Начална страницаДата05.03.2018
Размер59.06 Kb.
Създаването на сайт за фирма е сложен процес, при който е необходимо да се вземат в предвид много фактори. Съществуващата марка, имиджовата политика на фирмата, подходящата реклама, спецификата на целевата аудитория, анализът на дизайна на конкурентните сайтове – всички тези фактори и способите за тяхната промяна, влияят на крайния резултат.
За съжаление, за много клиенти  понятието  "дизайн" се асоциира единствено с красива картинка.  За жалост това понятие е чисто индивидуално и субективно.  Неправилният подбор и подредба на информацията, без акцент върху основните теми, води като резултат до красив, но неработещ интернет сайт.
За да се постигнат желаните резултати от съществено  значение е съдържанието на информацията, структурата и навигацията в разработвания сайт. Информацията относно съществуващата имиджова кампания, анализ на ситуацията с конкурентните фирми, определянето на основните цели на компанията, на база извършените анализи са също от основно значения за успешният дизайн на създавания сайт.

Начална страница.

Началната страница на сайта влючва всички важни елементи от структурата на един сайт.Започва с описание на фирмата,какво предлага и защо бихме избрали нея.

„Хотели.bg е каталог, предлагащ резервация на хотели, хотели на море, хотели на планина, бизнес хотели, спа хотели, къщи за гости, квартири, апартаменти под наем. Резервация на екскурзии, почивки и туристически пакети в България и чужбина.

Всеки един обект за настаняване, екскурзия или туристически пакет е представен с релевантна текстова информация относно цени, условия, координати за връзка, изчерпателен снимков материал и евентуален линк към съшествуваща интернет страница.

Критериите, по които потребителите могат да търсят хотели са: категория, регион, тип туризъм, детайлно търсене, по ключова дума. При нас могат да участват всички : вашите хотели, къщи, квартири, апартаменти под наем...и ние ще се погрижим всички да получат еднакво добро представяне пред вашите бъдещи клиенти. „

Тази информация се съдържа на две места в началната страница-под главното меню и като свободен текст,като под главното меню тя е съкратена,написана с по-дребен шрифт и по-обобщена.Липсва историята на фирмата,както и фирмената структура.В главното меню са посочени само контакти,но в началната страница е посочено,че фирмата е член на БАТА.

Хотелс ООД е член на БАТА

По нататък в текста са посочени категориите по които могат да се търсят хотелите,като информацията е кратка и ясна и представлява описание от 2-3 изречения на различните категории хотели.Това улеснява дори хората,които не са запознати с видовете хотели да се насочат към най-подходящия за тях.Например описанието за СПА хотелите:

„Съкращението SPA означава Sanus Per Aquam или Здраве чрез вода. Хотелите в тази категория предлагат много варианти за спа програми – процедури с минерална, морска вода или водорасли, подводни масажи и ароматотерапия и др. „

Текстът продължава с реклама на сайта и както и допълнителна информация за него.

Домейнът Hotels.bg генерира много посетители от различни държави въвели ДИРЕКТНО нашия адрес. Като пример : клиент, който се интересува от хотели в България би набрал директно www.hotels.bg.

Хотели.bg е изграден специално за добро индексиране от търсачки като : google.com, msn.com, yahoo.com и т.н. Всеки един въведен хотел, освен че бива категоризиран по множество релевантни критерии получава свое уникално мета описание и ключови термини, определени от Вас или от нашият екип специалисти, които позволяват откриването на вашият хотел да става целенасочено и при минимум въведени от потребителя понятия. 

На началната страница има линкове за към Е-маил и печат:Главно меню-Главното меню съдържа:

1.Хотели-начална страница

2.Резервация и условия-Съдържа информация за резервации,анулации,начин на заплащане.Посочени са телефон и и линк към е-mail на фирмата.

3.Last minute-Зареждат се хотелите,които предлагат услугата Last minute

4.Оферти зима 2008/2009-Зареждат се хотелите които предлагат коледни и новогодишни оферти.

5.Топ оферти-Хотелите са разделени по категории.

В меню 3 и 4,5 има линк,чрез който собствениците на хотели могат да добавят своя хотел или оферта.В описанието на хотелите се включват място, цени,услуги,контакти,информация за хотела.

6.Контакт-Седалище на фирмата,телефони,линк,e-mail,skype,възможност за връзка направо от менюто.Тук е посочен линк ,който показва че фирмата е лицензирана.Нещо което не се среща в повечето сайтове за интернет резервация-http://www.hotels.bg/licens_hotels.jpg7.Карта-Хотелите са класифицирани по категориите:видове туризъм,тип на настаняване,хотели по региони,хотели по градове.Тук има линкове към главното и допълнителните менюта.

Сайтът е написан на 2 езика-български и английски.Към фотогалерията се влючват снимки на различните хотели.На началната страница има flash анимация от снимки на различни хотели.

Допълнителни менюта:

1.Хотели в България-Разделено е на подкатегории

-Видове туризъм-Хотелите са разделени по категории,отново има линк за добавяне на други обекти.

-Тип на настаняване-Разделени по категории-хотели,апартаменти,къщи за гости,вили или квартири.Линк за добавяне на други обекти.

-Хотели по региони

-Хотели по градове,като тук се включват и подкатегории-абитуриенски балове,студенстки празници,оферти зима,оферти Никулден.

2.Най-новите.....-Включва информация за различни оферти като студенски празник,новогодишни оферти.

3.Най-популярните-изброени са най –посещаваните обекти с линкове към тях.

4.Нова година 2009-Включени са обектите,които предлагат новогодишни оферти.

Други допълнителни менюта:

-Меню-Случаен хотел-При отваряне на интернет страницата в менюто случаен хотел се зарежда произволен хотел от регистрираните в сайта.

-Потребителско меню-Съдържа:

* ”Разлистване”

* ”Нова хотели”

* „Топ хотели”

* „Популярни хотели”

* „Най-коментирани хотели”

Предимство на този сайт пред останалите подобни може би дават следните 3 менюта от началната страница.

*Актуализация-Тук е посочено кога за последно е актуализиран сайтът.Това е изключително важна информация,особено за хората решили да направят резервация чрез него.Тази информация ни дава сигурност за достоверността на данните в сайта.

* Статистика-Посочено е в колко на брой хотела можем да направим резервация в момента.

*Потребители online

*Нашите партньори

Тук отново е направена класификация на различните видове обекти.Целта е потребителите да могат да се сварзват с различните линкове от повече места.Преповтарянето тук не е недостатък,а предимство.

Предимство за потребителите на сайта е търсачката,където те могат да зададът предпочитания от тях хотел,категория,местност.

Анализът на потребителското търсене е предпоставка за ефективнота организация на сайта,както и неговото оптимизиране.Изследването на конкурентните интернет сайтове е направил възможно отчитането на техните силни и слаби страни,благодарение на което сайтът е ефективен и функционален.Ключовата дума хотели е използвана многократно в сайта,което прави негото намиране бързо и лесно.

Изготвянето на сайта е добре планирано,информацията е съдържателна и ориентирана към целевите публики.Тя е представена по достъпен и същевременно интересен начин:Пример-описанието на СПА хотелите.Информацията за различните видове обекти е изключително пълна,така че потребитялят да не трябва да посещава сайтът на отделния обект.Тя е актуализирана и включва най-новите предлагани цени и услуги.Кога е актуализиран сайтът е посочено в главната страница.Условията за резервация са кратки и ясни,както и начините за заплащане.Фотогалерията дава възможност да се създаде обективна представа за дадения обект.Тя не е натрапчива,но същевременно достатъчна да задоволи интересът на потребителя.Сайтът осигурява възможност за бързо придвижване.

Единстевените недостатъци,които притежава сайтът са,че няма линк където могат да се правят коментари,както и история и информация за фирмата.

Курсова работа по бизнес комуникации

Анализ на фирмен сайт


Изготвил: Калина Иванова Иванова Проверил:хон.пр.Р.БойчеваГр.Х 3 ;Фак.номер:7499

III Курс. Спец.ОУХР


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница