Новите шест ядрени процесори на „Интел” вече и в България „Перси”Дата09.04.2017
Размер16.94 Kb.
#18741
    Навигация на страницата:
  • шест
Новите шест ядрени процесори на „Интел” вече и в България
Перси ООД вече предлага на българския пазар дълго пазените в тайна шест ядрени процесора на „Интел Дънингтън”. Новата серия 7400 от процесора Xeon на „Интел Дънингтън” включва до шест 45nm ядра и 16MB Level 3 cache. Проектират се и сървърни платки, които могат да поддържат до 16 такива процесора. Това означава, че в една машина се събира уникалният брой от 96 ядра, а новите чипове използват сокет 604.

Шедьовърът в продуктовата гама е Xeon X7460, който има шест ядра, работещи на честота 2.66GHz, с 16MB Level 3 cache, консумиращ 130W. След него е работещият на по-ниската 2.13GHz честота Xeon L7455, който също има 6 ядра,12MB Level 3 cache, но консумира само 65W. Четири от тези процесори могат да бъдат видени в офиса на „Перси ООД. Tова е невероятно постижение, тъй като означава, че всяко ядро ефективно консумира около 11W.


Управителят на фирма „Перси” ООД, дипл. инж. Евгений Кърпачев, казва: „Продукцията ни се създава и проектира, така че да задоволява всички изисквания на потребителите на компютърни системи от висок клас. Ето защо ние се стремим да предоставим на нашите клиенти последните достижения в областта на информационните технологии.”
Тези процесори са ориентирани към High-End сървърните решения, но трябва да се обърне внимание на Xeon и в сегмента на десктоп компютрите. Технологии като Hyper-Threading, Intel DDR memory chipset, и дори SLI за първи път се появиха при Xeon базираните дънни платки. Забележителна е и ниската консумация на новите четири ядрени процесора от L- серията. Xeon L7445 консумира само 50W.

За фирмата:

„Перси” ООД е производител на висококачествени български маркови компютри. Фирмата присъства на пазара повече от 18 години и непрекъснато внедрява водещи идеи и технологии в производството на компютри с регистрирана търговска марка . Сертифицирана е по ISO 9001:2000 - стандарт, гарантиращ отлична организация на търговския, производствен и сервизен процес. Компютърните системи PERSY STINGER се предлагат с 36-месечна гаранция върху труда и компонентите в тях. Всички конфигурации преминават 72-часови тестове за качество, стабилност и съвместимост. Проектирани и изградени са от високо квалифицирани специалисти, на база ръчно подбрани компоненти от световните лидери в областта на IT решенията.За допълнителна информация:
Мануела Златева

ROI Communicationтел: +359 2/961 59 71

e-mail: mzlateva@roibg.com


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница