Няма да се провалим. Можем и трябва да успеемДата17.08.2018
Размер25.5 Kb.
Ноември 2009
Драматургът Джордж Бърнард Шоу пише: „Въображението е началото на творческия акт. Представяте си, каквото желаете; пожелавате това, което си представяте, и накрая създавате това, което сте пожелали.”
Няма такива, които не си представят по-добро бъдеще. Ние в Ротари не просто си го представяме - ние го желаем и работим за неговото създаване. Правим всичко благодарение на нашите две сили: Ротари клубовете и Фондация Ротари.
През годините имах привилегията да видя с очите си плодовете от забележителния труд на ротарианците по целия свят, подкрепяни от програмите на нашата Фондация. Едно от нещата, които ме впечатляват, е, че в центъра на тези програми не е краткосрочното удовлетворение или награждаване на дарителите. Най-добрите програми и проекти на Ротари са съсредоточени върху дела за изграждането на бъдещето, за подобряване на живота за поколения напред.

Преди две десетилетия ние, ротарианците, дадохме обещание: да направим живота по-добър за целия свят като унищожим завинаги детския паралич. Това винаги е била амбициозна цел, но и винаги - реалистична. И сега благодарение на нашата Фондация Ротари сме по-близо от всякога до нейното постигане.

Моята надежда е, че с помощта на фондация „Бил и Мелинда Гейтс” и кампанията на Фондация Ротари „Предизвикателство от 200 млн. долара” скоро ще дойде време, когато ще можем да кажем, че сме оставили детския паралич в миналото. Защото, ако не успеем сега, ще предадем всички наши предшественици и всяко дете, пред което сме дали обещание. Ако се провалим, рискуваме собственото си име и името на всички ротарианци преди нас.

Няма да се провалим. Можем и трябва да успеем.Знам, че всеки един от вас съзнава, че бъдещето на Ротари е във вашите ръце, както и бъдещето на нашата Фондация.
Джон Кени
Президент, Ротари Интернешънъл
Каталог: files -> info files
info files -> Май 2015. Това са дните, в които ще проведем Конференцията на нашия Дистрикт. Ще я проведем в подножието на величествената и красива Пирин планина в град Банско
info files -> Кодекс на ротарианската практика Февруари 2006 Глава I общи клаузи Част Кодексът 010 Цел 020 Цитиране 030 Структурни правила
info files -> Сидни / австралия 105 международен конгрес на ротари интернешънал 01 – 04. 06. 2014 год
info files -> Отпътуване в 00ч от София площад Ал. Невски за Истанбул 10. 00 ч
info files -> Законодателният съвет се събира на всеки три години
info files -> Отпътуване в 00ч


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница