На индустриалното предприятиеДата18.05.2022
Размер90.08 Kb.
#114314
ТипУчебник
Vavedenie
Свързани:
Технико-икономическо проучване на вариантите, Sebestoinost, Izpolzvana literaturaМладен Велев Йордан Димитров
Анка Цветанова Сия Велева
ИКОНОМИКА
НА ИНДУСТРИАЛНОТО ПРЕДПРИЯТИЕ
София, 2017 г.
В Ъ В Е Д Е Н И Е

Този учебник е предназначен за студентите от Технически университет - София и е съобразен с приетите учебни програми. Той има за цел да подпомогне формирането у тях на система от знания за основните икономически категории, процеси и проблеми, свързани с дейността на индустриалните предприятия. Познаването на икономическите аспекти на създаването, функционирането и развитието на индустриалните предприятия ще е необходимо за бъдещата им професионална реализация.


Учебникът може да се ползва и от студенти от други висши учебни заведения, от курсисти и учащи се в специализирани техникуми и училища, от бизнесмени и от всички, които се интересуват от икономическите проблеми на предприятията.


В учебника се разглеждат основните проблеми на икономиката на индустриалните предприятия, но авторите не са си поставяли за цел да обхванат всички аспекти в тази сфера. Обособени са следните по-важни тематични направления: същност и създаване на индустриалните предприятия, условия за функционирането им, ресурси на предприятията, основни аспекти на дейността и резултатите им, финансиране, оценка на качеството и конкурентоспособността на продукцията, инвестиционната и иновационна дейност, конкурентоспособност на предприятието, планиране на дейността му и други важни икономически аспекти.


При написването на учебника стремежът на авторите е бил да обобщят и отразят в подходяща логическа последователност съвременните постижения в областта на икономиката на предприятията. Авторите не претендират, че разгледаните от тях подходи и изказаните мнения са безспорни. Ето защо те ще приемат с благодарност всички читателски становища и препоръки, които ще им помогнат в бъдещата работа.Учебникът е написан от:


Проф. д.ик.н. Младен Велев
Oбща редакция, ГЛАВА II, ГЛАВА IV, ГЛАВА VIII, ГЛАВА XIV,
ГЛАВА XX и ГЛАВА XXI


Проф. д-р Йордан Димитров
ГЛАВА III, ГЛАВА VII, ГЛАВА IX, ГЛАВА XVIII, ГЛАВА XIX


Гл. ас. д-р Анка Цветанова
ГЛАВА V, ГЛАВА X, ГЛАВА XI, ГЛАВА XII, ГЛАВА XIII


Гл. ас. д-р Сия Велева
ГЛАВА I, ГЛАВА VI, ГЛАВА XV, ГЛАВА XVI, ГЛАВА XVII
Рецензент: доц. д-р Димитър Дончев

Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница