на историческите, археологическите и архитектурните паметници в Плевен и Общината. Ремонт и обновяване на сградния фонд на културните институции.

  39. Изграждане на нова модерна спортна база. Ремонт и обновяване на съществуващите спортни съоръжения.

  40. Приоритетна грижа за масовия детски и младежки спорт, за спортните площадки във жилищните квартали, конкретни стимули за цялостното възраждане на спорта в Плевен и възвръщане на предишния му спортен престиж.


Плевен заслужава ПРОМЯНА!
Аз мога, защото зная КАК.
Да върнем гордостта на Плевен и плевенчани!
Искам да възродим Плевен!





Каталог: newsletter
newsletter -> Информационен бюлетин за пряко участие #17 11/2015 View this email in your browser
newsletter -> Meet in Italy for Life Sciences 2015 mit4LS
newsletter -> Онлайн платформа (EN)
newsletter -> За брокерски събития
newsletter -> Програма за трансфер на иновации "Леонардо да Винчи" под ръководството на Института за интеркултурна комуникация e. V. (Ансбах, Берлин, Йена, Ерфурт) стартира следния
newsletter -> За брокерски събития
newsletter -> Бюлетин за брокерски събития
newsletter -> Програма за трансфер на иновации "Леонардо да Винчи" под ръководството на Института за интеркултурна комуникация e. V. (Ансбах, Берлин, Йена, Ерфурт) стартира следния itp-проект


Сподели с приятели:




©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница