Мнение Близо една седмица се рових из форума, препрочитах стари теми, изследвах ip-та, вадих извадки на всичките коментари на даден профил, проследявах завоите на конфликтни теми и т нДата28.10.2017
Размер49.06 Kb.
Мнение

Близо една седмица се рових из форума, препрочитах стари теми, изследвах IP-та, вадих извадки на всичките коментари на даден профил, проследявах завоите на конфликтни теми и т.н. Ядосвах се, възмущавах се, цъках с език, клатех глава... Не мога да кажа, че беше скучно :) Нека да разделя коментарите си на 2 части - техническа и духовна.


1. Технически
Форумът е бавен. Въпреки че връзката ми е добра, много бавно се зареждат страниците. Освен това, много пъти различни неща избиват в грешка. Видях на едно място Данчо да пише, че форумът е поразен (ботове или каквото и да е) и е цяло чудо, че все още работи. Не знам дали връзката е бавна само защото съм извън страната.
Темите са малко повече от един милион. Забравям къде съм чел нещо си, и трябва да се рови из различни раздели и различни подтеми или да се търси с търсачка. Може би едно по прегледно окрупняване на темите в раздели би помогнало.
Разрешено е на потребителите да редактират мненията си дори и след публикуването им, дори също след последващи отговори от други форумци. Така, има теми, по които се дава отговор на изказване, което после е променено от автора, а и също, потребител модерира модерирано вече от модератор мнение :)
Правилата на форума са малко 'скрити' в раздела Информация. Позволявам си да дам сравнение с едни други правила (добре де, с моите правила от чат канала :)
rule N1

#adventist is a Seventh-Day Adventist channel. It represents the Bible beliefs and teachings of the Seventh-Day Adventist church as stated from the General Conference of the SDA.

rule N2

#adventist is a place where anyone is welcome, as far as he/she comes in peace to discuss and search the Bible truths.rule N3

#adventist is an english speaking channel. All other languages are free to be used on private talks.

rule N4

#adventist is not a place where one could enter with bad nick, bad words, bad behavior, or bad attitude toward the others.rule N5

#adventist belongs to God. It is maintained by the operators, who bear the responsibility for this vineyard.

rule N6

#adventist is not a place for 'debates'. We are ambassadors, not diplomats. Any peaceful discussion is welcome.rule N7

#adventist is supposed to be a shining light. Help us make it and keep it like that. thank you all.
2. Духовни
Форумът е станал трибуна за нападки срещу Църквата на адвентистите от седмия ден и Елън Уайт. Това е моята констатация. Най активните юзъри в това отношения са Мариян Гоцев и Joshua. Тия двамата открито и целенасочено работят (!) срещу всичко адвентно. Не само, че много от темите са стартирани от самите тях, но и първите които отговарят на разни библейски въпроси пак са тия двамата. От тях може да се научи, че Исус пиел алкохолно вино, че Адвентната църква е Вавилон, че Елън Уайт е фалшив пророк и т.н. Тия мнения не са модерирани от никого, и все още си стоят толкова красиви, колкото и преди. Нещо още по крещящо е постоянното присъствие на анти адвентни и анти Eлън Уайт сайтове (преведени на български) в подписа на Joshua. Те присъстват на всичките му постинги, които са стотици.

Криворазбраната толерантност и свобода на словото превръщат администрацията на този форум в един съвременен Илий, който не взема мерки срещу поведението на синовете си. Един истински форум на адвентната църква би трябвало да пръска светлина. В момента обаче, е пълно с тъмнина. Поразгледайте темите за духа на пророчеството, а после за Библията. Това не е форум администриран от адвентисти. Поне не се забелязва. Ако не знам на кого е този форум, само четейки мненията, бих казал, че администратор на форума е Joshua, и че този форум е анти адвентен. Забележете също, че нито Joshua, нито Мариян идват и общуват с цел да научат нещо. Не, те идват да проповядват. И все пак не проповядват някакво тяхно си учение, а проповядват анти адвентизъм. Точно заради това, мисля, че няма смисъл да се поддържа тяхното присъствие във форума. Потребители като moisei само гледат сеир и се радват на цирка. Такива като Натурела се борят за правото на Joshua и Мариян да плюят, щото това било 'свободата на словото'. Ами че то по тая логика да пуснем петдесятниците на амвона, само защото имало 'свобода на словото'. Поддържането на такива би-полярности води до едно конфронтиране на групи. В момента, комшиите Naturela и david, както и moisei са срещу мен и blagorodnik например.

За мен е странно, модератор на такъв форум да прави изказвания от типа на 'мойсее, кьораф ли си?'. Това не е холивидски филм, че да ръсим лафове. Поведението и думите на администриращите форума би трябвало да са в съответствие с тяхната отговорност. Те представляват църквата. Теми като Бог, Библия, грях, спасение... са повече от сериозни.

Говорих с мои познати, посещавали форума преди. Отвратени са, и нямат желание да го посещават. Може би това е един от отговорите на въпроса 'Къде са адвентистите в този форум и защо не вземат участие?'Предложения:
1. Всичко старо да се свали от публичен достъп. Има достатъчно грозни неща. Едва ли някой може да пресее всички мнения досега. Нека се почне на чисто.

2. Да се направят 4-5 по големи раздела - например Библия, Здраве, Общи... и различните администратори, модератори да вземат по един раздел за наблюдение. Така ще е по лесно да се контролира и следи форума (в добрия смисъл на думата). Не, че няма да може да се модерира в другите раздели, но всеки да си носи отговорност за неговия раздел.

3. Да се преразгледат правилата на форума и да се затегне положението

Цитати:
"Основните заблуди на адвентизма" - заглавие на най-посещаваната (!) тема във форума
***

Но ти не се впечатлявай, щото госпожа Уайт била е смела жена. Тя и на пода се е излягала и езици е проговорвала (ханаански) и зимни кръщения в ледени поточета е предписвала и то на млади девойки, нали нея няма да я цамбуркат посред зима...


***

1. От самото си създаване църквата е основана на небиблейски акт: определяне време за второто пришествие.

2. Църквата проповядва небиблейски доктрини и учения.

3. Църквата е съоснована и доминирана от лъже пророк в лицето на госпожа Уайт.

4. В църквата се ширят духовна гордост, осъдителност и студенина на деноминационно ниво.

5. В адвентните църкви, в които съм членувал и присъствал, както и в етажите на властта - съюзния съвет, съм наблюдавал лично и съм получавал свидетелства от повече от двама уважавани адвентисти за:

Фиансова корупция, злоупотреба с власт и служебно положение, фалшифициране на изборни резултати, неясни финансови и търговски машинации с пари и имоти на църквата и църковни членове, саморазправа с неудобните от силата на заеманото служебно положение, неравнопоставеност в отношението към различни църковни членове, лицемерие, интриги, борби за власт, груби скандали, обиди, дезорганизираност.

6. Достигнах до убеждението, че тази църква представя ИСУС, БОГ ОТЕЦ и СВЯТИЯ ДУХ в небиблейска, невярна светлина. Препятства личната ми връзка с ИСУС и духовното ми израстване колкото и то да е недоказуем и незабележим процес.

7. Църквата прикрива и фалшифицира факти от своето минало.
***

Деноминацията на адвентистите от седмия ден в противоречие с Библията твърди, че виното, направено по чуден начин от ИСУС е било безалкохолно вино. Това твърдение е насилие над Библейския текст

Но най-красивия духовен момент, е че ИСУС се съобрзи с конкретната нужда на хората на това угощение, които биха се зарадвали на хубаво, във всички случаи алкохолно, вино, колкото и неполезно да е било това за тях

А фактът е простичък, евреите и ИСУС в това число са пиели класическо алкохолно вино
  • цитати от Мариян Гоцев

***


От тая тема ми се допи винце и само при тази мисъл се развеселявам и
Интересен е момент, който съм наблюдавал, че от "крамолното" питие едни се развеселяват, други ги избива на кавга, трети се успиват, четвърти правят бебета на няколко жени - понякога близнаци, пети се хващат за ножовете и съвсем оцеляват, шести не оцеляват... на пътя с автомобила и може да затрият цял род.... плода на лозата го виждам, въпросът е какъв е плода на виното...
МъдрияТ ще каже - дозата е важна. Това го казва и наркомана преди да ти задигне касетофона от колата, и после внимавайки да не предозира белия прах...
Иначе и тревата може да накара да забрави проблемите и да се пренесе в небестна обстановка (не съм опитвал )


  • цитат на модератор от форума


***
Каталог: MEDIA%20SET -> A.%20MEDIA NEWS
MEDIA%20SET -> Фактите около възкресението
A.%20MEDIA NEWS -> Критиците на е. Уаит
A.%20MEDIA NEWS -> Нова перспектива за изследване на апостол павел
A.%20MEDIA NEWS -> Ситуацията в Северен Израел остава сложна
A.%20MEDIA NEWS -> Годишен преглед
A.%20MEDIA NEWS -> Писмата, които промениха едно село От Бикила Мерга
A.%20MEDIA NEWS -> Твърдо за Бога Шарлот Ишканян
A.%20MEDIA NEWS -> Елена уайт и теологията на вдъхновението
A.%20MEDIA NEWS -> Великият лекар Елви Веласко
A.%20MEDIA NEWS -> Класически Доктрини „Оправдание”


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница