Нов ваканционен комплекс край Созопол отвори врати днесДата31.01.2017
Размер25.28 Kb.

Нов ваканционен комплекс край Созопол отвори врати днес

16:19, 04.09.2007
Paradise Bay е съчетание между хотлеска част и луксозни апартаменти

 

Днес се проведе официалното откриване на ваканционен комплекс "Paradise Bay Apartments & Hotel". Той е разположен на първа линия на Райския залив, местност Буджака, край Созопол, явяваща се естествено продължение на новия град. Проектът беше представен пред журналисти в Бургас, а по-късно тази вечер ще посрещне на плажно парти и първите си официални гости. Изграждането му стартира през октомври 2006 г. и към този момент е напълно завършен. Разгънатата застроена площ на проекта е 4500 кв.м., разпределени в три групи сгради: две жилищни и хотелски комплекс с ресторант.Общата площ на жилищната част е 3000 кв.м. и се състои от 59 апартамента, 35 от които с 1 спалня ,13 – с 2 спални и 11– студия. Всички апартаменти имат тераси с панорамна гледка към морето и Райския залив. Продадени са напълно завършени и обзаведени с възможност за избор между два типа интериорен дизайн.

Всички апартаменти са продадени преди завършването на комплекса, а близо 50% от продажбите са извършени на зелено. Останалата част от сделките са сключени в различни етапи на строителството. Купувачите са изцяло чужди граждани, като 70 % от тях са британски поданици, останалите са ирландци и скандинавци. Основната цел за реализация на покупката е инвестиционна, но 30% от собствениците на апартаменти ги закупуват с цел ваканционно, дори основно жилище.

Хотелската част на комплекса се състои от 18 стаи и 6 апартамента три звезди. РЗП на тази част е 1500 кв.м и обединява, както помещения за настаняване, така и общите за комплекса части, включващи: басейн с открит кафе-бар; рибен ресторант; фитнес и медицински център; фризьорски и козметичен салон; детски кът; паркинги.

Комплексът ще се отдава под наем и управлява от специализирана компания за property management, срещу годишна такса от 7 евро на кв.м., която се изчислява върху общата площ на апартамента.

Сделките за продажба са сключени на цени от 890 до 1200 евро за кв. м. напълно завършен и обзаведен апартамент. Обзавеждане включва мека и корпусна мебел.

Най-ниската цена, на която е придобит апартамент в комплекса е 30 800 евро, а най-високата платена сума за един имот е 107 000 евро.

Ваканционен комплекс "Paradise Bay Apartments & Hotel" ще посрещна първите си гости на 8 август и ще работи целогодишно.

Едно от основните предимства на комплекса е неговото местоположение  - разположен е на първа линия на морето, върху естествен, скалист залив. От всеки апартамент има панорамна гледка към Старинния Созопол и/или острова Св. Иван. За собствениците и наемателите в комплекс Райски залив са осигурени паркинг, 24 часова охрана и самостоятелен плаж.

Green Life Property Development е фирмата инвеститор, а също така и изпълнител на проекта.Green Life Property Development е инвестиционна компания насочена предимно към изграждане на ваканционни комплекси в българските черномоски и планински курорти. Основните й инвестиции се реализират в районите на Созопол, Банско и Пампорово. Пет са завършени проекти на компанията в района на Созопол – Sun Rise, Paradise Bay, Blue Eden, Зора и Люлин;  два са в процес на изграждане – Paradise View и Paradise Dune. Това прави  Green Life един от топ инвеститорите в региона.

Към момета компанията работи и по два проекта извън района на Созпол - "Евридика Хилс" в Пампорово, който през този зимен сезон ще посрещне първите си гости и "Paradiso Verde"в Банско, строителството на който стартира през август.

Фирмата е разработила програма за опазване на околната среда, касаеща както архитектурната единност с традиционните за района стилове, така и опазване на природата около комплексите. Компанията инициира редица екологични акции насочени към широката общественост. Нейното мото е: "Да изградим бъдещето в хармония с природата".

Каталог: content
content -> Сценарий по време на 77-мото издание на Наградите на филмовата академия на сащ заедно с Мишел Гондри и Чарли Кофман за филма "Блясъкът на чистия ум"
content -> Книга на бск категория носители описание
content -> Литература на народите на Европа, Азия, Африка, Америка и Австралия
content -> Програма „Околна среда 2007-2013г. Bg161PO005/10 11/03/19
content -> Дипломна работа за придобиване на образователно-квалификационна степен " "
content -> Рентгенографски и други изследвания на полиестери, техни смеси и желатин’’ за получаване на научната степен „Доктор на науките”
content -> Св. Климент Охридски
content -> 1Уводни разпоредби 1Цел
content -> Акад. Илчо иванов димитров (1931 – 2002) фонд 20 опис 1


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница