Новият Audi А6 КаросерияДата12.09.2016
Размер98.63 Kb.
#9003Новият Audi А6
Каросерия

 • лека и много здрава конструкция с високи части от алуминий и изключително здрава стомана

 • дължина 4,92 м, отстояние 2,91 м, обем на багажника 530 л,

 • Xenon plus и LED светлини с LED задни светлини, както и adaptive light inklusive, опция за регулиране дължината на светлинния сноп


Интериор

 • широко вътрешно пространство с луксозна атмосфера

 • система за управление MMI Radio, Engine-Start-Stop-Taste, мултифункционален волан, два екрана и високоефективен двузонов климатик, част от серийното оборудване

 • Head-up-Display и опционално абмиентно осветление

 • предни седалки с функция проветряване и масаж


Задвижване

 • широк избор на двигатели - като начало два бензинови и три дизелови

 • 2.0 TDI със 130 kW (177 к.с.) CО2 емисии, 129 г. на 100 км

 • A6 hybrid със 180 kW (245 к.с.) системна мощност

 • скоростни кутии – multitronic и S tronic

 • четири цилиндъра с предно предаване, V6 серийно или опционално quattro

 • quattro задвижване със самоблокиращ диференциал от ново поколение или по желание на клиента спортен диференциал


Шаси

 • изключителна конструкция, гуми с размер 16 до 20 цола

 • електромеханично управление с високоефективно серво

 • ESP с електронен блокаж за всички модели с предно предаване

 • селективно моментно разпределение при quattro задвижването

 • динамична система за движение Audi drive select, част от серийното оборудване

 • въздушно окачване adaptive air suspension с настройване на амортисьорите като опцияАсистиращи и информационни системи

 • по желание на клиента MMI Navigation plus с MMI touch и 8-цолов дисплей, Internet услуги от Google, както и Bang & Olufsen Advanced Sound System

 • високо модерни асистиращи системи и системи за сигурност като Audi pre sense, adaptive cruise control със старт-стоп функция, Audi active lane assist, Audi side assist, асистент за нощно виждане с опция маркиране на пешеходци, електронно ограничаване на скоростта и асистент за паркиранеВисока технология в бизнес класата - новият Ауди А6

Audi отново поставя нови граници: в началото на 2011 моделът ще се предлага на пазара. Наследникът на постигналата световен успех бизнес лимузина идва с нови технологични решения във всички области. Има олекотена конструкция на шасито, спортно окачване и голям избор от нови асистиращи и мултимедийни системи.


Гамата от двигатели на А6 първоначално ще е представена от пет двигателя с мощност от 130 kW (177 к.с.) до 220 kW (300 к.с.) - два бензинови и три дизелови. В по-късен момент на пазара ще се появи и Audi A6 hybrid. Той ще обединява мощността на V6 двигателите с разхода на гориво на четири цилиндровите двигатели. Предлага се и голям избор на скоростни кутии. При всички TFSI и TDI двигатели динамичната система Audi drive select е обновена с нов модул- програмата „Efficiency“.
Каросерия

Изработката на новия А6 в по-голямата си част е изградена от олекотени и едновременно здрави материали. Ауди комбинира по интелигентeн начин различни материали. Благодарение на стоманено-алуминиевата конструкция, каросерията е 15% по-лека от обикновената стоманена конструкция. Чрез нея марката с четирите кръга заема водеща позиция в конкурентната надпревара. A6 2.0 TDI със 130 kW (177 к.с.) тежи само 1.575 кг. Алуминиевите компоненти изграждат повече от 20% от цялата каросерия. Предното окачване е изградено от лети части. Към тях се включва кошът на мотора и напречните носачи зад ролбарите. Предните калници, капакът на двигателя и този на багажника, вратите, разделителната стена и напречните носачи в багажника са изградени от алуминиева ламарина.


Съществено важна роля за изграждането на А6 оказват и частите от високотехнологична стомана. Те са изключително здрави благодарение на специална температурна обработка по време на процеса на отливане. Част от тези форми са разположени в областта на шофьора и предната част на автомобила. В определени области са приложени tailored blanks - различни по здравина ламарини, които в областите с по-голямо натоварване са по-плътни и здрави.
Новата лимузина е изключително тиха. Благодарение на аеро акустиката и отличната шумоизолация нивото на шума в купето остава много ниско независимо от високата скорост на движение. Отличният контрол над нежеланите движения се дължи на прецизното съгласуване на отделните компоненти - хидравличното настройване на осите и амортисьорите към здравата конструкция на каросерията.
Аеро динамичната изработка води до подобрение на cW стойността на коефициента за аеродинамика cW - 0,26 на базовия модел. Предната част на модела е 2,3 m2.
Фарове

Фаровете на новия А6 му придават индивидуалност. Разположени са по-ниско и се издължени в областта на калниците, което изменя оптическия център към външната част на модела. Извита бленда („wing“) оформя вътрешната им част, долният кант образува вълнообразен контур.


Част от серийното оборудване на новия А6 са силни халогенни фарове. По желание на клиента новият А6 може да бъде оборудван и с фарове Xenon plus, в които са интегрирани светлини за всички атмосферни условия и светодиоди за дневна светлина. Като допълнение са и адаптивните светлини, които осигуряват подходящото осветяване на пътя във всяка ситуация. Към подобренията на модела са и регулиращите се дълги светлини. Техният механизъм разпознава други автомобили и местности по време на движение чрез камера и напасва светлината чрез движение на модулите на плавни преходи.
Уредът за управление на фаровете работи съвместно с опционалната система MMI Navigation plus, от която предварително получава данни за маршрута. С помощта на навигацията системата може да активира предварително светлината за пътуване по магистрала или допълнителното осветяване при завой преди автомобилът да е навлязъл в кръстовище.
По желание на клиента А6 може да бъде и изцяло оборудван с LED светлини - нова технологична иновация от Audi. Бялата LED светлина наподобява дневната, докато през нощта предпазва очите от натоварване. LED фаровете имат дълъг живот, освен това са лесни за поддържане и високо ефективни. Разходът на енергия на късите светлини е по 40 Watt на работна единица.
Високоефективните светодиоди за късите и дълги светлини генерират специфична графика. Дневната светлина и светлината на мигачите се изградени от множество светодиоди, които се изобразяват като хомогенна линия в долната част на фаровете. Асистентът за дълги светлини превключва автоматично между дълги и къси светлини. Системата се допълва от късите светлини, светлините за различни атмосферни условия и светлината за движение по магистрала.
Дизайн

Новият Ауди А6 е с дължина от 4,92 м., междуосие от 2,91 м. Ширината на модела е 1,87 м., височината само 1,46 м. В сравнение с предишният модел дължината и височината са намалени с няколко сантиметра, докато данните за ширината и междуосието са значително повишени. Хармоничните пропорции на издължения преден капак, късите свързващи елементи и издължената линия на покрива оформят спортно-елегантния характер на модела.


Голямата и ниско разположена радиаторна решетка Singleframe е със скосени горни ъгли, лакирана е в черен лак и е интегрирана перфектно в предната част на модела. Хоризонтално разположените й линии и ниско разположените въздухоотводи подчертават ширината на новия А6.
Синхронът от широки повърхности и прецизни линии оформя страничната визия на модела. Ламаринената конструкция е два пъти по-висока от стъклените елементи. Това съотношение на повърхностите е характерно за марката с четирите кръга. Торнадо линията под канта на прозорците преминава по цялата странична част на автомобила и придава на шасито силно изразена раменна структура. Динамичната линия преминава над страничните прагове и се повдига леко във височина. Акцентите в екстериора се създават от лъскави повърхности.
Елегантната линия завършва със специфично скосен заден капак. Дифузорът е с черен мат и дооформя двата големи въздухоотвора на ауспуха. Както обикновено повърхностите в задната част на автомобила са пластично оформени. Оформлението на задните светлини наподобява трапецовидната форма на предните фарове.
В комбинация с Xenon plus и LED- фарове задните светлини се предлагат и с LED технология. Тяхната светлина е тридимензионална. Светлините на стоповете и светлините при мъгла са допълнени от специални електрически крушки.
По желание на клиента S line екстериорният пакет може да направи визията на модела още по-спортна. Ролбарите, решетките на въздухоотворите и дифузорът са оформени по специфичен начин. Дифузорът и средният кант на предния спойлер са лакирани в сиво. Калниците и лайстните на праговете са гравирани с S line надпис. Праговете са оцветени в цвета на автомобила.
Новият А6 може да бъде лакиран в дванадесет различни цвята. Двата основни цвята са Ibiswhite и Brillantblack. Осемте металични цвята са: Aviatorblue, Dakotagrey, Eissilver, Havannablack, Mondscheinblack, Oolonggrey, Quarzgrey, малко по-късно и Gletscherwhite. Перлените цветове са Phantomblack и Granatrеd.
Вътрешно пространство

Вътрешното пространство приветства пасажерите с приятна светлинна атмосфера и широта. Динамичната линията на интериора е продължена и във вътрешното пространство. Кокпитът е оформен на базата на концепцията Wrap-around. Декоративната линия започва от вратата на шофьора и преминава като крива, следвайки линията на предното стъкло от вратата на пътника до водача. Прецизно оформеното табло с инструменти дооформя концепцията на издължената линия.


Всички детайли на интериора са изработени с голямо старание и изработката им е на манифактурно ниво. Регулиращите елементи са в алуминиева оптика. Бутонът за старт-стоп функцията е осветен в червено. Па желание на клиента амбиентното осветление може да бъде подсилено чрез допълнителен светлинен пакет.
Предните седалки на новия А6 поддържат отлична позиция на тялото. Отново по желание на клиента моделът може да бъде оборудван с комфортни седалки, които могат да се настройват в 18 различни позиции. Опционално към тях се предлагат и функция за климатик и масаж - има общо десет въздушни камери, които могат да се настройват в пет програми. Като алтернатива се предлагат спортни седалки, които осигуряват отлична поддръжка на тялото.
Предните седалки осигуряват отличен комфорт за краката, колената, лактите и главата. Вратите сe затварят безстепнно. В непосредствена близост до всички седалки се намират широки и практични отделения за вещи, като опционално се предлага и допълнителен пакет отделение за вещи.
Серийно предните седалки са от плат. Предлагат се също две кожени комбинации и кожена комбинация алкантара. Цветовете за седалките са: черен, Goa Beige, Nougat brown, Titan Grey и Samt Beige. За интериора са предвидени черни, сиви, кафяви и бежови цветове. За тавана възможните цветове са черен, сребрист и бежов.
При декоративните елементи освен серийните сенници от микро метална платина се предлага и вариант от алуминий. Други декоративни елементи са дървените фурнири от ясен и орех. В малко по-късен момент Audi ще предложи на своите клиенти и нова, особено атрактивна алтернатива - фурнир от дъбово дърво.
Новият А6 предлага множество функции, които се управляват безпроблемно чрез логичната ергономична концепция на марката. Допълнително подобрената система за управление MMI Radio е част от серийното производство; нейният терминал е разположен върху широката средна конзола, която предлага достатъчно свободно пространство чрез електромеханичната ръчна спирачка. Централният бордови компютър е с лакирани в черно рамки и при стартирането на системата се отваря с елегантно движение от инструментното табло. В зависимост от диагонала може да бъде 6,5 и 8 цолов.
Моделът е оборудван и с опционалната седем цолова информационна система за водача (FIS). Тя се управлява от мултифункционалния спортен кожен волан и също като него може да бъде оформена по различен начин. Към нейните серийни функции принадлежи бордови компютър с програма за ефективност. Той дава информация и съвети за икономично каране и показва какво количество енергия е необходимо при движение на електричество.
Част от серийното оборудване е и високоефективен двузонален климатик. Към атрактивните опции принадлежи и ново разработен Head-up-Display, който възпроизвежда най-важната информация на предното стъкло. Цветните цифри и символи могат да бъдат лесно прочетени, като водачът може сам да определи кои данни да се изобразяват.
Багажникът е облицован с фин плат и е с обем от 530 л. Предните облегалки могат по желание да падат напред (тази функция е серийна при комфортните седалки). По желание вратата на багажника може да се отваря електрически и да се управлява с комфортен ключ. В допълнение може да се осигури допълнително пространство за ски сак и стелка.
Двигатели
Прогресивната сила на новия А6 може да бъде забелязана и усетена. Ще я почувствате при изминаването на всеки километър и всяко пътуване. Тя е дело не само на олекотената алуминиева конструкция, но и на мощните и ефективни FSI®, TFSI® и TDI двигатели. Те се отличават със сигурна ускорителна и мощна сила.

FSI®
Новият А6 е оборудван с TFSI® технология. Особеното на тази система е, че тя обединява предимствата на FSI® с принудително пълнене, което допринася за още по-сигурно разпределение на задвижващата сила. Двигателят 3.0 TFSI quattro е с мощност 220 kW. Част от оборудването е и иновационното механично принудително пълнене с охлаждане, което превръща шест-цилиндровият мотор в компактен двигател с умерен разход на гориво. Впечатляващ е не само високият въртящ момент от 440 Нм., но и неговото разпределение: най-малко 90% се реализират в обхват на оборотите от 2.900 до 4.500 об/мин. Чрез спонтанното си поведение на пътя и необикновеното разпределение на задвижващата сила в целия обхват на оборотите, шест-цилиндровият двигател предлага особено динамично пътуване. Audi A6 Limousine ускорява за 5,5 сек. от 0 до 100 км/ч.

Новият А6 се предлага с голям избор от двигатели. Един от тях е двигателят 2.8 FSI с мощност 150 kW в комбинация със скоростна кутия S tronic. Quattro задвижването разпределя последователно задвижващата сила между четирите колела. Предимството - оптимална тракция, по-добро ускорение, повече сигурност. Ускорението от 0 до 100 км/ч се осъществява за 8,1 сек. 2.8 FSI се предлага и с предно предаване и multitronic. Всички двигатели изпълняват нормата EU5.


TDI®

С помощта на технологични подобрения като технологията Common Rail ефективността на TDI двигателите е значително подобрена.  Пиезо инжектори се грижат за точно и прецизно впръскване и разпределение на горивото. Така от първото пускане на пазара на  TDI двигател, дизеловите двигатели са станали с 30 % по-ефективни, като същевременно мощността им е подобрена. Беше само въпрос на време  TDI технологията да бъде въведена и при състезателния спорт и то с успех - през 2006 г. за пръв път дизелов автомобил - Audi R10 TDI спечели 24 - часовото състезание на пистата Льо Ман. След това успехът беше многократно повторен.Audi A6 предлага два мощни TDI двигателя, които са оборудвани с технологията Common Rail. 3.0 TDI quattro с 180 kW ускорява Audi A6 Limousine за 6,1 сек от 0 до 100 км/ч благодарение на високия въртящ момент от 500 Нм. 3.0 TDI с 150 kW е с  нисък разход на гориво от 5,2 л на 100 км и CO2 от 137 г. Той е категорично доказателство за това, че удоволствието от шофирането и ефективността могат да се съчетават.  


Каталог: pi files -> 2011
2011 -> Порше бг еоод оторизиран вносител на Volkswagen за България
2011 -> Volvo Trucks пуска нова интерактивна игра за смартфони и таблети
2011 -> Новина 46-и брой на bbc topGear България идва с 330 км/ч, защото на корицата е McLaren mp4-12C
2011 -> Семеен автомобил на годината
2011 -> Infiniti и Bell & Ross с нова лимитирана серия ръчни часовници
2011 -> Bmw сред главните герои в „Мисията: Невъзможна Режим: Фантом
2011 -> Неосъществените планове на Bertone
2011 -> Японци преработиха Jaguar xj x350


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница