Нет религии выше Истины Выпуск №9(1219) Ноябрь, 2013 годДата06.02.2018
Размер52.74 Kb.
#55358

Нет религии выше Истины
Выпуск №9(1219) Ноябрь, 2013 годОфициальное издание Посланника Великого Белого

Братства Татьяны Микушиной

Сурья Намаскар Мантра
Винаги когато ви завладеят тъга или лошо настроение търсете ме на небето, уловете моя лъч на Любовта, насочен лично към вас, спомнете си това мое послание.

Дайте си дума винаги, когато ви завладяват тежки мисли и съмнения, да си спомняте за мен. Достатъчно е просто да визуализирате огромния, пламтящ слънчев диск в небесно-синьото небе. Самата визуализация е способна да промени вашето състояние направо пред очите на хората около вас.

Възлюбеният Хелиос, 31 декември 2009 г.

Скъпи приятели,

Вече ви писахме в едно от предишните издания на „Сириус“ за необходимостта от усилване на духовната работа в края на годината.

Един от видовете духовна работа е пеенето на мантри.

В този брой ви предлагаме видео съдържащо слайдове с изображение на слънцето, съпровождано от пеенето на индийската мантра Сурия Намаскар – приветствие към слънцето:

Ом Митрая Намаха/Ом Равайе Намаха/Ом Суриайа Намаха/Ом Ом Бханаве Намаха / Ом Кхагая Намаха / Ом Пушне Намаха /Ом Хиранья Гарбхайа Намаха / Ом Маричайа Намаха / Ом Адитьяйа Намаха /

Ом Савитри Намаха / Ом Аркайа Намаха / Ом Бхаскарайа Намаха
Линк към страничка на сайта „Сириус“:

http://sirius-ru.net/mantry/surya_namaskar_mantra.htm

Линк към youtube:https://www.youtube.com/watch?v=4h92tGQuw98&feature=c4-overview&list=UU815JQ8ZTJm6Vc98xinOgkwОписание на мантрата Сурия Намаскар
Ом Митрая Намаха(приветствие към всеобщия приятел) – Наричат Слънцето приятел, защото то непрекъснато ни дава светлина, топлина и енергия, за да поддържа не само нас, но и цялото космическо проявление. В трактатите Митра се описва като пробуждащ хората към активност и гледащ на цялото творение без дискриминация и изливащ своята светлина върху всичко живо.
Ом Равайе Намаха(приветствие към светещия) – Като източник на светлина наричат Слънцето Равайа – този, който свети и открива божественото сияние във целия живот.
Ом Суриайа Намаха(приветствие към този, който поражда активност) – Казахме, че Слънцето вдъхновява човека за активност и в тази му роля го наричат Сурия. Слънцето не е просто бюрократ, който седи през целия ден в прашния си кабинет, а е изключително активен и постоянно пътешества по целия свят в своята огнена колесница, запрегната със седем коня. Седемте коня на Слънцето са всичките седем нива на планетните системи, по които той преминава, за да ги инспектира. Никой не трябва да остава без неговото влияние.
Ом Бханаве Намаха( приветствие към озаряващия) – Слънцето не просто свети, Слънцето ни просветлява. Затова го наричат Бханава. Слънцето е физическото олицетворение на гуру или учителя, който премахва тъмнината на нашите заблуждения, така както тъмнината на нощта изчезва с всяко разсъмване. Помнете, Слънцето е не просто атомна бомба в небето, Слънцето – това е нашият учител, който вижда всички глупости, които вършим.
Ом Кхагая Намаха(приветствие към този, който се движи по небето) – Слънцето за нас е време, затова го наричат Кхагая. Слънцето се движи по небето и ни позволява да виждаме течението на времето. Слънцето ще даде сили и щастие на онзи, който е пунктуален и точен във всичките си дела. И разбира се Слънцето ще даде цялата си милост на онзи, който се отнася внимателно към смяната на деня и нощта, а значи ще се се старае да не пропусне нито един лъч на Слънцето, а в тъмната част на денонощието ще бъде спокоен и умиротворен.
Ом Пушне Намаха(приветствие към даващия сила и храна) – Слънцето е източник на всички сили, затова го наричат Пушне. Също като баща, той ни зарежда с енергия, светлина и живот. И силата на ума, и физическата сила, и силата на духа – всичко е проявление на милостта на Слънцето. А това означава, че ние изцяло зависим от него във всички аспекти на своя живот.

Ом Хиранья Гарбхайа Намаха(приветствие към златната космическо личност) – Слънцето пробужда и творческата активност на човека, затова го наричат Хираня Гарбха. Това означава, че Слънцето е силата на творчеството, силата на цялото космическо творение. Силата, с помощта на която Брахма е сътворил този свят. Затова в някакъв вид целият живот се съдържа в Слънцето като потенциал и това е велик космически принцип.
Ом Маричайа Намаха(приветствие към лъчите на Слънцето) – Слънцето разсейва илюзиите и миражите. Затова го наричат Маричи в чест на неговите лъчи и синове. Лъчите на светлината също са синове на Слънцето. През целия си живот ние откриваме истинския смисъл или целта, също както жадният човек открива вода в пустинята, но се заблуждава от миража, създаден от слънчевите лъчи, танцуващи на хоризонта.
Ом Адитяйа Намаха(приветствие към сина на Адити) Слънцето е също така и син. Затова ние се обръщаме към него както към Адити, което означава синът на Адити. А това означава, че ние сме длъжни да уважаваме родителите си във всички техни проявления, започвайки от родителите, които са дали живот на нашето тяло и завършвайки с родителите, които са дали живот на нашата душа – това е самият Бог, и разбира се, духовният учител, който е представител на Бога, и който ни дава второто, духовното раждане.
Ом Савитри Намаха(приветствие към този, който стимулира силата на Слънцето) – Слънцето е пробуждаща сила. Затова към него се обръщат като към Савитри. Слънцето оживява човека с разсъмването и му позволява да открива поставената цел.
Ом Аркайа Намаха(приветствие към този, който е достоен за похвала) – Арка означава енергия. Слънцето е най-големият източник на енергия в този свят. Тъй като сега никой не се покланя на Бога, а Слънцето е главният представител на Бога в този свят, то представя възгледа на Бога, то и всички ги обхваща проблема с липсата на енергия, което сега не се нарича атеизъм, а депресия. Думата депресия звучи по-приятно, отколкото думата атеизъм, защото подразбира лечение по всякакъв друг начин, освен с получаване на духовно знание.
Ом Бхаскарайа Намаха(приветствие към този, който води към просветление). Слънцето ни открива духовния път към вечното щастие, затова го наричат Бхаскарая. Това е приветствие към този, който води към просветление. Слънцето е символ на откриването на всички трансцендентални и духовни истини. То осветява пътечката, водеща към нашата крайна цел – освобождаване от илюзията на материята.
Изтегли мантрата(mp3)

http://sirius-ru.net/

Редактор на изданието Татяна Мартиненко

Мир, Светлина и Любов!

Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница