Новият peugeot 208 Концентрирана енергия!Дата16.07.2017
Размер138.88 Kb.Новият PEUGEOT 208

Концентрирана енергия!
Tри години след лансирането си, PEUGEOT 208 – най-продаваният модел на марката – е с нов външен вид. Не е била пренебрегната нито една област при създаването на този автомобил от ново поколение. Новият PEUGEOT 208 e с по-спортен и по-класен дизайн, подчертан от 3D LED задните светлини (стандартно оборудване), оригинални цветове като блестящия Orange Power и нова гама от възможности за персонализация. Гамата е разширена с GT Line и GTi by PEUGEOT Sport, подчертаващи придвижването на марката към луксозния сегмент на пазара. Налично е повече оборудване, което да улесни шофирането в градски условия (Active City Brake, MirrorScreen, камера за движение на заден ход, Park Assist). PureTech и BlueHDi отговарят на най-новия Euro 6 стандарт за вредните емисии, като специално трябва да се изтъкне най-икономичният в света двигател с вътрешно горене, изразходващ само 3 л/100 км и отделящ само 79 г/км емисии СО2! Продажбите в България стартират през юли 2015.

PEUGEOT 208: основен играч в стратегически сегмент

С близо 30% от регистрациите, сегмент В е вторият по големина на европейския пазар. Въпреки многото предложения и версии на купето (особено SUV/CUV), компактният хечбек формира до голяма степен основната част от продажбите като на него се падат над 2 от всеки 3 продадени автомобила. И PEUGEOT 208 остава ключов играч в този все по-конкурентен сегмент.
Със силата на историята на серия 200 и ноу-хауто на марката зад нея, първото поколение PEUGEOT 208 скоро ще достигне границата от 1 000 000 произведени автомобила. Заедно с градския кросоувър PEUGEOT 2008, той позволява на марката PEUGEOT да затвърди позицията си на подиума в сегмент В през 2014 в Европа.
Новият PEUGEOT 208 изважда сериозни аргументи: нов дизайн, примесен с привлекателност и характер, разширена цветова гама, персонализация и по-луксозни версии, нови технологии за по-висок комфорт и безопасност, както и нови двигатели, предлагащи едновременно икономичност и динамика.
Магнетично привличане
Класен екстериорен дизайн с категорична индивидуалност
От лансирането си до момента, PEUGEOT 208 бе определян като градски хечбек с богата индивидуалност в пълно съответствие с ценностите на марката. Всичко това допринесе за характера на PEUGEOT 208, а чарът не се променя: линиите на автомобила, едновременно шик и спортни, енергичните и съвременни пропорции и внимателно изработен стайлинг.

Базирани на тези неоспорими качества, дизайнерите на PEUGEOT си поставиха за цел да увеличат атрактивната на модела, придавайки му по-голямо въздействие и решителност. И разбира се, тази нова идентичност върви ръка за ръка с подобрена здравина и качество на възприемане.


В резултат на това, новият PEUGEOT 208 привлича от пръв поглед със своя нов отличителен стил.

Отпред, новата броня предлага по-изострени, прецизни и мускулести форми. По-широката радиаторна решетка и по-тънкият й хромиран кант сега са напълно вградени в бронята, сякаш са изваяни като едно цяло. Те подсказват за качеството и здравината, характерни за PEUGEOT. При по-високите нива на оборудване, щампованият хромиран завършек на новата “EQUALIZER“ решетка й придава оригинален 3D ефект. Комбинирана с отделните фарове за мъгла, тази нова идентичност трансформира автомобила, придавайки му по-широка, по-динамична позиция на пътя, моментално приканвайки водача да седне зад волана.И накрая, този стил е подчертан отпред от нови фарове с двуцветна маска, съчетаваща хром и черен цвят, структурирайки светлинния блок за по-динамичен вид, а над него е разположена LED светлинната идентификация, знак за принадлежност и технология. Тези нови фарове се монтират стандартно от второто ниво на оборудване.
Гледани отстрани, енергичните и модерни пропорции на модела (снижени надвеси), както и внимателно оформеният дизайн (изваяни профили, хромирани кантове на стъклата и т.н.), са запазени. Въпреки това, профилът на новия PEUGEOT 208 може да се разпознае по новото му оборудване, демонстрирано в пълна степен. В гамата се предлагат нови джанти, от 15’’ NIOBIUM тасове до 17’’ CARBONE джанти при PEUGEOT 208 GTi, включително и новите 16’’ TITANE алуминиеви джанти. Като опция сега се предлагат различни по дизайн 16’ и 17‘’ алуминиеви джанти, подсилвайки своята ексклузивност: боядисани, диамантени или с лазерно гравирани повърхности. В допълнение на това, от 3-то ниво на оборудване стандартно се предлагат хромирани капаци на страничните огледала, подсилвайки едновременно шикозната и спортна природа на модела.
Отзад пленяват и изненадват стоповете със своите нови 3D LED нокти. Tехният червен опалов цвят и силно изразен 3D ефект ги превръща в истински технологични бижута. Тези светлини със своите три следи, наподобяващи отпечатък от нокти на лъв, са използвани в цялата гама.
Качествен и изискан интериор
В новият PEUGEOT 208 откриваме PEUGEOT i-Cockpit, иновативна подредба на приборите и уредите, която бе топло приета от клиентите след лансирането си. През 2012 PEUGEOT 208 представи тази напълно оригинална концепция, която предоставя стимулиращо, лесно и безопасно шофиране, възприета след това от PEUGEOT 2008 и 308. PEUGEOT i-Cockpit се състои от компактен волан, табло на нивото на очите и голям сензорен екран.
Малкият волан, комбиниран с компактността на новият PEUGEOT 208 – под 4 метра дължина – прави автомобила маневрен и много удобен за управление в града, предлагайки истинско удоволствие от шофирането. Воланът е облицован с едрозърнеста кожа от Ниво 3, допринасяйки за топлата и уютна атмосфера в купето. Вградената в арматурното табло декоративна лайстна, стандартна за всички нива на оборудване, е с ново термо покритие при по-високите нива. Мекото на допир и изискано покритие на арматурното табло придава още по-висококачествено усещане и излъчване.
Бордното табло, което е позиционирано на нивото на очите, поставя най-важната информация за шофирането в зрителното поле на водача, повишавайки комфорта и безопасността. Дизайнът му е сдържан и елегантен, докато осветеността и екрана на централния дисплей гарантират точността и четливостта на информацията за шофирането. Топ версиите остават ясно разпознаваеми по фините LED пръстени около аналоговите измервателни уреди (сини при Ниво 4, червени при GTi).
Неговият голям, 7-инчов сензорен екран, стандартен от Ниво 2 на оборудването, предлага интуитивен и лесен достъп до всички системи (аудио, навигация, телефон, информация за автомобила, интернет). Освен това, той носи със себе си най-добрата възможност за свързаност от борда на автомобила: Bluetooth и USB, и новата MirrorScreen система, която прави възможен трансфера на екрана на смартфона върху екрана в автомобила, за да се възползвате в пълна степен от приложенията му.
И накрая, интериорът на новият PEUGEOT 208 се възползва от оригинално вътрешно осветяване. Белият цвят на бордното табло и стрелките по него е стандартно във всички нива на оборудването. LED светлината на тавана и сините водачи в панорамния покрив допринасят за технологичната, спокойна и изискана атмосфера.

Повече възможности


Нов блестящ цвят!
Гамата от цветове и бои (мат, металик, перлена), налични за новия PEUGEOT 208, е разширена с нови цветове. С богата и разнообразна палитра от 13 цвята, той отговаря на нарастващото търсене от страна на клиентите, които искат разграничаване и ексклузивност.

Новият металик Orange POWER е динамичен и свеж. Със своето живо излъчване, този много модерен и весел цвят блести и придава висока стойност на автомобила и водача.

Много скоро ще се представят и други цветове.


Свежи и модерни предложения за персонализация
Новият PEUGEOT 208 е добре свързан със своето време и предложения; в допълнение на своята богата гама и много системи, той предлага и разнообразие от уникални възможности за персонализация.

Екстериорни пакети за персонализация, включително MENTHOL White, са налични като заводска опция от Ниво 2 на оборудването. Със своите бели акценти, пакетът MENTHOL White предлага динамична и елегантна атмосфера.

Всеки от тези пакати за персонализация съдържа: • “EQUALIZER” решетка с щампован 3D ефект*;

 • решетка в черен гланц;

 • черна блестяща обвивка около фаровете за мъгла с лазерно гравирана цветна линия*;

 • цветно изписване на PEUGEOT отпред и отзад*;

 • Perla Nera черни корпуси на страничните огледала и цветни странични мигачи*.

* (в цвета на избрания пакет)
С лансирането на модела ще се предлагат допълнителен екстериорен пакет и допълнителни интериорни пакети за персонализация.
Още по-голяма крачка за препозициониране към луксозния сегмент на пазара
PEUGEOT 208 вече се възползва от широката и богата гама от отличителни и изразителни версии.

Подобно на 308, 508 и RCZ, новият PEUGEOT 208 продължава своето препозициониране към луксозната част на пазара с въвеждането на GT Line нивото на оборудване.

Tози подход, възприет в цялата гама на PEUGEOT, позволява на клиентите да бъде предложен автомобил със динамичен и спортен дизайн, използвайки двигатели от основната гама. Затова, с GT Line, новият PEUGEOT 208 възприема част от стилните характеристики на емблематичната и спортна GTi версия.

Предлагаща се във версии с 3 и 5 врати, с 1,2-литров PureTech 110 S&S бензинов и 1,6-литров BlueHDi 100 и 120 дизелови двигатели, GT Line изпълнението използва за основа Ниво 3 на оборудването, като външно може да се разпознае по следните характеристики: • “EQUALIZER” решетка с щампован 3D ефект;

 • черна блестяща обвивка около фаровете за мъгла с лазерно гравирана цветна линия;

 • специфични 17’’ CAESIUM диамантени лети джанти;

 • Perla Nera черни корпуси на страничните огледала;

 • хромирани рамки на стъклата;

 • хромиран ауспухов накрайник;

 • GT Line емблеми на радиаторната решетка, на предните калници и на вратата на багажника;

 • Червено изписване на PEUGEOT отпред и отзад.

В интериора също има много промени, превръщайки го едновременно в топ изпълнение в гамата и много спортен: • Half-TEP PU черно-червени спортни седалки;

 • червени шевове на седалките, подлакътниците на вратите, кожената облицовка на скоростния лост, облицованата с кожа дръжка на скоростния лост (идентична с GTi);

 • дръжки на вратите в черен гланц с червена ивица отпред (идентична с GTi);

 • кожен спортен волан с плоска долна част, червени шевове и сатенен хром;

 • червени предпазни колани с червена ивица (идентична с GTi);

 • алуминиеви прагове с надпис PEUGEOT;

 • алуминиеви педали.

Вмествайки се между топ нивата на оборудване и спортната GTi версия, новият PEUGEOT 208 GT Line разширява гамата, потвърждвайки стратегията на марката за препозициониране към луксозната част на пазара.


Накрая бихме искали да отбележим, че, следвайки успеха на GTi 30th, най-ексклузивният и радикален GTi е въведен в гамата под формата на версията GTi by PEUGEOT Sport.

Обединявайки новата PEUGEOT Sport идентичност, тази версия предлага стилен пакет (снижено окачване, по-широки следи отпред и отзад, големи 18’’джанти, матово черни екстериорни детайли, дълбоки (тип „корито“) седалки, червени стелки, двуцветен екстериор и т.н.) и спортни части (Brembo предни спирачки, Torsen диференциал с ограничено приплъзване, специфични настройки на окачването и кормилната колона, Michelin Pilot Super Sport гуми), разработени от PEUGEOT Sport. Tази версия коронясва новата PEUGEOT 208 гама, пренасяйки в пълна степен историята на серията PEUGEOT 200.

Оборудване от последното поколение
PEUGEOT 208 бе един от първите автомобили в сегмента, предложил сензорната технология и възможностите за свързаност широко достъпни, със своя голям 7-инчов екран, който се монтира в над 80% от версиите, продадени от лансирането на модела. Той е и един от редките хечбеци в сегмента, който предлага като опцията Park Assist, активна система за подпомагане на паркирането, позволяваща паркирането на автомобила, както и автоматично излизане от паркомясто.

Днес новият PEUGEOT 208 запазва това лидерство, предлагайки две нови системи, свързвани с градското използване на автомобила: Active City Brake и камерата за движение на заден ход.


Технологията Active City Brake (автоматично спиране в населени места, когато възникне риск от сблъсък) е нова система, която прави възможно избягването на инциденти или намаляване на силата на сблъсъка, ако водачът не успее да реагира, в населени места и при скорост под 30 км/ч.

Лазерен сензор с малък обсег (Lidar) е монтиран в горната част на челното стъкло. Той може да засича други автомобили, движещи се в същата посока, или стоящи неподвижно. Системата може автоматично да генерира максимален спирачен ефект, за да се избегне сблъсък или да се намалят потенциалните последствия като се намали скоростта на удара. В някои случаи автомобилът може да спре напълно и да се избегне удар с автомобила отпред.


Камерата за движение на заден ход, предлагаща се като опция от второ ниво на оборудване, използва големия цветен екран и улеснява ежедневното маневриране при паркиране. Този асистент за водача очертава габаритите на автомобила и траекторията му чрез цветни линии, превръщайки маневрирането безопасно и лесно.
Разнообразна свързаност
Свързан с времето си, новият PEUGEOT 208 предлага функцията MirrorScreen, позволяваща на потребителя да дублира екрана на смартфона си, съвместим с Mirrorlink®[1] или Carplay®[2],, който да се изобразява върху сензорния екран на автомобила, за да се улесни използването на неговите приложения. Това решение комбинира всичките предимства, поддържайки видимостта и ергономията на мобилните приложения в пълна безопасност, възползвайки се едновременно с това от размера на сензорния екран на PEUGEOT 208.

Достъпът до приложенията зависи от състоянието на автомобила, от това дали се движи или не. По време на движение, водачът може да използва приложения, създадени за шофиране, като навигацията.


Нови ултра ефикасни двигатели с CO2 eмисии от 79 г/км, световен рекорд!
От лансирането си насам, PEUGEOT 208 е широко признат със своята забележителна динамика. Неговите компактни размери, ниско тегло, аеродинамика и управление, примери на най-доброто от ноу-хауто на марката, осигуряват перфектна комбинация между комфорт и пътно поведение.

Свързвани с широка гама бензинови и дизелови двигатели от последно поколение, всички от които отговарящи на стандарта Euro 6 в Европа, тези качества са придружени от динамика и икономия, които са еталони в сегмента. Новото PEUGEOT 208 ще се възползва (от лансирането си) от новата EAT6 (Efficient Automatic Transmission 6) 6-степенна автоматична скоростна кутия.


1,6 BlueHDi: най-добрият дизел на пазара... чисто и просто!
Технологията BlueHDi е потвърдена като най-ефикасната дизелова система за контрол на емисиите, предлагаща се на пазара. Tези нови двигатели, обединяващи най-доброто от дизела с новаторското в сферата на намаляване на CO2 eмисиите и разхода на гориво всички са под 95 г/км CO2 и правят 1,6-литровото BlueHDi семейство най-добрите дизелови двигатели на пазара!

С изключение на базовата версия със 75 к.с., всички те са снабдени със системата Stop & Start.


1.6-литровите BlueHDi двигатели сега се предлагат в три нива на мощности:

 • 1,6 BlueHDi 75 S&S и 1,6 BlueHDi 100 S&S, куплирани с 5-степенна механична скоростна кутия, стандартната версия на които (без S&S при модификацията със 75 к.с.) постигат CO2 eмисии от 90 и 87 г/км, като версията с най-нисък разход отделя само 79 г/км CO2 при среден разход на гориво от едва 3,0 л/100 км. Рекорд за сегмента и на пазара!

 • 1,6 BlueHDi 120 S&S, куплиран с 6-степенна механична скоростна кутия, отделя само 94 г/км CO2 с управляемост и динамика от най-високо равнище.

PureTech: 3-цилиндровата бензинова технология с CO2 eмисии от 97 г/км
След лансирането на атмосферните 1,0 PureTech 68 и 1,2 PureTech 82 двигатели, семейството PureTech 3-цилиндрови двигатели се разширява с въвеждането на версията с турбо компресор 1,2 PureTech 110 S&S.

Модулен, компактен и с отлични показатели, този двигател е съвкупност от ефикасност и най-нови технологии. Със система за впръскване на горивото под високо налягане (200 бара), ново поколение високоефективно турбо (развъртащо се до 240 000 об/мин.), той предлага впечатляващо управление, сред най-добрите на пазара, при това при много нисък оборотен режим на двигателя.

Куплиран с 5-степенна механична скоростна кутия, този двигател постига впечатляващи нива на CO2 eмисии от 103 г/км.
Агрегатът може да се съчетае и с EAT6 автоматичната скоростна кутия. Произведена от AISIN, тази нова автоматична скоростна кутия използва Quickshift технология, позволяваща по-бърза смяна на предавките, гарантираща същевременно плавна работа и удоволствие от използването й на най-високо равнище. Тя е проектирана и с цел драстично намаляване на CO2 eмисиите. В резултат на това, разликата в емисиите, сравнени с версията с механична скоростна кутия, е намалена до 1 г/км (с монтирани идентични гуми). Със CO2 eмисии от 104 г/км, двигателят 1,2 PureTech 110 S&S EAT6 е еталон спрямо бензиновите агрегати с автоматични скоростни кутии в сегмента. Той постига и намаление от 45 г/км CO2 спрямо предишното поколение (1,6 VTi 120 автоматик)!
При лансирането си в Европа, бензиновата гама на новия PEUGEOT 208 е много широка – от 68 к.с. до... 208 к.с. с фантастичния 1,6-литров THP 208 двигател, използван в спортните версии GTi и GTi by PEUGEOT Sport. Едновременно с това разходът на гориво и CO2 eмисиите са забележително намалени като нивата са между 97 и 129 г/км!
Бензиновата гама се състои от следните версии:


 • 1,0 литра PureTech 68 к.с., 5-степенна механична скоростна кутия; 102 г/км;

 • 1,2 PureTech 82, 5-степенна механична скоростния кутия; Много нисък разход на гориво (VLC) при 99 г/км;

 • 1,2 PureTech 82, 5-степенна механична скоростна кутия; 104 г/км;

 • 1,2 PureTech 82 hp S&S, 5-степенна електронна; TBC от 97 г/км;

 • 1,2 PureTech 110 hp S&S, 5-степенна механична скоростна кутия; 103 г/км;

 • 1,2 PureTech 110ch S&S EAT6, 6-степенна автоматична скоростна кутия; 104 г/км;

 • 1,6 THP 165 hp S&S, 6-степенна механична скоростна кутия; 129 г/км;

 • 1,6 THP 208 hp S&S, 6-степенна механична скоростна кутия; 125 г/км.

… И все още с най-високото ниво на безопасност!


В допълнение към своя комфорт и удоволствие от шофирането, новият PEUGEOT 208 продължава да се предлага стандартно с всичките системи за безопасност, които му позволиха да заслужи пет звезди за безопасност в тестовете на EuroNCAP (ESP, ABS, EBA, EBFD и т.н.). Tова ниво на пасивна безопасност и появата на Active City Brake (автоматично спиране в населено място, когато бъде отчетен риск от сблъсък), правят новия PEUGEOT 208 един от най-безопасните автомобили в сегмента.

Произвеждан едновременно в Поаси (Франция) и Търнава (Словакия) за пазара в Европа, продажбите ще в България ще започнат от началото на юли 2015.

[1] Mirrorlink® е развиващ се комуникационен протокол, разработен от Car Connectivity, прегрупиращ специално основните производители на автомобили, мобилни телефони и приложения.

[2] Carplay® е Apple комуникационен протокол. Наличен при PEUGEOT 208 към края на 2015.
Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница