Наименование на фирмата: Спа комплекс ‘’Островче’’ Адрес на фирмата: местност Липовото Ръководител на обектастраница1/3
Дата23.10.2022
Размер27 Kb.
#115340
ТипЗадача
  1   2   3
bazova-praktika-v-kompleks-ostrovche
Свързани:
delova-korespondenciya, 1, 3. СЕРВИРАНЕ НА БЕЗАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ, dokumentooborot-v-byudjetnoto-schetovodstvo, Ценообразуване-в-ЗОХ

Наименование на фирмата: Спа комплекс ‘’Островче’’
Адрес на фирмата: местност Липовото
Ръководител на обекта: Нели Панайотова
Задача №1:
Обслужване на гости при специални случаи- запознаване с офертата и организацията на работа за съответния случай, подготовка на ТЗ и зареждане на банкетната маса или бюфет.
Каква е организацията на работа и какво обслужване се извършва при банкет или друга форма – коктейл, фуршет? Какви видове бюфети бяха подготвени съгласно офертата?

❀Няколко дни предварително се уточняват менюто, броя гости, и начина на провеждане на събитието. Банкетните маси се зареждат със салфетници, оливерници, броя прибори според менюто и подложна чиния. Безалкохолните напитки и алкохола се подреждат под формата на букет.. Ако събитието ще се провежда с бюфет се подрежда един дълъг, двоен с храна: салати, предястия, основни ястия, десерти, а алкохола се взима от бара. Организацията на работа се определя според броя гости и начина на обслужване. При големи банкети се разпределят по трима сервитьори на 60 души, а при банкети до 30-40 души двама сервитьори.


Задача №2:
Обслужване на гости при ‘’Кетъринг система’’ – запознаване с офертата и организацията на работа при съответния случай, подготовка на ТЗ или градина, бряг и т.н. и зареждане на различните бюфети:
Каква е организацията на работа и какво обслужване се извършва при ‘’Кетъринг система’’.Какви видове бюфети бяха подготвени съгласно офертата? Какви транспортни средства и съдове използва кетъринговата фирма? Отговарят ли на санитарно хигиенните изисквания? С колко персонал се реализира конкретната оферта в обекта?

❀ Обекта не извършва кетъринг услуги в търговската зала.Продукцията се приготвя от кухнята и се поднася директно на клиента в търговската зала, и други места предназначени за хранене в обекта. Също така комплекса не работи и с кетърингови фирми.Задача №3:
Обслужване на гости при различни форуми /конференции, кафе-паузи, презентации и др./,- запознаване с офертата и организацията на работа при съответния случай, подготовка на ТЗ или фоайе и предлагането на храна и напитки.
Каква е организацията на работа и какво обслужване се извършва на участници в съвещания, конференции, симпозиуми, конгреси и делови срещи?

❀По време на съвещанието, конференцията и др. на гостите им се полага по една минерална вода. В кафе-паузата се предлага кафе, чай, сокове, вода, сладки и соленки. За по-малко хора кафе-паузата се провежда на лоби бара с бюфети, а при по-голям брой гости се провежда в търговската зала, като сервитьорите обслужват всички клиенти.
Сподели с приятели:
  1   2   3
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница