На вниманието на Управителния съвет на каб мандат 2012 2016 До: арх. Владимир ДамяновДата31.05.2017
Размер64.15 Kb.
#22500

Официално писмо


Изх. 20121210055/10.12.2012 г

10 Декември 2012 г.


На вниманието на Управителния съвет на КАБ

Мандат 2012 - 2016


До: арх. Владимир Дамянов

Председател КАБ


Арх. Весела Георгиева

Зам-председател на КАБ


Арх. Алеко Христов

Зам-председател на КАБ


Арх. Николай Гълъбов

Зам-председател на КАБ


Арх. Емил Жечев

Зам-председател на КАБ


Относно: Предложение за пълно медийно партньорство
Уважаеми колеги Архитекти,
Пиша това писмо в допълнение на писмото ми от 30 август 2012 и следствие на допълнителни въпроси, поставени след проведените срещи и разговори: Бих искал да предложа на вашето внимание допълнения към концепция за пълно медийно партньорство и обслужването с цел професионално реализиране на медийните нужди на Камарата на Архитектите в България. Нашето предложение касае както издаването и реализирането на списание „Архитектура и Детайли“, така и създаването, поддържането и менажирането на електронните медии, обслужващи КАБ, в лицето на сайта на Камарата и неговия бюлетин.

Разрешете ми да представя кратко нашето издателство S Media Team. Професионалният ни път в медиите стартира през август 2004 г. Основните дейности, с които се занимава издателството, включват издателски бизнес, реклама и реализирането на радио и телевизионни програми. Ние сме лицензен партньор на най-престижните и големи европейски издателства: BBC Worldwide Magazines (Великобритания), Haymarket Consumers Media (Великобритания), Hello! Limited (Испания/Великобритания) и Axel Springer (Германия). Портфолиото на S Media Team включва световноизвестни и локални издания като BBC TopGear България, BBC GoodFood България, BBC Знание България, Auto Bild България, F1 Racing България, HELLO! България, MODA, Yachting&Lifestyle и Prime Time и автомобилната информационна агенция Speed-Press.

Нашата амбиция е да продължим да развиваме и увеличаваме броя на качествените изданията, които предлагаме на пазара, както и секторите, които покриваме с тях. В същото време аз съм практикуващ млад архитект, който по стечение на обстоятелствата в момента управлява едно от най-

големите издателства за списания в страната. Именно затова вярвам, че архитектурният бранш в

момента е силно подценен, въпреки че именно нашата работа е горивото, което захранва икономическото развитие на България. Вярваме, че именно трудни кризисни периоди открояват хората с идея и възможности, затова сме готови да помогнем на архитектурната гилдия да заеме отново полагащото й се място, като включим нашия журналистически и издателски опит в полза на КАБ. Смятаме, че можем не просто да продължим, но и да възродим силата и значението на сп. Детайли като платформа за архитектурни идеи, обсъждане на проблеми, актуална информация и контакти между архитектите, инвеститорите и най-добрите световни тенденции.

Предлагайки ви пълно медийно обслужване, ние можем да:

1. Поддържаме ежедневно информационно обслужване – новинарска част на web site на

КАБ, като гарантираме генерирането на минимум 5 новини дневно (от България и от


чужбина). Изпращане на електронен бюлетин (електронен ежедневник) в края на деня до всички членове на КАБ.

Поддържането на тази услуга ще бъде на стойност 1500 лв на месец.
2. Издаваме в края на всяка работна седмица електронен седмичен бюлетин, който да бъде генериран в pdf

– формат и ще може да бъде ползван като печатно издание. В седмичния бюлетин ще намерят място

теми като архитектурна критика, коментиране на законодателни проблеми, ще бъде публикувани актуални конкурси за проектиране. Уместно би било да включим и

информация за свободни позиции за архитекти във фирмите от бранша.

Поддържането на този бюлетин ще бъде на стойност 1000 лв на месец.
3. Издаваме списание „Архитектура и Детайли”, като разширим неговото заглавие в „Архитектура и детайли”. Пред вид нашия опит в областта на списанията от луксозния бранш можем да превърнем списанието в луксозно архитектурно издание с минимум 128 страници. Като начало то би могло да излиза с 4 книжки годишно.

Разпращането до всички членове на Камарата може да реализираме чрез персонална доставка.

Поемаме предпечатната подготовка и печата на готовото издание.

Ангажиментът на Камерата по отношение на списанието ще бъде във връзка с доставката му, която ще бъде на стойност 2 лв на човек.


ДОПЪЛНЕНИЯ:


  1. Колежката Димитрина Иванова е намерила спонсор, който е готов да поеме между 40% и 50% от финансовата тежест, с която КАБ би се ангажирала в първата година на евентуален договор със S Media Team. Точните параметри на това спонсорство обаче ще бъдат уточнение след приемане на предложението и подписане на договор за медийно обслужване с точни параметри, които биха направили разговора с потенциалния спонсор конкретен. КАБ и нейното управително тяло ще бъдат неразделна част от тези преговори, с цял да няма неясноти и съмнения;
  1. Разпределение на приходите от реклама: Съгласни сме част от приходите от реклама да бъдат получавани от КАБ. Смятаме, че справедливото разпределение на приходите от реклама би имало следното разпределение: първоначално всички приходи от реклама следва да покриват разходите по медийното обслужване на КАБ. След покриване на разходите приходите могат да бъдат разделяни в съотношение 50%:50% между КАБ и S Media Team. Всяко друго разпределение би рефлектирало в ситуация, при която КАБ получава приходи от медийната работа със SMT, но в същото време SMT губи средства, което би компрометирало проекта за медийно обслужване на КАБ.

Надяваме се предложението да представлява интерес за вас и сме на разположение да обсъдим детайли на бъдещото ни сътрудничество.
С уважение:................................................... aрх. Любомир Станиславов, издател


Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница