Нип ипа ди иеп международна магистърска програма „Право на ес”Дата11.01.2018
Размер38.39 Kb.

Софийски университет „Свети Климент Охридски”

Centre européen universitaire – Nancy Université de Strasbourg

Faculté de droit de l’Université libre de Bruxelles

Faculté de droit de l’Université de Luxembourg
Център за продължаващо обучение към ЮФ на СУ

НИП ИПА ДИ ИЕП
Международна магистърска програма „Право на ЕС”

Под патронажа на Министър-председателя на Република България и Посланика на Френската република

________________________www.eubg.eu_________

125 години Софийски университет „Свети Климент Охридски”МЕЖДУНАРОДНА МАГИСТЪРСКА ПРОГРАМА „ПРАВО НА ЕС”

Срок на обучение: 2 семестъра, 1 година (октомври-юли)

Форма на обучение: редовна (занятията са в извън-работно време)

Две дипломи: българска (магистърска степен) и френска (магистърска степен или диплом за специализация)

Ръководители: проф. д-р Благой Видин и доц. д.ю.н. Атанас Семов, носител на Катедра „Жан Моне” на ЕС

Език на обучение: български и френски език (с осигурен пълен превод на български език)

Обща годишна такса за обучение: 3 160 лв. (Предвидени са места за държавна поръчка с конкурс )
Международната магистърска програма е съвместна програма на Софийския университет „Св. Климент Охридски” и Университетите на Лотарингия (бивш университет Нанси-2) и Страсбург, Франция, в партньорство с юридическите факултети на университетите на Брюксел и Люксембург и с участието и на преподаватели от Париж, Бордо и Ница (Франция), Брюксел, Льовен и Брюж (Белгия), Венеция (Италия), Германия, Австрия и от Съда на ЕС в Люксембург. От създаването си програмата неизменно се ползва с високия патронаж на Посланика на Френската република и Министър-председателя на Република България.

Програмата предлага задълбочено професионално обучение на вече запозната с европейската правна проблематика аудитория. Обучението се отличава със своята практическа насоченост. Предназначението на Програмата е да предоставя задълбочени и практически приложими знания и умения за създаването и прилагането на специфичното Право на ЕС и за функционирането на съдебната система на ЕС.

Преподаването се осъществява от най-добрите български и чуждестранни специалисти, сред които членове на Европейската комисия, съдии и референти в Съда на ЕС в Люксембург, български и чуждестранни министри, Почетният директор на правната дирекция на Съвета на ЕС (бивш „Главен юрист на ЕС”) проф. Жан-Пол Жаке, Ректорът на Университета на Старсбург (2003-2008 г.) и Директор на Академията по правата на човека – Венеция проф. Флоранс Беноа-Ромер, деканите на юридическите факултети в Брюксел (ULB) и Люксембург (UL), професорите Жоел Ридо, Жан-Клод Готрон, Жан-Дени Мутон, акад. Мариан Дони (Брюксел), и мн. други (общо над 30 лектори всяка година, сред които над 10 чуждестранни!).

Програмата се осъществява от 2006 г. и в нея досега са взели участие над 250 съдии, прокурори и следователи, над 150 служители от всички министерства и други звена на държавната администрация, над 100 адвокати, нотариуси, други юристи и специалисти. Програмата са завършили успешно съдии от ВКС и ВАС (вкл. двама заместник-председатели) и от всички съдилища в страната, прокурори от всички равнища (вкл. трима заместник-главни прокурори), 7 министри и заместник-министри, международници, бизнесмени. В рамките на програмата ежедневно се провеждат престижни международни научни конференции.

Програмата е предвидена както за практикуващи специалисти, които работят в съдебната система, държавната администрация, дипломатическата служба или реалния бизнес, така и за завършващи студенти, не само от специалност „Право”. Предоставя добра подготовка за конкурсите на институциите на ЕС. В програмата могат да участват кандидати, завършили бакалавърска (магистърска) степен с успех не по-малко от „Добър” (3,50) съгласно изискванията на Учебния план. Ограничение в местата за записване няма! Подсигурени са над 15 печатни учебни издания и над 10 000 стр. учебни материали в електронен вид!

Магистърската програма е с продължителност 1 учебна година, 2 семестъра, 60 кредита по системата EСTS съгласно Учебния план. Занятията се провеждат извън работно време. Традиционно се осъществява учебно посещение на институциите на ЕС (Брюксел, Люксембург, Страсбург). Успешно завършилите придобиват 2 дипломи: образователно-квалификационна степен „Магистър по Международни отношения – Право на ЕС” от СУ и Университетско удостоверение за специализация (не е магистърска степен) от Университета на Лотарингия и Университета на Страсбург. Магистрантите, които владеят френски език, могат да се запишат срещу допълнително заплащане от 520 лв. като студенти едновременно към СУ и Университета на Лотарингия, Франция. Те полагат изпити и защитават магистърска теза на френски език, което им позволява да получат две дипломи за магистърска степен!Магистърската степен не дава юридическа правоспособност. Завършилите магистърската програма могат да работят по специалността у нас и в чужбина – както в държавни и международни органи и организации, така и в частния сектор или в неправителствени структури. Придобитите знания позволяват участие в международни конкурси и в конкурсите на институциите на ЕС.

През годините програмата натрупа огромен авторитет (може би най-престижната българска

магистърска програма!) и се утвърди като „ключ” към бърза професионална реализация или кариерно израстване!

1504 София, бул. „Цар Освободител” № 15, СУ-ЮФ, к-т 313, 02/ 98 777 51, office@eubg.eu


Каталог: upload -> files
files -> Мотиви към законопроекта
files -> Мотиви към законопроекта
files -> Списък на участниците – 22 ученици от икономически професионални гимназии и 3-ма учители
files -> З а п о в е д № от г. На основание чл. 162, ал. 4 от Кодекса за застраховането, образците на отчет
files -> Наредба №23 от 18 декември 2009 Г. За условията и реда за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по мярка "прилагане на стратегиите за местно развитие" и по мярка "управление на местни инициативни групи
files -> Съдържание увод глава първа. Особености на отразяването на кризата в медийния дискурс
files -> Единни в многообразието замяза на „Еднообразни в разединението”
files -> Заседанието на кабинета, в което участваше и министър Москов продължава


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница