Новият mercedes-benz sl лек, атлетичен, луксозенДата19.01.2017
Размер57.49 Kb.
#13054Балкан Стар Аутомотив ЕООД • ул. Резбарска 5 • София 1510, БългарияИНФОРМАЦИЯ ЗА МЕДИИТЕ

Контакт:

д-р Ваня Бабанин

Ръководител

Връзки с обществеността и корпоративни комуникации

02/ 9198 764, 088 25 38 707

vanya.babanin@balkanstar.comНОВИЯТ MERCEDES-BENZ SL

Лек, атлетичен, луксозен

15.12.2011, Щутгарт – С напълно обновения SL, Mercedes-Benz продължава традиция, започнала преди 60 години. Оттогава до днес буквите "SL" са синоним на симбиозата от спорт, стил и комфорт – и епохални иновации. Новият SL за първи път е произведен почти изцяло от алуминий и тежи до 140 кг по-малко в сравнение с предшественика си. Изпълнената изцяло от алуминий каросерия е в основата на динамичния, спортен дух, който е пренесен на ново ниво в съчетание с образцовите характеристики на пътно поведение и комфорт. Дори още по-добра динамика на шофиране се постига благодарение на новите двигатели BlueDIRECT. Те са по-мощни и в същото време с до 29 процента по-икономични спрямо двигателите от предишното поколение. Други отличителни черти са уникалната фронт бас система, която превръща луксозния спортен автомобил в концертна зала, независимо дали покривът е свален или вдигнат, и високо ефективната система за адаптивно почистване на предното стъкло MAGIC VISION CONTROL.

По думите на д-р Дитер Цетче, председател на управителния съвет на Daimler AG и ръководител на поделението за леки автомобили на Mercedes-Benz "по света има около 900 милиона автомобила и хиляди модели. Но автомобилните икони могат да се преброят на пръстите на едната ръка. Нашият SL е една от тях: има класа, има стил и е постигнал най-високото ниво по отношение на комфорта и лукса. Но съчетава тези характеристики с невероятно спортно поведение и динамика на пътя. Трудно може да се намери автомобил, който по-перфектно да въплъщава стремежа на Готлиб Даймлер: най-доброто или нищо."

Новото поколение Mercedes-Benz SL приема буквално значението на известната абревиатура "SL" – sportlich (спортен), leicht (лек). Една от отличителните характеристики на дизайна в новия SL e значителното редуциране на теглото, точно какъвто е случаят с известния му съименник от 1952 г. За пръв път Mercedes-Benz въвежда изцяло алуминиева каросерия в серийно производство, която е със 110 кг по-лека в сравнение с произвежданата от стомана. Само ограничен брой компоненти са изработени от други материали. Конструкторите използват дори по-лекия магнезий за капака зад резервоара. От съображения за сигурност в А-колоните е интегрирана тръбна система от висококачествена стомана.

Алуминиевата система не само е по-лека, но също така позволява допълнително подобрение спрямо предишния модел в областите здравина, сигурност и комфорт. Това се постига с помощта и на интелигентната конструкция от специално оптимизирани според приложението си компоненти. Резултатът: висока здравина, високи нива на сигурност и по-добри вибрационни характеристики.

Мощен при ускорение, демонстриращ превъзходство при всяка скорост без усилие, пъргав в завоите – новият SL гарантира пълно удоволствие при шофиране. Новият двигател V8 в SL 500 развива 320 kW (435 к.с.) при обем от 4663 куб.с. и по този начин с около 12 процента повече в сравнение с предшественика си въпреки намалението на обема с 0.8 литра. Разходът на гориво е редуциран с до 22 процента. В същото време въртящият момент е увеличен от 530 Nm на 700 Nm – с 32 процента повече. Въпреки че обемът остава същия при 3499 куб.см, новият двигател V6 при SL 350 развива 225 kW (306 к.с.) при въртящ момент 370 Nm. Разходът е само 6.8 литра на 100 км, правейки по този начин модела с почти 30 процента по-икономичен от предшественика си. И двете версии на двигателя се доставят стандартно с ECO start/stop функция.

Автоматичната трансмисия 7G-TRONIC PLUS също допринася за емблематично ниския разход на гориво. При двигателите BlueDIRECT икономичността не отнема нищо от темперамента на роудстъра. Дори напротив: при SL 350 ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5,9 секунди или с три десети от секундата по-малко спрямо предшественика му. При SL 500 това ускорение отнема само 4,6 секунди – осем десети по-малко в сравнение с предишния SL 500.

Новият SL комбинира естетически обточен профил в духа на традицията на Mercedes-Benz с усещане за лукс. Фини материали, перфектно изработени с голямо внимание към детайла, определят стила и характера на интериора.

В сравнение с предшественика си, новото поколение на SL е по-дълго - 4612 мм (+50 мм) и по-широко - 1877 мм (+57 мм), предлагайки повече пространство за повече комфорт.

В последното поколение дизайнерите успяват да съчетаят стилно спортния и елегантно луксозен автомобил с балансираните, класически SL-пропорции: дългият преден капак следва компактно пътническо купе. Широка, темпераментно въздействаща задна част с колоритен привкус придава завършващия щрих..

Шестото поколение SL предлага и подвижен покрив, който може да бъде сгънат в багажник с помощта на електро-хидравличен механизъм, превръщайки SL за няколко секунди в роудстър или купе в зависимост от желанието на шофьора и времето. След преработка на оперативния механизъм, сега пълното отваряне или прибиране на покрива отнема по-малко от 20 секунди.

Дизайнът на новия SL не само отговаря на високо естетически изисквания, но също така се гордее с образцови аеродинамични качества. Най-добри показатели роудстърът демонстрира в четири области:


  • най-ниска стойност на въздушно съпротивление (cW = 0,27 в SL 350);

  • най-ниски показатели на въздушен шум, сравним със стойностите в закритите лимузини;

  • най-добър комфорт при шофиране с открит покрив, така че и при най-високи скорости автомобилът може да е с отворен покрив;

  • почти незамърсяващи се странични стъкла.

В SL като част от серийното оборудване си дават среща и две световни премиери: фронт бас и MAGIC VISION CONTROL. MAGIC VISION CONTROL е нова, интелигентна система за високоефективно измиване и почистване. Иновативната концепция извежда почистващия флуид винаги точно пред перото на чистачката – и в двете посоки на чистене. В резултат на което няма пръскане на вода върху предното стъкло, което да нарушава видимостта на водача. Озвучаването като в концертна зала дори и при отворен покрив се постига благодарение на уникална система с фронт бас, която използва свободните пространства в алуминиевата структура в мястото пред краката като резонатор за басовите високоговорители.

Системата за достъп „Свободни ръце“ е друга иновация от Mercedes-Benz, която осигурява безконтактно управление на багажника. Достатъчно е движение на крака в областта на бронята. Mercedes-Benz е единственият производител на автомобили, който предлага не само автоматично отваряне, но и автоматично затваряне на багажното отделение.

Благодарение на оптимизираната срещу удари алуминиева структура и стандартните PRE-SAFE® и асисит-системи на същото високо ниво като при S-класата, SL е най-сигурният роустър на света. Като част от стандартното оборудване се предлагат ATTENTION ASSIST и ADAPTIVE BRAKE, а като опция – регулиращия отстоянието темпомат DISTRONIC PLUS и спирачната система PRE-SAFE® Brake. С технология, използваща ултразвуков сензор, новост в SL е и автоматичното маневриране при паркиране (Active Parking Assist).

Дори и при базовото изпълнение новият SL е оборудван с със системата COMAND. Нейните функционалности включват Bluetooth телефон, опционално COMAND Online с интернет достъп и DVD чейнджър.

В България автомобилът ще  може да се види през месец април 2012 г., а стартовата цена ще бъде около 93 500 Евро с ДДС. Продажбите на Mercedes-Benz SL ще стартират през месец януари 2012 г. с удължена гаранция от 4 години, каквато се предлага и за останалите автомобили от гамата на Балкан Стар.Балкан Стар Аутомотив ЕООД • ЕИК: BG 175163651

ул. Резбарска 5 • София 1510, България • Тел: 02 919 88 • Факс: 02 846 84 81 • office@balkanstar.com • www.balkanstar.com


Райфайзенбанк (България) АД • Банков код BIC: RZBBBGSF • IBAN Лева: BG16RZBB91551060655111 • IBAN EUR: BG04RZBB91551460655100ПроКредит Банк • Банков код BIC: PRCBBGSF • IBAN Лева: BG49PRCB92301014192615 • IBAN EUR: BG69PRCB92301414192610
Каталог: sites -> default -> files
files -> Образец №3 справка-декларация
files -> Р е п у б л и к а б ъ л г а р и я
files -> Отчет за разкопките на праисторическото селище в района на вуз до Стара Загора. Аор през 1981 г. ХХVІІ нац конф по археология в Михайловград, 1982
files -> Медии и преход възникване и развитие на централните всекидневници в българия след 1989 година
files -> Окръжен съд – смолян помагало на съдебния заседател
files -> Семинар на тема „Техники за управление на делата" 18 19 юни 2010 г. Хисар, Хотел „Аугуста спа" Приложение
files -> Чинция Бруно Елица Ненчева Директор Изпълнителен директор иче софия бкдмп приложения: програма
files -> 1. По пътя към паметник „1300 години България


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница