Най-хубавотостраница1/82
Дата18.05.2022
Размер0.97 Mb.
#114348
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   82
125 razchupvane na okovite-Nil Andersen
Свързани:
Невястата Христова, ДуховнаТрансформация.Конспект2021, Prizivat, Poslednata bitka, the path, Girls-with-Swords-Bulgarian, viografia na kenet hegin, Holy-Spirit-Book-Bulgarian, 171 Bojiite-praznici, СТИХОВЕ ЗА ИЗЦЕЛЕНИЕ К.Блейк, Книги библейски теми, Praseta v hola, 02-Основите-на-Христос (2), prokliatia

Разчупване на оковите
Победа над:
Отрицателните мисли
Нелогичните чувства
Пороците
Нийл Андерсън

Превод Венцислава Узунова Редактор Владимир Димитров


Originally published in English as
The Bondage Breaker by Neil T. Anderson
Copyright ©1990, 1993 by Harvest House Publishers.
Translated by permission. All rights reserved.
Copyright ©1998 Operation Mobilisation for the Bui). iui editi


Най-сетне свободен!
Преди няколко години проповядвах в една църква в Южна Калифорния за движението Ню Ейдж. Основният библейски пасаж бе 1 Тимотей 4:1: „А Духът изрично казва, че в последните времена някои ще отстъпят от вярата и ще слушат измамителни духове и бесовски учения". След проповедта бях заобиколен от хора, които искаха да чуят нещо повече за освобождаването от духовните конфликти, причинени от демонично влияние.
Малко по-назад седеше една 22-годишна жена, която плачеше неудържимо, откакто бе свършила службата. Няколко души се бяха опитали да я утешат, но тя не позволяваше никой да се приближи до нея. Накрая член на църковното ръководство разбута тълпата край мен и каза: „Съжалявам, братя и сестри, но имаме нужда от д-р Андерсън веднага тук отзад".
Когато се приближих до младата жена, я чух да хълца: „Той разбира! Той разбира!" Успяхме да я изведем от залата и да я въведем в един от офисите. След като се поуспокои, се уговорихме да се срещнем следващата седмица.
Когато Нанси дойде, лицето й бе белязано с грозни рани от драскотини.
— Сама се наранявам по този начин, но не мога да се контролирам — призна тя гузно.
Нанси описа своето ужасно детство, което включваше баща насилник и баба, известна като магьосница с черни магии.
— Когато бях на три години, получих своите пазители, три духа, които да ме водят — продължи тя. — Те бяха мои придружители, като ми казваха как да живея и какво да говоря. Никога не бях се питала дали да имаш духове-водачи е нещо ненормално, докато майка ми не ме заведе на неделно училище. Тогава започнах да подозирам, че вътрешните ми придружители може би не ми мислят доброто. Когато попитах родителите си за това, баща ми ме наби. Никога не попитах отново!
За да се справя с нарастващия тормоз, който носели нейните духове-водачи, Нанси прибегнала към строга лична дисциплина. В гимназиалните си години се доверила на Христос като свой спасител. Но вместо да я оставят, нейните „пазители" продължили да я притесняват.
След завършване на средното си образование Нанси се обърнала към въплъщението на дисциплината: военноморските сили. Силно решена да стане най-твърдата жена моряк, тя печелела награди за дисциплинираността си. Но духовният тормоз продължавал да подтиква ума и емоциите й все повече към ръба на силите. Отказвала да говори с когото и да е за душевната борба от страх, че ще я обявят за луда. Накрая напрежението се оказало непосилно и тя рухнала. Нанси тихо приела уволнението поради болест и се оттеглила в самотно съществуване с вътрешно безпокойство и болка. Това бе състоянието на Нанси дойде в църквата и ме чу да говоря за измамните духове.
— Най-сетне някой ме разбира! — завърши Нанси през сълзи.
— Искаш ли да се освободиш от своите духове-водачи? — попитах я? Последва дълга пауза.
— Наистина ли ще ме напуснат или когато се върна у дома отново ще се нахвърлят върху мен?
— Ще бъдеш свободна — уверих я аз.
Един час по-късно Нанси наистина бе свободна — и ни прегръщаше с такава отвореност, каквато не познаваше преди.
— Сега мога да каня хора у дома! — възкликна тя радостно.


Сподели с приятели:
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   82
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница