Наименование на програмата: Проблемите на билингвизма в детската градина и началното училищеPdf просмотр
страница1/7
Дата20.11.2022
Размер0.55 Mb.
#115611
ТипПрограма
  1   2   3   4   5   6   7
Билингвизма - описание


Наименование на програмата:

Проблемите на билингвизма в детската градина и началното училище -
педагогически и методически дискурс

Общ хорариум: 8 акад. часа; 16 акад. часа; 24 акад. часа

Програмата е насочена към: Корепетитори, Психолози, Рехабилитатори на слуха и говора, Възпитатели, Директори, Треньори по вид спорт, Заместник-директори,
Учители, Логопеди, Хореографи, Ръководители на направление "Информационни и комуникационни технологии", Педагогически съветници; Образователни медиатори и др.

Анотации на програмата:
Изпълнявайки различни професионални роли, съвременните педагогически специалисти се сблъскват с разнообразни предизвикателства на образователната практика. Курсът на обучение предлага педагогически и методически варианти за пълноценно проектиране на образователната среда при работа с деца – билингви в детската градина и началното училище. Основният акцент е поставен върху проблема за това как детето – билингви говори, мисли и се развива като личност и как да се проектира обогатяваща педагогическа среда, допълваща естествената и даваща възможност за социална и образователна интеграция. Изборът за педагогически и методически дискурси по проблема за билингвизма е продиктуван от основните институционални параметри на понятието билингвизъм в детската градина и началното училище. Това позволява методическият дискурс да са развие по посока на игровото взаимодействие с децата билингви, което притежава най-голям възпитаващ и обучаващ ефект. Предложен е авторски игрови модел, включително при състояние на сегрегация на етнически деца.

Цели на програмата:
Основна цел на обучението е формиране и развиване на умения, свързани с пълноценното проектиране на образователната среда за работа с деца и ученици билингви в детската градина и началното училище, като основание за преодоляване на образователните, социалните и интеграционни дефицити, изграждане на адекватно отношение към спецификата на професионалната дейност на педагогическите специалисти и резултатите от нея в мултикултурен контекст, т.е. формиране и развиване на компетентности за професионална и личностна рефлексия в посочения контекст. Обучението е насочено към развиване на компетентностите и специфичните умения на педагогическите специалисти, във връзка с неговия професионален профил, определен в НАРЕДБА № 15 от 22.07.2019 г. за статута и професионалното развитие на учителите, директорите и другите педагогически специалисти.


Сподели с приятели:
  1   2   3   4   5   6   7
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница