Надути от гордост Необходими материалиДата25.02.2018
Размер11.85 Kb.
#59430
Надути от гордост
Необходими материали: Балон, с нарисувано лице на него. Тъй като по-късно трябва да спукате балона, ще ви е нужно кабърче, което да залепите с прозрачно тиксо на един от пръстите си, така че да не се вижда.
Тази сутрин съм ви донесла един балон. Балонът е съвсем обикновена играчка, но тя носи много радост на хората от всички възрасти. Много неща могат да се направят с балони. Може да се украси едно парти, можеш да подхвърляш балоните във въздуха като топка. Ако пък имаш от онези дълги, тънки балони, можеш да си направиш с тях различни животни, защото те се огъват много лесно. Балоните носят много радост, но често пъти носят разочарование и тъга също. Виждали ли сте малко дете, което плаче, защото му се е спукал балонът?
Вие и аз понякога сме като балона. Надуваме се толкова много, като се мислим за много важни. (И сега започвате да надувате балона). Мислим се за велики и очакваме всички останали да мислят същото за нас. Може би, защото сме красиви, или пък сме доста умни. Или пък сме добри в някой спорт, или пеем добре. Рано или късно, ако продължаваме да се надуваме от гордост, нещо ще се случи и ще спука нашия балон. ( И тук пукате балона).

Исус ни е предупредил, че това ще се случи. Библията ни учи, че ако сме твърде горделиви, скоро ще паднем отвисоко. От друга страна, ако сме скромни, и осъзнаваме, че чрез Божията сила сме способни да вършим страхотни неща, тогава ще имаме почетно място в Божието царство.От сега нататък, като видите балон, спомнете си, че не трябва да се надувате от гордост, защото скоро нещо ще дойде около вас и ще спука балона ви. Молете Исус да ви направи скромни хора, които знаят, че всички дарби, които имат, са им дадени от Бога и само Той заслужава да бъде хвален!


Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница