Моята родина и моето бъдеще есеДата04.08.2018
Размер23.91 Kb.
МОЯТА РОДИНА И МОЕТО БЪДЕЩЕ

есе

Моята Родина не е цялата Земя. Моята Родина е мъничко кътче от нея, но за мен е всичко. Най-прекрасното място !Мястото ,където съм се родила, където съм направила първите крачки, където съм изрекла първото „Мамо”.....! В това мъничко и толкова любимо кътче са събрани хората, които обичам, местата, които харесвам, приятелите, песните и любовта, и всичко, което радва моята душа. То е познатият и уютен свят на моето детство, който ме кара да се чувствам сигурна и истински щастлива.

Една малка страна, надарена с много природни блага – безбрежно синьо море, величествени планини, безкрайни зелени гори. Всички сезони на годината имат своята прелест. Зимата – бяла като приказка, пролетта – уханна, с разцъфнали дръвета и ароматни цветя, лятото – топло и безгрижно, есента – жълтолиста и плододайна.

Родината ми.....! Ако трябва да я нарисувам бих я изобразила като млада, красива девойка, облечена с древни одежди ,носещи следите на славното минало на България.Иска ми се така да я видят всички европейци – една от най- младите държави в обединена Европа , но носеща историята на нашия континент.Тук е звучала божествената музика на Орфей , тук са били създавани и съхранявани първите книги написани със славянската азбука .Така е..!Ние българите имаме богата национална история, за която заговорим ли, винаги имаме повод за гордост.Моята страна за мен е като майка – винаги ще я обичам, независимо каква е и как изглежда. Хората тук са се научили от дедите си да бъдат търпеливи , но и смели, да пазят достойнството си, да защитават своите ценности.

Домът и семейството са най-важната опора за всеки от нас. Човек без дом и семейство е като дърво без корени! Близките ни хора ни дават подкрепа, спокойствие и сигурност. Моята Родина ми дава всичко това, което ме кара да се чувствам щастлива и спокойна. Няма нищо по-хубаво от това, да градиш бъдеще в своята родина!Само където е роден човек ,може да се изгради като личност, да жъне своите успехи на родна територия, защото тогава всеки успех ще бъде възнаграден с признателността на поколенията, защото си полагал усилия да бъдат и те щастливи!А какво по-хубаво от това да си удовлетворен от себе си?! Много мъдрост и желание да запазим „корените си” откривам в пословицата, която баба ми споменава :”Камъкът си тежи на мястото”.

Напоследък , все по-често , чувам израза – „Няма бъдеще в нашата страна“, но смятам, че всички ние – хората трябва да променим това.Няма нищо по-лошо от бездействието , отчаянието и примирението! Най-лесно е да избягаш....., но ако всеки човек помисли каква промяна би могъл той да направи със себе си , за да помогне на другите , какви отговорности би могъл да понесе , може би БЪДЕЩЕТО само ще ни потърси!

Например аз бих работила за каузата – „ВСИЧКИ БЪЛГАРИ , ЕЛАТЕ СИ У ДОМА!!!“ , за да покажем на света каква позитивна стихия е обединения български дух! Нека, не само повярваме, но и да се потрудим за това, бъдеще да има за всеки тук – в България!

Моето бъдеще е тук, в моята страна! Аз не искам да гледам отдалече и злорадо да си мисля:”Добре , че не съм там....” Непоносима ми е мисълта ,аз да се радвам на разкош , а родителите ми , приятелите ми , близките ми да тънат в нищета.Нито залъкът ще ми е сладък , нито нощите спокойни!

Да! Аз избирам БЪЛГАРИЯ , защото колкото и да ми е трудно се чувствам по-сигурна, когато съм си у дома , защото човек е щастлив не с материалното , което притежава , а с обичта и подкрепата на любимите си хора !
Моника Красимирова Митева,

ученичка от 7а клас

в ОУ”Пенчо Славейков”


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница