На Дондуков 1 Фермерите легнаха на жълтите павета Премиерът: Преговори под натиск не водяДата26.09.2018
Размер152.54 Kb.

28.08.2008 г.На Дондуков 1

Фермерите легнаха на жълтите павета
Премиерът: Преговори под натиск не водя
ЙОРДАН ЙОРДАНОВ

В нови сблъсъци с по­лицията прераснаха про­тестите на млекопроизводителите пред Минис­терския съвет вчера.

Фермерите настояваха за среща с министър-председателя Сергей Станишев. Вместо това обаче той предпочете да прове­ри как вървят ремонтните работи на студентските общежития, което вбеси събралата се тълпа. Фер­мерите два пъти се опита­ха да влязат в сградата на Министерския съвет.

Разочарованието

Първо петима предста­вители на протестиращи­те, влязоха на "Дондуков" 1 малко преди 14,00 часа. "Няма да се срещна с млекопроизводителите, защо­то нарушават закона", заяви категорично Станишев по време на проверката в студентските общежития и допълни, че фермерите са подстрекавани от лиде­рите си Димитър Зоров и Адриан Цаконски да не спазват закона. Той обоснова решението си с думи­те, че протестът е органи­зиран провокативно.Щурм

След 40 минути предста­вителите на браншовите организации се върнаха без видим резултат. Това разочарова фермерите и в изблик на гняв към 16,00 часа те влязоха в сблъсък с полицията. Животновъди­те тръгнаха за втори път в посока на Министерския съвет, обаче полицията ги спря с претекст че имат разрешение да недоволс­тват до 15,00 ч. Фермери­те започнаха да хвърлят бутилки с минерална вода по органите на реда и това доведе до арестуване на четирима от протестира­щите. Ранен бе един поли­цай, а един от протестира­щите бе усмирен с акт за дребно хулиганство. Фер­мерите насядаха по жъл­тите павета, блокирайки движението. В същото време от другата страна на бившия партиен дом ос­таналата половина про­тестиращи също блокира движението.
28.08.2008 г.

Министерство и община се хвалят с рекордни неустойки
235 000 лв. глоба на ден, ако бавят метрото

Почват копането на тунелите от “Надежда” до “Черни връх” чак през зимата
ЗДРАВКА АНДОНОВА

Общо по 235 000 лв. ще трябва да плащат строителите на метрото за всеки ден забавяне при изграждането му. Това предвиждат договорите за копането на отсечката надлез “Надежда”-”Лозенец”, които бенефициентът “Метрополитен” подписа с двете фирми изпълнителки “Доуш иншаат ве тиджарет” и “Метро трейс” вчера.

“Неустойките, които са заложени в договорите, са 0,05 % на ден от общата сума. Това означава, че “Доуш”, който ще строи по-дългата отсечка “Надежда”-”Патриарха”, ще трябва да плаща по 164 000 лв. за всеки просрочен ден, а “Метро трейс”, които ще копае втората част - 71 000 лв.”, обясни шефът на общинската фирма “Метрополитен” Стоян Братоев.

Максималният размер на неустойките, предвиден в договорите, е 20 на сто. Това на практика означава, че “Доуш” ще плати максимум до 65 000 000 лв., а “Метро трейс” - до 28 000 000 лв.

При достигане на тези суми последващи забавяния в строежа не могат да бъдат санкционирани парично, обясняват юристите. Те все пак коментират, че размерът на неустойките е максимален. За това се похвали и кметът Бойко Борисов.

Както “Монитор” писа, глобата, която японската “Тайсей” отнесе за бавене на железницата от Ларгото до “Юнак”, беше само 5 % от сумата или 4,2 млн. долара.

Строежът на метрото от надлез “Надежда” до “Джеймс Баучер” трябва да започне до края на годината и да продължи 45 месеца. Последният пусков срок, който бенефици-ентът “Метрополитен” си е поставил, е 2012 г. Според предишния план софиянци трябваше да пътуват по втората отсечка на подземната железница още през 2011 г.

Казват с колко ще ни глобят при забавяне, но дали ще имаме бонуси, ако завършим метрото преди крайния срок, попитаха шеговито представителите на “Доуш”, които се похвалиха с градежа на 40 км метро в Истанбул. Със същата интонацията на свой ред Стоян Братоев им отговори, че единственият “бонус” ще бъде изплащането на парите им по-рано.

Освен с яки глоби при евентуално забавяне на строежа Министерството на транспорта и Столичната община се похвалиха и с грижа за парите от еврофондовете и от данъкоплатците. Кметът Бойко Борисов с гордост повтори, че с вторият конкурс за метрото са спестили около 85 млн. лв.

Изграждането на втория лъч на метрото ще струва 471 093 000 лв. ЕК вече отпусна 185 000 000 евро по оперативна програма “Транспорт”. Останалите пари - около 120 000 000 лв., ще бъдат поделени между правителство и община.Отлагат пускането на железницата до “Младост” още поне с година

Пускането на метрото от Ларгото до пазара в “Младост” 1 ще бъде отложено поне с една година. Подземната железница трябваше да вози софиянци по този маршрут още през тази зима, но бавенето на японците в частта от ЦУМ до “Юнак” принуди столичното кметство да отложи пусковия срок на маршрута на няколко пъти.

“Метрото от ЦУМ до “Младост” 1 не може да бъде пуснато на части. Отсечката от “Юнак” до квартала ще е готова идната пролет, но ще се наложи да изчакаме японците да свържат тунела от Ларгото до радиото. Те най-вероятно ще бъдат готови в края на 2009 г.”, обясни шефът на общинското предприятие “Метрополитен” Стоян Братоев.

Така в началото на 2010 г. софиянци ще могат да стигат от “Люлин” до “Младост” за 25 минути. В момента с наземен транспорт разстоянието се взема за 90 минути.
28.08.2008 г.

Безобразна сеч грози Витоша

Еколози алармират за унищожаването на 200 дка гори заради нови ски съоръжения
от Павлина Араджиева

Най-малко 200 декара смърчови гори ще бъдат изсечени заради планове на неизвестен инвеститор да разшири ски зоната на Витоша, алармираха от коалиция „За да остане природа в България”. Ще бъдат урбанизирани и 300 дка високопланински пасища, които попадат и в двата защитени резервата – Торфения и „Бистришко баранище”. В момента те се охраняват строго и достъпът на хора до тях е забранен, заради опасността от замърсяване.

Става дума за територията между Черни връх, хижа „Алеко”, Драгалевци и лифта „Бай Кръстю”. Земите там са изключително и само собственост на държавен горски фонд, няма частни територии, категорични са еколозите.

Сигналът пристигнал в офиса на коалицията в бял плик без посочен адрес за обратна връзка, заяви Константин Иванов, член на екоорганизацията. В документацията ясно се вижда печат на архитектурна фирма „Ивис” още от месец юли 2007 г. Проверка на „Новинар” установи, че фирмата е участник в концепцията на ски зона Банско в Национален парк Пирин и планираната, но неразрешена зона „Паничище-Езерата-връх Кабул”. На картата, върху която са изобразени предвидените промени в парка ясно се вижда, че върху изключително малка територия – само 4 кв. км, ще бъдат съсредоточени общо 29 писти и 17 лифта и влека. Плановете на неизвестния засега инвеститор включват изграждане на седем нови лифта и нови влекове. В документите не е посочено строителство на хотели или хижи. Така изработения план предвижда удвояване на километрите на пистите – към съществуващите 12 км ще се добавят нови 13 километра. Трасетата на осем километра от старите писти ще бъдат променени.

Интересен факт е стремежът на инвеститора да избегне района около хижа „Алеко”. Планира се съществуващият кабинков лифт от Симеоново да стигне само до долната част на писта „Витошко лале”. Предвидена е и нова кабинка на Драгалевци до „Стената” над хижа „Алеко”, така че лифтът да прескача този район. Еколозите предполагат, че причината за това е разминаване на бизнес интересите на въпросния инвеститор със собствениците на хижа „Алеко”.

Съгласно сега действащия план за управление на природен парк Витоша обаче строителството на нови ски съоръжения е забранено. Възможни са единствено ремонт и подмяна на съществуващите съоръжения, но без да се нарушава размера или капацитета им. Планът за управление на парк „Витоша” е приет през 2005 г. и важи за 10 години. Промяна по него е възможна, но само с разрешение на Министерски съвет, уточниха еколозите.


Тайнственият инвеститор е "Витоша ски” АД

Фирмата, която проявява интерес към изсичането на горите в природния парк, е „Витоша ски” АД, научи „Новинар” от свои източници. Тя е собственост на офшорна компания, регистрирана на Вирджинските острови, затова не може да се проследи истинският й собственик. Дружеството закупи преди години лифтовете на Витоша, включително академичните и общински съоръжения. В момента „Витоша ски” държи всички лифтове, влекове и писти на планината. Обвързаността на фирмата с концесионера на ски зона Банско – „Юлен” АД обаче е видима, тъй като в ръководството и на двете фирми е вписано едно и също име – Петър Георгиев Петров.

„Не съм отрязал едно дърво през живота си, камо ли 200 дка да искам да унищожа, аз съм природозащитник”, каза пред „Новинар” управителят на „Витоша ски” Костадин Костадинов. Той категорично отрече да има инвеститорски намерения за разширяване на ски зоната на Витоша, но намекна, че ако София кандидатства за младежките олимпийски игри през 2016 г. това ще бъде наложително. Костадинов обвини екологичните организации в черна кампания срещу него.

Запитване на „Новинар” до Държавната агенция по горите установи, че в момента се изработва подробен устройствен план на парк Витоша, което е постъпило като искане от конкретна фирма към тях. От пресцентъра обаче не можаха да отговорят на въпроса от кого е искането, тъй като запитването е било отправено в края на работния ден и липсвали експерти, които могат да дадат отговор. От Министерство на околната среда и водите категорично отрекоха при тях да е постъпвало питане за промяна на плана за управление на Природен парк Витоша.


28.08.2008 г.Ключът за вота скрит в боклука
Юлиана ОНЧЕВА

Ако в балите със столичната смет наред с другите любители на гнилото се завъдят и стоножки, те ще хукнат към Румъния презглава. Защото това не са онези "червени" и "сини" боклуци от митингите преди години, но останат ли тук, политиците ще ги размятат в предизборните битки помежду си, докато съвсем ги изпокъсат.

Балите обаче нямат крака. И въпреки това преследват и насън и столичния кмет Бойко Борисов, и управляващата БСП.

Проблемът е наследство на Генерала от предишното управление на София. Той пък го мята на гърба на правителството. Въпросът сега е чия гърбина ще се огъне по-малко под предизборната тежест на смърдящия проблем. Освен всичко друго той се превръща и в сериозен удар по джоба на всички българи, при това в евро на ден, ако Брюксел наложи глоба на страната ни. Опасността е надвиснала с пълна сила над държавата ни, Италия и неаполската криза е като обица на ухото на властта. Червените стават и лягат с реплики от типа "Борисов не се справи с боклука", та да сведат до минимум очаквания свой спад в отговора на въпроса "за кого ще гласувате на вот 2009".

За да изгуби по-малко народна подкрепа, Борисов залага на обяснения от типа "ЕС каза, че балите са на правителството", даже ги доказва с протоколи от срещи на родни министри и евродиректори.

Колко точно нашенци ще се впечатлят от подобни уточнения, е спорен въпрос, със сигурност по-малко, отколкото очаква Борисов. Отдавна хората не се интересуват от детайлите по вечната за управниците ни от всички цветове и нива тема "вината не е моя/наша, а на...".

Факт е, че по време на местните избори живеещите в столицата очакваха от бъдещия си кмет да запълни уличните дупки, да прогони бездомните кучета, да прекрати кошмара със задръстванията и да опразва редовно препълнените контейнери, по възможност в посока различна от тази на протестиращия Суходол.

Сега боклуците безспорно тежат като окови и на краката на градоначалника, и на врата на правителството. И понеже преди парламентарния вот замерянето със смет ще се ожесточава все повече, очаква се политическо вълнение над 4-5 бала, не бали. Потънали гемии обаче ще има.

И с пловдивския кмет Славчо Атанасов беше така наскоро - след скандалния начин, по който общината изгуби собствеността си във фирма "Ритон". Сега обаче софийският боклук го издигна направо на гребена си - Атанасов се превърна в най-обичания градоначалник буквално за миг, след като отказа да вземе още 120 000 тона столичен боклук на сметището в Цалапица.

Бала повече, бала по-малко и местният политически експеримент - управление на коалиция ГЕРБ-ВМРО-"Атака" тръгна към небитието.

Войводата Атанасов против ГЕРБер №1 Борисов! Никакви "той ще ме разбере" няма да спасят лесно евентуалната коалиция между двете партии в следващия парламент. Така балите с боклук вече влияят върху вариантите за следващото управление на страната.

Разбира се, кой ще е на банките в пленарна зала, никой не се наема да предскаже отсега. Войводите ще вървят на вота в пакет с ЛИДЕР на Христо Ковачки и ЗНС на Стефан Личев.

Очаква се предизборното коалиционно споразумение между тях да бъде подписано в началото на септември, после им остава само 4-процентната бариера. ГЕРБ ще чака на портала членките на ЕНП - синята партия на Пламен Юруков и силните демократи на Иван Костов. Спрат ли пред прага, на Борисов му остава само "Атака". Хората на Волен Сидеров със сигурност влизат 41-вото народно събрание, та и отгоре. Задължителна част от следващата парламентарна компания са и БСП, и ДПС. Нищо чудно тогава днешните драми с боклука да се окажат решаващи за избора на коалиционен партньор за властта след година. Тоест Бойко Борисов да прости на Славчо Атанасов и партийния му лидер Каракачанов за пострадалия си имидж по боклукчива линия, след което да оформят общ блок с "Атака" и партньорите на ВМРО. Или да се окажат толкова неспасяемо сърдити, че БСП - макар и също поопърпана от "войната на балите", да намери съгласни за политически и управленски брак сред ЛИДЕР, ВМРО и земеделците.

451 бали по политическия Фаренхайт - поне до вота догодина. Дано не замирише много.
28.08.2008 г.

Пловдивският пример на ГЕРБ

Скандалът под тепетата показва, че Борисов трябва да каже не просто с кого, но и как ще управлява държавата в коалиция
Николай Иванов

Забавен град е Пловдив тези дни. Кметът Славчо Атанасов, сложен на поста с благословията на Бойко Борисов, не иска да прибере софийския боклук, който няма къде да се складира или рециклира поради неизпълнените обещания на столичния му колега. Да оправя софийските бакии се втурна правителството, което Борисов неуморно призовава да се маха. Кабинетът се обяснява с Атанасов, а приятелят му Борисов мълчи. Безпомощна е и маститата група на герберите в пловдивския Общински съвет, въпреки че е в управленска коалиция заедно с кмета и партията му ВМРО. Коалицията се пука по шевовете заради издънката с общинската фирма "Ритон", но дори да цъфтеше, никак не бе сигурно дали герберите ще натиснат Атанасов за боклука на Борисов. Но най-забавното е, че ГЕРБ се изживява като опозиция и никак не иска да поеме отговорност за гафа с "Ритон". Вика "Дръжте крадеца" към кмета, когото издигна и избра.

А Пловдив трябваше да е един малък символ на благоденствие и ефективно управление под егидата на ГЕРБ. "С кого ще управлява Бойко Борисов, като вземе властта в държавата? Как точно ще стане?", питаха се както опоненти, така и приятели на ГЕРБ. Отговорът поне на втория въпрос идваше от Пловдив: "Ето, разбраха се, стана". Но днес, по-малко година след местните избори, се оказва, че нищо не е станало и нищо не са се разбрали.

Ситуацията в Пловдив е доста интересна. Освен най-многобройна група общински съветници, ГЕРБ има зам.-кмет, който отговаря за общинските фирми, оглавява и всички районни кметства. Това обаче не пречи на лидера на местната организация Йордан Кюмюрджиев да се провикне: "Ние не сме управляващи, изолирани сме". Ако е прав възниква въпросът каква точно "управленска коалиция" са стъкмили ГЕРБ. Ако пък лъже, то вероятно иска да избяга от отговорността, която ГЕРБ като коалиционен партньор носи. И в двата случая имаме управляваща партия, която се дистанцира от собственото си управление.

Пестелив за пловдивската коалиция е и Борисов, който иначе не пропуска да облъчи журналистите колко некадърна е тройната правителствена. Запитан какво ще се случи със съюза в Пловдив отговори: "Нищо. Ние имаме принципи, които винаги сме отстоявали, няма значение с кого и как." Да се спазват принципите е похвално, макар и да не се разбира точно какви са. Страшно е "нищо"-то. Защото зад него прозират липса на такт и управленска далновидност. Покрай боклука последното нещо, което му трябва на Борисов, е скандал с Атанасов. Или влиза като слон в стъкларски магазин, или просто неговите в Пловдив играят собствена игра. Какъвто и да е отговорът, изводите за коалиционното поведение на ГЕРБ никак не са добри.
Хората на генерала се изпокараха с ВМРО и в Русе.

Единственият град, в който управлява в устойчива коалиция, е в Бургас с "Атака". Но Борисов ясно заяви, че след парламентарните избори смята да управлява единствено с партиите от ЕНП. Т.е. ако прехвърлим опита на ГЕРБ от общинско на централно ниво, изводът е, че поне засега партията нито знае как да управлява в коалиция, нито с кого.

От една страна Борисов взема на въоръжение каузата "Да изгоним Доган от властта", но от друга, няма никакво намерение да управлява с най-големия му враг - "Атака". Кара се с ВМРО, които покрай коалицията с "Лидер" имат шансове да влязат в парламента. Като потенциални съюзници остават единствено ДСБ и СДС. Но ще влязат ли в парламента? Не е сигурно дори и ако всяка вечер по новините генералът призовава да се гласува за тях. Ако наистина смята да осъществи намерението си, Борисов не бива да губи дори и тесните пътечки към другите, които не искат да видят Доган във властта.
Пловдивският пример трябва да е сигнална лампа и за старите десни партии.

Предстои среща в Каденабия, която да договори бъдещото дясно управление. Може би Костов и Юруков трябва да изискат от Борисов писмено да декларира, че няма да се дистанцира от грешките на бъдещата коалиция, а дори и като водеща партия да носи основната отговорност. Може би трябва да изискват тази отговорност да бъде гарантирана не просто от ГЕРБ, а лично от неформалния й лидер. Защото случаят в Пловдив много мирише на игра на местните гербери през главата на Борисов.

Единствената що-годе ефективна коалиция ГЕРБ направи на евроизборите. Радослав Точев, макар и по-късно отзован от листата, бе предложение на ВМРО, Николай Младенов е човек на Надежда Михайлова, а Петя Ставрева бе номинация на Анастасия Мозер. Поради естеството на вота тази коалиция нямаше как да бъде нещо друго освен предизборна. Трудното е, когато съюзът трябва да се запази и в управлението. Пловдив даде лош пример за ГЕРБ. Колкото повече приближават парламентарните избори, толкова повече увисват въпросите как и с кого ще се съюзява Борисов. И ако иска да се различава от тройната коалиция, трябва да отговори на тях предизборно.


28.08.2008 г.

Разследват 800 договора на Тошко Добрев
Ивайло КРАЧУНОВ

800 договора за наем на парцели, терени, магазини, апартаменти и хотели, сключени от „Софийски имоти" по времето на упра­влението на Тошко Добрев, проверява под микроскоп Софийската градска проку­ратура.

„При 99% от сключваните от общинското дружество сделки има нанесени щети. Огромна част от анексите към договорите за наем не са минавали за одобрение през борда на директори­те", заяви вчера пред „Труд" Пламен Панайотов, наблюдаващ прокурор по делото „Софийски имоти". Според Панайотов фактът, че преди години Столични­ят общински съвет е пре­доставил правомощия на директора на общинското дружество еднолично да се разпорежда с хиляди апе­титни имоти, създавал предпоставки за далавери.

По данни на разследва­щите през 2005 г. общин­ското дружество отдало

под наем двуетажна сграда на ул. „Васил Априлов" 4 за­едно с прилежащите й по­мещения за резиденция на посланика на Португалия у нас за сумата от 538 евро месечно. Близо година по-късно наемът вече е актуа­лизиран на 7000 евро. За месечен наем от 75 лв. частна фирма получила правото да ползва тенис кортове с обща площ от 2000 кв. м.

Прокуратурата проверя­вала банковите сметки, де­битните и кредитните кар­ти, недвижимите имоти и автомобилите на всички 14 обвиняеми в мегапроцеса „Софийски имоти". Раз­следва се и дали съпругата на Тошко Добрев - Евели­на, е придобила магазин в центъра на София от капи­тала на общинското друже­ство.

„Проверяваме всички сделки в дружеството от последните 10 години. На­тъкнахме се на големи без­образия в счетоводството", подчерта прокурор Па­найотов. Той е категоричен, че ако разследващите открият нарушения при но­вия изпълнителен дирек­тор на „Софийски имоти" Александър Шопов, и чле­новете на управата ще бъ­дат привлечени под отго­ворност.


28.08.2008 г.

Вариантите за софийските бали се топят

Кметът и общинските съветници в Монтана официално отхвърлиха искането да бъдат приети 150 хил. тона софийски бали с боклук. Същото искане от вицепремиера Меглена Плугчиева и екоминистъра Джевдет Чакъров беше отправено към Пловдив, Севлиево, Враца и Троян. Пловдив вече отказа, в Севлиево са склонни да приемат, но не цялото количество бали, а във Враца въпросът още се обсъжда.

Кметът на Монтана Златко Живков обясни, че в официалното искане не е ставало въпрос за финансови компенсации за общината, в случай че се съгласи да приеме боклука. Срещу предложението са гласували всички партии в общинския съвет освен членовете на ГЕРБ, които обявили, че нито подкрепят, нито отхвърлят подобна възможност. Мотивите на Монтана да не приеме боклука на София са, че значително ще бъде намален срокът на експлоатацията на депото. Сметището е изградено с пари по програма ИСПА и се използва от началото на 2006 г.

Вчера стана ясно, че Столичната община и правителството обмислят още един вариант за решаване на проблема - депото в Суходол да бъде използвано до 2011 г., въпреки че при повторното му отваряне екоинспекцията издаде разрешително до 2009 г. Зам.-кметът Мария Бояджийска обаче обяви по БНТ, че ако се използва незапълнената клетка от сметището, то може да бъде експлоатирано до 2011 г. Процедурата вече започна, след като общината насрочи обществено обсъждане.

До края на септември временните площадки за съхранение на отпадъци в Кремиковци и Гара Искър трябва да бъдат освободени от натрупаните бали. В противен случай Европейската комисия ще наложи санкции на държавата.


28.08.2008 г.

Махат палатките на „Атака” пред президентството заради шума
Волен Сидеров се зарече неговите хора да стоят там до падане на правителството

Заради палатките и шума от високоговорителите на протестиращите от партия „Атака" председателят на Комисията по околната среда и водите Георги Божинов изпрати писмо с молба за реакция до министъра на здравеопазва­нето Евге­ний Желев, до минис­търа на околната среда и во­дите Джевдет Чакъ­ров, до ми­нистъра на регионалното развитие и благоустрой­ството Асен Гагаузов и до кмета на столичната община Бойко Борисов. Писмото е във връзка с „мероприя­тие" на партия „Атака" на пл. „Княз Александър I", съобщиха от пресцен­търа на Народното събрание. В пис­мото шефът на парламентарната ко­мисия посочва, че палатковият лагер е в нарушение на Закона за защита от шума в околната среда. Шумът, кой­то предизвикват мощните озвучителни устройства на „Атака", пряко вли­яе върху здравето на хората, които живеят, работят и преминават в близост до пл. „Княз Александър I". Ми­нистърът на здравеопазването тряб­ва да организира измерването, оцен­ката, управлението и контрола на шу­ма в околната среда, предизвикан от локални източници.

Мисля, че писмото ми е достатъч­но ясно, обясни пред „Земя" Георги Божинов. Той каза, че най-малкото от проверката ще се разбере дали те­зи хора, които нарушават обществе­ния ред искат да спазват законите

на страната, в която живеят или се изживяват като революционери от друго време. Божинов разказа, че преди два дни заради високогово­рителите на „Атака", се провалила работната му среща с двама учени, доайени в своите области. Първо от­ворихме прозореца, после го затворихме и накрая те обясниха, че ще се видим ня­кой друг път, защо­то от сил­ния шум не можахме да разменим и дума помежду си, каза той.От 20 дни сме подложени на зву­ков терор, обясни шефът на екокомисията в парламента и допълни, че ако 380 партии, колкото са в Бълга­рия, решат да си направят по един такъв палатков лагер в София, тога­ва всички трябва да се изселят. Не зная как да определя онзи политик, който иска да печели чрез шумов терор, каза Божинов, който подчер­та, че правилата важат за всички.

Междувременно, разбрал за пис­мото на шефа на парламентарната комисия по околна среда, лидерът на „Атака" Волен Сидеров побърза да декларира, че палатковият лагер ще стои на мястото си до падане на правителството от власт. После на­чело на своя агитка той се сля с митинга на млекопроизводителите пред сградата на Министерски съ­вет. Призоваваме всички политичес­ки партии и граждански движения да се присъединят към действията на „Атака" и да свалим кабинета, ка­за Сидеров.


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница