Място, върху което Бог да излива изобилен дъжд 3Царе 18: 41-45Дата10.02.2018
Размер49.59 Kb.
#56593
Място, върху което Бог да излива изобилен дъжд
3Царе 18:41-45 “Тогава Илия каза на Ахаава: Качи се, яж и пий, защото се чува глас на изобилен дъжд. И тъй, Ахаав възлезе да яде и да пие; а Илия се възкачи на връх Кармил, и като се наведе до земята тури лицето си между коленете си, и рече на слугата си: Възлез сега, погледни към морето. И той възлезе та погледна и рече: Няма нищо. А Илия рече: Иди пак, до седем пъти. И седем пъти той рече: Ето, малък облак, колкото човешка длан, се издига от морето. Тогава Илия каза: Иди, кажи на Ахаава: Впрегни колесницата си та слез, за да те не спре дъждът. А между това небето се помрачи от облаци и вятър, и заваля силен дъжд. И Ахаав, возейки се, отиде в Езраел.”

Значението на думата Кармил е плодоносно място. Името на църквата ни е доста предизвикателно, не мислите ли? Искам тази сутрин да ви говоря за неща, които за много важни за това време на устояване, време, в което ще видим реално това, което Бог е обещал да се случи. Всички знаем, че преди да вкусим от плодовете има много неща, които трябва да станат.

Нека да минем към естествения процес в земеделието. Ние вероятно си мислим, че след като Бог даде името и видението на църквата ни, нещата веднага ще започнат да се случват. Обаче, аз ще ви покажа, че от времето, в което Бог каза на Илия, че даде дъжд на земята и времето, в което дойдоха облаците и заваля нещо се случи междувременно. Има време, в което Бог ще ни трансформира и да работи в нашия живот, служенията и църквата ни за да може това видение да бъде изпълнено.

Преди да дойде времето да откъснеш плода, трябва да се избере добро, плодоносно място, трябва да се изоре, да се прекопае, за да се разбият буците. След това трябва са се посее, да се полива, да се почисти от плевели и камъни и др. Чак след няколко месеца плодът е налице. Добрата реколта е резултат от добре свършена предварителна работа. Доколко Бог ще изпълни нещата, които е обещал зависи от предварителната работа. Тя засяга тебе и мене. Тази предварителна работа е времето, в което ти да се предаваш на Бога и да се променяш според видението, което си приел. Зависи от това, дали сме обединени от това видение. Аз не зная кога църквата ще влезе в пълнотата на това видение. Може би ще минем през трудно време, обаче Бог е верен да изпълни това, което е обещал.Як. 5:7 “И тъй, братя, останете твърди, до Господното пришествие. Ето земеделецът очаква скъпоценния плод от земята и търпи за него докле получи и ранния и късния дъжд.”

Има две неща, които Св. Дух ми показа тук за добрия земеделец. Първо, той очаква плода. Аз ви питам вашите сърца стоят ли в очакване на реалното изпълнение на видението за тази църква. От времето на оране през целия този процес на подготовка, той е в очакване за късния дъжд. Сега това слово е само една роса, която преминава чрез това слово. След това ще дойде късният дъжд, който ще направи реки от жива вода да потекат в животи и в сърца. Тази продължителна работа до деня на плода включва всичките шест точки от видението. Чрез тях Св. Дух иска да прави нещо в живота и в църквата ни. Аз не знам колко дълго ще е това време, но знам, че то ще дойде.

Нека се върнем на 3Царе 18:1. Бог каза на Илия да отиде при Ахав и да му каже, че дъжда идва. Но реално той заваля чак в края на главата. През това време нещо се случи и то включва всичките тези шест неща, за които говорихме през тези седмици. Лесно е да виждаш облаците и да кажеш, че идва дъжд. Обаче е трудно, когато няма никакви видими белези да получиш слово от Господа и да кажеш, че ще се случи. Обърнете внимание на ст. 2 : “А гладът бе тежък в Самария.” Бог говори слово на благодат, на промяна и на откровение чрез пророк Илия. В такова трудно време нещата изглеждаха невъзможни. Когато ти си в трудно време и нещата изглеждат невъзможни не се опитвай да го разбереш, просто го повярвай. Аз вярвам, че Бог дава слово на промяна в трудно време и невъзможно време, за да може човек да разбере, че ако нещо въобще се промени, то само Бог може да го направи. От тебе и от мене се иска предаване и вяра. Тогава Бог започва да се намесва и да прави нещо в живота ни. Той го прави тогава, когато му кажеш: “Да, Господи, прави го. Бъди Цар, не само Спасител, но и Господ на моя живот.”

Св. Дух ми показа три ключови неща, които предхождат близкото изпълнение на това видение. Те се намират в 3 Царе 18:41-42. Тези три неща ще ви помогнат да разбирате кога отговорът на обещанието е близо.1. Илия отиде на връх Кармил – най-високото място, от където да чува, да вижда и да разбира най-добре. Нашите сърца трябва да бъдат способни да чуват и да приемат.

Очакването на това слово беше в смирение, ст. 42 – той сложи лицето си между коленете си. Лесно беше след тези велики дела Илия да сложи ръцете си в джоба или на кръста, но той се смири пред Бога. Спомняте ли си за Данаил? Той разбра Божието намерение чрез словото на пророк Еремия и започна да се моли за своя народ и да напомня на Бога за Неговото обещание.Какво може да направи Бог в едно смирено сърце? Вижте Як. 4:6, 10; 1П. 5:6; Пр. 15:33. Бог работи в смирени сърца. Бог работи в смирени сърца. Аз не говоря за фалшивото смирение, а за истинското. Разликата за фалшивото и истинското смирение е, че фалшивото смирение цели да получи човешко одобрение и похвала. Истинското смирение докосва сърцето на Бога. То казва “не ме интересува дали брата или сестрата ще се разсърди.” Истинското смирение слага главата между коленете и казва: “Господи, Ти Си Този, Който правиш нещата.”

2. Безрезервно упование – ст. 43. Илия отказваше да повярва, че няма белег за дъжд. Сигурно слугата му си мислеше, че господарят му не е наред. Нашият проблем е, че ние се отказваме на третия или на петия път. Аз си мисля, че колкото пъти слугата е отивал до морето за да види небето, Илия си е повтарял: “Бог е обещал и няма да излъже.” Амин! Това е истинската вяра. Ако Бог е обещал едно нещо то става. Той ще раздвижи градове, държави, нации, но ще го изпълни в твоя и моя живот. Истинската вяра отказва да вярва нещо друго освен това, което Бог е говорил.

3. Чувствителност към малките неща – ст. 44. За да може да оцениш една промяна трябва да се върнеш назад във времето. Облакът не беше голям, само колкото човешка длан. Но Илия не се усъмни. Той усети в духа си, че победата е близо. През времето в което църквата се приближава към изпълнение на видението ще има сърца, които забелязват малките промени. Когато сме готови, облакът на славата ще залее това събрание. Аз съм сигурен, че няма всички да го разберем и затова ни трябва доверие. Когато се освобождава слово вие да го държите. Аз забелязвам промяна в хвалението, молитвите, взаимоотношения, погледи, физиономии и победата наближава. То е като един голям пъзел. Когато тези малки части се съединят един ден голямата картина ще стане.

Ис. 55:10-13 “Защото както слиза дъждът и снегът от небето, И не се връща там, Но пои земята И я прави да произрастява и да напъпва, Та дава семе на сеяча и хляб на гладния. Така ще бъде словото Ми, което излиза из устата Ми; Не ще се върне при Мене празно, Но ще извърши волята Ми, И ще благоуспее в онова, за което го изпращам. Защото ще излезете с радост, И ще бъдете изведени с мир; Планините и хълмовете ще запеят пред вас радостно, И всичките полски дървета ще изпляскат с ръце. Вместо драка ще израсте елха, Вместо трън ще израсте мирта; И това ще бъде на Господа за име, За вечно знамение, което няма да се изличи.”

Аз вярвам, че това слово се отнася за нашата църква. Искам от вас през седмицата да ме издигате да искате от Бога слово, което да идва от Неговото сърце и уста и да извърши волята Му. То няма да изпълнява човешки желания и религиозни неща. Бог ще обръща неща, за да може да ги постави в Своя правилен ред, за да може да издигне падналата Давидова скиния. Тези събрания ще бъдат място на радост в Св. Дух. А когато дойде радост ще дойде и сила и ти ще успяваш, ще бъдем изведени с мир. Грозните неща ще станат красиви Това ще бъде на Господа за име и вечно знамение, което няма да изличи.

Църква Кармил – място, което дава много плод. За да може тази църква да дава изобилен плод, трябва духовен дъжд да се излива върху животи и върху сърца. Вярвайте на Бога за големи неща. Започни да виждаш нещата през Неговите очи и уши и да ги чувстваш с Неговото сърце. Тогава ще дойде времето, когато нещата ще започнат да се изпълняват. Амин!


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница