Може ли математиката да обясни войните ще разберете от следващото научно кафене в Британски съветДата11.02.2018
Размер27.55 Kb.
#58484

Съобщение за медиите
12 юли 2010Може ли математиката да обясни войните ще разберете от следващото научно кафене в Британски съвет
Не пропускайте възможността да се запознаете с един изключителен учен и да видите обществото през напълно различни очи. Заповядайте в четвъртък, 15 юли, от 18.00ч. в зала „Палавееви” на Британски съвет.
Едва ли сте си представяли, че физиката и математиката имат нещо общо с обществените процеси или с националната сигурност. Каква е връзката между тях можете да разберете тази седмица от научното кафене Café Scientifique, представено от Британски съвет и Форум „Демокрит”.
„Как математиката обяснява войните” ще ни разкаже проф. Николай Витанов. Не пропускайте тази възможност да се запознаете с един изключителен учен и да видите обществото през напълно различни очи.
Проф. Николай Витанов е старши научен сътрудник в института по Механика към БАН. Защитил е докторски степени по физика в Софийски университет „Св. Климент Охридски”, по естествените науки в Университета Байройт, Германия и по математическите науки в Института по Механика на БАН. Изследователските му интереси са в областта на теорията на турбулентността, нелинейната динамика, нелинейния анализ на времеви редове, социална динамика и икономическа физика. Автор е на редица статии и монографии.
Срещите на Café Scientifique предлагат приятна атмосфера, предразполагаща да се говори за наука на достъпен и популярен език, далеч от академичните среди. Това се случва в нетрадиционни за науката места като кафенета, барове, ресторанти и клубове. За да се присъедините към нас не е необходимо да сте учен или студент по научна дисциплина.
Кога: 15 юли, 18.00ч.

Къде: Зала Палавееви, Британски съвет

Как: За да запазите място, изпратете email до booking@britishcouncil.bg

За допълнителна информация:Гради Градев

Мениджър „Публични комуникации”


Британски съвет

гр. София 1504, ул. Кракра 7


T +359 2 9 42 42 10 F +359 2 9 42 42 22 M +359 887 42 42 10

gradi.gradev@britishcouncil.bg www.britishcouncil.org/bulgaria

Бележки за редакторите:


  • Британски съвет е международната организация на Обединеното кралство за създаване на образователни възможности и културни контакти.

  • Британски съвет работи последователно в областта на комуникация на науката и разбираемото говорене за наука. Част от събитията ни в тази област са проектът „Красива наука”, конкурсът „Лаборатория за слава FameLab”, срещите на Café Scientific.


Форум „Демокрит”:


  • Сдружение "Форум Демокрит" е неправителствена организация, чиито усилия са насочени изключително към подобряването на диалога между науката и обществото, и завръщането на науката в лоното на културата, посредством всички известни практики на научната комуникация.
  • Основното оперативно звено на сдружение "Форум Демокрит" е организирано като интердисциплинарна работна група (SciComms Group). Тя стартира през 2005 г. като неформална ежемесечна среща на 15-тина млади изследователи и журналисти, завършили работен семинар по комуникация на науката, с участието на опитни обучители от Великобритания, организиран от Британски съвет. Днес групата надхвърля 80 души. Част от тях са журналисти от водещи медииThe United Kingdom’s international organisation for educational opportunities and cultural relations.
We are registered in England as a charity.
Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница