Миглена Върбанова Смелостта да се справим с нашите тъмни страниДата05.03.2018
Размер18.3 Kb.
#60812
Миглена Върбанова

Смелостта да се справим с нашите тъмни страни.
Да избереш най-красивия път към себе си е въпрос на смелост и на личен избор. Никой не може да ти го предостави такъв, какъвто ти искаш, защото никой не знае каква е твоята представа за това.

Животът ни поднася истини и мъдрости, които или подминаваме, или се възхищаваме в момента и остават в забрава някъде там. Намираме време за хиляди неща свързани с материалното ни обезпечаване, развлечения, но едва ли отделяме достатъчно време, за да видим и разберем кои сме всъщност.

Изпитвали сме страх, безпокойство, тъга, съмнения в собствените си възможности, недоверие, гняв, злоба, завист, омраза, ревност, неудовлетвореност … Ние вярваме, че нещата или хората ни правят нещастни, но това не е така. Ние сами се правим нещастни с мислите, които таим за хората или за нещата в живота ни. За да сме здрави, свободни и удовлетворени, трябва да се научим да мислим по-различно. Трябва да повярваме, че единствено ние сме отговорни за нашите чувства. Чувстваме това, което мислим.

Нямаме голяма полза да се чувстваме нещастни, потиснати или обидени, но просто даваме свобода на чувството да ни обземе и да блокира съзнанието ни. Привикнали сме към определен ред на мисли и произхождащите от тях пораженски чувства. Необходимо е голямо усилие, за да се отучим от всички мисловни навици, които сме поддържали досега. Нужна е решимост да бъдем щастливи, да прогонваме и потискаме всяка мисъл, която поражда у нас отрицателни емоции.

За да си създадем навик, който да ни води към благоденствие и удовлетвореност се иска сърце и повторение. Знаем колко сме добри в оправданията, но те са само барикада на страховете ни. Винаги, във всеки един момент, за всяко едно нещо имаме право на избор – да бъдем добре със себе си или да продължим както досега. Отговорността за мислите, думите и действията ни е изцяло наша.

Съществуват няколко техники и начини за справяне с тъмните ни страни, за изместване на негативния център и намиране на мотивация за позитивни мисли и действия.

На мястото на всяка негативна мисъл или ситуация, извикайте в съзнанието си мигновено красива гледка, любим човек, картина от хубав филм, весела случка, прекрасен спомен. Ако нищо не ви идва наум, просто си представете, че изпращате любов на някого, или че вдишвате светлина, а издишвате безпокойството. Важното е да не се концентрирате в негативното.

Четенето на разширяващи кръгозора ви книги е много полезно за освобождаване от ограничаващи убеждения и ще ви помогнат да осъзнаете различната реалност, разгръщаща се пред вас.Едно от най-мощните средства за отстраняване на пречките и блокажите и за привличане на желаното е вярата, че чрез въображението си ние създаваме собствената си реалност.

Бъдете Господар на себе си! Изберете как да се чувствате!


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница