Моята храна е да върша волята на Онзи, Който ме е пратил и да завърша Неговата работаДата19.01.2018
Размер166.13 Kb.
#48726
Устояване при изпитания
16. ЗЛИ СИЛИ В ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ
Поглед назад и поглед напред
"Моята храна е да върша волята на Онзи, Който ме е пратил и да завърша Неговата работа."
Преместих се в новия си дом в Ерусалим на 7 декември 1999 г. Живеем заедно със семейство Бен Хаим в просторен апартамент на последните два етажа.

От трите балкона на горния етаж се разкрива най-славната гледка, която може изобщо да се види - към Мъртво море, Ерусалимските възвишения и Елеонския хълм.

Семейство Бен Хаим имат три деца, две от които живеят с нас. Дадоха ми малък личен комплекс, състоящ се от офис, спалня и баня. Имам прекрасната увереност, че Господ е планирал всичко това предварително, дълго преди аз да имам нужда от него. Има два пасажа, които оживяха за мен - и двата са от Лука. Първият е Лука 22:10-13, в който Исус казва на учениците, че когато влязат в града ще срещнат човек, който носи вода и той ще им покаже горна стая, която е приготвена за вечерята. Толкова е типично за водителството от Господа, че веднъж щом го получим и го последваме до мястото, до което ни води, откриваме, че всичко вече е било приготвено. След това в Лука 22:35 Исус отново говори на учениците си и им казва, че когато ги изпрати без пари, торба и резервни обувки, нищо не им липсваше. Може да се чудите защо Исус ги изпрати без тези неща. Господ иска да ни държи непрестанно зависими от Него за нещата, от които ще се нуждаем. Старата адамова природа винаги се стреми да бъде независима от Бога. Бог трябва непрестанно да се справя с нея - не само веднъж, но постоянно в живота ни.

Ако изучавате начина, по който Бог се занимаваше с Израел в пустинята, ще видите, че Бог ги заведе там, където се нуждаеха отчаяно от Него и нямаше никой друг, който да им помогне.

Бог винаги се занимава с мен по този начин. Той ми показва "човек, който носи стомна с вода" и ако го последвам с вяра, без да знам какво ще последва, откривам, че всичко е било подготвено предварително.

Искам да ви разкажа за дъщеря ми Анна. Когато се ожених за Лидия, ние живеехме в Рамала, близо до Ерусалим и по това време Анна беше 5-6 годишна.

После се преместихме в Ерусалим и един ден, като си бяхме в къщи, абсолютно без да се замислям предварително, аз казах на Анна: "Един ден ще те взема с мен в Америка!" После си помислих: "Защо ли го казах?" Никога не бях ходил там, нито мислех за Америка. Но години по-късно, през 1970 г. с Лидия станахме американски граждани и домът ни беше във Флорида. Там започнахме издаването на книги, касети и т. н. След време се свързахме с Дейвид Селби, за когото Анна се беше омъжила и ги помолихме да дойдат, защото се нуждаехме от помощ. Те направиха чудесна стъпка на вяра. През 1972 г. те дойдоха и се заеха да ни помагат, но цялото това служение прерасна в световно. Днес имаме 10 международни офиса, с много разклонения, книгите се превеждат на почти 60 езика.

Всичко това стана, понеже последвах "човека с водата".

Сега Дейвид Селби е директор на международното служение и когато съм в САЩ, моят дом е при Анна и Дейвид и тяхното семейство в Шарлот, Северна Каролина.

Напуснах Америка през юли 1999 г. и се надявах да се настаня в Израел в началото на септември, но по пътя в Англия развих симптоми на уринална инфекция.

Направиха ми изследвания и диагнозата ми беше рак на пикочния мехур. Казаха ми, че беше злокачествен и ще се разпространи и на други места по тялото. Наложи се да остана там 4-5 месеца, където живях с арабската си дъщеря Керстин. Те се грижеха чудесно за мен.

Като малка Керстин била подхвърлена на Анна като дете, за което нямало кой да се погрижи. И когато тръгнахме от Ерусалим, тя беше 11-годишна. Един мъж искаше да се ожени за нея, след което тя изчезна за известно време и ние нямахме никакви сведения за нея. Но когато я намерихме, тя дойде с нас в Англия, където по-късно се омъжи.

Сега тя се погрижи за мен. Интересно беше, че един англикански свещеник реши да се моли за мен, което приех и докато се молехме, усетих огромен конфликт в гърдите си и издадох силен рев. Разбрах, че бях освободен от демон на рак, изцяло суверенно, без да съм го планирал. Веднага разбрах, че симптомите започнаха да изчезват и прекъснах лечението, след което тръгнах за Ерусалим.

Има и още един човек, за когото искам да споделя - Сти Рендълмън. В началото на 70-те ходихме на събрания в един клуб и веднъж, докато бях на платформата като един от говорителите, някой започна да говори на езици. Бог ми даде тълкуванието и аз го казах, без да знам какво приказвам. Беше нещо такова: "Това, което възнамеряваш да направиш изобщо не е Божият план за живота ти. Бог има нещо съвсем различно, вече приготвено." Не знаех, че Сти беше приел Исус като Месия наскоро и планирал да отиде в Библейско училище в Дания. Когато чул тълкованието, разбрал, че се отнася за него, променил плановете си и в крайна сметка се преместил в Израел. Тук в Израел сега той е представителят на Служението Дерек Принс за Израел. Можете ли да видите как Бог е приготвил всичко предварително? Ние не трябва да правим собствени планове, а само да последваме "човека с водата". Това е ключът на християнския живот.

Искам да споделя с вас и един пасаж от Еклисиаст 1:1, 2: "Хвърли хляба си по водата, защото след много дни ще го намериш! Дай дял на седмина, и дори на осмина, защото не знаеш какво зло ще бъде на земята". Вярвам, че това е Божията "осигурителна политика". Имаме човешки застраховки, но те имат своите ограничения. Вярвам, че все повече и повече застраховките няма да имат валидност по света. Няма да има кой да ни ги изплати, защото вярвам, че предстоят големи бедствия и не го казвам въз основа на политическите сведения, просто имам вътрешно чувство, че животът ще става все по труден на много места по земята и обикновените предпазни средства, като например застраховките, няма да бъдат ефективни. Не го казвам като откровение, но така усещам нещата. Вече нищо не вземам за дадено - нито водата, нито храната - благодаря за всичко на Бога, защото разбирам, че в един миг това може да изчезне, както става на някои места по света. Има една небесна застраховка, за която прочетохме в Еклисиаст.

Искам да ви кажа, че когато станах баща на 8 момиченца тук в Ерусалим, аз хвърлих хляба си във водата. И мина много време, но сега ми се връща. Тези 8 момиченца са мои помощници, поддръжници, поне повечето от тях. Не го бях планирал, просто следвах Божия план, но искам да ви кажа: Не слагайте цялото си доверие в човешки средства, защото ще се разочаровате. Но ако се застраховате като се грижите за тези, които се нуждаят, ще ви се върне. Това е моята осигурителна политика. Доста е наивна, но действа!

През февруари се надявам да отида в Будапеща. После през март съм обещал да бъда в Кайро - Египет. През април планирам да се върна в САЩ и ще служа там и в Канада. През лятото ще бъда в Британия, както и в Бенин - Африка, на конференция за френско-говорящите африканци. Ако Бог благоволи и съм жив, ще бъда там точно преди да празнувам 85-тия си рожден ден!
Зли сили в последно време
Тъй като настоящата ера е към своя край, злите духовни сили, които са действали по време на човешката история, се проявяват все по-открито. В това изучаване ще се постараем да идентифицираме и опишем тези сили, така че да сме по-добре екипирани, за да се изправим срещу тях и да ги победим. В по-голямата част ще акцентираме върху природата на силите, които действат, вместо да правим определени предсказания, от рода на това кой ще бъде Антихрист или как ще се води битката при Армагедон.

Преди всичко искам да посоча, че "последното време", за което говорим, е определен период от време, който започва от дните на Новия Завет и продължава до завръщането на Христос. В I Йоан 2:18 Йоан казва: "Дечица, последно време е ..." И така виждаме, че "последното време" вече е започнало от дните на апостол Йоан. В деня на Петдесятница Петър има предвид същото нещо, когато цитира Йоил като казва: "И в последните дни ... Ще излея от Духа Си ..." и го отнася до това време.

Във II Петрово 3:18 ни се напомня, че един ден за Господа е като хиляда години и хиляда години като един ден. Ако го приемем за чиста монета, това означава, че са изминали по-малко от два дена от деня на Петдесятница до сега. Това улеснява разбирането, че хората в книгата Деяния вече са били в последните дни или в последното време и че днес ние все още се намираме в последното време.

За да започнем нашето изучаване, има една отличителна ключова дума, която изважда на яве всички зли сили, които са били освободени и трябва да бъдат освободени в този последен период от време. Тази дума е "антихрист". Ключовото писание за мен е I Йоан 2:18-22:

Дечица, последно време е; защото, както сте чули, че иде Антихрист, и понеже сега има много антихристи, от това знаем, че е последно време. От нас излязоха, но не бяха от нас; защото, ако бяха били от нас, щяха да си останат с нас; но излязоха, за да стане явно, че те всички не са от нас.

А вие сте помазани от Светия и знаете всичко.

Пиша ви, не защото не знаете истината, но защото я знаете и разбирате, че никаква лъжа не е от истината.

Кой е лъжец, освен оня, който отрича, че Исус е Христос? Той е антихрист, който се отрича от Отца и от Сина.


ДЕЙНОСТТА НА "АНТИХРИСТ"

Важно е да разберем значението на думата "антихрист". Тя произлиза от една сложна гръцка дума, която се състои от предлога анти и гръцката дума за Христос, която е Кристос. Предлогът анти има две различни значения в гръцкия език. Първото е "срещу"; второто е "вместо". За да разберем напълно с какво се занимаваме, ще трябва да включим и двете значения: първо - "срещу" и второ - "вместо".

След това гръцката дума Кристос означава "помазан". Думата директно съответства на еврейската дума Машиях, която е използвана в Стария Завет и означава "Помазаният". Обикновено се превежда "Месия". Удивително е колко много християни, както и евреи, не знаят, че когато казваме "Исус Христос", всъщност казваме "Исус Месията".

Различните страни, около които действа антихрист, са обобщени в значението на името. Първоначалният удар на антихрист е срещу истинския Помазаник, Исус - Месията. Първата му акция е с цел да се отърве от истинския Христос, Исус от Назарет. Но това не е всичко. Крайната цел на антихрист е да Го замени с някой друг. Ето къде се появява второто значение на анти - вместо. Не можем напълно да разберем какво става в духовното царство, освен ако не видим, че Сатана цели първо да измести Исус, истинския Помазаник, и че неговата крайна цел е да замени истинския Месия с лъжлив - Антихрист.

Веднъж осъзнали това, разбираме, че в много църкви днес вече действа антихрист. Имам приятел, който е член на една определена деноминационна църква. Преди осем години той ми каза: " Дерек, в нашата църква Исус е мръсна дума. Можеш да говориш за Буда, за Платон, за Мартин Лутер Кинг и всички са доволни.

Но ако заговориш за Исус, всички се смущават." Какво е това? Това е първото действие на духа на антихрист - отстраняване на истинския Христос. Това, което тези и милиони други хора не успяват да разберат е, че процесът не завършва тук. Крайната цел на антихрист не е просто да се отърве от Исус; но да Го замени с друг.

В средиземноморската област, която в много отношения е фокусът на пророчествата за последното време, има три основни религии: християнство, юдаизъм и ислям. Всяка от тях вярва в един и същи Бог. Има само една главна пречка, която им пречи да се обединят: този странен исторически герой - Исус от Назарет. Ако Сатана може да убеди Църквата, че бихме могли да се справим с една прекрасна форма на религия, която не смущава хората, като не набляга на нуждата от кръвна жертва и от уникалните изисквания на Исус, пътят за обединяване на тези три религии ще бъде открит. Личното ми мнение е, че това ще се постигне от Антихрист. Разбира се, главна област от неговата дейност ще бъде религията, защото това е областта, в която Сатана се чувства у дома си и там се намира най-голямата му заплаха за човечеството.
ФОРМИТЕ, ПОД КОИТО Е РАЗКРИТ АНТИХРИСТ

Антихрист е разкрит под три определени форми. В I Йоан 2:18 се казва: "Дечица, последно време е; защото, както сте чули, че иде Антихрист ..." Тук Антихрист е името на една определена личност. След това се казва: "... и понеже сега има много антихристи." Като допълнение към една определена личност, която е Антихрист, има и много антихристи. Ако искаме да знаем какво е общото между тях, ще трябва да погледнем I Йоан 4:2-3.

По това познавайте Божия Дух: всеки дух, който изповяда, че Исус Христос (Месията) дойде в плът, е от Бога; а никой дух, който не изповядва Исус Христос (Месията), не е от Бога; и това е духът на Антихриста, за когото сте чули, че иде, и сега е вече в света.

Като допълнение към Антихрист като личност и многото антихристи или многото личности, съществува и духът на антихрист, който действа във всички антихристи. Имайте предвид, че духът на антихрист не може да действа там, където евангелието всъщност не е проповядвано. Антихрист е различен от езичеството, защото духът на антихрист в крайна сметка е съзнателно отричане от твърдението на Исус, че е Месията. Ако това твърдение никога не е било представяно, няма поле на действие за антихрист. Ето защо антихрист определено се отнася до последното време: в предишните векове изискванията на Исус не са били проповядвани. Но там, където изискването на Исус се проповядва, вратата е отворена за духа на антихрист.

Духът на антихрист има четири отличителни белега, които се намират в I Йоан. Първият е описан в I Йоан 2:19:

От нас излязоха, но не бяха от нас; защото, ако бяха били от нас, щяха да си останат с нас; но излязоха, за да стане явно, че те всички не са от нас.

Първият белег е, че антихрист започва в съюз с Църквата. Това още повече потвърждава факта, че антихрист не може да се появи там, където не е било проповядвано евангелието.

Вторият белег на духа на антихрист е, че отрича, че Исус е Месията. I Йоан 2:22 казва: "Кой е лъжец, освен оня, който отрича, че Исус е Христос? Той е антихрист..." Третият белег на антихрист е отричане на личностите на Отец и Сина в Троицата. Във втората част на стих 22 се казва: "Той е антихрист, който се отрича от Отца и от Сина." Антихрист няма да признае взаимоотношението между Отец и Сина в Троицата. Той не отрича Бог, но отрича Отец и Сина. Четвъртият белег се намира в I Йоан 4:2-3:

...Всеки дух, който изповяда, че Исус Христос (Месията) дойде в плът, е от Бога;

а никой дух, който не изповядва Исус Христос (Месията), не е от Бога; и това е духът на Антихриста...

Четвъртият белег е, че духът на антихрист отрича, че Месията е дошъл. Не е необходимо да отрича, че ще има месия. Всъщност той може да използва тази истина в своя полза. Но отрича, че Месията вече е дошъл.

Позволете ми да обобщя тези четири белега: първо, антихрист започва в съюз с Църквата; второ, отрича, че Исус е Месията; трето, отрича Отец и Сина; четвърто, отрича, че Месията е дошъл. ИМЕНАТА НА АНТИХРИСТ

Новият Завет използва други три имена, за да опише антихрист. Във II Солунци 2:3-8 се казва:

Никой да не ви измами по никой начин (измамата е главното оръжие на антихрист); защото това няма да бъде, докато първо не дойде отстъплението (на гръцки се казва апостасия - което е съзнателно отхвърляне на разкритата истина) и не се яви човекът на греха (беззаконието), синът на погибелта, който така се противи и се превъзнася над всички, който се нарича Бог, или на когото се отдава поклонение, щото той седи (както Бог) в Божия храм и представя себе си за Бог (не отрича Бог; по-скоро твърди, че е Бог).

Не помните ли, че когато бях още при вас, аз ви казах това?

И сега знаете какво Го възпира да не се открие в своето си време.

Защото оная тайна, сиреч, беззаконието, вече действува, но само догдето се отмахне отсред оня, който сега я възпира; и тогава ще се яви беззаконният, когото Господ Исус ще убие с дъха на устата Си и ще изтреби с явлението на пришествието Си...

Тук са ни дадени още две имена на антихрист: беззаконният или човекът на беззаконието и синът на погибелта. Само един друг човек в Новия Завет е наречен синът на погибелта: Юда Искариотски. Значението е, че Юда беше апостол и предаде Господа. Това отново е потвърждение, че антихрист започва в съюз с учениците на истинския Христос. Но той е предател.

Има едно друго име, което се намира в Откровение глава 13:

И... видях звяр... който приличаше на леопард... и поклониха се на змея по причина, че даде властта си на звяра; поклониха се на звяра, казвайки: Кой е като тоя звяр? И кой може да воюва против него?

Думата "звяр" предполага свирепост и жестокост. Това определено ще бъде една от характеристиките на антихрист - той ще бъде жесток.

И така имаме други три имена: беззаконният или човекът на беззаконието; синът на погибелта; и звярът.


АНТИХРИСТИТЕ в ИСТОРИЯТА

Историята разкрива много антихристи. Разбирам, че еврейската енциклопедия назовава повече от четиридесет антихристи, които са се появили сред евреите от времето на Исус. Един от най-известните бил Моисей от Крит, който към трети-четвърти век от нашата ера твърдял, че е месията. Обещавайки на своите последователи да ги отведе обратно в земята Израел, той ги повел към морето и всички се издавили. Било смешно, но и трагично.

Всъщност идеята за месията в юдаизма е за човек, който ще върне обратно земята на евреите и ще им даде възможност да възстановят храма. Всеки човек, който би могъл да постигне това, със сигурност ще бъде определен от много евреи днес като техния месия. В историята на християнството също е имало много антихристи. Един от най-ясните примери е Мохамед. Мохамед се е появил изсред християнството. Той е бил запознат с учението на Исус и признавал, че е пророк. Но отричал, че Исус е Божият Син. Когато един мюсюлманин казва: "Вярвам в Исус", той няма предвид: "Вярвам в Исус като Божия Син"; той има предвид: "Вярвам в Исус като пророк." Да си наясно с Исус и Неговите твърдения, и въпреки това да ги отхвърляш, представлява същността на антихрист. Днес много последователи на Мохамед твърдят, че той бил "утешителят", който Исус обещал, че ще изпрати.

Отново, без никакво съмнение бих казал, че Хитлер е бил антихрист. Със сигурност е имал жестокостта на звяр. Все пак множество германци гледали на него като на техен спасител. Нацистките учебници по немска история отнасят краткия период на Хитлер в затвора като неговото "разпятие". Фон Рибентроп казал за него: "Той е Святият Дух". Където духът на антихрист се намеси, това дава на хората свръхестествен контрол над другите. Няма нищо в Хитлер като човек сам по себе си, което да му даде някакви претенции за влияние или власт. Той бил дребен незначителен човек. Но когато този дух на антихрист се намесил, това му дало способност да хвърля цели континенти в объркване и да бъде отговорен за смъртта на милиони хора. Нека никога не забравяме, че жестокосттта е част от самата природа на антихрист.

Друг антихрист от по-малък мащаб, който срещнах лично в Кения, Източна Африка, беше Мау Мау. Много хора не знаят, че Мау Мау се е появил от християнските мисии. Почти всички лидери на Мау Мау са получили своето образование от мисионерски училища. Когато започнали Мау Мау, те продължили да пеят същите химни, които били научили от мисионерите, като вземали името на Исус и го заменяли с даден политически лидер. Това е същността на антихрист: поставяне Исус настрана и замяната Му с друг.

Теоретично Мау Мау се е появил като опозиция на белия колониализъм. Все пак в действителност повече бели хора били убити при улични катастрофи в Найроби, отколкото от Мау Мау. От друга страна, хиляди африкански християни били брутално избити от своите братя африканци в името на Мау Мау. Без значение каква

маска може да носи антихрист, неговият истински враг е Исус Христос и всички, които се идентифицират с Него. Антихрист притежава и свирепата жестокост на див звяр.
МОТИВАЦИЯТА НА АНТИХРИСТ
Върховната мотивация на Антихрист е бунтът. Той е беззаконният. Нека ви покажа първата проява на този дух в Исая 14:12-14:

Как си паднал от небето, ти Деннице, сине на зората! (Важно е това, че Сатана е бил първоначално в небето като един от архангелите на Бога, което отново посочва, че антихрист е някой, който принадлежи към Божиите хора и след това става предател и бунтовник.) Как си отсечен до земята, ти, който поваляше народите;

А ти думаше в сърцето си: Ще възляза на небесата, Ще възвиша престола си над Божиите звезди, и ще седна на планината на събраните богове към крайните страни на север,

Ще възляза над висотата на облаците, ще бъда подобен (равен) на Всевишния. Тук ще се повтаря пет пъти. Това е същността на бунта: волята на създанието, противопоставена на волята на Създателя. Понеже Луцифер се стремял към равенство, което не заслужавал, той паднал.

Би било по-ясно, ако го противопоставим на духа на Исус, както е описано във Филипяни 2:5-6:

Имайте в себе си същия дух, който беше и в Христа Исуса; Който като беше в Божия образ, пак не счете, че трябва твърдо да държи равенството с Бога (не считаше, че равенството с Бога е нещо, за което да се вкопчи)...

Двамата са в пълен контраст един с друг. Луцифер не беше равен с Бога. Той се стремеше към равенство, подхлъзна се и падна. Исус бе равен с Бога. Той се отрече от позицията Си и смири Себе Си, и Отец Го възвиши. Забележете контраста: сатанинският дух се бори за сила, авторитет и почит. Всеки път, когато се вкопчи, пада. Духът на Исус е упълномощен с власт и почит, но доброволно се смирява. В резултат на това получава тази почит и авторитет.

Австралия

Ние хвалим Бога за новата ера на християнски радиопредавания в Австралия!

Молете се за Божието благословение и водителство на Алекс Геховес - директор на ДИ ПИ ЕМ - Австралия - как да намери точните хора, които да помагат при събиране на новите радиопрограми, както и да установят контакт с австралийския християнски телевизионен канал, за да излъчват учението на Дерек по телевизията.

Канада

Бог действа мощно в испанското общество в Канада! Испански пастори от цялата нация се събраха в Торонто на 13 ноември, за да се молят за съживление на Канада.Хвалим Бога, че ще ни даде нарастване във финансово отношение за ДИ ПИ ЕМ - Канада. Молете се Бог да даде на Боб Йео - директор на ДИ ПИ ЕМ - Канада - както и участник в Борда на директорите, ясно водителство за 2000 г. Китай и Монголия

В началото на новото хилядолетие благодарим на Бога за това, което върши в Китай. По време на мрачните дни на културната революция някой беше казал, че с китайската църква е свършено. Сега тя е вероятно най-голямата и най-бързо растяща църква в света!

Освен 1 милион Основи на християнството успяхме да отпечатаме 600 000 броя други книги на Дерек Принс през 1999 г., въпреки строгата сигурност и опозиция на евангелието в Китай.

Продължаваме да благодарим на Бога за младите китайски радиослушатели, които се радват да слушат програмите на Дерек и развълнувано ни пишат. Ето някои от тях:

Аз следвам Господа от няколко месеца, но Сатана продължава да ме притеснява. Моля се и чета Библията си всеки ден и искам да проповядвам евангелието, но ми липсва подготовка. Познавам Ви от три-годишна възраст. Моля, изпратете ми подходящи духовни книги, за да ми помогнат да раста!

Аз съм от провинцията и съм на 17 години. Цялото ни семейство е вярващо от шест години. Колкото до мен, не съм израснала много през тези години. Но

откакто започнах да слушам радиопрограмите Ви, чувствам, че се нуждая да раста в Господа. Бих искала да помоля за копие от Библейския курс за самообучение.

Аз съм на 20 години. Включих се към радиопрограмата ви наскоро. Когато бях още много малък, майка ми ме посвети на Господа. Искам да стана полезно оръдие за Господа, да стана евангелизатор, или поне да укрепявам местната църква. Бихте ли ми изпратили духовни книги, които да ми помогнат да позная Библията по-добре и да ме укрепят във вярата?

Имам няколко съученика, които доведох при Господа и започнахме младежка група. Досега нещата не вървят гладко. Дяволът винаги причинява проблеми. Има един брат в групата, в който Сатана работи. Често се разболява. Тъй като сме млади и не знаем какво да правим, моля ви да ми изпратите нещо за изгонване на

демони! Познавам Ви от детството си, затова почувствах свобода да ви пиша.

Молете се да успеем да спазим сроковете за издаване на радиопрограмите, както и за превода и издаването на новата книга Съпрузи и бащи, както на книга, така и на радиопрограма.

Франция
Благодарим на Бога, че разширението на френския офис вече е готово. Отпечатахме две нови книги на френски език: Акорди от арфата на Давид и Назначение в Ерусалим. Нашата дистрибуторска мрежа в Африка (френско-говорящите страни) постепенно се разраства. С едно-две изключения, вече имаме по един разпространител във всяка страна на Сахара. Благодарим на Господа, че отваря врати и в английско-говорящите страни на Северна Африка. Молете се Бог да пази и насърчава нашите работници във френския офис, както да пази и другите дистрибутори във френско-говоряща Африка. Източна Европа Хвалим Бога, че през двадесети век ДИ ПИ ЕМ можа да послужи в много източно-европейски народи, първо зад желязната завеса, а после и след като дойде свободата.

Благодарни сме за възможностите в тези страни през новото хилядолетие да се промени живота на много хора чрез учението на Дерек.

Молете се за работата в Румъния, която преминава през преходен период; да премине гладко и да даде много плод.

Израел

Молете се за мъдрост и сила за израелския премиер Ехуд Барак, да не се поддава на натиска от арабите или международната общност.Близкият Изток

Молете се за Сала, нашия преводач в Аман, Йордания, който превежда 47 седмици от радиопредавания на арабски език, както и за три нови книги на арабски, които в момента се печатат в Йордания.

ОНД

Молете се за разпространението на материалите на ДИ ПИ ЕМ в страните от бившия Съветски съюз, за кавказкия регион, за новите ни контакти в Грузия и за желанието им да правят видеопрожекции по селата.Германия

Молете се Бог да отвори нови врати за разширяване на служението през 2000 г. Бог да използва това служение да достигнем мнозина по нови начини. Молете се да можем да завършим и отпечатаме две нови книги скоро.

Испания

Молете се за превода и отпечатването на още три испански книги: Демони ще изгонват, Брачният завет и Божествената размяна.Южна Африка

Чувстваме водителство да преместим офиса на ДИ ПИ ЕМ - Южна Африка - в близко бъдеще и уповаваме на Господа да закупим къща наблизо. Молете се за допълнителен персонал, както и за защита, добро здраве и сила на сегашния персонал и техните семейства. Има много беззаконие и насилие в страната.

Индийски субконтинент

Молете се за отпечатването на първите книги на ДИ ПИ ЕМ на два бенгалски езика в Бангладеш. Да бъдат завършени скоро и за много отворени врати за разпространението им. Молете се съработниците ни в Пакистан да бъдат насърчени, защитени и да получат мъдрост как да разпространяват материалите ни на християнски пастори и лидери. Продължавайте да се молите за преводача ни в Камбоджа, Бог да издигне спонсор, също така и за продължаване на преводите и разпространението на книгите на Дерек в Йангон, Мианмар.

Великобритания

Молете се Бог да даде мъдрост на Марк Букенан, английския директор, как да реагира на разширяването на служението. Молете се за Божието ясно водителство при закупуването на нова сграда за ДИ ПИ ЕМ. Бог да даде задоволителна сделка и да се продаде старата сграда.

Холандия

Молете се за Ивар ван дер Стер, директор на служението в Холандия и за персонала в офиса, при достигане на холандски-говорящия свят.Разпространението на поучителните писма на Дерек Принс е безплатн®


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница