На 30 март тази година в заседателната зала на Община Кубрат бяха връчени наградите на отличилите се в конкурса „Доброто носим в сърцата си", организиран от мкбппмн и Ученическо общежитие „ Максим Горки" град КубратДата01.05.2018
Размер26.71 Kb.
#67269
На 30 март тази година в заседателната зала на Община Кубрат бяха връчени наградите на отличилите се в конкурса „Доброто носим в сърцата си”, организиран от МКБППМН и Ученическо общежитие „ Максим Горки” град Кубрат.
С инициативата си Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни с председател д-р Красимир Манолов подкрепя и обявената за 2010 – Европейска година за борба с бедността и социалното изключване.
Повишен интерес показаха участниците към първия конкурс на МКБППМН и представиха много есета, в които присъстваше тяхното разбиране за Доброто. Много от тях съдържат лични впечатления и преживявания. Участниците са ученици в 8,9 и 10 класове и живеят в Ученическото общежитие в града. Всички участници са от селата на Кубратската община.
Компетентно жури в състав: Председател- г-жа Анка Василева и членове- г-жа Донка Тодорова- старши учители по български език и литература в СОУ „ Христо Ботев”, г-н Бюлент Дахилов- директор на Дирекция „Административно-правно и информационно обслужване” в общинска администрация град Кубрат и г-жа Бахтишен Ахмедова-държавен служител в същата администрация разгледаха и оцениха творбите на участниците. Единодушно журито присъди първата награда на Мирослава Георгиева от село Каменово, ученичка в 10 клас на СОУ „ Христо Ботев” в града .На второ място беше класирано есето на Султан Зейнел от село Бисерци, ученичка в 10 клас в същото училище, а третата награда получи Сезен Бейнур от село Сеслав, ученичка в 8 клас от същото училище. Наградите връчи г-н Красимир Манолов, заместник кмет и председател на МКБППМН.
За много добро представяне в конкурса три от участничките получиха поощрителни награди. Те са за Десислава Ангелова от село Бисерци, ученичка в 8 клас,Айсел Мехмед от село Бисерци също ученичка в 8 клас и Мерлин Бахар от село Бисерци. Поощрителните награди бяха връчени от
С презентация по темата се включи Селвис Севгин Ибрахим, ученичка в 8 клас , която получи специалната награда на ръководството на Ученическото общежитие. Всички участници получиха и грамоти за участие, както и пожелания от журито да не спират да търсят и да правят добро и да са все така активни към творческите задачи и инициативи.

В дните на конкурса светът преживя поредица от природни бедствия-разрушителните земетресения в Хаити и Чили, снежни бури и наводнения в Европа и нашата страна. Хиляди бяха жертвите, много хора останаха без подслон и дом. Хиляди деца останаха без родители, топлина и обич. Не можем да спрем природните бедствия но можем да бъдем ДОБРИ, да направим добро за себе си и хората около нас, да покажем на човека до нас добрите си намерения с добра постъпка, с топла усмивка и да вярваме, че Добрият човек е навсякъде.

МКБППМН подари една волейболна топка на ученическото общежитие, с което вече по-вече от три години има изградена добра практика на работа.

Г-жа Димитричка Ангелова- директор на ОУ „ Н. Й. Вапцаров” село Бисерци, обществените възпитатели- Айше Мехмедова и Гюлшен Неджибова, г-жа Борисова, възпитател в ученическото общежитие, г-жа Нюсрет Заим служител в общинската администрация уважиха мероприятието и пожелаха на всички участници да не губят добротата никога в себе си и да продължават да се развиват като посланици на Доброто в човека.


Г-жа Светлана Димитрова -директор на общински Детски комплекс, връчи награди от името на Областния съвет на БЧК награди на отличилите се в Благотворителния Великденски конкурс за най-добра изработена картичка и послание. Наградени бяха Айсел Ахмед, Селвис Ибрахим и Сезен Бейнур.
Материалните награди , които доставиха голяма емоционална радост на участниците бяха осигурени от „ Кубратска гора „ ЕООД с управител инж. Хасан Хасанов, на когото изказваме сърдечната си благодарност за разбирането, подкрепата и ДОБРИНАТА!

Надие Карагьозова
Каталог: news
news -> Община пловдив пловдив, 4000, пл. “Стефан Стамболов” №1 тел: (032) 656 701, факс: (032) 656 703
news -> Закон за изменение и допълнение на Закона за общинската собственост. От рождения си ден 1 юни 1996 г., Закона за общинската собственост претърпя множество промени, основните от които бяха през 1999 г и 2004 г
news -> Тема: здравеопазване
news -> П р а в и л а за провеждане на 68-ми Национален и Международен Туристически Поход "По пътя на Ботевата чета" Козлодуй Околчица" 27 май 2 юни 2014 година I. Цел и задачи
news -> Списък на училищата, които имат ученици с ниски резултати от външно оценяване след 5 клас по съответните предмети
news -> Уважаеми колеги, Лятото е при нас и ето, че е време да помислим къде ще прекараме лятната отпуска
news -> Новости в програмен продукт Заплати – версия 12
news -> Проф д-р Георги Ончев, дмн
news -> Код на училище Име на училище


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница