Неразумни девици Бурята идва п-р Джеремая Дейвисстраница1/3
Дата26.05.2018
Размер0.53 Mb.
  1   2   3
Неразумни девици
Бурята идва
П-р Джеремая Дейвис
О, Татко,
Толкова сме благодарни да бъдем в Tвоето присъствие и че си между нас. Молим Те по-специален начин, да направиш нещо специално за нас тази събота сутрин, защото молим в Исусовото име. Амин!

Честита Събота!

Знаете, че е благословение винаги когато можем да бъдем в Божия дом. Амин!

Благодаря на пастора, че ми разреши да говоря от Божия амвон. Не вярвам, че е човешки амвон. Амин!

Не вярвам, че е човешки амвон. Това е Божияj амвон и ние си го споделяме. Амин!

Благодарен съм на пастора Ви, също и на старейшината Блес и съпругата му, които бяха така мили да ни поканят да бъдем с вас. Също, че Бог ни доведе тук живи и здрави. Аз вярвам, че всичко, което Бог прави, е да ни спаси. Вярвате ли това? Цялото небе се интересува от нашето спасение.

Ние бяхме на самолета, пътувайки към Мериленд и Господ направи така, че да седнем до един мъж, който работи в банка. Той беше един от високопоставените служители. Започнахме да си говорим. Винаги, когато седна до някой в самолет, аз се опитвам да му предам тройната ангелска вест. И така, аз седях до него и се разговорихме. Говорихме си за проблемите и как могат да се разрешат. Знаете, че адвентистите трябва да знаят как да разрешават проблемите. Това, което беше Йосиф в Египет, трябва да бъде и всеки адвентист от седмия ден за света. Знаете ли, че точно сега Бог възнамерява всеки адвентист от седмия ден да може да бъде в Белия дом. Вие тук не сте много далече от Белия дом. Дори в Обединените нации всеки адвентист би могъл да разреши проблемите. За проблемите със здравето, ние имаме разрешение - чрез Здравната реформа. Няма нужда да се плащат сметки или пари. Ние трябва да разберем, че това, което ще разреши проблема, е здравната мисионска работа и Здравната реформа. Ние тази седмица ще имаме здравни класове. Амин! Ние трябва да разбираме образователния план. Знаете ли, че точно сега Америка знае, че има голям проблем с образователния план. Знаете ли, кой в момента е министър на образованието? Името му е Арни Дънкън. През 2008 той оповести, че образователната система се е провалила. Това е, което министърът на образованието каза и на правителствения уебсайт те обявиха. “В търсене на нов план за образованието”. Знаете ли, кой има оригиналния план за образованието? Адвентистите от седмия ден. Но, тъжната реалност е, че понякога вземаме оригиналния план и го унищожаваме и приемаме световния план, който не работи. Светът ще ви каже, че социалните връзки са в криза и Бог ни е дал разрешението на проблема.

Знаете ли, колко семейства в Америка се разпадат? Разводите са стигнали тавана. Холивуд не може да спаси браковете. Прав ли съм или не? Браковете на Холивуд са много проблемни. Господ възнамеряваше адвентния дом да е раят на земята и така да покаже на света, какъв бе плана Му за нас.

И така, аз седях до този мъж, разсъждавайки за всички тези чудесни истини.

Започнахме да говорим за проблемите в света и разрешението им. И докато говорихме аз му казах, че Америка е на ръба на революция.

Той каза: “Какво? Какво искаш да кажеш?”

И аз му отговорих: “Америка е на ръба на революция.”

И започнахме да говорим за историята. Говорихме за френската и американската революции. Минахме през историята на кубинската и индийската революции и революциите по света. Започнах да му показвам, че те всички имат много общо. И Америка е в последната фаза преди да избухне революция.

Казах му: “Скоро ще видиш, че работата ти като банкер няма да е изгодна вече.”

Той беше банкер и това не му хареса много. Но ние имахме приятелски разговор и той каза, че му е приятно. И тъй като скоро щяхме да кацаме, той каза, че му допада разговора и предложи:

“Можем ли да обядваме заедно? Ще си пийнем скоч. Ще си вземем вино и ще поговорим за разрешаването на проблемите.”

“Е, това няма да стане – казах аз, - защото аз вярвам в истината и ще си пия водата докато ти си пиеш скоча.”

Казах му, че има само Един, който може да разреши проблема. Той не е от политическа партия, не е републиканец или от демократичната партия. Единственият, Който може да разреши проблема е Исус Христос.

Той ме погледна и се усмихна.

И след като поговорихме още малко каза, че е атеист. Виждате ли, имаше причина, защо Бог го беше сложил до мен.

Попитах го: “Ти интелигентен атеист ли си или просто атеист?”

Той попита: “Какво искаш да кажеш?”

Аз му казах: “Ами понеже сме седнали един до друг, нека да те попитам личен въпрос: Интелигентен атеист ли си?” Казах му: “Ами атеистът казва, че няма Бог.” Докато интелигентният атеист казва: “Няма Бог, защото няма доказателства.” Като те слушам, ми приличаш на интелигентен атеист, но искам ти да ми кажеш дали си интелигентен атеист.”

Той започна да се оглежда и аз не му дадох възможност да отговори, но отговорих вместо него: “Мисля си, че си интелигентен атеист. Това значи, че ти знаеш, че около нас има много за опознаване. Ти знаеш ли всичко?”

Той каза: “Не.”

“Възможно ли е тогава, някъде там да има доказателство, което да разкрива, че има Бог, в информацията, която ти не знаеш?”

Той каза: “Да възможно е, но аз не съм го изпитал.”

И аз му казах: “Да така е, ти имаш нужда от лично преживяване.” Казах му: “Аз имам лична опитност с Христос, която промени живота ми, изкара ме от улиците и от света, доведе ме при Христос.”

Казах му за личното си преживяване и че не ме интересува, какво казва слепецът.

“Ние с теб можем да погледнем през прозореца и да видим залези и изгреви, виждаме цветя и дървета. Какво, ако слепец седне до теб и ти каже, че няма такова нещо като залез, няма такова нещо като цвете или красиво дърво.”

Попитах го: “Ще му повярваш ли?”

Той отговори: “Не.”

“Защо?”

“ Защото ги виждам.”Казах му: “Братко, аз виждам красотата на Христос и аз знам, че има Бог. И това, за което ще се моля, е Бог да ти даде лично преживяване, за да може интелигентен атеист да стане вярващ. Бог ни поставя на места, за да можем да събудим света за кризата, в която сме.”

Нека ви кажа нещо. Ние не сме в тази църква по случайност. Кризата се развива около нас. Всъщност, отворете Библиите си на Лука 19 глава. Искам да споделя това с вас и после ще се помолим.

Братя и сестри, това което ще споделя, зная, че няма да успеем да го свършим, защото вече е обяд. Не вярвам, че хората отиват на църква за да получат ордьовър. Знаете какво имам предвид? Вярвам, че хората ходят на църква за да си поръчат ордьовър, както в ресторант, плащаме много пари, но получаваш малко храна. Изглеждаме модерни и наконтени, всичко изглежда хубаво, сядаме. И нали знаете как в скъпарските заведения, дават ти яденето, което е само едно листо маруля. Плащаш много пари, но си отиваш гладен. Прав ли съм или не? Някои от нашите църкви са заприличали на висококласни заведения. Обличаме се, идваме, но не ни нахранват. Църквата ни умира от ДУХОВНО НЕДОХРАНВАНЕ.

Братя и сестри, нашето състояние е такова, че като стане 12:30 часа все едно, че натискаме специално копче, хората стават и си казват:”Време е да си ходим!”

Братя и сестри, не съм от този вид проповедници, които гледат да стане 12:30 ч. Аз гледам на моята и вашите души и ви казвам, че не сме готови за Христовото идване. Искам да ви кажа, че това не е обикновено събрание, в което сме днес. Господ се опитва да ни спаси. Тази вест е толкова важна, че ако има някой до вас, който говори, кажете му, че не сте дошли тук да си говорите. Амин!

Ще ви предупредя веднъж, но вярвам, че в Божия дом, Бог изисква уважение. Като влезем в съдебна зала и съдията влезе, ние ставаме. Като влезем в съдебна зала, си изключваме мобилните телефони. Влизаме в съдебната зала и пазим тишина.

Съдията казва: “Запазете тишина!” и ние мълчим. “Затворете вратите1” и ги затварят.

Идваме в Божия дом, където присъства Съдията на целия универс и си говорим, дъвчем дъвка и не ни пука. И предизвикваме проповедника да ни каже нещо. Дяволът ни подмамва да дойдем на църква и да си правим каквото искаме: говорим, забавляваме се и какво ли още не. Дяволът ни нарича безумци.

Знаете ли, че дяволът го е страх да прави нещата. Библията казва, че в Божието присъствие дявола го е страх и трепери. Дяволът не смее да помръдне, ако Бог не му позволи.

Когато демон беше влязъл в обладания човек, демонът каза: “Дошъл си да ме

мъчиш преди времето ми. Може ли да вляза в стадото прасета?” Той не си позволи да отиде. Той попита: “Имам ли разрешение да отида?” Дяволът не би дъвчил дъвка, освен ако не получи разрешение от Бог.

Загубили сме чувството за святост и богобоязливост в присъствието на Йехова. В резултат на това, църквата е в състояние на пълен компромис. И Бог пита: “Къде е Илия?”

От всички църкви в света, които се поклониха на Ваал, един мъж стоеше вярно по

време на отстъпничеството и каза: “Ако Йехова е Бог, служете Му или, ако е Ваал, следвайте него.”

Не претендирайте да сте адвентисти от седмия ден и да се държите като света. Трябва да сме отличаваме.

Братя и сестри, Господ ще изиска от тази църква каквото й е поверил. Казано е, че Бог трябва да има проповедници, които да извикат високо. Днес ще ви предупредя с любов, с много любов. Амин! Но ако някой до вас говори, кажете му, че не сте дошли тук да си говорите. Кажете му, че може да говори отвън, че тук не му е мястото, Изключете си мобилните телефони, нямате нужда от тях сега.

Когато се качите на самолет, какво ви казват? Не ви казват да го сложите да вибрира или на тишина. Не ви казват това. Какво ви казват? Казват ви да ги изключите. Знаете ли защо? Станали сме интелигентни. Ако сме интелигентни, ги изключваме, защото прекъсват комуникацията. Знаете ли, че по същата причина, поради която си изключваме телефоните в самолета, би трябвало да ги изключим и в църква. Поради същата причина ги изключваме и тук, за да не губим връзката си с командния център. Ако самолетът се разбие, имате шанс да се спасите. Но ако пропуснете да чуете казаното тук, сте изгубени. Ако някога е трябвало да чуем Божия глас, то е когато дойдем на църква, за да чуем Божието предупреждение, което да ни събуди за предстоящата криза. Амин!

В Лука 19 глава, кажете “Амин!”, когато го намерите. Божият пророк казва, че ни очаква голяма криза.

Темата тази сутрин е
НЕРАЗУМНИТЕ ДЕВИЦИ
Когато се кача на самолет, не знам за вас, но аз винаги слушам какво казва пилота, защото искам да зная кой ще кара самолета. През многото ми пътувания съм забелязал, че има два вида пилоти. Колко вида? Само два. Първият пилот, когато се качим на самолета, не казва нищо, сядаш си на мястото и той не поздравява. Не казва кой е пилотът и стюардесите, не ти казва времето, просто си мълчи. Сядаш, закопчаваш коланите, но нищо не се случва.

Не ми харесват този вид пилоти.

Но пък има втори вид пилоти, които в момента, в който се качиш на самолета ти казва: “Аз съм капитан еди кой си, помощник-капитан е еди кой си, тези са стюардесите и те ще ви сервират днес. Температурата отвън е 27" С, има един час и 10 минути до кацането, времето ще е еди си какво и кулата ми каза, че поради ветровете ще има турболенции.”

Аз харесвам този вид пилоти.

Той ми казва какво да очаквам. Амин!

Братя и сестри, аз съм от втория тип проповедници. Искам да знаете какво да очаквате. Амин! И искам да ви кажа днес, че командният център вече ми каза, че ни очакват турболенции. Моля се да сте си закопчали коланите. Защото нещо се случва в църквата ни, което трябва да споделя с вас, за да се приготвим.

Вижте какво казва пророкът в книгата Духовни дарби стр.284(англ.издание).

Боже, благослови тези думи, в Исусовото име. Амин!

“Преживяната религия е позната на малцина. Пресяването трябва да се случи скоро, за да очисти църквата.”

Знаете ли, че Божията църква се приготвя да бъде разтърсена повече от всякога. Разтърсване, което ще ни разтърси от центъра към краищата. И всичко, което може да се разтърси, ще бъде разтърсено. Мислите ли, че нежното говорене ще разтърси църквата? Трябва да е послание, като даденото от Йоан Кръстител - остро, ясно и в същото време изпълнено с надежда чрез Исус Христос. Пресяването трябва да се случи скоро, за да се очисти църквата. Проповедниците не бива да имат скрупули да проповядват истината, каквато се намира в Божието слово. Нека истината да реже като нож. Понякога не обичаме да ни режат. То е като да отидеш на лекар. Не искаш да те режат. По-добре да ти направят каквото и да било друго, само да не те режат. Но медико-мисионското послание трябва да ни отреже. Показано ми бе, че причината, поради която проповедниците да не са успешни Е...”

Каква е следващата дума? Е!

Невероятно е, че ние с вас имаме различни идеи защо нямаме успех. Някои казват, че имаме нужда от съвременна музика. Други казват, че имаме нужда от повече програми за младите. Други пък твърдят, че имаме остаряло учение, което трябва да заменим с ново по-съвременно евангелско учение.

Братя и сестри, небето не казва това. Последно, като си четох Библията, пишеше: “Аз съм Бог, Аз не се променям.” Мал. 3:6

Знаете ли какъв е проблемът?

Вижте какво казва пророкът.

“Показано ми бе, че причината, поради която проповедниците нямат успех Е,

че ги е страх да не наранят нечии чувства.”

Ако кажете на някого: Това е Божият дом и някои неща не бива да се правят, тогава те няма да ме харесват и няма да съм популярен. Ако търсите популярност, не се захващайте с проповедничество.

Йоан Кръстител не беше популярен. Илия не беше популярен. Исая не беше популярен. Еремия не беше популярен. Дори благословеният Исус не беше популярен.

Братя и сестри, този текст ни казва: “Те се страхуват да не наранят чувства, да не би да не са вежливи.”

Но, братя и сестри, трябва да разберем, че трябва да сме по вежливи към Бога, отколкото към човеците. Как може да сме по-вежливи към човек, отколкото към Бог? Ние слушаме какво казват хората и уважаваме какво мислят, до толкова, че имаме тази политическа дипломация, да не кажем нещо, което ще ги нарани. И така нараняваме Бога постоянно.

Текстът казва: “Страхуваме се да не нараним някого, като не сме вежливи, така снижаваме стандартите на истината. Бог казва, че проповедниците не трябва да снижават стандартите на истината, а да ги издигат високо за Бога. Вземете всеоръжието, стойте твърдо всички и делото нека се уповава на Неговото Слово. Божиите проповедници трябва да издигат стандартите.”

Някой казва, че ако издигнем стандартите, младите хора ще напуснат църквата. Не са високите стандарти, които правят младите хора да излизат от църква! Как знам? Защото светът издига своите стандарти. Светът не прави компромиси със своите стандарти, а светските стандарти нарастват с всеки изминал ден и млади и стари гонят

тези стандарти. Как знам? Преди години, за да може човек да е модерен, трябваше да има обица на ухото, но не и днес. Светът е вдигнал стандарта. Днес ти трябват 3 обеци на ухото и тук, и там и обеци по различните части на тялото. Дори на места, които дори не мога да спомена от този амвон. Светът не снижава своите стандарти. Имаше време, в което светът казваше: “Ако искаш да си модерен, трябва да имаш татуировка”. Но не и днес. Днес ти трябва татуировка на тази и на другата ръка и на врата. Хората си татуират цялото тяло, за да са модерни. Светът не си снижава стандартите. Някои казват: “Защото сме особени, не светът е особен.” Днес виждаме хора с мохиканска зелена грива. Ние сме поколението, което снижава стандартите, вместо да ги издига. Проблемът не е в стандартите. Проблемът е, какво обичаме. Ние обичаме света и гоним стандартите му.

Библията казва: “Не обичайте света или каквото е от света, защото ако някой обича света, любовта на Отец не е в него.” 1 Йоан 2:15

Но ако обичате Исус, ще живеете по Неговите стандарти. По същия начин, ако обичате света, ще живеете по неговите стандарти.

Проповедниците трябва да издигат стандартите.

Казва се: “Те понижиха стандартите на истината, за да прикрият, ако е възможно, особеностите на нашата вяра.”

Знаете ли, какво значи да си особен? Означава “отличаващ се”. Казват, че няма голяма разлика между нас и католиците или между нас и баптистите. Повярвайте, има истински християни в тези църкви, но има особености, големи разлики, които отличават църквата на остатъка - адвентистите от седмия ден - от останалите църкви Проповедникът трябва да може да покаже разликата от Библията.

Братя и сестри, ние днес сме понижили стандартите. Няма разлика между адвентистите от седмия ден и останалия свят. Единствената разлика днес е, че ние ходим на църква в събота, а те в неделя. Ако това е единствената разлика, това никога няма да предизвика пробуждане и реформация в този свят. Ние трябва да дадем на света нещо по-добро, от това, което имат.

Братя и сестри, текстът казва: “Видях, че Бог не може да даде успех, когато стандартите са понижени.”

Когато видим проповедник, който снижава стандарта и не проповядва особеностите на учението, което Бог е дал на адвентистите, да приготви хората за Времето на скръбта, Христовото пришествие и Изследователния съд. Когато видим това и въпреки всичко хиляди влизат в църква, кажете ми кой ги води в църква? Не може да е Бог, който е дал успеха. Не всеки, който идва в църква, е бил движен от Христос. Казано ни е, че дяволът води множества в църквата днес, за да отслабят църквата и доведат отстъпление, точно както смесеното общество направи с израилтяните. Дяволът прави същото. Той знае, че ако тази църква се събуди от съня си, ще приготви света за Христовото идване.

Дяволът казва: “Трябва да спра ТАЗИ църква.”

Братя и сестри, зная, че не ви харесва да ви говоря чистата истина. Не съм дошъл тук, за да ви се харесам.

Библията казва: “Онези, които обичам, Аз ги изобличавам и наказвам.” Откр 3:19

Нека отхвърлим времето, когато като отидем на църква и проповедникът казва: “Всичко е наред, живей както си искаш седем дена в седмицата. Ела на църква веднъж в седмицата и всичко ще е наред”.

Братя и сестри, това не са Божии думи.

“Мнозина ще дойдат в онзи ден и ще рекат: Господи, Господи - но Той ще им каже: “Не ви познавам.”

Няма ли да е срамота, да си бил адвентист, да си ходил на църква, да си се молил и давал десятък и изведнъж да чуеш, че Исус не те познава? Да си пастор, старейшина, евангелизатор, учител или служител в църква, в нашите училища и институти и въпреки това Исус да каже: “Кой си ти?”

За да може да се събуди спяща църква, посланието трябва да е просто.

Текстът казва: “Истината трябва да бъде отправена остро.”

Но някои казват: Трябва да сме тактични.”

Кажете ми сега: виждали ли сте някога топлийка, която не е остра?

Текстът казва: “Истината трябва да бъде отправена остро и е необходимо да бъде взето решение.”

Сега трябва да вземем решение. И когато фалшивите овчари викат – “Мир!” и учат приятни учения, казват “Всичко е наред, живей както ти харесва, само казвай “Боже, Боже”, Библията казва, че не всеки, който изповядва Божието име, ще се спаси. “Много фалшиви учители ще дойдат в Мое име и ще заблудят мнозина,” като говорят приятни учения. Но Божиите служители трябва да извикат високо и да не жалят, не оставяйки нищо необърнато.

Някои казват: “Но ако направиш това, ще си имаш проблеми.”

Да така е. Ако направиш това, ще те нарекат смутител. Така е. И ако го направиш, ще предизвика разтърсване и вълнение. Да, и няма да си популярен.

Някой ми каза, че ако продължавам да проповядвам това, няма да бъда поканен в много църкви. Казах му: “Не ме интересува. Интересува ме едно нещо, да завърша делото, така че болката от греха, която Христос понесе, да приключи.”

Братя и сестри, време е да се събудим. Да говорим ясно, както Йоан Кръстител, който беше хвърлен в затвора и си загуби главата. Ясното послание струваше на Еремия да бъде хвърлен в смрадливата яма. Исая - разрязан на две. Исус - изпратен на кръста. Но ако имаме Исусовата любов, не можем да запазим мира си, за да придобием благоволението на човеци. Не знам за вас, братя и сестри, но ако Исус отиде на кръста, за да можем ние да се спасим, мисля, че е мъдро да Му дадем това, за което е платил. Какво мислите? Той иска греха ви, за да ви отърве от него, но иска вас, за да ви запази.

Има разлика между месар и доктор. И двамата режат, и имат остри инструменти. Но в действителност се различават. Месарят реже, за да убие. Докторът реже, за да излекува. Това, от което имаме нужда днес, не е рязането на месаря. Имаме нужда от рязането на Мъдрия Доктор Исус Христос, Който да премахне всичко светско от нас. Да премахне от нас греха. Да премахне всичко, което ще ни отдели от Него.

Искате ли това?

Ако искате това, значи сте адвентисти от седмия ден. Аз искам това. Искам да съм с Христос, а вие? Ще ви покажа днес, че не ни остава много време. Светът се приготвя за свършека си, не го ли виждате?

Лука 19. Боже помажи тези думи в Исусовото име. Амин!

Лука 19 глава, Исус се приближава към края на Своята мисия.

Стих 41. И като се приближи и видя града...

Братя и сестри, ако искате да знаете какво Исус щеше да проповядва, ако дойде в Мериленд, това е, което щеше да каже. Не е нужно да казвате кой е градът, просто сложете името на своя град, Силвър спринг или от който град сте вие.

Казва се: “Той видя града и плака за него.”

Той не беше развълнуван от забележителностите на града. Някой път като отидем в чужд град, познатите ни от града, имайки добри намерения казват: “Нека ви поразведем из града, да видите красивите места. Искате ли?” “Не, не искам!” Има само едно нещо, което ме вълнува като отида в някой град. Интересува ме да предам Божието откровение на изгубените души. Градовете ни са ужасни. Вижте как хората предизвикват смъртта си с наркотици, изневери, алкохол, порнография и всеки възможен грях. Дяволът унищожава градовете ни. И всеки път, когато погледне на градовете ни, не казва: “Вижте какви неща има в тях?”

Исус плаче, когато гледа окаяното ни състояние. Исус идва в църквите ни и не е впечатлен. Казва ни: “Няма ли да Ми дадеш сърцето си и всичко, което те държи далеч от Мен? Дай Ми го.”

Библията казва: “Той плака за града!”

Защо плачеш Исусе?

Стих 42 казва: “Да беше знаел ти!” Людете Ми погиват от липса на знание, ако само знаеше.

Какво трябва да знаем, Исусе? Какво искаш да знаем, Исусе?

“Ако ти знаеше сега в този ден нещата, които служат за мира ти, но сега са скрити от очите ти.”

И казва: “Имало е неща, които е можело да знаеш, но сега е твърде късно.”

Това направи Исус да тъжи за състоянието на людете Си.

Стих 43 казва: “Ще дойдат върху тебе дни (това е пророчество), когато враговете ти ще издигнат окопи около теб и ще те обсадят.”

Исус казва, че людете Му ще бъдат обкръжени отвсякъде. Обградени от всички страни, но те няма дори да разберат това. Това се случи с еврейската нация през първи век. Знаете ли, че същото нещо се повтаря и сега, точно преди Второто пришествие? Ние в Мериленд и всички градове на Америка, сме обградени, но въобще

не разбираме това. Гледаме на условията и събитията, в които живеем и не разбираме, че скоро трябва да очакваме революция. Но ние не сме готови. Ще ви покажа, братя и сестри, че имаме кратки месеци да се приготвим. Трябва да работим за градовете, но да живеем вън от тях.

Братя и сестри, Библията ни казва, че това не ни е ясно. Стих 44 ни казва не само, че сме обградени, но и че градовете ни ще бъдат изравнени със земята. Слушайте ме всички възрастни, ако не направите това за вас, поне го направете за децата си. Ще ги погубите ли, защото не искате да ги доведете при Исус? Братя и сестри, камък върху камък няма да остане, защото те не познаха времето. Ние не разбираме времето, в което живеем. Като резултат от това не знаем как да се подготвим.

Мисля, че е дошло времето да започнем да се молим: “Боже отвори сърцето ми за Исус.” Не мислите ли? Нека помолим Исус да направи нещо специално за нас сега.

Моля ви коленичете в преклонение с мен. Моля ви, не се безпокойте за хората около вас и не се разсейвайте. Ако сте горе на балкона, помолете Бог да направи нещо много специално за вас сега. Това не е обикновено събрание. Бог се опитва да спаси душите ни. След няколко минути на тиха молитва, аз ще се помоля от тук и ще продължим със словото.

О, Небесни Татко, който обитаваш между херувимите. Боже на Авраам, Исак и Израил. Боже на църквата на последните дни - църквата на остатъка. Аз Те умолявам, да ни покажеш, че имаш специално послание за този час. Правя всички тези неща по Твое нареждане, за да се събуди спящата църква, преди да е много късно. Боже, моля Те, започни от моето сърце и моя дом. Нека всички, които чуват гласа ми, дали са на техниката, на балкона, на задните редове, каквото и да правят, да видят сериозността на обстановката и че се опитваш да спасиш всеки един от нас. Направи ги да вземат решение, преди да е твърде късно. Моля Те, да затвориш устите на тези, които си говорят и разсеяните да се съсредоточат. Моля Те, събуди младите, защото те ще бъдат използвани толкова мощно, като армия в тези последни дни, да завършат делото. Моля Те, събуди тази армия днес. Използвай и по-зрелите, да бъдат обучени и в резултат на това да видим души спасени, заради Исус Христос. О, Татко, ние сме в опасност. Аз не мога да свърша това, което трябва да се свърши днес и изисквам силата на живия Бог и Твоето присъствие, да бъде толкова близко, така че небето за дойде на земята и сърцата ни да горят, нека бъде изгорен греха и да остане само любовта на Исус в тях. Премахни всички пречи и пребъдвай с нас! Искайки в името на Исус. Амин!

Изкачваме се по Якововата стълба, воини на кръста. След всеки завой, по-високо и по-високо, воини на кръста. О, Татко, толкова сме благодарни, че Исус е Якововата стълба. Издигни ни тази сутрин по-високо от всякога, защото молим в Исусовото име, Амин!

Отворете Библиите си на последната книга, Откровение. Откровение 12 глава и като я намерите кажете, Амин!

Братя и сестри, днес живеем в последните моменти от земната история. Четох какво пише пророкът в книгата Великата Борба, чували сте за тази книга, нали? Пророкът пише в 37 глава, в „Нашата единствена защита“ в първия параграф, книгата „Великата борба„:

“Последната измама скоро ще ни се открие. Антихристът ще върши удивителните си дела, пред собствените ни очи. Фалшивото ще прилича толкова много на истинското, че ще бъде невъзможно да се разграничат едно от друго, освен чрез Свещеното писание.”

Чрез свидетелството на Свещеното писание, всяко чудо и всяко изявление, трябва да бъде опитано. Затова ви казвам да си носите Библиите. Носете лист и химикал да изучаваме заедно, защото не можем да вярваме на това, което някой ни казва. Не можем да вярваме в нещо, защото го казва църквата. Не бива да вярваме на това, което би ни казал евангелизатора. Всеки може да сгреши, но Библията няма да сгреши, така ли е? Словото казва:

“Не само с хляб ще живее човек, но и с всяко слово, което излиза от Божията уста.”

Това е християнската позиция.

Знаете ли, че днес най-важната причина, поради която има толкова много проблеми и деноминации е защото, въпреки че има една Библия, ние не се водим по нея. Ако Библията е една, то трябва да има само една църква. Но факт е, че има толкова много деноминации и свидетелства, че днес човек вярва повече на това какво казват хората или проповедника, отколкото какво казва Библията. Затова ви казвам, че трябва да я изучавате за себе си. Днес е станало модерно да се ходи на църква без Библия. Дяволът има много начини да ни отнеме Библиите. През тъмното средновековие ги е изгарял. Днес ни ги е оставил, но като че ги нямаме. Днес дяволът ще ви накара да си свалите Библиите в мобилните телефони или айпадовете. Скоро ще усетите, че си оставяте Библиите в къщи. Съзнанието бива програмирано така, че веднъж като си свалил Библията в телефона, да преминеш от състояние на изучаване към състояние на забавление. И от обръщане към Бога то става само една база данни.

И така, както си играем на игри на телефоните си по цял ден, така и Библията става една игра. Много хора идват на църква да си играят игрички с Бога. Не забравяйте, че това, което наблюдаваме, е което ни променя.

Няма да забравя, по време на Библейска кампания мъжа, който четеше библейския стих за откриването на богослужението, го правеше с електронна Библия. По време на събранието, аз започнах да се дразня и се помолих нещо да се случи с електронната Библия. Не с мъжа. Аз го обичам. Аз се помолих и казах:

“Боже, направи нещо.”

На третия ден от кампанията, мъжът се изправи да чете и каза: “Текстът казва:...

О, не, Библията ми изчезна.”

Батерията му падна, не работеше вече.

Аз казах: “Слава на Бога!”

Той каза: “Някой би ли ми дал Библия?”

А аз казах: “Да, дайте на този човек Библия!”

Разберете братя и сестри, трябва да се върнем към Писаното слово. Когато започнем да отваряме Библията и да прекарваме време с Христос, ще осъзнаем, че животът ни се променя от страниците на Писаното слово. То влиза дълбоко в умовете ни, повече отколкото от екрана. Довежда пробуждане и реформация, когато се върнем към Писаното слово. Какво ще кажете да се върнем към Библиите си? Ако имате Словото в телефона си - ползвайте го, но по-добре си вземете писана Библия. Защото светът е измамен.

Откровение 12:9. Вижте какво казва Словото: “И свален бе големия змей, оная старовременна змия, която се нарича дявол и Сатана, която излъга света.”

Какво казва Словото? Коя част от света? Която излъга целия свят.

“...Свален биде на земята, свалени бяха и ангелите му заедно с него.”

Разбирате ли, че света е измамен? И ако слушаме какво казва света, то най-малкото сме измамени. Затова трябва да изучаваме Словото за себе си. Светът днес ни казва, че всичко ще е наред. Казва ни, че икономиката се подобрява, че политическото състояние се подобрява. Казват ни, да не се безпокоим какво става в Северна Корея, че всичко ще се оправи. Всичко ще е наред. Светът казва, че социалните условия се подобряват, докато деца убиват деца.

Как можем да си мислим, че става по-добре?

Религиозните и политически лидери ни казват, че ще има мир, но няма мир. Те ни казват: “Мир и безопасност”, но Исус казва, че бурята ни приближава. Книгата Данаил ни казва, че Бог ни е дал книгите Данаил и Откровение, за да познаем времето.

Исус използва книгите Данаил и Откровение, за да доведе църквата на Божия остатък в съществуване. Даде живот на църквата. Само Този, Който ни доведе в съществуване, може да ни поддържа живи. Ако изоставим книгите, които ни правят Специални и ни Отличават и приемем ученията на Вавилон, ще загубим идентичността си и ще станем просто една от деноминациите. Това е планът на дявола.

Братя и сестри, в книгата Данаил се казва, че ако искаме да видим пробуждане и реформация в Последните дни, трябва да се върнем към прекрасните книги, които Исус ни даде - книгите Данаил и Откровение, за да покажем какво е истина.

В Данаил 12:9 ни се казва нещо много интересно. Казва ни се, че книгата Данаил не е обикновена книга. Казва ни се: “Иди си Данаиле, защото думите са затворени и запечатани до края на времето.” Значи книгата Данаил е книга на Последното време. Книгата Данаил е необикновена книга, специално за Времето на края. Тя ни показва проблемите на Последното време. Но също така, ни дава пророческото разрешение за проблемите. Господ иска да ни постави в света, за да разрешим проблемите. Ако изучавате Библията, няма да слушате, какво казват политическите или религиозните лидери, като ви казват, че всичко е наред. Ще изследвате книгите и ще видите, че нещо се задава.

Стих 10: “Мнозина ще се очистят и избелят и ще бъдат опитани.”

Тези, които изучават Данаил и Откровение, разбирайки времето, намирайки Христос, ще бъдат очистени в кръвта на Агнето. Но онези, които оставят тези книги и не ги изучават, Библията казва: “Но нечестивите ще вършат нечестие и никой от нечестивите няма да разбере.” Колко от нечестивите? Никой! Колко е никой? Нула! Светът не разбира. Нека ви кажа, света днес вижда какво става около нас, но не разбира. Те виждат пожарите и пороите, ураганите и торнадатата, те виждат цунамитата, политическата корупция и социалния хаос, и свирепите бури, всичко това - но не го разбират.

Точно както Данаил във Вавилон по времето на Валтасар и ръката, която пишеше на стената, помните нали? Ръка се появи на стената, докато те пируваха и си мислеха, че си прекарват добре и ръка прописа на стената, докато светът пируваше пиейки, пушейки, правейки онова, което смятаха за приятно прекарване. Тогава ръката написа:

“МНЕ, МНЕ, Т`КЕЛ УПАРСИН.” Знаете ли какво значи? “Царството ти дойде до края си.

Претеглен си на везните и си бил намерен недостатъчен. Царството ти се дава на Мидо-Персийците.” В тази същата нощ, те достигнаха лимита си. Вавилонците видяха ръката, но не разбраха

Братя и сестри, светът днес вижда безкръвната ръка, пишеща пророческите събития, но не ги разбира. Господ иска адвентистите от седмия ден, които са свързани с Исус, да станат и да нададат висок вик, за да може светът да се подготви за битката.

Но как можем да приготвим света, ако ние не сме готови?

Днес ни казват, че всичко е наред. Много проповедници от амвоните днес ни казват, че имаме много време. Братя и сестри, Библията не ни учи това. Данаил 12 глава казва: “А нечестивите, няма да разберат нищо,
Поделитесь с Вашими друзьями:
  1   2   3


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница