Nissan international saДата09.05.2017
Размер95.81 Kb.
#20965NISSAN INTERNATIONAL SA


 

 


ПРЕДСТАВИХА НАПЪЛНО НОВИЯ NISSAN X-TRAIL

 


  • Днес, заедно с Nissan Rogue, бе обявен един от глобалните кросоувър SUV дизайни

  • Новият X-Trail се базира на 4х4 традициите на Nissan и лидерството на компанията в кросоувър сегмента

  • Стилен, комфортен и тих, но и...

  • ... много способен офроудър за всяко приключение

  • Напълно свързан чрез новата NissanConnect система с пакет от приложения

  • Nissan Safety Shield с разширена гама от функции за безопасност

  • Премиум дизайн и технология:

Пълноразмерен панорамен стъклен покрив

Възможност за 7-месна конфигурация и гъвкаво товарно отделение  • Модификации с предно и 4х4 задвижване

 

Мускулест, модерен и екипиран с технологии, новият Nissan X-Trail направи световния си дебют по време на Автомобилен салон Франкфурт 2013. Основаващ се на уважаваното 4х4 наследство на Nissan, но добавяйки водещо в света ноу-хау в сегмента на кросоувърите, новият X-Trail предефинира сегмента на компактните SUV.

Щатската версия, наречена Nissan Rogue, днес направи световния си дебют. Замислен като масов световен продукт и изграден на съвместно разработената от Nissan и Renault платформа Common Module Family (CMF), се планира да се продава в 190 държави по света.

 

Едновременно с подобряване на възможностите на предшественика за минаване през всякакви терени, новият X-Trail черпи вдъхновение от водещите в сегмента на кросоувърите Qashqai, Juke и Murano, за да бъде създаден върховният, всесезонен, способен, модерен семеен автомобил. 

Новият X-Trail е също толкова здрав и завършен като предшественика си, но добавя кросоувър стил и ефикасност, вълнуващ дизайн, иновативна технология и изключителен комфорт в ожесточената конкуренция на C-SUV пазара.

 

Много важен автомобил за Nissan, X-Trail ще се произвежда в девет различни завода по света, като днес бяха разкрити и други пазарни версии. След световния си дебют, новият X-Trail ще бъде лансиран през първата четвърт на 2014, а световните му продажби започват през юли 2014. В световен мащаб предшественикът му бе един от най-продаваните модели на компанията. Новият модел се очаква да направи значим принос към Nissan Power 88, средносрочният бизнес план на компанията, покриващ фискалните години 2011-2016. 

 

Новият X-Trail в детайли 

Дизайн

Дизайнерското резюме зад новия X-Trail е трябвало да съчетае плавните и стилни линии на модерен кросоувър с мощното излъчване на типичен SUV. Вместо грубите, правоъгълни форми на предишното поколение, новият X-Trail предлага премиум и динамично излъчване.

 

Изваяни мускулести линии създават откроим силует, обрамчен от елегантни извивки и високи колесни арки, като се открояват редица характерни за дизайна на Nissan елемента. Такива са „бумеранг“ задните светлини, структурираните фарове с LED дневни светлини и характерната форма на D-колоната. LED фаровете – за късите и дългите светлини – са стандартни за високите нива на оборудване, докато 19-цоловите лети джанти също дават внушителен външен облик на новия X-Trail. 

Вътре, луксозните характеристики включват хром, геометрично оформена от металик и черен пиано лак облицовки. В списъка с опции фигурират изтънчена текстилна и изцяло кожена тапицерия с контрастиращи шевове. Просторният интериор предлага театрално разположени седалки и възможност за две допълнителни места, като така конфигурацията на купето става 7-местно.

 

Практическите функции включват отварящи са на почти 90 градуса задни врати – много по-широко от обикновено – за да се осигури не само лесен достъп, но също и да се улесни товаренето и изваждането на детско столче. Комфортът на средния ред седалки е подобрен благодарение на допълнителното място за коленете на пътниците, което е резултат от по-дългото междуосие и новите предни седалки с техните силно изваяни облегалки. 

Седалките на средния ред се сгъват и плъзгат, докато облегалките на третия ред седалки, където е монтиран такъв, падат напред, за да се отвори по-голямо товарно пространство.

 

Полезните решения включват, например, голяма конзолна кутия между седалките. Самата кутия е достатъчно голямо, за да поеме iPad или 10-инчов таблет. 

Гъвкавостта на предишния модел, отива по-далеч в новия X-Trail благодарение на интелигентния и иновативен двоен под за товарене, предлагащ гъвкави възможности за съхранение на различни товари и предмети. Товарното отделение може да бъде разделено на горно и долно чрез само едно движение с ръка. В най-горната си позиция дъската може да издържи до 10 кг товар, а в най-долната си позиция – 75 кг. Това решение за разделяне на багажника позволява съхранението на, например, детска количка и големи предмети отдолу, като се създава напълно използваемо горно пространство за по-малки и леки предмети.

 

В допълнение на това, достъпът до багажника е направен възможно най-лесен чрез дистанционен контрол на вратата на багажника. 

Резултатът е динамичен микс от прогресивно екстериорно оформление с просторен, функционален и висококачествен интериор.

 

 

ТехнологияНовият X-Trail ще е един от най-новаторските автомобили на пътя, когато стартират продажбите му следващата година. Напълно свързан, X-Trail е първият модел, който ще се възползва от последното поколение навигационна и инфотейнмънт система NissanConnect. Водачите ще могат да се възползват от обширен пакет от асистиращи функции, съставляващи системата Nissan Safety Shield на X-Trail.

 

Новата навигационна система NissanConnect е една от първите примери за инженерна иновация от страна на Nissan. С достъп до предвидена гама от приложения за музика, социално общуване, забавление и пътуване, чрез голям, 7-инчов цветен сензорен дисплей, новата NissanConnect е перфектното решение за новия X-Trail. 

Последната генерация сателитна навигация се интегрира с Google®, за да разкрие много полезна информация - от прогнози за времето до местоположението на бензиностанции, хотели, ресторанти и много други обекти от личен интерес. Все по-популярната „send-to-car“ функция позволява на водачите да планират пътуването си у дома и да го изпратят към вградената в колата NissanConnect само с натискането на един бутон. Системата включва Bluetooth аудио стрийминг и интеграция на мобилна телефония, както и Aux-in и USB входове.

 

В допълнение на интеграцията на мобилна телефония, системата също така включва Bluetooth аудио стрийминг. Водачът се възползва и от един от най-модерните приборни дисплеи с 5-инчов TFT цветен дисплей, включващ не по-малко от 12 графични екрана, предлагащи съвети и предупреждения, покриващи такива неща, като средна и моментна скорост, навигационни инструкции завой по завой, аудио съдържание, разпознаване на пътни знаци, съвет за еко шофиране и настройки за разпределение на въртящия момент в 4WD режим. 

 

ШасиВ съответствие с водещите в класа стандарти, поставени от предишното поколение, новият X-Trail възприема електронната 4х4 задвижваща система на Nissan, ALL MODE 4x4i. Контролирана от въртящ се бутон върху централната конзола, тя предлага избор между предно предаване, режим Auto или Lock, предлагащ постоянно 4х4 задвижване.

 

В Auto режима „по подразбиране“ системата постоянно следи дроселовата клапа, оборотите на двигателя, въртящия момент и очакваното превъртане на колелата, за да разпредели въртящия момент между предната и задната ос при нужда, при скорост до 80 км/ч. 

Над тази скорост системата реагира на превъртането на колелата чрез прехвърляне на въртящ момент към задната ос, за да възстанови сцеплението при нужда. При сложни условия и ниски скорости, Lock осигурява на новия X-Trail постоянно задвижване на четирите колела, като водачите имат възможността да изберат версия само с предно предаване.

 

Готов да надхвърли очакванията на шофьорите на компактни SUV, проектирани са четири електронни системи, за да направят пътуването с X-Trail по-комфортен и още по-безопасен: две са без аналог в света, а третата се внедрява в луксозния Infiniti M. 

Двете системи без аналог в света са Active Ride Control и Active Engine Brake. Active Ride Control следи пътната повърхност за откриване на неравности, които биха могли да компрометират хоризонталното положение на каросерията, като алармират амортисьорите да компенсират. Active Engine Brake, от друга страна, впряга мощността и контролируемостта на Xtronic трансмисията, за да добави степен на двигателна спирачка при завиване или когато се спира до неподвижно състояние. Ползита са по-къс спирачен път, по-добър контрол на спиране и подобрено усещане с по-малък натиск върху педала.

 

Третата система, предназначена за премиум сегмента, е Active Trace Control. Бордови сензори следят скорост, ъгъл на завиване на колелата, дроселова клапа и усилието върху спирачките. Active Trace Control упражнява индивидуално спирачно усилие върху колелата, ако се налага, за да намали недозавиването и да помогне на водача да поддържа безопасна траектория в завоите: особено ефикасна е системата върху хлъзгави, мокри пътища. 

И накрая, новият X-Trail се възползва от Uphill Start Support и Advance Hill Descent Control.

 

 

DrivetrainПо време на разработването на новия X-Trail, целите за качество, околна среда и икономия са били за най-добрите в класа си.

 

Това е било постигнато чрез намаляване на масата, където е било възможно, макар че новият X-Trail е с по-голяма повърхност от предишния модел. Вратата на багажника, например, е изработена от пластмаса в голямата си част, като така са били спестени седем килограма. 

Голямо внимание е било отделено на аеродинамиката на автомобила. Внимателно са били оформени страничните огледала, а спойлер покрива ауспуховата кутия и заден панел.

 

Инженерна иновация ще позволи на X-Trail да води класа си по отношение на двигателна ефикасност, благодарение на намаляване на работния обем на моторите. Чрез намаляване на загубата на мощност при триенето на движещите се части в двигателите, новият X-Trail осигурява отлична динамика от последното поколение двигатели с намален работен обем, които предлагат темпото на по-големи двигатели, но с разход на гориво и емисии на по-малки. 

Повече подробности за двигателите и модификациите на новия X-Trail ще бъдат публикувани при наближаване към лансирането на модела през следващата година.

 

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ:

Стефка Узунова

Мениджър комуникации

Бул. Г. М. Димитров, 16А, етаж 2

Телефон: +359 2 933 57 22

Мобилен: +359 887 739 786

Факс: +359 2 933 57 88

stefka.uzunova@renault.bg

www.nissan.bg

www.facebook.com/nissanhttp://www.newsroom.nissan-europe.com/

 

Каталог: pi files -> 2013
2013 -> Христо Петров от "Хеед Ауто Тийм" спечели драга в Божурище vw scirocco-то победи двете Audi S2 на "Драг Пауър"
2013 -> Lamborghini тества достъпния си модел
2013 -> Кои автомобили идват през 2014-а? Юли ще бъде най-силният месец в автомобилния календар
2013 -> Новина Защо Audi не произвежда rs8?
2013 -> Най-емблематичните германски автомобили от 90-те години
2013 -> Откриват изложба на Rolls-Royce в музея на bmw
2013 -> Новина Aston Martin обмисля производство на Rapide Shooting Brake Моделът ще бъде вдъхновен от концепцията Bertone Jet 2 Източник: Autocar
2013 -> Открийте приликите: Lamborghini Aventador и Boeing 787 (видео)


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница