Момиче: (говори на себе си) Имам среща с приятеля ми Емо днес, но него още го няма. (В този момент се появява момчето с подходящи движения, все едно е Батман, с маска на лицето). О, ето те и тебе, Емо. Чакам те цяла вечност, къде беше? ЕмоДата05.03.2018
Размер22.29 Kb.
    Навигация по данной странице:
  • Момиче
Супер герой

(Сценка)
За тази сценка ви е нужна маска на Батман и двама герои – момче и момиче. Излиза първо момичето.


Момиче: (говори на себе си) Имам среща с приятеля ми Емо днес, но него още го няма. (В този момент се появява момчето с подходящи движения, все едно е Батман, с маска на лицето). О, ето те и тебе, Емо. Чакам те цяла вечност, къде беше?
Емо: Шпионирах те, без ти да ме виждаш.
Момиче: И защо го правиш?
Емо: Ами тренирам.
Момиче: Моля?
Емо: Упражнявам се да бъда много тих и да пълзя наоколо, без никой да ме чува.
Момиче: Но защо? Да не би родителите ти да се оплакват, че вдигаш много шум в къщи или нещо такова?
Емо: Не, не бъди глупава. Току-що си направих тази маска и сега тренирам, защото искам някой ден да заместя Батман, когато той се пенсионира. Нали знаеш, че той вече остарява и няма да е така тих и гъвкав, какъвто е бил преди. И тъй като обичам много да помагам на хората, си помислих, че мога да бъда като него.
Момиче: Хм, този твой план ми звучи доста добре, освен едно нещо. Забравяш, че Батман не е истински.
Емо: Какво искаш да кажеш? Виждал съм го толкова пъти по телевизията, трябва да е истински.
Момиче: Съжалявам, че ти го казвам, Емо, но Батман е просто един обикновен човек, облечен в артистичен костюм. Хората, които правят филма, просто използват много трикове, за да си мислим, че той притежава супер сила. Но всъщност, той няма такава сила. Той си е съвсем обикновен човек.
Емо: Не мога да повярвам! Ами щом Батман не е истински, ще отида да помагам на Супермен. Той също прави много добри неща и помага на хората, но все върши всичко това съвсем сам. Сигурно ще му бъде полезна малко помощ. Той определено е истински!
Момиче: О, Емо, той е просто друг обикновен човек, облечен в специален костюм. Как не го разбираш?
Емо: Ами това съвсем проваля плановете ми. Сега какво ще правя, когато порасна? Ти измислила ли си?
Момиче: Искам да помагам на един човек в моята църква.
Емо: Че какво прави той? Има ли си наметало, с което да лети наоколо? Може ли да се бие като нинджа или да се превръща в голям кибер-робот и да се бори със силите на злото?
Момиче: Не – но той е истински и помага на много, много хора всеки ден. Той е пастора на църквата и говори на хората за Бог, и им помага, когато имат проблеми.
Емо: А има ли свое телевизионно шоу?
Момиче: Не, не му е нужно шоу, в което да се преструва, че помага на хората. Той просто се моли на Бог и се опитва с каквото може да им помага. Виждала съм го! Ето това искам да правя. Знаеш ли, повечето неща по телевизията са измислени – не са истински. Никой от тези „супергерои” не помага наистина. Но Бог е истински и когато се молим за истински хора, Той им помага. Не можем да разчитаме на супергероите, но на Бог можем. Май трябва да премислиш плановете си, защото те няма да проработят.
Емо: Хм, да, май си права. Благодаря ти, Женя. Сега като се замисля, винаги съм се чудел как тези герои се появяват винаги точно навреме. И номерата, които правят, са толкова нереални и трудни. Сега осъзнавам, че всичко е измислица. Трябва да науча повече неща за Бог, след като Той наистина съществува и може да помага не само на мен, но и на хиляди други хора. Хайде да отидем в къщи и да ми разкажеш още неща за Бога.


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница