Нсорб до есента ще има единен регистър за хора с психични заболяваниястраница1/5
Дата23.07.2016
Размер0.74 Mb.
#2090
  1   2   3   4   5
17.03.2014

НСОРБ

До есента ще има единен регистър за хора с психични заболявания

cross.bg | 17 Март 2014 | 08:28

/КРОСС/ Създаване на единен регистър за хората с психични заболявания е част от програма на здравното министерство, каза в интервю за Националното радио министър Таня Андреева. Той ще бъде изграден със средства по Норвежкия механизъм. Около 15 милиона лева ще бъдат отделени за репродуктивно и психично здраве. Част от мерките, които ще се финансират по тази програма, е и изработването на единен регистър, който ще бъде факт към есента. За изработването на регистъра ще бъде създадена междуведомствена работна група.

Сдружението на общините представи списък на общинските болници, които трябва да бъдат подпомогнати. Изпълнителният директор на НСОРБ Гинка Чавдарова обясни, че този списък съдържа 51 болници в същия брой общини, но те обслужват и съседни общини. Успяхме да се договорим с министерството единият от исканите критерии - за отдалеченост от областната болница, да е повече от 40 километра. Гледа се и възрастовата структура на населението и безработицата, каза Чавдарова. Тя допълни, че има още 7 болници, които не се намерили място в списъка, но трябва да се намери възможност и те да бъдат подпомогнати.

Програмата на правителството има фокус върху общинските лечебни заведения, особено по-малките и в трудно достъпните региони. Аз мога да поема ангажимента, така че тези 7 лечебни заведения ще бъдат част от списъка, каза в отговор министър Таня Андреева. Тя обясни, че методиката, по която болниците ще получават субсидия ще е за спешна помощ. "Тоест ние ще доплащаме за прегледи и изследвания на всеки преминал по спешност пациент", уточни министър Андреева. Първият транш на парите ще бъде към края на март, а след това - всеки месец болниците ще получават своя ресурс.

В оговор на информациите, че името на здравния министър е едно от най-критикуваните по време на срещата на БСП и правителството Таня Андреева уточни, че не е останала с такова впечатление.
Регистър за хора с психични заболявания ще има до есента

Мярката е заложена в програмата на кабинета, увери Андреева

dnes.bg, 17 мар 2014 09:44 , Богиня Венциславова

Единен регистър за хората с психични заболявания ще бъде съставен до есента на тази година, увери пред БНР здравният министър д-р Таня Андреева. За такава мярка настоя вчера и министър-председателят Пламен Орешарски по време на семинара на управляващите в Боровец след петъчната трагедия в Лясковец, където 53-годишният психично болен Петко Савов уби командос и рани други трима при спецакция на полицията за отнемане на незаконно притежавани от стрелеца оръжия.

По темата за единен регистър на психично болните д-р Андреева подчерта, че позицията е ясна – такъв трябва да има.

По думите й мярката за създаването му е заложена в програмата на правителството и ако нещата вървят "по план", той ще съществува още през есента. "Той ще бъде изграден със средства по Норвежкия механизъм, който здравното министерство извади буквално от кошчето. Там ще разполагаме с около 15 млн. лева за репродуктивно и психично здраве. Част от мерките, които ще се финансират по тази програма, ще бъде и изработването на такъв единен регистър. Той ще бъде факт към есента", заяви здравният министър.

Според нея за всеки гражданин се прави справка дали се води на отчет в център за психично здраве, като това изискване важи както при започване на работа, така и при издаване на разрешително за притежание на оръжие.

Андреева коментира, че националният консултант по психиатрия проф. Миланова, която е начело на работна група, е заявила готовност да се представят изготвените от експертите предложения за болничното лечение на психично болни хора. Мерките са записани в официален доклад, който вече е в здравното ведомство и предстои да бъде обсъден.

Министър Андреева уточни, че предложенията касаят превенция на самоубийствата и способи за справяне с депресията. По думите й тези неща засягат не само министерството на здравеопазването, но и това на вътрешните работи и на правосъдието.

Според статистика 1,5 млн. българи трябва да изминават повече от 50 км, за да получат болнична помощ, което е сериозен проблем, призна и министърът. За да се промени ситуацията от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) са изготвили списък на общинските лечебни заведения, които трябва да бъдат подпомогнати.

Изпълнителният директор на НСОРБ Гинка Чавдарова обясни, че този списък съдържа 51 болници в същия брой общини, но направи уточнението, че тези здравни заведения обслужват и хората от съседни общини. "Успяхме да се договорим с министерството единият от исканите критерии за подпомагане – този за отдалеченост от областната болница, да е повече от 40 километра. Гледа се и възрастовата структура на населението и безработицата", посочи Чавдарова.

Тя призна, че след изготвянето на списъка има и недоволни общини, които не са попаднали в него. В рамките на нормалното е те да не са удовлетворени, защото общинското здравеопазване е в доста тежко състояние, каза още изпълнителният директор на НСОРБ. По думите й не са включени 7 общински болници, за които трябва да се намери възможност и те да бъдат подпомогнати. Затова те са вписани отделно в предложенията до д-р Андреева.

В отгоровор здравният министър заяви, че програмата на правителството има фокус върху общинските лечебни заведения, особено по-малките и в трудно достъпните региони.

„Аз мога да поема ангажимента, така че тези 7 лечебни заведения ще бъдат част от списъка“, увери Андреева. Тя разясни и каква ще бъде методиката, по която болниците ще получат финансиране. „Методиката, по която болниците ще получават субсидия ще е за спешна помощ, т.е. ние ще доплащаме за прегледи и изследвания на всеки преминал по спешност пациент. Първият транш на парите ще бъде към края на март, а след това ще се опитаме всеки месец болниците да получават своя ресурс“, каза в заключение здравният министър.
Общински съветници от ГЕРБ-Варна участваха в създаването на образователна експертна мрежа към НСОРБ

focus-news.net|17 Март 2014 | 13:42 | Агенция "Фокус"

Варна. Варненските общински съветници от групата на ПП ГЕРБ Марица Гърдева и Славчо Славов взеха участие в три-дневната национална среща на общинските експерти в сферата на образованието. Семинарът, организиран от Националното сдружение на общините в Република България, се проведе в края на миналата седмица в старопрестолния град Велико Търново. Това съобщиха от пресцентъра на партия ГЕРБ – Варна. В рамките на събитието бе инициирано учредяването на общинска експертна мрежа, която да функционира като инструмент към НСОРБ и да подпомага законодателните инициативи в областта на местно самоуправление, разработването на образователни програми и развитието на добри практики в тази сфера. Широка подкрепа е получило предложението на варненските местни депутати по програмата за оптимизация на училищната мрежа да се осигуряват средства не само за закриване, а и за откриване на училища. По време на семинара изпълнителният директор на НСОРБ д-р Гинка Чавдарова удостои Марица Гърдева и Славчо Славов с награди за най-активни участници. По тяхна покана първата среща на новосъздадената общинска експертна мрежа в сферата на образованието ще се състои във Варна. Форумът ще се проведе през октомври.

Здравното министерство отпуска допълнителни средства за 51 болници в отдалечени райони

mediapool.bg | 19:15 | 17.03.2014

Здравното министерство започва да отпуска субсидия за 51 малки общински болници в отдалечените региони, съобщи министър Таня Андреева.

За това са заделени 6 млн. лв. бюджетни средства, а списъкът с лечебните заведения, които ще получат допълнителни средства, е предложен от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

По думите на изпълнителния директор на сдружението Гинка Чавдарова, засега ще бъдат финансирани болниците, които обслужват няколко общини в радиус от 40 и повече километра.

Чавдарова цитира данни, според които близо един милион души живеят на 50 и повече километра от най-близката общинска болница.

Това не са всички болници, които се нуждаят от допълнително финансиране, но ресурсът е ограничен, допълни тя. По думите й, има още седем болници, на които би следвало при първа възможност да се отпуснат допълнителни средства. Те също са посочени в предложението до Таня Андреева, която обеща в бъдеще критериите за включване в списъка да бъдат разширени.

Парите ще се разпределят за спешната помощ, извършвана в лечебните заведения – изследвания, спешни прегледи и др., тъй като тези дейности разходват най-голям ресурс в малките болници, а и често остава за тяхна сметка, когато се обслужват пациенти без здравни осигуровки, обясни здравният министър.

Тя допълни, че макар да има "ясни критерии" за усвояването на средствата, те ще се водят собствен приход на лечебните заведения и, ако останат, с част тях ще могат да се погасяват и дългове на дружествата.

Първият транш към малките болници се очаква да бъде в края на март и ще е за цялото първо тримесечие от годината. След това е предвидено парите да се изплащат всеки месец.


51 болници в рискови райони ще се крепят от бюджета

Тази седмица ще стане ясно как ще се разпределят 6-те млн. лв. за тях

segabg.com, 17 Март 2014, 19:58, Десислава Колева, Дина Христова

Държавата ще поддържа съществуването на 51 болници в отдалечени и рискови райони. За тази година те ще получат допълнителна субсидия от здравното министерство от 6 млн. лв. Средствата ще се плащат на тримесечие. Методиката за разпределението на парите между определените болници ще бъде представена тази седмица, обясниха от здравното ведомство пред "Сега". Анализите на МЗ показват, че тези болници трупат дългове от спешните случаи, за които никой не им плаща, както и заради големия брой здравно неосигурени хора.

Списъкът с болниците бе публикуван от сдружението на общините, а критериите за избора им са съгласувани със здравното ведомство. Критериите са лечебните заведения в населените места в общината да се намират на поне 40 км от областната болница, безработицата и делът на възрастното население в общината да са по-високи от средните за страната. От сдружението съобщиха, че има още 8 болници, за които нямат информация, но според проучването им могат да отговарят на критериите. "Към списъка с 51 болници могат да се включат още, но не и да отпадне някоя от тях. Как ще се разпределят средствата между самите болници, ще определи здравното министерство на базата на допълнителни условия", обясни пред "Сега" изпълнителният директор на сдружението Гинка Чавдарова. Здравният министър обеща да включи и 8-те допълнителни лечебни заведения.

Сред болниците, които ще получат средства, е тази в Девин. Болницата беше затворена по времето на ГЕРБ заради натрупани дългове от близо 2 млн. лв., а идеята беше да се трансформира във филиал на смолянската болница. Последваха обаче протести от местните жители и сегашните управляващи я отвориха отново, като в края на м.г. й отпуснаха 700 хил. лв. от държавния бюджет. За тази година девинската болница вече има сключен договор със здравната каса за 11 клинични пътеки. Според анализа на сдружението на местната власт 93% от населените места в община Девин се намират на повече от 40 км от болницата в града, а всеки четвърти в общината е безработен.

Подобна практика за допълнително финансиране имаше до 2009 г., но правителството на ГЕРБ сведе подпомаганите болници до минимум. През 2012 г. държавата е финансирала 12 лечебни заведения, които отговарят на критериите за болници в отдалечени и рискови райони пак по предложение на общините. През 2013 г. тези лечебни заведения вече са 44, стана ясно от отговор на здравния министър Таня Андреева в Народното събрание. Андреева отговори на въпрос на предшественичката си Десислава Атанасова. От 12-те болници, финансирани от ГЕРБ, в актуалния списък на НСОРБ липсват общините Севлиево и Троян.Грижа

Освен списъка със защитени болници през уикенда в Боровец здравният министър Таня Андреева обеща още от следващия месец да почне изграждането на 35 спешни центъра в страната, а отделно да се направят и 11 спешни болнични комплекса по подобие на "Пирогов".


КСБ събира институциите и бранша на трета кръгла маса за обществените поръчки

Форумът ще се проведе в централния офис на КСБ

vestnikstroitel.bg | 17.03.2014 | вестник Строител

За трета поредна година по инициатива на ОП на КСБ – София, Камарата на строителите в България събира представители на различни институции на кръгла маса на тема „Модернизация на обществените поръчки“. Тя ще се проведе на 18 март в централния офис на КСБ от 13.00 ч, на ул. „Михаил Тенев“ 6, ет. 1.

Форумът ще бъде открит от инж. Светослав Глосов – председател на Камарата, доц. Даниела Бобева – вицепремиер по икономическото развитие, арх. Иван Данов – министър на инвестиционното проектиране, и Бойко Великов – директор на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност. Неговият заместник Елеонора Николова ще направи презентация на тема „Електронните обществени поръчки като инструмент за противодействие на корупцията“.

В дискусията ще вземат участие и Миглена Павлова – изпълнителен директор на Агенцията по обществени поръчки, Борислав Гуцанов – председател на парламентарната Комисия по регионална политика и местно самоуправление, инж. Емил Костадинов – председател на парламентарната Комисия по инвестиционно проектиране, представители на Комисията за защита на конкуренцията, на АФКОС, на Агенцията за държавна финансова инспекция, на Националното сдружение на общините в Република България, на управляващите органи по оперативните програми, на дирекция „Управление на собствеността и социалните дейности“ към МВР.

Във форума ще се включат и представители на УС на КСБ, както и на ръководните органи на сродните браншови организации. Ще бъдат обсъдени промените в Закона за обществените поръчки, които са на второ четене в Народното събрание, както и приетите от Европейския съюз директиви за обществените поръчки и концесиите. Ще се дискутират типизирането на процедурите и договорите и премахването на дискриминационните условия в търговете.


ОБЩИНИ

ФОКУС

Зам.-кметът на Добрич Иван Колев: Нормално протича събирането на местни данъци и такси в общината

17 Март 2014 | 11:46 | Агенция "Фокус"

Добрич. Нормално протича събирането на местни данъци и такси в Добрич, това съобщи Иван Колев, зам.-кмет „Финанси и общинска собственост”, предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Варна. От началото на кампанията до сега само в Дирекция „Местни данъци и такси” са събрани 1 478 000 лв. Постъпилите по банков път средства са 357 000 лв., 1 090 000 лв. – чрез касите на дирекцията, чрез ПОС терминали – 113 000 лв., и чрез услугата за парични преводи на оператор на платежна система, с който общината има договор, са платени от началото на годината в Добрич 23 516 лв. През изминалата седмица в общината са направени разходи в дейностите „Държавна отговорност” в размер на 2 230 000 лв. Това по думите на Колев, са предоставени субсидии на училища и културни институти. Разходите за дейности „Местна отговорност” са 828 237 лв. Иван Колев отбеляза, че собствените приходи само за изминалите седем дни са 557 000 лв. или разходите за дейности „Местна отговорност” са повече отколкото са постъпленията за изминалата седмица. В следващия период надеждите са приходите да бъдат повече отколкото са разходите, посочи зам.-кметът. Сред по-големите разходни пера са детските градини, където са предоставени 150 000 лв., „Устойчиви дейности и проекти” – 30 000 лв., „Общински пазари” – 12 000 лв., 359 000 лв. са платени за поддръжка на чистотата в града – сметосъбиране, сметоизвозване и поддържане на сметището и на обществени територии. 27 000 лв. е получило Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 г.”. В момента наличността по сметка на общината е 2 153 943 лв., от които 1 361 685 лв. са за дейности „Местна отговорност” и 792 000 лв. – за дейности „Държавна отговорност”, като 2 230 000 лв. са предоставени на второстепенните разпоредили, каза Иван Колев. /Жулиета НИКОЛОВА
Кметът на Добрич Детелина Николова: Необходимо е формирането на култура по темата за енергийната ефективност

17 Март 2014 | 12:30 | Агенция "Фокус"

Добрич. Полезно е да се знае за ползите от прилагането на мерки за енергийна ефективност и да бъде изградена такава култура във всеки общински служител и всеки гражданин. Това заяви кметът на Добрич Детелина Николова по повод участието на представители на общината в Годишната конференция и общото събрание на Сдружението „ЕкоЕненргия”, предаде кореспондент на Радио „Фокус” – Варна. Във форума са взели участие кметът на добруджанския град и арх. Пламен Ганчев, зам.-кмет „Устройство на територията”. Обсъждан е бил моделът за обновяване на жилищните сгради, който в момента се осъществява не дотам успешно в страната. По думите на Детелина Николова, която е и член на УС на сдружението, Община град Добрич е представила своя опит и успешните практики в дейностите си за енергийно обновяване на сгради. „Акцент в това направление ще бъде учредяването на сертификат на Сдружението „ЕкоЕненргия” за квалификация и постижения в областта на енергийната ефективност”, посочи Детелина Николова. Тя допълни, че предстои разработването на пакет от изисквания, критерии и индикатори за присъждане на собствени сертификати на сдружението в два аспекта - сертификат за специфична квалификация, необходима за упражняване на длъжността „Енергиен мениджър на община” и друг сертификат за специфични постижения на община в областта на енергийната ефективност. Според нормативната уредба у нас е задължително общините да имат свой енергиен мениджър, посочи Детелина Николова. Това е в рамката на политиката за изпълнение на мерките за енергийна ефективност на всяка община, но за съжаление в българските общини това не навсякъде е изпълнено както постановява законът. Като причина се посочва невъзможността да има такива специалисти в малките общини поради ограничението в щатните бройки, коментира Детелина Николова. Така общински специалисти съвместят различни задължения и отговорности, което пречи да се води една постоянна политика в изпълнение на дейностите в дадена община. В този контекст Детелина Николова посочи, че в Община град Добрич работи не само енергиен мениджър, но цял екип от специалисти. Практиката вече има добри резултати и успех, които биват споделяни като опит пред други български общини. /Жулиета НИКОЛОВА
Кметовете и кметските наместници на селата в община Кюстендил проведоха месечно съвещание

17 Март 2014 | 13:03 | Агенция "Фокус"

Кюстендил. Кметовете и кметските наместници на селата в община Кюстендил проведоха месечно съвещание, предаде репортер на Радио „Фокус” – Кюстендил. Сред основните дискутирани теми беше предстоящият напоителен сезон. По този повод на съвещанието присъства началникът на „Напоителни системи – клон Струма” Стоян Станков. Другата основна тема беше свързана с начина за кандидатстване по програми за заетост. Във връзка с тази тема на срещата беше поканен и директорът на Бюро по труда – Кюстендил, Юлиана Хаджиева. Стана ясно, че от 31 март около 100 души, наети в аварийните групи, ще бъдат освободени. Причината за това е приключване срокът на действие на самата програма. „Притеснението на кметовете е, че те остават без хора, които да подпомагат дейността им. Бяха им обяснени регионалните програми, по които общината може да кандидатства. Другите възможности са оперативните програми. Обясних на кметовете, че читалищата в малките населени места също може да кандидатстват за заетост”, заяви Юлиана Хаджиева. Според кмета на село Лозно Пламен Матуски ситуацията с освобождаването на хората, назначени по „временната заетост”, е критично. „Само след месец нещата в селата ще се променят. Махнат ли хората състоянието ще се влоши. Като започнат да се трупат боклуците, ще започнат и глобите за кметовете”, коментира Пламен Матуски. Кметовете коментираха, че за по-големите населени места има нужда постоянно от хора, които да са ангажирани с чистота. Освен това е обсъждана и програма, чрез която ще може да се наемат полски пазачи. „Както всяка година започнахме с обещания, че ще има вода за напояване, но не се знае как ще приключи този въпрос. В този момент не виждам смисъл от съществуването на водното стопанство. Там, където се полива, се полива с мъки и разправии. Държавата трябва да направи специална програма за напояването. До 1990 година село Шишковци се поливаше на 90%, а сега се полива едва 20%. Не може да се създава съвременно зеленчукопроизводство, ако няма поливане”, коментира кметът на село Шишковци Климент Терзийски. По време на срещата беше представен и изготвеният график за събиране на местните данъци и такси по селата. Кампанията ще започне от 7 април и ще продължи до 27 април, като по график мобилни каси ще обикалят малките населени места.

/Венцеслав ИЛЧЕВ


Кметът на Добрич Детелина Николова: Има смисъл от повече срещи с младите хора, за да научат повече за общината, за живота на града ни, за хората

17 Март 2014 | 14:04 | Агенция "Фокус"

Добрич. Кметът на Добрич Детелина Николова сподели пред журналисти по време на редовния седмичен брифинг с кметския екип своите впечатления от срещата си с млади хора в рамките на провелия се в национален мащаб ден, в който младежи условно стават мениджъри, предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Варна. Николова посочи, че за младите хора е особено интересно в работата на общинската администрация как се вземат и как се изпълняват решения. Проведена е била дискусия с цел да се проверят знанията на младежите за значението на гражданския контрол над местната власт. По думите на Детелина Николова, е станало ясно, че в училище малко се обсъжда тази тема.По отношение на гражданското възпитание „няма ориентир за децата в истинския смисъл”, заяви кметът на добруджанския град. Тя посочи още, че е отправила покана към младите хора чрез сайта на общината да проследят кога са заседанията на Общинския съвет, да присъстват на тях и на практика да видят как се вземат решения. Детелина Николова е представила пред младежите инициатива на гражданин на Добрич, който чрез електронната поща е изявил желание на интернет страницата на общината да търси сдружаване на хора под мотото „Сподели пътуването”. Идеята вече е обсъдена и е предложен вариант чрез линкове да се търси информация за града, каза Детелина Николова. Тя посочи, че в младите хора има желание извън инициативата „Мениджър за един ден” да посетят общината отново, за по-дълго време, за да се запознаят с дейностите там. В Община град Добрич очакват коментар за полезността на подобен род срещи. Той ще бъде направен в часа на класния ръководител там, където е имало младежи, включили се в инициативата. Става дума за посещения не само в общинска администрация в Добрич, но и в други институции и фирми в града. Според Детелина Николова „има смисъл от повече срещи с младите хора, за да научат повече за общината, за живота на града ни, за хората.” /Жулиета НИКОЛОВА
Над милион за местни налози внесоха плевенчани от началото на кампанията

17 Март 2014 | 15:49 | Агенция "Фокус"

Плевен. Общо 3 283 000 лв. постъпиха от началото на годината до момента по сметка на Община Плевен от данък върху недвижимите имоти, данък превозни средства, такса битови отпадъци, данък при придобиване на имущество, такса куче и глоби. Това съобщиха от пресцентъра на общината. 1 110 000 лв. от тях са постъпленията само от началото на започналата от 4 март кампания за плащане на местни данъци и такси.

От началото на настоящата година служителите от Отдел „Местни данъци и такси” при Община Плевен, инкасиращи плащания, издадоха 40 741 броя приходни квитанции, обработиха 2 950 броя банкови документи, както и 5 671 броя ръчни квитанции, издадени при плащане на местните налози в населените места на общината.

От 24-те населени места в обхвата на Община Плевен в 22 беше инсталиран софтуерният продукт, използван в Отдел „Местни данъци и такси” - Плевен, и плащането се отразява в базата данни реално в момента на инкасирането.

Плащането може да се извърши на две равни вноски - до 30 юни и до 30 октомври или в пълен размер с отстъпка – до 30 април. На предплатилите целия размер на данъка върху недвижимите имоти, таксата битови отпадъци и данъка върху превозните средства до 30 април се прави отстъпка от 5%.

Данъците и таксите са изчислени съобразно ставки, приети с решения на Общински съвет Плевен от края на 2013 г.

Внасянето на местните налози може да се извърши на касите в Отдел „Местни данъци и такси”, намиращ на ул. „П.Р.Славейков” № 21, от 8.30 часа до 16.45 часа, без прекъсване, или по места в населените места от общината.


Даниел Панов, кмет на Велико Търново: Европроектите на общината са на стойност два пъти и половина повече от бюджета й

17 Март 2014 | 16:12 | Агенция "Фокус"

София. Трудът, който положихме през изминалата година, действително беше много голям. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” кметът на община Велико Търново Даниел Панов, чиято община получи приза „Най-добър град за живеене”. „Не само администрацията се постара да работи за развитието на града, но също така и гражданите на Велико Търново”, поясни Панов. Той обясни, че е имало изработени критерии, по които общините са кандидатствали за номинацията „Най-добър град за живеене”, както и гласуване по интернет. „След анализа, който направих по критериите, които бяха изнесени, стана ясно, че много от нещата, които са направени за 2013 г., са факт и сме започнали много други инициативи, които се движат в момента. Едно от интересните неща е, че проектите, които разработваме на този етап в община Велико Търново, са два пъти и половина повече от бюджета на общината”, каза Панов. По думите му, един град не може да се превърне в по-добро място за живеене, само с бюджетни средства, а най-вече - чрез европейските оперативни проекти и програми, по които общините кандидатстват. „Благоустрояването на част от районите и териториите в старата и новата част на града, действително е факт. Има нови детски площадки, около 16 на брой, 6 училища и три нови детски градини са направени по проект за енергийна ефективност. Бяха реализирани два много важни инфраструктурни проекта на територията на общината, които създаваха в продължение на година и половина неудобство за всички граждани”, добави Даниел Панов. /Емили ВАСИЛЕВА
РАДИО ФОКУС


Каталог: images -> news
news -> Новини за общините 27. 08. 2014 г. Фокус
news -> Г бнр безработицата в Ловешко бележи спад за пореден месец
news -> Г бнр в бургас започва общественото обсъждане на проекта за Парк "Българско Черноморие"
news -> Новини за общините 11. 06. 2014 г. Бнр 1040 лева отгоре за Йорданка Фандъкова
news -> Г. Фокус Зам кметът на Добрич арх. Пламен Ганчев: Продължава ремонтът на сградата на дкц-2
news -> Г. Фокус Община Бургас търси доброволци за фестивала "Включи града"
news -> Г. Фокус 12-те нови детски площадки в Благоевград вече са готови
news -> Нсорб стартира третата поред процедура за присъждане на Етикета за иновации и добро управление на местно ниво
news -> Медиа пул Безработицата продължава да расте, но по-бавно


Сподели с приятели:
  1   2   3   4   5
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница