Национална среща „Младежко доброволчество 30 юни 04 юли 2011Дата29.03.2017
Размер20.11 Kb.
Национална среща „Младежко доброволчество” 30 юни – 04 юли 2011
Младежко сдружение за мир и развитие на Балканите и Община Варна, Дирекция "Младежки дейности и спорт" имат удоволствието да ви информират за предстоящата Национална среща "Младежко добороволчество" , която ще се проведе в периода 30.06.-04.07.2011г. в гр. Варна. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Програма "Младежта в действие" на Европейската комисия, администрирана в България от Национален център "Европейски младежки програми и инициативи".
Национална среща "Младежко доброволчество" има за цел да популяризира доброволчеството сред политически отговорните лица и обществото в България, като използва случая, че 2011 година е обявена за Европейска година на доброволчеството .

Като форма на участие доброволчеството е тема с продължение, която има своите идентифицирани нужди от страна на младежките организации. От друга страна обаче не е идентифицирана волята на институциите и обществото да бъде подпомогнато развитието на младежкото доброволчество в България.


За четвърти пореден път, в рамките на четири дни млади лидери от цялата страна ще се срещнат в град Варна, ще дискутират и предлагат как да убедим институциите и обществото, че доброволчеството е изключително полезна форма за включване на младите хора в обществено полезни дейности, чрез които те могат да придобиват умения, знания и компетенции, които да бъдат от тяхна полза. За да представи и практиката на други държави, проекта ще включи представители на българското правителство, Европейската комисия, Национални младежки съвети от други държави в Европа, членовете на работната група за доброволчество на Европейски младежки форум, популярни обществени фигури, социолози и политолози.
Срещата ще стартира в навечерието на една стара традиция – JULY MORNING, вдъхновявала нашите родители, когато са били млади.Концерти, панаири, танци, състезания, дискусии, демонстрации са само част от едно приключение, което организаторите на Национална среща "Младежко доброволчество" и FUN CITY YOUTH FESTIVAL OF VARNA са намислили за своите гости. Сред съорганизаторите тази година е Национален младежки форум – най-голямата младежка организация в България, чието създаване беше провокирано от националните срещи във Варна и Сдружение "Варненски младежки фествал". За пореден път ще се проведе и Националното младежко изложение. Паралелно с Националната среща ще се проведе и FUN CITY YOUTH FESTIVAL OF VARNA, който се реализира за първи път и ще бъде сред мащабните младежки събития за непрофесионално младежко изкуство, спорт и младежка активност.
Време е младите да вземат думата!

Информация за събитията в гр. Варна, предварителна програма и форма за участие можете да намерите на следната интернет страница: http://md.yspdb.org/


За контакти с организаторите можете да ни пишете на адрес: youthdebate2011@gmail.com
Очакваме ВИ!


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница