На вниманието на г-н Министър-председателя на Република България!Дата13.09.2016
Размер20.97 Kb.
#9405
На вниманието на
г-н Министър-председателя на Република България!

Копие: Пресцентъра на Министерството на регионалното


развитие и благоустройството

Вестник ”Телеграф”

Вестник ”24 Часа”

Представителството на Европейската Комисия в България

Президента на Република България

bTV Новините

Уважаеми г-н МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ,

Пише Ви един български гражданин, възмутен от държанието на един от Вашите министри - Асен Гагаузов. Ако все още не знаете и не сте чули от медиите, министърът на регионалното развитие и благоустройството си позволи да уволни един от своите служители, който му направи забележка, че не спазва нито собствените си заповеди, нито законодателството на Република България (за повече информация: http://www.afera.bg/index.php?option=co ... 7&Itemid=1, както и директно от сценаристите на ”Шоуто на Слави”). Министър Гагаузов ясно демонстрира, че съвсем е забравил - или все още не е разбрал - кой го е назначил на този пост, кой му плаща заплатата и за какво всъщност той е там.

А що се отнася до младите и компетентни експерти, които Вие, г-н Станишев, така усилено търсите и искате да дойдат от други европейски страни: Има много млади и интелигентни хора в България, не е необходимо да ни ги изпращат от Брюксел. Проблемът, г-н министър-председател, е следният: Когато някой от тези млади и компетентни експерти потърси правото си на подходяща работна среда, за да може да си върши служебните задължения, често се намира някой като министър Гагаузов, който да демонстрира, че той решава кои закони кога ще се спазват (!) и да изгони тези хора, както от държавната администрация, така и от страната. Това ли целите с такива министри? Как така, когато някой си върши служебните задължения изведнъж бива уволнен, защото се съобразява с правилата, а тези като г-н Гагаузов, които ясно демонстрират, че нямат намерение да спазват законодателството, остават на работното си място, за да могат да прогонят и малкото останали кадърни хора? Какво трябва да стане за да бъдат отстранени такива вредни за страната ни хора?

"Валерия Петрова, учила и живяла няколко години в Норвегия, спечелила конкурс за младши експерт и назначена в дирекция „Европейска координация и връзки с обществеността" в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, направила забележка на министър Асен Гагаузов, че сам не спазва заповедта си против тютюнопушенето в сградата на министерството. Казала му, че сам плюе на подписа си. И че не може да уважава човек, който сам не уважава себе си. Той пък й казал, че така е решил и че така ще бъде.

Съвсем малко по-късно Валерия Петрова била уволнена. В същия момент, в който премиерът Сергей Станишев убеждава Европейската комисия и лично Жозе Барозу, че имаме нужда от внос на компетентни по европейските практики чиновници. И че умираме от желание да се учим, да се променяме и да израстваме, но лошата Европа се опъва да ни прати чиновници, различни от нашите", това пише Веселина Седларска в http://www.novinar.net.

Ами ако един от тези "западни" експерти също напомни на министър Гагаузов или на някой от колегите му, че не спазва българското законодателство и той ли ще бъде изгонен и върнат на Брюксел с обяснението, че: "Ние не обичаме да ни се напомня, че има закони, които трябва да се спазват?"

Очаквам отговор в най-кратък срок, на електронен адрес ...................

.........................................................................., гражданин на Република България09.04.2009 г.

Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница