Мощните пластични линии придават динамичен стил на новия Opel InsigniaДата12.11.2017
Размер39.31 Kb.
#34431
Дизайн
Мощните пластични линии придават динамичен стил на новия Opel Insignia
  • Аеродинамика – впечатляващ коефициент на динамично съпротивление от 0.27

  • Хармония – външното и вътрешното пространство отразяват едни и същи стилистични идеи

  • Динамика – наподобяващ спортно купе силует при версиите седан и хечбек

Лондон. Дизайнът на новия Insignia дава знак за промяна на стилистичната философия на марката Opel, прибавяйки емоция в общото звучене. Както седанът, така и версията хечбек на новия модел на Opel се отличават с плавна, мощна пластична форма на каросерията и правят впечатление с използването на едни и същи стилистични идеи във външността и интериора, придаващи престижен дух на стилистиката на Insignia.


Opel има продължителни успешни традиции в производството на изключително аеродинамични автомобили. Достатъчно е само да припомним, че моделът Calibra от 1990 година имаше коефициент на въздушно съпротивление 0.26. Със своя коефициент 0.27, Insignia е значително по-аеродинамична от своите конкуренти, благодарение на аеродинамичните подови панели. Разходът на гориво и динамиката на пътя на Insignia също печелят от положителното влияние на изискания, плавен дизайн, оптимизиран в аеродинамично отношение в продължение на над 650 часа, прекарани в аеродинамичния тунел.
В допълнение на обтекаемата каросерия и спортната линия на покрива, Insignia прави впечатление с множество детайли, внимателно оформени с цел допълнително намаляване на въздушното съпротивление. Сред тях са ъглите на предната броня, ръбът на задния капак, крилообразната форма на външните огледала и аеродинамично оформените долни надлъжни носачи на задното окачване. Бъдещата версия ecoFLEX, създадена с цел максимално снижаване на разхода и емисиите на CO2, ще добави още елементи към тази модерна аеродинамична концепция.
Нов стилистичен език
Освен с емблематичния централен ръб на предния капак, страничната част на каросерията се отличава с характерна, подобна на острие вдлъбната форма, която отбелязва раждането на още един отчетлив за марката стилистичен елемент, който ще срещаме и в бъдещите автомобили на Opel. Сред другите несъмнени маркови стилистични елементи са характерната радиаторна решетка с интегрирана нова емблема на Opel, както и извитите форми на предните и задните светлини. Динамичната заострена форма на светлинния контур отбелязва още един елемент от ДНК на Insignia.
“Ние променихме основно речниковия състав на нашия стилистичен език. Философията зад новата Insignia може да бъде описана като съчетание от „пластичния артистизъм с германската прецизност”, отбелязва Марк Адамс, вицепрезидент на GM Europe, отговорен за дизайна. "Създадохме красиви, пластични, плавни форми, подчертани от ярки и ясни пресичащи се линии. Tези елементи придават на Insignia мускулесто, динамично, но и много елегантно и грациозно излъчване. Този нов стилистичен език бе създаден с идеята да върнем емоцията в същината на марките Opel и Vauxhall.”

Подобно на своеобразно ехо на външния дизайн, формите и повърхнините на интериора на модела също изразяват обещание за вълнуващо движение и са изпълнени от материали с изключително високо качество. Арматурното табло на новия автомобил сякаш прегръща пътниците, преливайки плавно и извънредно изискано в обемите на вътрешните облицовки на вратите. Внушителното „острие” в страничната част на каросерията намира своето отражение и в интериора, където дръжките на вратите, централната част на волана и скоростния лост се отличават с детайли с абсолютно идентична форма.


Дизайнерите са съсредоточили своите усилия върху перфектното изпълнение на всички повърхнини и идеалното изписване на всички пресичащи се линии. Цветовете са подбрани педантично, десените и материали са изпитани с всички обективни и субективни методи, за да се гарантира усещането за върхово качество. В същото време е даден първостепенен приоритет на ергономията и практичността на детайли, като многобройните възможности за съхранение на дребни предмети. Оранжево-червеното индиректно осветление, създаващо топла атмосфера в интериора, в близко бъдеще ще се превърне в характерен белег и на други нови модели на Opel.
Новият Европейски дизайнерски център
Дизайнът на Insignia е създаден в Рюселсхайм, Германия. Новият европейски дизайнерски център бе открит преди две години и предоставя на работещите в него свръхмодерните технологии и съоръжения, необходими за създаването на авангарден автомобилен дизайн на върхово ниво. В момента в растящото дизайнерско звено работят повече от 400 специалисти, отговорни за създаването на новата стилистика на моделите на Opel/Vauxhall и Saab.
Новият дизайнерски център се отличава с последните технологии в тази област, включително новият модерен център за виртуална реалност с огромни екрани с висока разделителна способност, позволяващи на дизайнерите да „оформят” и изпробват различни стилистични решения в различни условия и околна среда. Специален софтуер помага на дизайнерите да усетят и оценят все още несъществуващия интериор в пълен 360-градусов панорамен изглед от различни гледни точки и нива, включително и с триизмерни форми на изображението.

General Motors Southeast Europe

Sofia Representative office Tel. +359 2 969 3051 http://media.opel.com

Interpred WTC Fax +359 2 971 2178

1040 Sofia/Bulgaria.Каталог: shows
shows -> Експонатът Chevrolet Orlando показва навлизането на марката в нов за нея сегмент
shows -> Adam Opel Haus d-65423 Rüsselsheim Deutschland 12 февруари, 2008 gm на 78 то Международно автомобилно изложение
shows -> Автомобили с отговорност към околната среда – дизелови и бензинови днес, електрически утре
shows -> Нова свежест Пазарен сегмент: мини автомобили в гамата от: 2005 година Обем на продажбите в Европа до момента: 229 000 Основни характеристики
shows -> Навигация с „птичи поглед”, съвместима с iPod & Co
shows -> Изложение в Женева Opel представя в Женева офанзива от еднообемни модели
shows -> Изложение в Женева Моделите ecoflex на Opel отлични показатели по отношение на разхода на гориво и ниво на емисиите
shows -> По-нисък разход без компромиси: Opel Insignia ecoflex
shows -> Изложение Женева По-нисък разход без компромиси: Opel Insignia ecoflex
shows -> Шампионите по икономичност: Opel Insignia се присъединява към Corsa и Astra


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница