Мотото на тазгодишния фестивал е „Вълшебни места – омайваща музика“ и се провежда за 21-ви пореден пътДата24.09.2017
Размер9.5 Kb.
#30906
На 17 юни 2017г. пещера „Съева дупка” с. Брестница ще е част от местата, на които ще се проведат Австрийските музикални седмици в България.

Мотото на тазгодишния фестивал е „Вълшебни места – омайваща музика“ и се провежда за 21-ви пореден път.

През 1996 г. Австрийското посолство организира по инициатива на пианистката Мария Червенлиева концерти с австрийска музика в гр. Пловдив. През следващата година освен в Пловдив концерти се провеждат и в София.Интересът на публиката към поредицата от концерти нараства и за няколко години те прерастват в Дни на австрийската музика, а концерти има вече и в други градове в България. В концертите участват многобройни изтъкнати солисти и диригенти от Австрия, които заедно с български оркестри и музиканти представят австрийското музикално творчество – от класиката до съвременни произведения, чиито автори често лично присъстват на премиерните изпълнения на техни творби.

От 2006 г. фестивалът е наречен Австрийски музикални седмици и е най-големият културен проект, организиран от Австрийското посолство. В рамките на досегашните 20 издания на фестивала са организирани над 200 концерта в 15 града в България: София, Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Пазарджик, Велико Търново, Благоевград, Габрово, Шумен, Добрич, Кюстендил, Перник, Видин. /инфо официален сайт на Австрийско посолство гр. София/


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница