НавигацияДата14.01.2017
Размер61.39 Kb.
#12618


Статиите в тази категория са най-обемни и изискват по-сериозна работа. Тъй като те НЕ носят повече участия в разпределението на наградите, напишете в тях само това, което се изисква в шаблона. Апелираме към вас да напишете отделни статии за всички детайли в материала (обекти, транспорт, ресторанти и т.н. – така ще увеличите многократно шанса си за награда! Непременно се свържете с нас, за да ви съдействаме. Изпратете email на authors@ludiapateshestvenik.com с тема „Пътешествие: {Име}“.

КАТЕГОРИЯ „ПЪТЕШЕСТВИЯ“
Заглавие:

[напишете заглавие за статията си]

Автор:

[име/псевдоним]

Дата:

[дата на последна редакция]

Етикети:

[континент; държава; език; регион; град; местност/квартал; забележителности в близост; географски особености река/море/планина; придвижване с автомобил/самолет/кораб, аудитория – за деца, за фотографи, за търсачи на силни усещания; спорт; събития; личности и др.]

Снимка:

[име на прикачения файл, автор, връзка към сайта/страницата на автора]Категория „пътешествия“

резюме


Това е текстът, който ще представя статията ви на обобщените страници в сайта, както и в социалните мрежи и търсачките. На практика той се явява едновременно въведение и първи абзац на материала ви.

Вашият текст

навигация


Секциите по-долу са стандартни за тази категория на сайта. Можете да променяте текста или да добавите още ако сметнете, че е необходимо.

 • Информация

 • В детайли

 • План по дни

 • Прогнозен бюджет

 • Пристигане

 • Придвижване

 • Нощувки

 • Карти

 • Интересни обекти

 • Галерия

 • 360° панорама

 • Смартфон приложения


информация за екскурзията
бюджет (лв.):
Транспорт:
Продължителност (в дни):
Големина на групата:
Подходящ сезон:
препоръки към туристите (напр. какво да носят със себе си – навигация, бинокъл, шапка за слънце, чадър, раница, дрехи със затварящи се джобове и др.):Пътешествието в детайли


Опишете подробно дестинацията, възможностите за туризъм, най-важните обекти, какъв е генералният план на пътуването, дайте съвети за избор на дати (напр. да се избягват уикендите или да се пътува по време на празници и т.н.). Ако искате да обърнете по-специално внимание на някой обект, напишете отделна статия за него, така пътешествието ще придобие наистина завършен вид, а с всяка допълнителна статия увеличавате шанса си да спечелите награда.

Вашият текст

План/график по дни и часове


Време е да опишете екскурзията в детайли. Постарайте се планът да е актуален към момента на написване на статията, макар в последствие да се наложи на читателите да го променят (поради промяна в разписанието на полетите например). Добавете толкова дни, колкото са ви необходими.

Ден 1


Опишете как би протекъл деня по часове, като предвидите необходимото време за транспорт, чакане на опашка, хранене и др. Към всеки час от графика добавете кратко пояснение. Ако се налагат по подробни обяснения, се консултирайте с нас за създаване на допълнителна статия, към която да сложите връзка в описанието си. Всяка нова статия увеличава шанса ви да спечелите награда!

Имате нужда от помощ? Свържете се с нас на email authors@ludiapateshestvenik.com. За тема напишете „Пътешествие: {Вашето име}“ – така ще имате приоритет пред останалите.

8:00 (напр. пристигане на летището)


Вашият текст

10:30 (напр. настаняване в хотел)


Вашият текст

12:00 (напр. посещение на обект)


Вашият текст

15:00


Вашият текст

17:30


Вашият текст

19:30 (напр. вечеря)


Вашият текст

Ден 2


Опишете как би протекъл деня по часове, като предвидите необходимото време за транспорт, чакане на опашка, хранене и др. Към всеки час от графика добавете кратко пояснение.

8:00 (напр. закуска)


Вашият текст

9:00 (напр. посещение на тематичен парк)


Вашият текст

19:00 (напр. вечеря)


Вашият текст

Прогнозен бюджет


Разбира се, бюджета варира според възможностите на всеки турист. Постарайте се да представите най-изгодния вариант. По-претенциозните туристи винаги могат да прибавят към базовия бюджет билет първа класа, 4 или 5-звезден хотел и висок клас автомобил под наем. Обосновете калкулацията си с кратък текст, а самият бюджет представете в табличен вид.

Вашият текст

Таблица с бюджета

Пристигане (от българия до района на екскурзията)


Практиката ни показва, че в повечето случаи самолета няма алтернатива - когато се прави екскурзия тип „дълъг уикенд“ времето никога не стига, а пътуването до по-далечни дестинации е немислимо по земя. Предложете няколко възможности за придвижване с различни видове транспорт (самолетен, автомобилен, Ж.П.) или с еднакъв вид транспорт, но от/до различни летища, директни полети и такива с прекачване и т.н.

Пристигане – Вариант 1


Вашият текст

Пристигане – Вариант 2


Вашият текст

Придвижване по време на екскурзията


Ако пътешествието е градска разходка, просто споменете, че придвижването става с градски транспорт или пеша (можете да разработите отделна статия за градски транспорт във въпросния град, така ще допълните материала си и в същото време ще имате по-голям шанс да спечелите награда). В случай, че в плана са включени междуградски обиколки, то предложете как да стане придвижването – влак, автомобил под наем, автобус, ферибот.

Придвижване от точка А до точка Б (напр. ден 1)


Вашият текст

Придвижване от точка Б до точка В (напр. ден 2)


Вашият текст

нощувки по време на екскурзията


В зависимост от планираното начинание, може да изберете един град, който да се използва като „база“ за посещение на околните туристически обекти или да се сменя мястото за нощувка в съответствие с план-графика. Препоръчайте на читателите места за нощувка, вписващи се възможно най-добре в плана и бюджета, представени по-горе.

Нощувки в град А (напр. дни 1 и 2)


Вашият текст

Нощувки в град Б (напр. ден 3)


Вашият текст

карти и схеми


Географски карти - Обозначете обектите от програмата на картата и покажете нагледно маршрута, ако е планирано пътуване с автомобил.

Схеми и карти на обекти – приложено изпратете или дайте линк към карти и схеми на обектите, включени в програмата. Такива са налични за по-големите музеи, тематичните и водните паркове, зоологическите градини, дворците и др.).Вашият текст

Интересни обекти


Направете списък с други туристически забележителности по маршрута, така читателите ще имат по-голям избор при подготовката на екскурзията си. Също така ще имат идея какво друго има в района, в случай, че се наложи промяна на плана в последния момент или още по-неприятно – на място.

Вашият текст

галерия и 360° панорама


Това са допълващи статии към категория „пътешествия“. Те са възможност за избралите да пишат по-обемни материали да увеличат шанса си за спечелване на награда.

Панорамата може да е авторска или избрана от Google Maps (трябва да е качена от потребител, а не част от Street View!) и да е е придружена от кратко описание.Снимките за галерията трябва да са авторски или с уредени авторски права (публичен лиценз или Creative Commons). Всяка снимка трябва да има заглавие, автор, кратко описание (до 40 символа) и дълго описание.

Обсъдете това с нас на email authors@ludiapateshestvenik.com. За тема напишете „Пътешествие: {Вашето име}“ – така ще имате приоритет пред останалите.

приложения за таблети и смартфони


Секцията не е задължителна, но ако смятате, че има приложение, което би било от помощ на туристите, планиращи посещение в района, опишете го тук.

Мобилно Приложение №1


Име:

Описание:

Изисква ли постоянен достъп до интернет?

Линк към Google Play:

Линк към Apple App Store:

Линк към Windows Store:

Мобилно Приложение №2


Име:

Описание:

Изисква ли постоянен достъп до интернет?

Линк към Google Play:

Линк към Apple App Store:

Линк към Windows Store:
Каталог: common -> campaign -> templates
templates -> Вашият текст навигация Секциите по-долу са стандартни за тази категория на сайта. Можете да променяте текста или да добавите още ако сметнете, че е необходимо. Информация
templates -> Вашият текст навигация Секциите по-долу са стандартни за тази категория на сайта. Можете да променяте текста или да добавите още ако сметнете, че е необходимо. Информация
common -> Sole Proprietorship
templates -> Категория „паркиране
templates -> Вашият текст навигация Секциите по-долу са стандартни за тази категория на сайта. Можете да променяте текста или да добавите още ако сметнете, че е необходимо. Информация
templates -> Вашият текст навигация Секциите по-долу са стандартни за тази категория на сайта. Можете да променяте текста, премахвате и добавите още секции ако сметнете, че е необходимо. Транспортна уредба


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница