Ние вярваме, чe филантропията e личнo пътешествиеДата13.10.2018
Размер19.56 Kb.
“Ние вярваме, чe филантропията e личнo пътешествие.

Ние вярвяме,че благотвотворителността и милосърдието са във всеки един от нас-

в нашите сърца, в нашите умове, в нашитe души“.
Под това мото, от 29 юни до 1 юли 2007г., премина една изключителна по своето съдържание и начин на реализиране младежка конференция по филантропия.

Тя се осъществи под патронажа на г-жа Весела Лечева, благодарение на финансовата подкрепа на Държавната агенция за младежта и спорта и Асоциацията на обществените фондациии в България, като основната идея за реализацията на това начинание е на обществена фондация „Мостове над Тунджа”. С присъствието си уважиха конференцията и гости като г-жа Даниела Цветкова – н-к отдел”Регионална координация”при Главна дирекция „Политика за младежта”на ДАМС, г-н Г. Георгиев - кмет на община Тунджа, г-н М. Гайдаров – зам. кмет на община Ямбол, а поздравителни адреси изпратиха г-н Йордан Коев- областен управител и народните представителиот 40-то народно събрание - г-н Атанас Мерджанов, г-н Стоян Проданов и г-н Минчо Спасов.

Конференцията бе интересна и поради факта, че ОФ „ Мостове над Тунджа” успя да привлече над 150 представители на неправителствени организации , активни младежи и младежки лидери от цялата страна, както и чуждестранни гости от Словакия, Чехия и Ирландия.А по покана на г-н Гайдаров се присъединиха към конференцията и представители от Испания, от организация ”Акорема”.

Младежите на България, които са съпричастни към проблемите на дарителството и доброволчеството, успяха да се запознаят с новаторския дух на ирландския лектор и с непознатия до момента в България модел на „Младежка банка”.

Чрез интересни дискусии и интерактивни занимания, лекторът Върнан Рингланд, успя не само да привлече вниманието на младежите, но и ги въвлече активно в заниманията. По този начин той им предаде основната информация за модела и историята на създаване на банката, като ги накара самите те да достигнат до известни заключения и да си направят съответните изводи.Дори да открият скрити свои неподозирани заложби.Самият модел на работа, неговият подход, младежки дух и ентусиазъм спечели симпатиите на участниците.

В тази връзка бяха и презантациите на Барбора Пауленова (лектор от Словакия) и Вера Фримлова (лектор от Чехия). Те предадоха своите впечтления и придобития вече опит в създаването и практическото реализиране на идеята „ младежка банка” в техните страни.

По време на конференцията се проведе анкета – как българските младежи виждат прилагането на модела и споделените практики от Чехия и Словакия, която ще бъде обработена, a резултатите публикувани, както в сборника с материали от конференцията така и на сайта на Фондацията и на сайтовете на партньорските организации.

Станимира Славова-доброволка,участник в конференцията
/статията е публикувана в Ямбол свят/
Каталог: filesystem
filesystem -> Създаването
filesystem -> Община кубрат категория: Електронно управление / Финанси и бюджет Заглавие
filesystem -> Финансова подкрепа за доброволно връщане в Армения Варненското Сдружение „за теб” е партньор по проект „Център за реинтеграция Армения”
filesystem -> Формат на описание на Иновационна практика
filesystem -> Споразумение за взаимодействие между сдружение "Младежки консултативен съвет" и Градски ученически съвет гр. Свищов


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница