Настройка на времеДата02.10.2017
Размер50.34 Kb.
#31487
НАСТРОЙКА НА ВРЕМЕ
Как да настроите времето: Продължително натиснете символа за време (часовник) за 5 сек. Така ще влезете в менюто за настройка на времето. Настройваният към момента обект ще мига и ще бъде показан. Натиснете символа часовник и изберете обекта време, който искате да промените (седмица/час/минута), натиснете стрелките нагоре или надолу, за да промените стойността. Ако искате да промените някои от предишните параметри натиснете символа на отворена книга. След като нанесете промените натиснете символа часовник, за да излезете от менюто за настройка на времето.
КОНТРОЛ НА ТЕМПЕРАТУРАТА
В зависимост от сензорната настройка на термостата има три различни вида контрол на температурата. За настройка, влезте във функцията за напреднали (advance).

Вътрешен контрол (IN)- Активиране само на вградения сензор за температура. Контролът на температурата се извършва само чрез вградения температурен сензор. Подходящ е за определяне температурата на въздуха или температурата на стаята.

Външен контрол (EN)- Активиране само на външния сензор за температура. Контролът на температурата се извършва само чрез външния сензор. Подходящ е за определяне температурата на нагряващото тяло.

Двоен температурен контрол (ALL)- Температурният контрол се извършва както чрез вградения температурен сензор, така и чрез външния температурен сензор (предпазване от прегряване). Подходящ е за определяне на стайната температура и температурата на нагряващото тяло с цел наблюдение да не се получи прегряване. Ако външние сензор индикира по-висока температура термостата ще изключи нагревателя.
ИЗОБРАЖЕНИЕ НА ТРИ ВИДА ТЕМПЕРАТУРА
Термостатът работи в следните режима на температурен контрол: IN и ALL. Главният екран показва температурата на въздуха или стайната температура когато свети иконата AIR (въздух).Спомагателният монитор ще показава температурата на всеки 5 секунди и алтернативно времето към момента.

Когато термостатът работи в режим OUT свети иконата FLOOR (под). Главният екран ще показва температурата на пода или на местоположението на външния сензор.

Когато температурата е в режим ALL, натиснете символа на часовника и със стрелката нагоре може да определите температурата на пода или на местоположението на външния сензор, след което иконата FLOOR (под) ще светне. След 5 секунди главният екран автоматично ще покаже температурата на въздуха и иконата AIR (въздух) също ще светне.
АВТОМАТИЧНО/РЪЧНО ВКЛЮЧВАНЕ
Натиснете символа на разтворена книга и може да изберете автоматичен или ръчен режим.

РЪЧЕН РЕЖИМ- системата ще контролира температурата при зададената стойност без никаква промяна.

АВТОМАТИЧЕН РЕЖИМ- системата ще контролира температурата според предварително зададени температурни стойности за различно време. Иконата часовник ще свети, което означава, че системата работи в автоматичен режим. Иконите WEEK (седмица) и STAGE (степен) ще се показват последователно на всеки 5 секунди, стойностите 1-7 се използват в системата. Когато екрана показва WEEK (седмица), символите 1-7 се отнасят за стойностите на седмицата. Когато екрана покзава STAGE (степен) 1-6 ще показва стойността към момента.
НАСТРОЙКА НА ВРЕМЕВИ ПЕРИОДИ
Чрез настройката на времеви периоди може да се осъществи контрол на температурата и времето при автоматичен режим.Веднъж зададени, стойностите могат да бъдат запазени и използвани от термостата завинаги. Докато задавате времевите периоди термостата не може да бъде прекъсван и автоматично ще запазва стойностите до приключване на настройката.

Термостатът може да съхрани три вида разписания (5+2 /6+1 /7) в 6 периода; едноседмичен цикъл.

Всеки нов период се запазва със стратово време (час:минути) и температурна стойност за този период. Часът, в който приключва периода се запазва като стартов час за следващия период. Има възможност да изключвате даден период при необходимост.

Натиснете символа разтворена книга за 5 секунди, така ще влезете в режима за настройка на период. В зоната WEEK (седмица) мига цифра и тя определя режима, който задавате (5+2 /6+1 /7). Може да натиснете иконата на разтворена книга и да изберете обекта на промяна на стойността (стартово време на периода: часове, минути или температурна стойност). Натиснете стрелките нагоре или надолу, за да коригирате стойността. Ако искате да изключите даден период, натиснете стрелката нагоре докато стигнете до режим OFF (изключвам).Например: в режим на работа 5+2 настройката протича в следната последователност:

Натиснете символа на разтворена книга за 5 секунди, зоната на седмицата мига1-5. Вижте картинката отдясно.P1:час>мин.>зададена стойност> P2:час>мин.>зададена стойност>P3:час>мин.>зададена стойност>……P6:час>мин.>зададена стойност

Зоната на седмицата автоматично ще се промени на 6-7 и ще мига.P1:час>мин.>зададена стойност> P2:час>мин.>зададена стойност>P3:час>мин.>зададена стойност>……P6:час>мин.>зададена стойност

Общо могат да бъдат зададени 12 периода ( <5> P1-P6, <2> P1-P6), като вие може да настроете 12X3 стойности. Ако искате да пропуснете някоя настройка може да натиснете символа на ратворена книга. Може да използвате символа на часовника, за да се върнете към предишна настройка.

Автоматичният режим зададен при фабричното производство е 5+2. На по-долната таблица са показани и съответните стойности. Те могат да бъдат променени когато влезете в съответните режими за програмиране.Режим 5+2

Параметър

P1

P2

P3

P4

P5

P6

Понеделник-Петък

Стартово време

06:00

08:00

11:30

12:30

17:00

22:00

t стойност

22 C

15 C

15 C

15 C

22 C

15 C

Събота до Неделя

Стартово време

06:00

08:00

11:30

12:30

17:00

22:00

t стойност

22 C

15 C

15 C

15 C

22 C

15 C

Например: Когато времето в системата е Петък 08:20 в автоматичен режим, на дисплея това се показва като STAGE 2 и температурната стойност ще бъде 15 градуса.


Не може да прекъснете термостата докато задавате периодите, това става автоматично когато всички настройки са направени.
Каталог: wp-content -> uploads -> 2017
2017 -> 4 дни/3 нощувки 14. 04. 2017 17. 04. 2017
2017 -> Бисер Иванов Райнов “подобряване на корпоративното управление чрез изграждане на базисен модел за вътрешен контрол”
2017 -> Синхрон медия” оод
2017 -> за нашият клас. Пътуването ще се проведе от (10. 07) до
2017 -> Средно училище „антон попов”-петрич изпитни програми за определяне на годишна оценка на ученици
2017 -> До (Бенефициент- наименование)
2017 -> Четвърто основно училище “ иван вазов”
2017 -> Айфоны-москва рф +7(967)199-80-08 +7 (903) 558-01-95 (Москва)


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница