Моторен спорт Новият Cruze ще отбележи двоен дебют на пътя и на пистатаДата08.05.2018
Размер45.1 Kb.
#67882
Моторен спорт

Новият Cruze ще отбележи двоен дебют – на пътя и на пистата


  • Cruze WTCC започва своята състезателна кариера

  • Cruze е първият седан на Chevrolet, конструиран с идеята за състезателна версия

  • Новото състезателно оформление акцентира върху новия стилистичен език на марката

Новият Chevrolet Cruze ще отбележи своя състезателен дебют в сезон 2009 на шампионата World Touring Car Championship (WTCC) едновременно със световната си премиера в Сантандер. Новият автомобил ще излезе за първи път на пистата в първото състезание от сезона в Куритиба, Бразилия, на 8 март, отразявайки амбициите на марката за постигане на върхови спортни резултати.


2009 година ще бъде петата година за марката Chevrolet в шампионата WTCC, а Cruze е първият й състезателен модел, конструиран от самото начало с мисълта за състезателно приложение. Той ще поеме щафетата от версията седан на Lacetti, извоювала общо 14 победи и 38 класирания в първата тройка, като отборът е убеден в способността на Cruze да се включи сериозно в битката за световната титла през този сезон.
Cruze – роден за състезания
Със своя страхотен дизайн в стил спортно купе с четири врати, динамичен характер и нова състезателна премяна, спортният Cruze със сигурност ще отбележи ярко присъствие на пистата в сезон 2009 на шампионата WTCC.
Състезателният модел се ползва от редица фундаментални предимства в конструкцията на серийната версия, като широките предна и задна следи, ниската близка до пътя осанка и стабилната структура на каросерията, обещаващи по-добро поведение на трасето, оптимизирани аеродинамични характеристики и по-висока чувствителност при промяна на настройките за отделните надпревари и трасета. Особени усилия са положени и за снижаване на теглото на състезателната версия.
"2009 ще бъде вълнуващ сезон," отбелязва Ерик Неве, Мениджър моторни спортове в Chevrolet Europe. "Бойното кръщение на нов състезателен автомобил винаги води след себе си допълнителни емоции и натоварване за екипа и аз нямам съмнение, че Cruze ще влее допълнително оживление в нашето участие в WTCC.
"Работихме усилено от самото начало, за да направим новия автомобил колкото е възможно по-конкурентоспособен и сме убедени, че многобройните предимства на Cruze ще донесат още повече успехи на марката Chevrolet в шампионата WTCC. Състезателната програма е неотменим елемент от маркетинговата стратегия на Cruze и ние всички сме въодушевени от участието си в този проект."
Рей Малок, шеф на RML – специализираната фирма, подготвила Cruze за участие в WTCC, споделя - "Работата по първия прототип започна в пълна секретност много месеци преди да бъде показан серийния модел на автомобилното изложение в Париж миналата година. От този момент досега, ние изпълняваме нашата интензивна програма от изпитания на писти във Великобритания, Португалия и Испания. Резултатите от нея са много положителни и аз съм сигурен, че ще стартираме много успешно в новия сезон на шампионата WTCC."
Нов автомобил, нова състезателна премяна
Новият автомобил привлича погледа с уникалните си „бойни окраски”. Създадената в центъра по дизайн на GM Europe стилистична схема в ярко синьо и бяло отразява динамичния характер на Cruze и неговата пионерска роля в лансирането на новия стилистичен език на марката Chevrolet в глобален мащаб. Асиметричната графика и нейното геометрично изпълнение показват ясно духа на Chevrolet –цвят, вдъхновение и консистентен дизайн, който отразява динамичната същина на марката.
Приемствеността също е важен фактор за успеха и RML неслучайно ще продължат да изпълняват ролята на технологичен партньор на Chevrolet през сезон 2009. За пета поредна година и пилотите на тима ще бъдат същите – Ален Меню, Роб Хъф и Никола Ларини. Подобна стабилност в състава на пилотския екип е нещо необичайно в областта на моторните спортове и е изключително показателна за страхотния отборен дух в тима.

Славното състезателно минало на марката Chevrolet
'Състезателният дух ни е генетично заложен' – този израз често се чува сред служителите на марката Chevrolet. Още от момента, в който роденият в Швейцария основател на марката Луи Шевроле започва да се състезава със създадените от него автомобили в първите години на ХХ век, Chevrolet никога не е прекратявал своята активност в областта на моторните спортове. Наред със спечелването на многобройни победи и титли, марката винаги се е стремяла да ползва опита в състезанията като основа за създаване на нови технологии и нововъведения в серийната си продукция.
Автомобилите, участващи в WTCC, по регламент са доста близки до серийните версии, а мотото на шампионата 'истински автомобили, истинско състезание' въплъщава еднакво добре духа на WTCC и състезателната философия на марката Chevrolet. WTCC е един от трите световни шампионата под официалната егида на FIA наред с Формула 1 и Световния рали шампионат WRC.
Chevrolet започна участието си в WTCC през 2005 година, когато марката отбеляза своето възраждане в Европа. Оттогава насам отборът бележи стабилен прогрес през всяка следваща година в сътрудничество с базирания във Великобритания екип на RML – един от водещите специалисти в разработката на автомобили за туристически, GT и рали надпревари в световен мащаб.
През 2006 година, втората от участието с модела Lacetti, отборът постигна победи в две състезания, а през следващата 2007 година първите места на подиума нараснаха на седем. Миналият сезон, в който Lacetti достигна лимита на възможностите за оптимизация, отборът на марката Chevrolet спечели още три победи в състезания и се класира на трето място в генералното класиране както при пилотите, така и в конструкторския шампионат.


    За контакти:

Люба Ганчева

General Motors Southeast Europe

Тел. +359 2 9693051

моб. +359 88 8318090ljuba.gancheva@gm.comGeneral Motors Southeast Europe

Sofia Representative office Tel. +359 2 969 3051 media.chevroleteurope.com

Interpred WTC Fax +359 2 971 2178

1040 Sofia/BulgariaКаталог: chevrolet -> cruze -> data -> releases
chevrolet -> Media information
chevrolet -> Chevrolet Orlando внася ваканционната атмосфера на Флорида в класа на семейните автомобили
chevrolet -> Дързък, самоуверен и свеж – Chevrolet Spark е уникален градски модел
chevrolet -> Експонатът Chevrolet Orlando показва навлизането на марката в нов за нея сегмент
chevrolet -> Media information
chevrolet -> Програма за обвързване с футбола в международен мащаб
chevrolet -> Chevrolet Corvette Stingray кабриолет, моделна година 2014, ще направи своя дебют на 5 март на Автомобилното изложение
releases -> Новият Chevrolet Cruze внася привлекателен дизайн и поставя акцент върху качеството в достъпния сегмент на пазара
releases -> Световен дизайн за световните пазари


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница